Beenschommel

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Beenschommel

Wat is een beenschommel?

Een beenschommel is een rustmeubel voor het onderbeen en de voet en lijkt op het eerste gezicht erg op een krantenrek. Dit meubelstuk is meestal gemaakt van hout en bedekt met hoogwaardig leer en wordt gebruikt om de poten te ontspannen. De voeten van deze voetsteun zijn voorzien van gebogen latten, zeer vergelijkbaar met een schommelstoel, waardoor het mogelijk is om de voet in een schommelende beweging te krijgen. Daarom worden deze voetsteunen ook wel voetschommels genoemd. Schommelen zorgt ervoor dat de bloedcirculatie van de benen en de lymfecirculatie wordt gestimuleerd, wat aanzienlijk bijdraagt aan het ontlasten van de benen en op lange termijn kan worden gebruikt om de pijn te bestrijden.

Vereisten voor een goede beenzwaai

Dit ontspanningsmeubilair moet worden gemaakt van hoogwaardig materiaal, omdat het voortdurend in beweging is. Zowel de schroeven als het materiaal, dat voor het grootste deel uit hout bestaat, moeten lang bestand zijn tegen deze permanente belasting. De voetwip moet ook voldoen aan de ergonomische en anatomische eisen van het menselijk lichaam – de steun voor het been mag niet te laag of te hoog zijn. Een goede voetwip kan daarom individueel worden aangepast aan de hoogte die de gebruiker nodig heeft. Bovendien moeten de lopers van de voetwip een fluwelen fitting hebben, zodat de vloer onder de voetwip niet wordt beïnvloed door de schommelende bewegingen. De bekleding van de voetwip moet gemaakt zijn van hoogwaardige, gemakkelijk te reinigen stof of leer. De voetwip moet opvouwbaar zijn zodat hij niet in de weg zit als hij niet wordt gebruikt en gemakkelijker kan worden getransporteerd als hij op reis is. om te kunnen doen. Het is ook een voordeel als de voetwip stabiel is gebouwd en niet gemakkelijk omvalt. De steun voor het onderbeen en de voet moet ook goed worden opgevuld, zodat ontspanning niet onmogelijk wordt gemaakt door een storend gevoel van druk.

Toepassingsgebied van de beenwip

Deze voetsteunen worden vaak gebruikt in de particuliere sector om het recreatieve effect in de vrije tijd te maximaliseren. Maar ze zijn ook te vinden in kantoren. In goed ingerichte hotelkamers maken deze meubels vaak ook deel uit van de inrichting. De voetsteun wordt ook gebruikt door mensen met orthopedische problemen of pijnlijke knieën om hun benen te helpen. Voetschommels zijn ook erg populair geworden in de fysiotherapie, omdat ze patiënten met circulatieproblemen in de benen of met een verminderde lymfatische doorstroming helpen zich weer comfortabeler te voelen door hun benen zachtjes te schommelen. Deze therapie kan door de patiënten thuis alleen worden uitgevoerd en kan de bijbehorende fysiotherapie ondersteunen.

Onze Top 10 – Beenschommel

Wat zijn de alternatieven voor een beenschommel?

Om na een lange dag werken iets goeds voor uw benen en voeten te doen, is een voetbad ook een zeer efficiënte manier om te ontspannen en de aangetaste pezen en spieren te laten herstellen. Voor het masseren van de voetgebieden zijn ook kleine noppenkussens zeer geschikt, die individueel met lucht kunnen worden gevuld. Ze kunnen gemakkelijk onder het bureau of naast de bank worden geplaatst en de voeten worden aangenaam gestimuleerd door de noppen. Dit helpt de reflexzones op de voeten om de juiste boodschap uit te zenden om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te activeren door middel van een aangename en kalmerende massage. en om het lichaam op deze manier holistisch te behandelen. Als er geen voetwip beschikbaar is, kunt u ook proberen te ontspannen met behulp van een gymnastiekbal die u aan het einde van de bank plaatst en uw onderbenen erop legt, terwijl u uw benen een beetje beweegt. De bal biedt ook de mogelijkheid om zachtere schommelbewegingen te maken en ook het bekken te trainen, als de benen op de bal zijn gepositioneerd.

Welke fabrikanten van deze voetsteunen zijn er?

Bekende fabrikanten van foot rockers zijn Home & Office, Medosan, Saniola, Necke en Maxi. Deze fabrikanten zijn het vaakst te vinden in de virtuele winkelrekken van diverse online retailers. Steeds weer worden producten van deze fabrikanten ook onderworpen aan tests op het gebied van foot rockers en scoren ze zeer goed.

Innovaties op het gebied van de beenschommel?

Op het gebied van ontspanningsmeubilair voor benen en voeten zijn er nu ook elektrische voetmassagekussens en beensteunen die verschillende programma’s voor het masseren van de benen hebben geprogrammeerd. Het gewenste massageprogramma kan met behulp van een afstandsbediening worden geselecteerd. Meestal is er ook een geïntegreerde timer die het corresponderende programma na een tijdje stopt.

Voordelen bij het kopen van een foot rocker op het internet

Het internet biedt een snelle en gemakkelijke manier om te vergelijken. Hier kunt u naar hartelust surfen terwijl u comfortabel zit, zonder dat u wordt lastiggevallen door winkelbedienden die graag willen verkopen. Op deze manier kunnen de meest uiteenlopende productontwerpen met een simpele klik worden vergeleken en is het ook gemakkelijker om een bijzonder laaggeprijsd product aan te schaffen. De meeste online winkels bieden ook de mogelijkheid om ervaringen te melden met een product dat al is gekocht – het is raadzaam om deze klantenbeoordelingen door te lezen, om een evenwichtig beeld van het product te krijgen. De websites van de medische bevoorradingswinkels bieden ook de mogelijkheid om in contact te komen met experts en specifieke vragen te stellen over de foot rocker.

Waar moet je op letten bij het kopen van een foot rocker?

Naast de hoogwaardige afwerking moet deze beensteun ook optimaal passen in het bestaande woon- of televisielandschap. Neem daarom de tijd bij de keuze van het ontwerp. Om een bijzonder onderhoudsvriendelijk model te verkrijgen, moet u imitatieleer als bekleding gebruiken, omdat dit oppervlak gemakkelijk met een vochtige doek kan worden gereinigd. De voetwip moet ten minste twee steunen voor het been hebben en individueel instelbaar zijn, zodat mensen met een ander postuur zich ergonomisch kunnen ontspannen. Er moet rekening worden gehouden met het gewicht van de foot rocker, vooral als het gaat om de verzendkosten of het transport naar huis – een foot rocker kan tot 3 kilo wegen – maar dat is alles wat het moet zijn. Er zijn bijzonder lichte versies die minder dan een kilo wegen. Deze voetsteun heeft echter wel wat gewicht nodig, want hij moet stabiel zijn, zodat hij niet bij de geringste verandering van positie van de gebruiker omvalt.

Handige accessoires voor een voetwip

Om bij het gebruik van een voetwip goed te kunnen ontspannen en om de doorbloeding en het lymfesysteem gericht te stimuleren, is een voetbad geschikt voor of na het gebruik van de voetwip. Er zijn speciale essenties hiervoor in medische bevoorradingswinkels of in goed gesorteerde drogisterijen. Verwarmingskousen zijn ook een zegen voor onrustige benen, waarbij speciale orthopedische kousen ervoor zorgen dat het lymfevocht specifiek wordt gestimuleerd en overmatig vocht in de benen wordt voorkomen. Niets is beter geschikt voor Ontspannen als je favoriete muziek of een goed boek – bij de aankoop van een rocker moet je dus ook aan deze accessoires denken om je goed te kunnen ontspannen.