Batterij grasmaaier

Black & Decker CLM3825L2-QW grasmaaier Duwgrasmaaier Batterij/Accu Zwart, OranjeKrcher LMO 18-33 Battery Set accu-grasmaaier
LinkBlack & Decker CLM3825L2-QW grasmaaier Duwgrasmaaier Batterij/Accu Zwart, Oranje*Krcher LMO 18-33 Battery Set accu-grasmaaier*
VerfügbarkeitVersand nach: NL, BEVersand nach: NL, BE
Preis € 242,28
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 175,34
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
Black & Decker CLM3825L2-QW grasmaaier Duwgrasmaaier Batterij/Accu Zwart, Oranje
VerfügbarkeitVersand nach: NL, BE
€ 242,28
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Krcher LMO 18-33 Battery Set accu-grasmaaier
VerfügbarkeitVersand nach: NL, BE
€ 175,34
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk Batterij grasmaaier

Wat is een accu grasmaaier?

Een accu grasmaaier is een tuingereedschap voor het maaien van het gazon. Het apparaat heeft een elektromotor die op een oplaadbare batterij werkt. Accumulatorenmaaiers zijn sikkelmaaiers waarbij een horizontaal, roterend mes het gras op de eerder ingestelde hoogte maait.
Accumachines hebben een lager motorvermogen dan elektrische maaiers. Tegenwoordig worden lithium-ionbatterijen gebruikt als oplaadbare batterijen. Deze soorten batterijen kunnen snel worden opgeladen, zijn niet erg zwaar en hebben een lange levensduur. De levensduur van de accu is voldoende om een grasveld van 300 tot 400 vierkante meter te maaien.
Van buitenaf is een accugrasmaaier alleen te onderscheiden van een andere grasmaaier door zijn wat compactere vormgeving. Hij heeft een booggreep, een motorbehuizing met vier wielen, een sikkelmesje onder de motor en een kleine grasvangerzak.
Net als andere gazonmaaiers kunnen batterijgevoede gazonmaaiers worden uitgerust met een geïntegreerde mulchfunctie. Als de accu-maaier een mulchfunctie heeft, valt het gemaaide gras in kleine snippers terug op het gazon en dient het als natuurlijke meststof.
De meeste accu-aangedreven grasmaaiers hebben geen wielaandrijving. Aangezien de machines echter zeer compact en licht zijn, is dit niet echt nodig.

Hoe werkt een accu grasmaaier?

De werking van een accu grasmaaier is relatief eenvoudig. Eerst wordt de grasvangzak aan de achterkant van de accumachine bevestigd. Het is belangrijk om op te merken dat je niet zo vaak een grotere grasvangzak hoeft te legen als een kleine.
De batterijen kunnen worden verwijderd voor het opladen. Voor het starten van de

Bij het maaien wordt de opgeladen accu in de maaier geplaatst en vastgezet. Het startproces zelf is vergelijkbaar met dat van conventionele elektrische grasmaaiers. U drukt tegelijkertijd op de startknop met de veiligheidsstang en de motor start. Dan laat u de startknop weer los.
Aan de onderzijde van het open belhuis bevinden zich de roterende wieken. Een verticale motoras drijft de maaibalk aan door middel van een elektromotor. Door de aërodynamische positie van de sikkelbladen wordt het gras voor het maaien door de luchtstroom omhoog gebracht. De messen maaien het gras vervolgens met hoge snelheid op de eerder ingestelde hoogte. De luchtstroom transporteert vervolgens het gemaaide gras naar de opvangmand.
Net als bij een elektrische grasmaaier hangt de effectiviteit van het maaien ook af van de maaibreedte. De meeste modellen hebben een snijbreedte van 32 tot 43 centimeter. Met een hogere maaibreedte maait u dezelfde hoeveelheid gazon in één baan. De maaihoogte moet ook individueel instelbaar zijn.

Toepassingen van een accu grasmaaier

Accugazonmaaiers zijn door de beperkte levensduur van de accu’s beter geschikt voor kleinere gazons tot maximaal 600 vierkante meter. Ze worden vooral gebruikt in kleinere voortuinen of kleinere tuinpercelen.
Omdat de lichte apparaten gemakkelijk te manoeuvreren zijn, kunnen ze ook worden gebruikt op plaatsen die normaal gesproken niet zo gemakkelijk bereikbaar zijn. Omdat ze geen stroomaansluiting nodig hebben, zijn ze zeer flexibel in gebruik.

Wie heeft er een accu grasmaaier nodig?

Als u in het bezit bent van een kleiner perceel, maar geen stroomvoorziening in de buurt heeft, is een grasmaaier op batterijen een zeer goede keuze. De compacte en lichte apparatuur is veel gemakkelijker te manoeuvreren en te verplaatsen dan een zware

Benzine grasmaaier.

OurTop 10 – Batterij grasmaaier

Nr. 1
Black & Decker CLM3825L2-QW grasmaaier Duwgrasmaaier Batterij/Accu Zwart, Oranje
Kundenbewertungen
Black & Decker CLM3825L2-QW grasmaaier Duwgrasmaaier Batterij/Accu Zwart, Oranje*

Black & Decker CLM3825L2-QW grasmaaier Duwgrasmaaier Batterij/Accu Zwart, Oranje

Dit product heeft beschadigingen of gebruikssporen. De volgende onderdelen missen: 2 accu's., Geen handleiding beschikbaar, Meerdere krassen of vlekken op boven of voorkant., Een of meer krassen of vlekken op de achterkant, zijkant of onderk...

 Preis: € 242,28 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Nr. 2
Krcher LMO 18-33 Battery Set accu-grasmaaier
Kundenbewertungen
Krcher LMO 18-33 Battery Set accu-grasmaaier*

Krcher LMO 18-33 Battery Set accu-grasmaaier

Dit product heeft beschadigingen of gebruikssporen: Meerdere krassen of vlekken op boven of voorkant., Een of meer krassen of vlekken op achterkant, zijkant of accessoire(s)., Sporen van gebruik. De originele verpakking is vervangen. Dit product is geinspecteerd en getest. Doo...

 Preis: € 175,34 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Welke soorten accugazonmaaiers zijn er?

Accumulatorgazonmaaiers verschillen alleen in het type batterij dat wordt gebruikt, in hun maaibreedte en in het feit of de machine al dan niet een geïntegreerde mulchfunctie heeft.
De maaibreedte van de accugazonmaaiers ligt tussen 32 en 43 centimeter. Een grotere maaibreedte bespaart tijd, omdat er minder maaibanen moeten worden gemaaid. Een grotere snijbreedte is echter vaak een nadeel op moeilijk bereikbare plaatsen.
De meeste accu-aangedreven grasmaaiers worden tegenwoordig gebruikt met lithium-ion-accu’s, die geen zogenaamd geheugeneffect hebben, slechts een korte tijd nodig hebben om op te laden, een lange levensduur hebben en vrij licht zijn. Veel bedrijven leveren standaard twee, soms zelfs drie batterijen.
Het merendeel van de accu-aangedreven grasmaaiers zijn krachtige 36 volt modellen, waarbij alleen de accuprestaties anders zijn. De batterijen kunnen de volgende waarden hebben: 4 Ah, 3 Ah, 2,6 Ah en 1,45 – 1,5 Ah.
De accu grasmaaiers hebben meestal een achterwaartse ontlading met een opvangmand voor het maaisel. Er zijn echter ook modellen met een mulchfunctie, waarbij het gemaaide gras wordt versnipperd en vervolgens weer op het gazon wordt gegooid, waar het als natuurlijke meststof dient en nauwelijks zichtbaar is.
Bovendien kunnen de accu-aangedreven grasmaaiers worden uitgerust met een verstelbaar stuur en een geïntegreerde maaihoogteverstelling. Alleen een wielaandrijving is niet beschikbaar, omdat dit de accu te zwaar zou belasten.

Toepassing van de accu grasmaaier

Zoals gezegd wordt een accu grasmaaier vooral gebruikt voor kleinere gazons tot maximaal 600 vierkante meter. Ook op plaatsen die moeilijk toegankelijk zijn en waar geen stroomvoorziening is

de accu grasmaaier wordt gebruikt.

Eisen voor een goede accu grasmaaier

Bij het testen van een accu grasmaaier zijn vooral de volgende punten van belang:

De accuvoeding
Een accu grasmaaier moet een 36 volt, 4 ah batterij hebben, die werkt volgens de lithium-ion technologie. Deze modellen hebben de langste levensduur van de batterij. Lithium-ionbatterijen kunnen ook worden opgeladen als ze niet volledig leeg zijn, wat niet het geval was met conventionele batterijen. Ook uw oplaadtijd is niet zo lang als bij conventionele accu’s.

Het chassis
Het chassis moet grote wielen hebben, omdat deze het makkelijker maken om de maaier te duwen. Omdat het chassis vrij compact is, zijn de maaiers licht en gemakkelijk te manoeuvreren. Accu-aangedreven grasmaaiers hebben echter geen wielaandrijving, omdat dit de accu te zwaar belast. De meeste modellen zijn uitgerust met een maaihoogteverstelling, zodat het gazon in verschillende lengtes kan worden gemaaid.

Het volume
Bovendien speelt het geluidsniveau een belangrijke rol in een accugazonmaaimachinetest. De accugazonmaaiers behoren tot de stilste gazonmaaiers. Benzine grasmaaiers bereiken 90 dB. Batterij grasmaaiers bereiken slechts de helft daarvan. Toch moet u zich informeren over de voorschriften voor het maaien van gazons in uw gemeente, zodat u uw buren niet stoort.

Het volume van de grasvanger
Tenzij uw batterijmaaier een mulchfunctie heeft, heeft u ook een grasvangzak nodig. Dit moet voldoende groot zijn, zodat je het niet steeds hoeft te legen.

Het gebruik van de bladbreedte
Deze moet niet worden verward met de maaibreedte, maar betekent hoe goed de maaier gebruik maakt van de maaibreedte met het sikkelmes. Als de cirkel van de messen te klein is, blijft er automatisch altijd een smalle strook gras over. U moet dus lichtelijk verspringen.

Voor- en nadelen van een accu grasmaaier

Voordelen
Omdat de accu aangedreven grasmaaier wordt gevoed door een oplaadbare accu, is hij onafhankelijk van een stroomvoorziening.
Het garandeert een schoon gemaaid gazon.
Het is zeer geschikt voor gazons tot 600 vierkante meter.
Met voldoende vermogen kan hij ook hoog gras maaien.
Dankzij de oplaadbare batterij kan hij flexibel worden gebruikt.
De accu-aangedreven grasmaaier heeft nauwelijks onderhoud nodig.
Hij is ook verkrijgbaar als mulchmaaier.
Dankzij de lithium-iontechnologie heeft de accu een lange levensduur en een lange levensduur.

Nadelen
De accu-aangedreven grasmaaier is niet geschikt voor grote gazons vanwege de werking van de accu.
Het is moeilijk om op een helling te duwen omdat er geen wielaandrijving is.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een accu grasmaaier?

Als u een accu grasmaaier wilt kopen, moet u op de volgende punten letten:

De snijbreedte
Als u grotere gazons moet maaien, moet u een grotere maaibreedte kiezen, omdat u dan een bredere strook kunt maaien. Dit maakt de machine echter ook groter en moeilijker te duwen. Voor accu-aangedreven grasmaaiers liggen de maaibreedtes tussen 32 en 43 centimeter.
De volgende maaibreedtes en de volgende maaiers worden aanbevolen voor de aangegeven grootte van een perceel:
Voor gazons tot 200 m² is een maaibreedte van ongeveer 30 cm en het gebruik van een accugazonmaaier aan te bevelen.
Als het gazon tot 600 m² groot is de maaibreedte moet ongeveer 40 cm zijn en er kan een accu-, elektrische of benzinemachine worden gebruikt.
Voor gazons tot 1.000 m² moet een grasmaaier een maaibreedte van ongeveer 50 cm hebben en wordt een benzinemachine aanbevolen.
Als het gazon groter is dan 1.000 m², moet de maaier ook een maaibreedte van 50 cm of meer hebben en zou een gazontractor geschikt zijn om te maaien.

Verstelbare maaihoogte
De maaihoogte van de sikkelbladen moet in meerdere stappen eenvoudig te verstellen zijn, zodat er gras van verschillende hoogtes gemaaid kan worden.

Het gebruiksgemak
De accugazonmaaiers zijn bijzonder eenvoudig te bedienen. De batterij wordt met enkele handbewegingen in de behuizing geplaatst. Voor de inbedrijfstelling moet een uitneembare veiligheidssleutel worden voorzien. Dit is vooral belangrijk wanneer kinderen met de accu grasmaaier spelen.
Een individueel instelbaar stuur maakt het mogelijk om de Accumulator grasmaaier aan te passen aan uw individuele hoogte, zodat u het gazon in een comfortabele positie kunt maaien.
De accu grasmaaier wordt gestart met een startknop. Hiervoor moet tijdens het maaien een veiligheidsstang worden ingedrukt. Als de balk wordt losgelaten, stopt de maaier.

Innovaties op het gebied van accugazonmaaiers

De fabrikanten streven er altijd naar om hun apparaten te verbeteren. Ze zijn bijvoorbeeld voortdurend bezig om hun motoren krachtiger te maken. De batterijen worden voortdurend verbeterd, zodat ze langer meegaan.

Welke fabrikanten van accugazonmaaiers zijn er?

Hieronder vindt u de meest bekende fabrikanten van snoerloze grasmaaiers:

Bosch
Wolf Tuin
Einhell
Gardena

Korte informatie Er zijn ook tuingereedschappen met verwisselbare handgrepen verkrijgbaar. Gardena produceert ook batterij-aangedreven grasmaaiers, die een typische lichtblauwe kleur hebben. Gardena biedt niet alleen accu-aangedreven sikkelmaaiers aan, maar ook een accu-cilindermaaier. Uiteraard zijn de accu-aangedreven grasmaaiers voorzien van grote achterwielen, een verstelbaar stuur, maaihoogteverstelling en grote grasopvangmanden.

Internet vs. gespecialiseerde handel: waar kan ik mijn accu grasmaaier het beste kopen?

In de tuinspeciaalzaak kunt u de accu-aangedreven grasmaaier persoonlijk inspecteren en ook direct meenemen. U krijgt advies van een vakhandelaar. Er is echter niet veel keus in de plaatselijke tuinspeciaalzaak. U zult de reis moeten accepteren en mogelijk lange wachttijden voor verkopers en aan de kassa. Als het u niet bevalt, kan het moeilijk zijn om de accu grasmaaier terug te brengen.
Bij online aankopen daarentegen hebben ze een enorme selectie en meestal lagere prijzen. Het bestelproces is relatief eenvoudig en ze hebben verschillende veilige betalingsmogelijkheden. Aankopen kunnen 24 uur per dag, 365 dagen per jaar worden gedaan. Bij aankoop hebben zij een herroepingsrecht zonder opgave van redenen. U zult echter een paar dagen moeten wachten op de levering van uw accu grasmaaier en u zult ook zelf de informatie over de grasmaaier moeten verzamelen. Verschillende testsites en de meningen van andere klanten maken dit echter gemakkelijker. U kunt ook prijzen vergelijken met behulp van een prijsvergelijkingsmachine.

Dingen om te weten en te begeleiden naar de accu-aangedreven grasmaaier

Het verhaal
In het verleden werd zelfs in het land van herkomst van een gecultiveerd gazon in Engeland het gazon met de hand gemaaid met een zeis. In de 18e eeuw werden toen ook in de rest van Europa prachtige gazons aangelegd. Ook verschillende soorten sporten zoals tennis, rugby en cricket werden gespeeld op een kort en dicht gazon. Door het observeren van een weefmachine die met behulp van een draaiende spindel het weefsel schoonmaait, kwam de Engelsman Edwin Beard Budding op het idee om een cilindergazonmaaier te ontwikkelen. Het patent werd op 31 augustus 1830 geregistreerd en in 1832 verkocht aan het Engelse bedrijf Ramsomes. De grasmaaier ging vervolgens in serieproductie. In 1858 waren er al meer dan 7.000 cilindergazonmaaiers verkocht. In 1868 vroeg Amariah Hills in Amerika een patent aan op een rolgazonmaaier, die ook door het bedrijf Ransomes werd gekocht. Deze rollende grasmaaier werd later uitgerust met een motor en zo ontstond de eerste gemotoriseerde grasmaaier. In 1904 introduceerden de gebroeders Brill een lichte en compacte cilindermaaier voor iedereen. In Duitsland werden in 1956 voor het eerst sikkelmaaiers in serie geproduceerd. Omdat benzinegrasmaaiers luidruchtig waren en veel uitlaatgassen produceerden, werd gezocht naar alternatieven en werd de elektrische grasmaaier ontwikkeld. Rond 1990 werd de accutechnologie ontwikkeld, maar het was pas met de komst van de lithium-iontechnologie dat de accutechnologie echt van de grond kwam. En de ontwikkeling gaat nog verder.

Cijfers, gegevens, feiten
Er moet rekening worden gehouden met verschillende maaihoogtes voor verschillende soorten gras. Een hoogte van 10 tot 30 mm wordt aanbevolen voor siergazons, 30 tot 50 mm voor nutsvoorzieningen, meer dan 50 mm voor schaduwgazons en meer dan 80 mm voor landschapsgazons.
In de tuin van het huis worden vooral speel- en nutsvoorzieningen gebruikt, die bijzonder robuust zijn. Als het goed wordt onderhouden, zorgt het voor een dicht, groen en slijtvast gazon.

Prijzen: hoeveel kosten de accugazonmaaiers?
De prijzen voor Bosch accu grasmaaiers liggen tussen 260 en 629,99 Euro, voor Wolf tuinmaaiers tussen 329,00 en 586,12 Euro, voor

EinhellAkku-gazonmaaiers tussen 307,19 en 449,99 en voor Gardena Akku-gazonmaaiers tussen 159,00 en 369,94

Nuttige accessoires voor de accu grasmaaier

Nuttige accessoires voor een draadloze grasmaaier zijn zeker extra accu’s, vooral als er een iets groter gazongebied gemaaid moet worden.
Als u een accu-mulchmaaier heeft, is een deksel en een zijontlading zeer nuttig. De achterste uitwerper wordt dan gesloten met een kunststof flap en de zij-uitwerper wordt aan de zijkant van de behuizing bevestigd.
Als er bomen op het terrein staan en er vaak een tak of zelfs stenen worden omgehakt, hebben de messen de neiging om bot te worden. In dit geval is een reservemesje zeer nuttig.

Alternatieven voor de accu grasmaaier

Alternatieven voor een accu grasmaaier zijn de handmatige grasmaaier, de elektrische grasmaaier, de benzine grasmaaier, de gazontractor en de grastrimmer.