Begroting

huishouden & keuken

Hier vindt u een selectie van onze vergelijkingen op het gebied van huishouden & keuken en meer.

Van appelschillers tot stofzuigers, alles is inbegrepen.


De ontwikkeling van het huishouden en de keuken

In economische zin is een privé-huishouden of -huishouden een bedrijfseenheid die uit ten minste één persoon bestaat. Als het privé-huishouden uit meerdere personen bestaat, zijn sommige personen in de meeste gevallen met elkaar getrouwd. Natuurlijk is er ook het eenpersoonshuishouden, het zogenaamde eenpersoonshuishouden. De flatsharing community (WG) bestaat over het algemeen uit meerdere individuele huishoudens.
Een keuken is een kamer in een huis of appartement waar voedsel wordt bereid en ook gedeeltelijk wordt opgeslagen. De ruimtelijke scheiding met de andere kamers vond al vrij vroeg plaats. Het ontstaan van de keuken gaat hand in hand met de ontdekking van het vuur. Het duurde duizenden jaren tot de keukens er net zo uitzagen als nu. In deze duizendjarige ontwikkeling is te zien dat de ontwikkeling van de keuken hand in hand gaat met de ontwikkeling van de maatschappij.

De geschiedenis van huishoudelijke apparaten en voedselverwerkers

Ook vandaag de dag zijn er nog een paar dingen nodig voor de keuken en voor het onderhoud van het huis of appartement. De huidige woonsituatie en natuurlijk de financiële mogelijkheden bepalen welke apparaten in een huishouden worden aangetroffen.
Huishoudelijke apparaten zijn in de loop der jaren sterk veranderd. Zelfs in de oudheid werden huishoudelijke apparaten speciaal voor het koken gebruikt. Dus er zijn Ook vandaag de dag zijn er in onze moderne samenleving nog tal van apparaten die geen energie nodig hebben om te worden gebruikt. Zo is er bijvoorbeeld de mortel voor het vermalen van specerijen, waarvoor nog geen geschikte vervanger is ontwikkeld. Voor andere oude huishoudelijke apparaten, zoals de garde of het wasbord, hebben we nu handige alternatieven, waarvan het gebruik ons huishoudelijk werk veel gemakkelijker maakt. Er zijn geen bezwaren tegen het traditionele gebruik van deze apparaten.
Met de ontwikkeling van de stoommachine werd een belangrijke drijfveer voor technische apparaten gecreëerd. De stoommachine maakte de weg vrij voor innovaties in de industrie en het huis. In 1830 werd de naaimachine ontwikkeld als een van de belangrijkste mechanische huishoudelijke apparaten en is daarom een zeer goed voorbeeld van de verbetering van alledaagse processen. Het elektrische kooktoestel, uitgevonden in 1859, dat de gebruikers in staat stelde om veel tijd te besparen, is nu een van de belangrijkste keukenapparatuur.

Welke apparaten horen thuis in een huishouden en keuken?

Vandaag de dag zijn er veel apparaten in huishoudens te vinden en het is onmogelijk om je een leven zonder apparaten voor te stellen. Er zijn er hier heel wat te noemen:

– De koelkast: het koelen van voedsel, dit idee is erg oud. Met de ontwikkeling van koelkasten en diepvriezers is het nu mogelijk om voedsel te beschermen tegen bederf en het langer te laten meegaan.

– De wasmachine: De voorloper van de huidige wasmachine was de roerwerkmachine in 1767, maar na talrijke pogingen werd in 1951 de eerste elektrische wasmachine gelanceerd.

– De stofzuiger (StS): De StS werd tussen 1860 en 1876 in de VS uitgevonden. Een luxe goed waren deze Gereedschap tot de Eerste Wereldoorlog. Na 1950 kwam het transporteerbare gereedschap op de markt. De ontwikkeling ging verder in de jaren ’80, de op batterijen werkende handstofzuigers kwamen op de markt.

– De vaatwasser (GS) heeft vooral zijn weg naar de keuken gevonden. In Duitsland is 71,5 procent van de particuliere huishoudens in het bezit van een vaatwasser, volgens het Bundesamt für Statistik (federaal bureau voor de statistiek) uit 2017. In 1886 diende de Amerikaanse Josephine Cochrane een patent in voor een vaatwasser die met waterdruk werkt. Dit was zeker de geboorte van de GS van vandaag.

– De waterkoker (WK) is een elektrisch keukenapparaat dat water snel verwarmt. Het apparaat werkt volgens het principe van de dompelverwarmer en heeft deze en de goede oude fluitketel vervangen. Het WK bestaat meestal uit twee delen, het uitneembare kookvat en een contactvoet met voedingskabel.

– Het ijzer (BE) is ook bekend als een plat ijzer, dat wordt gebruikt voor het gladstrijken van textiel. Al in de Han-dynastie werden in het oude China zijden kledingstukken gladgestreken met een pannenijzer.

– Met het stoomstrijkijzer wordt de warmteoverdracht naar het textiel verbeterd door middel van de stoom. De openingen in de zoolplaat worden gebruikt om de stoom af te voeren.

– Bij het stoomstrijkstation zijn het waterreservoir en de stoomgenerator gescheiden. De stoom wordt via een slang naar het WK getransporteerd.

– De stofzuigerrobot wordt ook wel robotstofzuiger genoemd. Het heeft einde In de jaren negentig van de vorige eeuw vond het product zijn weg naar binnenlands gebruik en sindsdien is het op een groeipad gekomen.

– De volautomatische koffiemachine: (KV) Met deze machine wordt volautomatisch koffie gezet. Deze machines zijn ontwikkeld uit de zelfbedieningsmachines. Rond 1980 werd de eerste functionele KV gepresenteerd.

– Een oven is vandaag de dag een meestal elektrisch of ook gasgestookt apparaat om te roosteren en te bakken. Het wordt niet alleen in het huishouden gebruikt, maar ook in de ambachtelijke en industriële sector. Vaak wordt in het huishouden de taal gebruikt, „laten we dat in de oven zetten“. De oven voor het bakken heeft zijn oorsprong in de kleioven.

– Een blender of handmixer is een apparaat dat wordt gebruikt voor het mengen van deegachtig of vloeibaar voedsel of iets dergelijks.

– Een waterfilter wordt gebruikt om de kwaliteit van het water voor huishoudelijk en industrieel gebruik te verbeteren. Over het algemeen verwijderen filters troebelheid, micro-organismen en ongewenste stoffen uit het water of verminderen hun concentratie tot een minimum. Voor huishoudens worden geschikte watersystemen geïnstalleerd waarin al het water, inclusief gefilterd water, wordt behandeld.

– De wafelijzers worden in de keuken gebruikt om wafels, wafels en ander gebak te maken. De herkomst van deze ijzers en hun eerste gebruik zijn nog niet voldoende onderzocht. De strijkijzers bestaan uit twee ijzeren platen die met een scharnier met elkaar verbonden zijn. Aan de buitenkant zijn ze glad, aan de binnenkant zijn er verschillende Ze kunnen ook gebruikt worden voor inscripties en foto’s.

– Een Smoothie Maker (SM) is een apparaat dat gebruikt wordt om dranken te mengen die gemaakt zijn van fruit en zuivelproducten. Deze drankjes worden vers bereid met de SM of u kunt de smoothies ook als eindproduct kopen. De SM wordt ook wel een smoothiemixer genoemd. Er is geen verschil tussen de twee, twee namen voor één en hetzelfde apparaat.

Ontwikkeling van huishoudelijke apparaten

In dit verband moet worden opgemerkt dat de Tweede Wereldoorlog, toen grote bedragen in de wapenindustrie moesten worden geïnvesteerd, tot veel belangrijke technologische ontwikkelingen heeft geleid, die met name de huishoudelijke en de keukensector hebben getroffen. Het Duitse economische wonder in combinatie met de VS waren grote leveranciers van ideeën voor steeds betere en nieuwe huishoudelijke apparaten. Het bovengenoemde elektrische kooktoestel werd in 1951 geïntroduceerd, samen met de stofzuiger en de televisies. De weg werd vrijgemaakt voor de entertainmentmedia van vandaag. Er moet ook worden benadrukt dat de huishoudelijke apparaten niet alleen dienen als hulpmiddel voor vrouwen.

Onze huishoud- en keukenonderwerpen

Geen Vorstkoelkasten
Sous Vide Garer
Koelkast/vriescombinatie Met 2 compressoren
Vacuümmachine
Miele wasmachine
Warmwatertank 30 liter
Bomann-vaatwasser
Rowenta stofzuiger
Bosch warmtepompdroger
Hamburgerpers
Keramische kookplaatafdekking
Vlamcakeoven
Ingebouwde microgolfoven
Elektrische koffiemolen
Vacuümkolf
keramische pannen
Mangosnijder
Magnetronhouder
Messenslijper
Mini-Oven
Miniwasmachine
href=“https://maxlocal.nl/maxlocal.nl/pferd-tortenaufleger-test/“> Paardencake schijfje
Crèmadispenser
Theemaker
Duster
Mop
Bestekkoffer Leeg
Broodbakpan
Aardappelrasp
Elektrische keukenrasp
Elektrische messenslijper
Elektrische snelkookpan
Fijn evenwicht 0 001g
Patisseriepers
Koffiezetapparaat Met molen
Schoorsteenreiniger
Aardappelrijger
href=“https://maxlocal.nl/maxlocal.nl/knoblauchpresse-test/“>Kunststofpers
Kookplaat
Mini-oven
Merkfles
Braadspuit
Keramische veldkrabber
Manuele koffiemolen
Afzuigkap Eilandkap
Damascusmes
Circulerende lucht Vlakke schermkap
Ingebouwd gasfornuis Gasfornuis
Roerwerk
vloerreinigingsmachine
12 st. servies hoekvormig
Afvalvernietiger
Slicer
href=“https://maxlocal.nl/maxlocal.nl/akku-besen-test/“>kamer
Oven met draaispit
Barman
Elektrische pannen
Elektrische vleesmolen
Raamreinigingsrobot
Gietijzeren branders

Aardappelschaafmachine
Koperen pan
Slagersmes
diepvrieszak
Grill Hete steen
Hete lucht friteuse
Glaskeramische kookplaat
Juicer
Roestvrij stalen eierwekker
Melkschuimreiniger/braadthermometer
Vleeshamer
Hete lucht oven
Houtoven
Inductiekookplaat Vlak met oppervlak
Koffiemachines Met molen
Pastamachines
pannenkoekenpan
Pizzadom
Retro-koelkasten
langzame sapmachine
Sojamelkmaker
staafmixersets
Steenoven
Theelichtglas
Tapijtveger
Droger Hoover
Vierkante pan
Cycloonstofzuiger
Spinnendroger
Magnetronschalen
Gasfornuis
Eilandkap
Dubbele kookplaat
Vleeshamer
Theedoeken
kersenpit
Kaasrasp
cocktailshaker
Waterzuivering
Nootmuskaatrasp
rubberen bezem
Microgolven
Strijkijzer
href=“https://maxlocal.nl/maxlocal.nl/dauerbackfolie/“>Haalbare bakfolie
Schoenpoetsmachine
Borstelstofzuiger
Condensatiedroger
Inhaler
Inductiekookplaat
Eierboiler
Elektrische grillpan
Snelkookpan
Vriezer
Zij-aan-zij-koelkast
Stofzuigerrobot
Voedselverwerker
Rijstkoker
Volautomatische koffiemachine
Waterkoker

Droger
href=“https://maxlocal.nl/maxlocal.nl/waschtrockner-test/“> Wasmachinedroger
Warmtepompdroger
Droger
Vaatwasser
Koelkast
Standmixer
Broodrooster
koel-vriescombinatie
Afzuigkap
Oven
Stoomreiniger
Vlak IJzer
Mengmachine
Melkopschuimer
Waterfilter
Stoomstrijkstation
Stoomstrijkijzer
handmixer
href=“https://maxlocal.nl/maxlocal.nl/waffeleisen-test/“>Wafelijzer
smoothiemaker
IJsmachine
Broodproducent
Pannen
Stofzuiger Zonder zak
koffiemolen
Pizzasnijder
keukenrolhouder
Antivibratiemat
Pizza-schaar
Koude sneden doos
Ijslepel
Ontstekingshaard
Bakmat
Venstrekker
Foliesnijder
href=“https://maxlocal.nl/maxlocal.nl/kartoffelschaeler-test/“>Aardappelschiller
Aardappelstamper
Lepelschaal
zoutmolen
Braadpan
Combi-koffiezetapparaat
Demperpomp
Ruitenwisser
Beenmolen
Houtskoolsnijder
Klopersstofzuiger
Radijssnijder
Spätzle-vliegtuig
Veerpand
Diepgevroren kan
Torenwasserij rek
Serveerpan
href=“https://maxlocal.nl/maxlocal.nl/crepes-maker-test/“>CrepesMaker
Appelschiller
Inductiekookplaat
Maalmachine
Stoomborstel
Douchewisser
Natte droogzuiger

Pizza-schuifregelaar
Bain Marie Wagen
wasmachine
Handstofzuiger
keukenmes
Messen van de windmolen
Slijpsteen
Santoku-mes
Koksmes
Steakmes
Fileermes
href=“https://maxlocal.nl/maxlocal.nl/kaesemesser/“> Kaasmes
Broodmes
Slijpen van staal
Pluimveescharen
vleesmes
Wiegen
Keramische messen
Botermes
Hakker
Schilmes
Paringmes
Tomatenmes
Vleesmes
Uitlaatluchtdroger
Balsamico azijn
geklaarde boter
Voetwarmer
Haartrimmer
Lichaamsweegschaal
href=“https://maxlocal.nl/maxlocal.nl/langhaarschneider/“> Lange kapper
Teunisbloemolie
Neushaar tondeuse
Neushaartrimmer
Scheerapparaat
Stofzuiger
Vacuümreinigingsrobot