Beglazingsmachine

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Beglazingsmachine

Wat is een satijnen afwerkingsmachine?

De satijnafwerkmachine kan ook wel een slijpmachine worden genoemd. Hiermee is het mogelijk om werkstukken zoals roestvrij staal of andere metalen te slijpen tot er geen schaduwen of overgangen meer te zien of te voelen zijn op het oppervlak van het metaal. Het slijpen in deze kwaliteit wordt satijnachtige afwerking genoemd. De veelal elektrisch bediende satijnafwerkmachines maken een snel en kwalitatief hoogwaardig werk mogelijk.

Vereisten voor een goede kalender

Bij de machinetest voor de satijnfabricage kregen de modellen die bijzonder veelzijdig waren een goede beoordeling. Zo moet een goede satijnen afwerkingsmachine niet alleen toepasbaar zijn op roestvast staal maar ook op verschillende materialen en flexibel zijn in de werking om de meest uiteenlopende vormen en maten van variabele werkstukken zonder problemen te kunnen verwerken. In de machinetest van de satijnbewerkingsmachine werd daarom speciale nadruk gelegd op die machines die naast het ratineren ook geschikt zijn voor borstelen, polijsten, slijpen en ontbramen. Om een goede werkprestatie te bereiken, moet de elektrisch aangedreven machine een snelheid van 1000 tot 3000 omw/min kunnen bieden en tegelijkertijd variabel zijn in snelheid door een eenvoudige bediening. Dit is vooral belangrijk als u verschillende werkstukken met totaal verschillende opzetstukken wilt verwerken. Bij de test van de satijnafwerkmachine werd vooral belang gehecht aan de mogelijkheid om het toerental traploos aan te passen als gevolg van deze eisen aan de machine. Een belangrijk onderdeel van de satijnafwerkmachine is een bevestigingsas voor de slijprol en de lamellenwals, evenals een geschikte beschermhoes. Dit laatste is een factor die niet mag worden verwaarloosd met betrekking tot de veiligheid op het werk, aangezien onvoorspelbare versplinteringen steeds weer kunnen optreden tijdens het werk. Dit mag in geen geval ontbreken tijdens de uitvoering. Om het werken zo comfortabel mogelijk te maken, zijn de satijnen afwerkingsmachines voordelig, die zorgen voor een aparte aansluiting voor de afzuiging van de spanen en het metaalstof. Een goede satijnen afwerkingsmachine heeft ook een tweede veiligheidshandgreep als de machine een bijzonder hoge prestatie levert. Dankzij de tweede handgreep kan de machine veel veiliger worden geleid en nooit uit uw handen glippen. In de test werd ook aandacht besteed aan de vraag of de satijnafwerkmachine een testzegel had. Alleen een goede satijnafwerkingsmachine heeft een CE-markering en een TÜV-zegel.

Onze Top 10 – Satijnafwerkingsmachine

Toepassingsgebied van de satineermachine

Satijnafwerkingsmachines worden overal gebruikt waar polijsten, gladmaken, borstelen en ontbramen van metalen oppervlakken nodig is. In de particuliere sector wordt de satijnafwerkmachine vaak gebruikt door hobbyisten om krassen of groeven van een stuk metaal te verwijderen. De satijnen afwerkingsmachine wordt ook gebruikt bij de verwerking van hout, waarbij met name kunstenaars terugvallen op dit apparaat vanwege de veelzijdige ontwerpmogelijkheden die de satijnen afwerkingsmachine mogelijk maakt.

Welke alternatieven voor een satijnen afwerkingsmachine zijn er?

Als er door de werkzaamheden voldoende ruw wordt geslepen, kan ook een in de handel verkrijgbare slijpmachine worden gebruikt. Voor kleinere klussen die niet veel kracht vergen, kan zelfs een eenvoudig schuurpapiertje een waardevolle dienst bewijzen. De satijnen afwerkingsmachine staat voor extreme Precisie en kan al gezien worden als een machine voor handwerk. In ieder geval kunnen eenvoudigere slijpwerkzaamheden worden uitgevoerd met een minder nauwkeurige machine met acceptabel succes.

Welke fabrikanten van gesatineerde afwerkingsmachines zijn er?

In de machinetest van de satineermachines werden de producten van de fabrikanten Busch, GMC, Eibenstock, Metall, Flex en Freie in het bijzonder als bijzonder hoogwaardig bestempeld.

Innovaties op het gebied van de satineermachine

Afgezien van een verhoogde variabiliteit met betrekking tot de toepassingsmogelijkheden van de kalander en een toegenomen aandacht voor de noodzakelijke arbeidsveiligheid, zijn kalandermachines de laatste jaren nauwelijks veranderd.

Voordelen bij het kopen van een kalender op het internet

De zoekmachines op het internet maken het u gemakkelijk om een geschikte satijnen afwerkingsmachine te vinden. Daarnaast bieden klantreviews de mogelijkheid om een onbevooroordeelde satijnafwerkingsmachine test af te lezen, die uit de hand van een gebruiker komt.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een kalender?

Afhankelijk van hoe vaak en hoe professioneel de kalender moet worden gebruikt, zijn er verschillende mogelijkheden en functies waarmee rekening moet worden gehouden bij de aankoop van de machine. Als de satijnen afwerkingsmachine slechts af en toe wordt gebruikt en er geen grote, langdurige klussen te verwachten zijn, kunt u ook tevreden zijn met een satijnen afwerkingsmachine die goedkoper is. Bovendien heeft u voor incidenteel gebruik in de hobbysector geen bijzonder hoog vermogen of wattage van de machine nodig. Als u echter van plan bent om veel ander werk te doen met de kalender, moet u aandacht besteden aan een hogere snelheid en een beter wattage. Ideaal is een snelheid van 1000 watt. Deze machines bieden ook alle noodzakelijke veiligheidskenmerken, zoals de hierboven genoemde tweede handgreep. Als u een dure satijnen afwerkingsmachine koopt, moet u er ook op letten hoe lang de fabrikant de werking van de machine garandeert. Het belangrijkste is dat de garantie zich niet beperkt tot bepaalde onderdelen van de kalender.

Nuttige accessoires voor satijnen afwerkingsmachines

Om zonder onderbreking te kunnen werken, is het raadzaam om voldoende vervangingen te verkrijgen in de vorm van lamellenrollen en slijprollen. Deze onderdelen van de machine moeten regelmatig worden vervangen. Als u op een bijzonder flexibele manier wilt werken, is het raadzaam om extra opzetstukken aan te schaffen. Ten slotte moet aandacht worden besteed aan de veiligheid op het werk en moeten geschikte veiligheidsbrillen en werkhandschoenen als toebehoren worden aangeschaft.