Wekker voor kinderen

'Wekker' Katoenen T-shirts voor Kinderen/Kinderen (TS018197)
Link'Wekker' Katoenen T-shirts voor Kinderen/Kinderen (TS018197)*
VerfügbarkeitLieferung in 3 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Worldwide
Preis € 9,59
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
'Wekker' Katoenen T-shirts voor Kinderen/Kinderen (TS018197)
VerfügbarkeitLieferung in 3 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Worldwide
€ 9,59
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk Wekker voor kinderen

De beste kinderwekkers 2022 in vergelijking

Wat is een kinderwekker?

Een kinderwekker is een wekker, meestal in een kindvriendelijke vorm, of kindvriendelijk formaat. Het toont dus meestal een motief uit een kinderserie of een kinderlijk dier. De grootte van de wekker is ook belangrijk, want als hij te klein is, bestaat het gevaar dat het kind hem inslikt. Omdat de motorische vaardigheden van kinderen nog niet zo ontwikkeld zijn als die van volwassenen, zijn knoppen en displays meestal groter dan normaal, zodat ze door kinderen kunnen worden bediend.

Hoe werkt een kinderwekker?

Er zijn digitale en mechanische versies van wekkers. Mechanische versies werken door middel van een mechanische beweging die op een bepaalde tijdsspanne vastklikt, waardoor een alarm wordt geactiveerd. Een digitale wekker kan worden geprogrammeerd om op een bepaalde tijd een alarm te laten afgaan. De functie van normale wekkers en kinderwekkers is hetzelfde, alleen zijn de knoppen en stelschroeven niet gemakkelijk te verwijderen.

Wie heeft er een kinderwekker nodig?

Babyalarmklokken zijn nuttig voor iedereen. Vooral voor kinderen die al een eigen kamer hebben. Want zo kunnen ouders er zeker van zijn dat hun kind op tijd voor school wakker wordt zonder dat ze hun kind persoonlijk moeten wakker maken. Dit brengt onafhankelijkheid met zich mee en kan pedagogisch worden gebruikt. Bovendien kunnen kinderwekkers

kan ook door volwassenen worden gebruikt, want de functie blijft hetzelfde.

Onze top 10 – koop een kinderwekker

Nr. 1
'Wekker' Katoenen T-shirts voor Kinderen/Kinderen (TS018197)
Kundenbewertungen
'Wekker' Katoenen T-shirts voor Kinderen/Kinderen (TS018197)*

Product Description Houd uw kleintjes comfortabel en stijlvol met onze superzachte, 100% katoenen T-shirts met korte mouwen. Elk T-shirt wordt op bestelling bedrukt met een uniek ontwerp op de voorkant en al onze T-shirts zijn wasbaar in de machine; ideaal voor avontuurlijke kinderen! Verkrijgbaar in zes maten.Maat: 1-2 jaarBorst (31 cm), lengte (38 cm), arm (9 cm)Maat: 3-4 jaarBorst (38 c...

 Preis: € 9,59 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Welke soorten kinderwekkers zijn er?

Er zijn tal van soorten kinderwekkers, omdat de motieven bijna oneindig zijn. Kinderwekkers kunnen in principe worden onderverdeeld in twee verschillende klassen: Wekkers met een wijzerplaat van de klok of een digitaal display. Het voordeel van een wijzerplaat van een klok is dat het kind al op jonge leeftijd leert omgaan met klokken en ook een ruimtelijk begrip ontwikkelt van hoe wijzers en getallen zich tot elkaar verhouden. Maar vooral voor kleinere kinderen is het lezen van de wijzerplaat moeilijker te begrijpen, zodat het kind er nooit zeker van kan zijn dat hij of zij de juiste tijd heeft gelezen. Een digitaal display heeft dit nadeel niet. Hier is de tijd direct zichtbaar, mits de klok correct is ingesteld. Het is echter moeilijker om hier echt hoogwaardige wekkers te vinden, omdat zelfs gerenommeerde fabrikanten het vaak zonder een hoogwaardig digitaal display moeten stellen. De kinderwekkertest toonde aan dat wekkers met een wijzerplaat meestal duurder zijn dan horloges met een digitaal display.

Waarop moet ik letten bij de aankoop van een kinderwekker?

Allereerst is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de wekker echt geschikt is voor kinderen. Kijk vooral of er kleine onderdelen zijn die gemakkelijk te verwijderen zijn of die er gemakkelijk af kunnen vallen. Dit is meestal het geval met normale wekkers en daarom zijn ze niet geschikt voor kinderen. De batterijcompartimenten moeten in het beste geval met schroeven kunnen worden gesloten, zodat het kind niet bij de batterij kan komen. Het materiaal is ook doorslaggevend. Kunststof of rubber kan gemakkelijk worden weggekauwd en in het ergste geval

lood, dat het kind zich verslikt. Het is beter om een wekker te kopen die gemaakt is van metaal of een gelijkaardig stevig materiaal. Ook mag de wekker geen hoeken hebben, anders bestaat er gevaar voor letsel. Hier is het beter om een wekker met afgeronde hoeken te kopen. In ieder geval moet het display duidelijk zichtbaar zijn en in geval van twijfel is het beter om te groot dan te klein te zijn. Dit is gemakkelijk voor de ogen van kinderen en maakt het gemakkelijker voor hen om de tijd correct te lezen, wat het belangrijkste zou moeten zijn.

Welke fabrikanten van kinderwekkers zijn er?

Er is een oneindig aantal fabrikanten van baby-alarmklokken. KooKoo is een bekendere fabrikant van hoogwaardige kinderwekkers, maar ze zijn iets duurder. Maar ook merken als Atlanta of Atrium zijn fabrikanten van kinderwekkers en rekenen minder voor hun wekkers.

Internet vs. gespecialiseerde handel: waar kan ik mijn kinderwekker het beste kopen?

Ook de vermoeiende vraag waar u uw product kunt kopen is hier niet eenvoudig te beantwoorden. Als u uw kinderwekker op het internet koopt, kunt u hem meestal voor een betere prijs krijgen dan in een speciaalzaak. Daarnaast heeft u een veel groter aanbod op het internet. Verder is het ook mogelijk om gebruikte wekkers op het internet te kopen via portalen zoals Ebay classifieds of Quoka, die meestal veel duurder zijn dan wat je er op het internet voor zou betalen.
Maar men heeft in de gespecialiseerde handel het voordeel dat men zijn product onmiddellijk krijgt en men heeft ook de mogelijkheid om zich te laten adviseren. In goed geoutilleerde speciaalzaken kunt u ook een indruk krijgen van de voor- en nadelen van verschillende kinderwekkers. Vooral grote retailers hebben ook private labels, die op een vergelijkbaar niveau als het internet geprijsd zijn.

Alternatieven naar de kinderwekker

Vooral in het digitale tijdperk is het niet altijd nodig om een kinderwekker te kopen. Als de kinderen al wat ouder zijn en mogelijk al in het bezit zijn van een mobiele telefoon, kan het voldoende zijn om de mobiele wekker in te stellen. Een verantwoord gebruik van mobiele telefoons moet echter vooraf worden verzekerd, omdat vooral jongere kinderen vaak geneigd zijn om tot laat in de nacht met hun mobiele telefoon te spelen of berichten te versturen.

Samenvattend: gezond verstand is vaak genoeg om goede kinderwekkers te onderscheiden van slechte kinderwekkers.