Zij-aan-zij-koelkast

Link
VerfĆ¼gbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Zij-aan-zij-koelkast

Weet je het, je zit comfortabel voor de TV, er is een Amerikaanse serie of film aan de gang, alle familieleden van de serie of de hoofdrolspelers in de film zitten in een enorme keuken en verzamelen zich rond het kookeiland. Een van de hoofdrolspelers begint te koken en haalt meestal het eten uit de koelkast. Daar staat hij dan dit prachtige voorbeeld van een vriescombinatie. Een roestvrijstalen dubbeldeurs koelkast schoonheid, de Side By Side koelkast.
Een Side By Side koelkast is een mooie en bijzondere koel-vriescombinatie in een zeer aangenaam compact design. Als hij er op het eerste gezicht lomp uitziet, overtuigt hij met zijn doordachte interieur en de wijd opengaande vleugeldeuren die naar rechts en links openzwaaien. Het koelgedeelte is meestal groter en bevindt zich aan de rechterkant van de side-by-side unit, omdat een koelkast natuurlijk bedoeld is voor levensmiddelen en slechts een klein deel wordt gebruikt als vriezer.
De capaciteit van zo’n roestvrij stalen schoonheid is meer dan 500 liter en heeft genoeg ruimte om een heleboel kinderen te voeden. Aangezien de koelkast uit de Verenigde Staten van Amerika komt, is dit volume zeer nuttig gebleken, omdat Amerikanen meestal veel meer kopen dan wij Europeanen, aangezien bulkaankopen gebruikelijk zijn om de lange afstanden naar de supermarkt enigszins te compenseren.
Een ander kenmerk dat is geĆÆnspireerd door Amerikaanse burgers zijn de deuren van de Side By Side koelkast. Dit komt omdat ze aan de binnenkant veel meer opslagruimte bieden dan de conventionele koelkasten zoals we die kennen. Hier kunt u niet alleen opslag van flessen, maar het is mogelijk om hele voedingsmiddelen in de deur op te slaan.
Over drank gesproken, als je ooit in de Verenigde Staten van Amerika bent geweest, weet je waarschijnlijk wat er in elk besteld drankje zit om het af te koelen. Juist, de ijsblokjes. Nu kun je je ook voorstellen dat zo’n koelkast van overzee nog wat verrassingen in petto heeft. Als je naar de linkerdeur kijkt, herkent het getrainde oog een deuk in de deur. Hierin is een ijsdispenser geĆÆntegreerd. Maar deze ijsdispenser kan niet alleen water bevriezen om het uit te spugen als een ijsblokje, hij kan ook het water temperen en dus ook functioneren als een water dispenser. Zo is het mogelijk om ijsblokjes, gekoeld tot koud water en natuurlijk gemalen ijs uit de Side By Side koelkast te halen, afhankelijk van de wensen van de persoon die op de knop drukt.
Voor het verkrijgen van de koelverfrissingen is het echter noodzakelijk om de Side By Side koelkast aan te sluiten op een watertoevoer. Juist gehoord, er zijn ook modellen van Side By Side koelkast zonder watertoevoer en Side By Side koelkast met watertoevoer. U moet hier bij de aanschaf rekening mee houden, want de installatie-inspanning voor deze Side By Side koelkast met vaste wateraansluiting is veel hoger. De vraag is nu of een dergelijke wateraansluiting beschikbaar is of dat er een nieuwe waterleiding moet worden aangelegd, die zo niet met extra kosten verbonden is. Als uw portemonnee iets kleiner is, maar u wilt uzelf toch verwennen met zo’n koelkast, dan kunt u waarschijnlijk beter een Side By Side koelkast zonder vaste wateraansluiting gebruiken om extra kosten te vermijden.
Aangezien de extra kosten zojuist zijn genoemd, hoeveel kost een Side By Side koelkast om te onderhouden in elektriciteit? Laten we gaan. Een paar jaar geleden zou iedereen het hoofd geschud hebben en gezegd hebben dat de Amerikanen gek waren, omdat de oudere modellen van deze side-by-side koelkasten echte energiemonsters waren en veel energie aten. Inmiddels is de techniek steeds verder verbeterd, zodat een dergelijke koelkast met ijsdispenser tegenwoordig tot de andere apparaten van de A++ klasse kan worden gerekend.
Voordat iedereen naar buiten gaat en zo’n koelkast koopt, moeten we eerst praten over hoeveel ruimte dit monster nodig heeft. We hebben ontdekt dat de koelkast is gebouwd geĆÆnspireerd door de Amerikaanse burgers. Dit betekent dat het zeker iets meer zal hebben in termen van afmetingen dan de apparaten die hier in Europa worden verkocht en die zijn afgestemd op onze behoeften. De koel- en vriescombinaties die voor ons Europeanen zijn gemaakt, hebben een standaardafmeting van ongeveer 60 cm. De Amerikaanse Side By Side koelkast daarentegen kan afmetingen tot 92 x 72 x 180 cm (breedte x diepte x hoogte) in de ring gooien. In vergelijking daarmee is dit veel meer in de breedte, waardoor het niet in inbouwkeukens kan worden geĆÆnstalleerd, omdat het gewoonweg te groot is en er geen ruimte voor is. Dit is ook de reden waarom nog geen enkele keukenfabrikant deze apparaten met een ingebouwde keuken heeft aangeboden of u ooit een aanbieding heeft gezien met een echte Amerikaanse Side By Side koelkast in een advertentie.
De meeste van deze apparaten bevinden zich in een aparte afdeling bij de winkelier, enigszins verwijderd van de inbouwkeukens en worden individueel verkocht als zogenaamde stand-alone apparaten.
Zelfs als ze niet in een van de standaard inbouwkeukens passen, maken hun design en hun vlekkeloze matte tot geborstelde uitstraling van het oppervlak ze tot een echte blikvanger die zeker elke bezoeker van uw keuken zal boeien. kan trekken.

Deze geweldige en zeer stijlvolle Side By Side koelkast werkt, net als onze alledaagse koel-vriescombinaties, met een compressor. Deze compressor comprimeert het koudemiddel en verwarmt het. Zodra dit is gebeurd, wordt het verwarmde koelmiddel door de condensor gedreven. Dit is de metalen roosterstructuur die aan de achterkant van de koelkast is bevestigd en meestal in het zwart wordt bewaard. Daar geeft de koelvloeistof de tijdens de compressie geabsorbeerde warmte af aan de omgeving en koelt deze af. Nu wordt het afgekoelde koelmiddel door kleine buisjes verder geleid naar een tweede verdamper, die zich aan de binnenkant van de koelkast bevindt en het koude koelmiddel in het voedsel en de lucht transporteert de warmte volgens een eenvoudig natuurkundig principe, de 2e wet van de thermodynamica, die warmte altijd uit zichzelf van een warm naar een koud systeem stroomt. Aangezien onze Side By Side koelkast een combinatie van koelen en invriezen is, moet een verschil in de koude zones worden gecreƫerd door geavanceerde circuits van het koelsysteem. De gloednieuwe modellen hebben nog meer instelbare modi om de koelzones op het ingebouwde display te controleren en individueel aan te passen.

Je weet wel, er komt weer een winkeltournee aan. U gaat in uw auto zitten en rijdt naar de dichtstbijzijnde supermarkten, gewapend met allerlei reclamefolders om de beste deals te krijgen. Thuis aangekomen worden de dozen het huis of appartement binnengedragen en begint u het eten op te slaan in de koelkast en de vriezer. Maar vanaf de helft van de tijd realiseren de meeste mensen zich dat ze veel te veel hebben gekocht en dat ze het nooit in de koelkast of vriezer zullen zetten. …ruimte kan hebben. Dus wat doen we? Als u een huis bezit, hebben de meeste gezinnen een opslagkelder om de resterende goederen en voedsel op te slaan, meestal is er een vriezer in de kelder of deze opslagruimte, of een andere koelkast om opslagruimte te creĆ«ren. Maar waarom kopen we zulke hoeveelheden als we niet echt weten hoe we ze moeten opslaan? Voor veel gezinnen met meerdere leden is het een kwestie van geld. Daarom worden grote aankopen gedaan om de kosten zo laag mogelijk te houden uit kostenoverwegingen. Velen proberen ook opslagruimte te creĆ«ren door de koel-vriescombinatie uit de keuken te halen, die destijds deel uitmaakte van de standaard levering van de inbouwkeuken, en in plaats daarvan een koelkast zonder vriezer te installeren. De koel-vriescombinatie komt dan in de kelder of in een opslagruimte terecht, waar ze verder werkt.
Als u ook verschillende koelkasten en vriescombinaties in uw huishouden heeft, kan het de moeite waard zijn om over te stappen op een grote side-by-side koelkast. Voorwaarde is natuurlijk wel dat uw keuken de nodige ruimte heeft voor de Side By Side koelkast en, als u de voorkeur geeft aan een model met een ijsdispenser, een aparte wateraansluiting. De voordelen van een dergelijke verandering kunnen in ieder geval niet worden ontkend, aangezien het betekent dat er slechts Ć©Ć©n apparaat wordt bediend in plaats van meerdere. Dit zal zeker leiden tot een vermindering van uw elektriciteitsverbruik, want zelfs als de koel-, vries- en vriescombinaties een hoge energiestandaard hebben zoals A++, zijn er nog steeds verschillende apparaten die bediend moeten worden. De Side By Side koelkast A+++, kan het verbruik nog verder terugdringen, omdat er maar Ć©Ć©n apparaat nodig is.
De Side By Side koelkast biedt dezelfde hoeveelheid opslagruimte voor uw voedsel dat gekoeld en ingevroren wordt bewaard. moeten worden verdeeld zoals verschillende koelkasten die je hebt verdeeld over je woonruimtes. Natuurlijk is dit ook een kwestie van luxe en gemak, want je hoeft niet meer van de ene naar de andere plaats te lopen om je verstrooide eten samen te vinden, met de Side By Side koelkast heb je alles veilig en comfortabel op Ć©Ć©n plek. Als uw budget en de aansluitingen in uw keuken het toelaten, zou een model met een ijsblokjesdispenser natuurlijk ideaal zijn, omdat het nog meer comfort biedt dan een normale Side By Side koelkast zonder deze functie. Deze Side By Side koelkast modellen Goedkoop te krijgen, bestaat, als deze worden afgekocht, dan komen hier ook Side By Side koelkast A++ modellen onder de hamer.

De doelgroep van een Side By Side koelkast strekt zich uit tot elke dienst en elk type huishouden. Omdat dit apparaat geschikt is voor een groot gezin met veel kinderen en veel opslagruimte nodig heeft voor goederen en voedsel. Er is ook niet altijd genoeg tijd om van plaats A naar plaats B te haasten om alle ingrediƫnten voor het menu bij elkaar te krijgen, omdat veel hongerige monden gevuld moeten worden en iedereen op het eten moet wachten. Aan de andere kant is het ook super geschikt voor stijlbewuste mensen die een eigen op maat gemaakte en exclusieve designkeuken kunnen noemen, want de koelkast is een echte blikvanger als deze goed in de keuken of een woon-eetkeuken staat. Het matte tot geborstelde uiterlijk is al even indrukwekkend en zeer nobel.
In ieder geval is deze side-by-side koelkast precies goed als er veel opslagruimte nodig is voor voedsel dat koel bewaard moet worden. Want ook hier schittert het apparaat met de krachtige ruimte in de compartimenten van de dubbele deur van de koelkast, waarin zelfs grote Gemakkelijk te vinden ruimte voor voedsel. Ook al is er een beetje behoefte aan luxe en gemak, want een koelkast hoeft maar op Ć©Ć©n plaats bediend te worden. Een must voor de technisch onderlegde, kunnen de meeste worden aangesloten op het huis Wi-Fi en gebruik maken van het of de ingebouwde display te bedienen en de koelcircuits en ijsmachine in te stellen. Zelfs spaarders kunnen snel profiteren van een Side By Side apparaat, omdat je in de verkoop altijd koopjes kunt krijgen en de energiezuinigheid overtuigend is en ook helpt om wat meer geld te besparen op de werking van de koelkast.

Vergelijkingsportalen op het internet zijn een zeer goed begin als u meer wilt weten over dergelijke koelapparatuur. Het is ook gemakkelijk om Side By Side koelkast testwinnaars te vinden die je verleiden om te kopen. Maar eerst moet u zich bezighouden met de afzonderlijke soorten koelkasten.

Te beginnen met de vrijstaande Side By Side koelkast. Je koopt deze koelkast niet alleen omdat je een koelkast wilt, deze apparaten zijn de laatste jaren meer en meer een designobject geworden, dat mensen als luxegoederen in hun keuken zetten. Maar ook de geborstelde en matte lakoppervlakken nodigen uit tot dromen en zijn een waanzinnig grote blikvanger als het gaat om het imponeren van gasten. De staande units van Side By Side koelkasten kunnen vrij en onafhankelijk van de inbouwkeukens worden geplaatst om de beste blikvanger te creƫren met hun verschillende verschijningsvormen, oppervlakken en ontwerpen. Er is ook een apart glazen front voor Side By Side koelkasten voor zeer exclusieve wensen.
De enorme opslagruimte is zeker een voordeel op grote koelkasten, maar ook de dubbeldeurskoelkast kan worden verfraaid, omdat het biedt veel ruimte aan de buitenkant van de scharnierende deuren om kindertekeningen, recepten, boodschappenlijstjes of recepten met behulp van magneten te bevestigen. Op dit punt moet worden gezegd dat ook andere dingen de aandacht kunnen trekken, het hoeft niet altijd een ijsblokjesmachine te zijn.
De voordelen van een staande machine zijn dan ook evident. Het biedt veel ruimte om al je eten op te slaan zonder dat er een andere koelkast voor nodig is. Het is een blikvanger door het ontwerp en de uiterst stijlvolle uitstraling. Er is een enorme keuze aan vormen, kleuren, fronten en modellen om voor elk huishouden het meest geschikte en individuele stuk te kiezen. Het bedieningscircuit van de koel-vriescombinatie kan via het display of via Wi-Fi worden aangepast, zodat zelfs kleine technische snufjes het hart van de man kunnen strelen. Door de grote hoeveelheid ruimte wordt natuurlijk een uitgekiende indeling van het interieur verwacht, waar het de koelkast niet aan ontbreekt. Een hoge energie-efficiƫntie doet ook het hart van slimme verkopers sneller kloppen, die zich tegelijkertijd de dure installatie van de Side By Side koelkast besparen, omdat ze die niet nodig hebben. De installatie kan overal worden uitgevoerd waar de eigenaar dat wil.
Hoe groot het ook klinkt, er zijn ook enkele kleine nadelen, want zoals gezegd is het erg groot en de benodigde ruimte is daarom enorm. Ook het stroomverbruik van de verschillende modellen kan hoger zijn, hoe meer gadgets er zijn ingebouwd, dus u moet zich hier precies op de hoogte stellen. De technische snufjes verhogen ook het geluidsniveau van de koelkast een beetje, omdat deze meer vermogen moet leveren. Ook de aanschafprijs van zo’n Side By Side koelkast is erg duur, als deze niet in de uitverkoop wordt gekocht.

Aangezien we zojuist de standversie van de Side By Side koelkast hebben uitgelegd, is het Niet verwonderlijk, als we ook een ingebouwde versie van de Side By Side koelkast op de markt kunnen vinden.
Dit zijn echt geweldige apparaten, want ze zijn naadloos geĆÆntegreerd in de keuken die je thuis hebt en je ziet achteraf niets meer. Alsof het een normale inbouwkeuken heeft, natuurlijk met een verborgen extraatje. In het verleden was het niet mogelijk om deze massieve en grote apparaten te integreren in een inbouwkeuken, omdat ze gewoonweg niet in het concept pasten. Tegenwoordig is het geen probleem meer, ook al vereist het een beetje vaardigheid van de planner, want Side by Side koelkasten, met hun machtige deuren en ijsblokjesdispenser, moeten eerst de juiste plaats in de ingerichte keuken vinden om het volledige potentieel dat zo’n Side By Side koelkast biedt, te kunnen benutten.
Bovendien kan een bijpassend front niet zomaar op de scharnierende deuren worden geschroefd, omdat het eerst het mooie en sexy design van het apparaat zou verbergen en de hele keuken dan niet meer samenhangend zou zijn. Als u echt zo’n apparaat wilt, neem dan contact op met een specialist, omdat zelfbouw snel fout kan gaan en het mooie ontwerp van de Side By Side koelkast kan verpesten.
Ook hier zijn er enkele voordelen die niet onvermeld mogen blijven. De ingebouwde Side By Side koelkast past perfect in de ingebouwde keuken en kan als een verborgen highlight worden gebruikt. Tot vreugde van de klant biedt dit model ook dezelfde hoeveelheid opslagruimte als de vrijstaande collega. Ook de indeling van het interieur zal de klant tevreden stellen, want de deuren zijn weer voorzien van vele compartimenten voor het opbergen van grote levensmiddelen. De energie-efficiƫntie van deze apparaten is ook uitstekend en verleidt de ene of andere spaarder snel tot aankoop.
Hier liggen de nadelen voor de hand. Sinds de SideBy Side koelkast moet worden geĆÆnstalleerd, dit vergt veel meer inspanning dan de standversie, die natuurlijk ook duurder is. De apparaten zijn ook minimaal kleiner, omdat er rekening moet worden gehouden met de beschikbare ruimte in een ingerichte keuken. Als u geĆÆnteresseerd bent in een dergelijk apparaat, houdt u dan rekening met de hogere aanschafprijs, vanwege het extra werk, om niet te worden verrast door hogere bedragen.

Onze Top 10 – Side By Side koelkasten

In de Side By Side Test is het belangrijkste toepassingsgebied voor een dergelijk apparaat overal waar voedsel en andere goederen op een koele plaats moeten worden opgeslagen. Aangezien deze koelkast door zijn grootte een enorme hoeveelheid opbergruimte biedt, is het niet verwonderlijk dat het een populair apparaat is in restaurants en bars, maar ook thuis bij gezinnen, waar veel wordt gewinkeld en veel ruimte nodig is om voedsel op te slaan. Ook deze koelkast kan zijn talent als designmeubel niet verbergen, want steeds vaker worden dergelijke apparaten gekocht om een mooie blikvanger in de keuken of in de woon- en eetkamer te hebben. Of iemand zichzelf wil trakteren op deze koelkast, moet iedereen zelf beslissen. Maar doelgroep nummer 1 is duidelijk de uitgebreide familie, die de capaciteit van deze koelkast meer dan op prijs zal stellen. Maar deze koelkast maakt ook indruk met zijn technische snufjes die het hart van elke man sneller doen kloppen. Het koelcircuit van de afzonderlijke afdelingen kan afzonderlijk worden ingesteld, hetzij vanaf het ingebouwde display van het apparaat, hetzij vanaf uw eigen smartphone via het interne netwerk. Zeer aantrekkelijk voor een aankoop, de Side By Side koelkast maakt ook het ingebouwde barcompartiment, waardoor u niet langer de deur hoeft te openen naar dranken of alcohol.

Bij conventionele koelkasten en diepvriezers bevindt het vriesvak zich onder de koelkast of is het bovenin geĆÆntegreerd. Bij de Amerikaanse Side By Side koelkasten is het zeer belangrijk om de koel- en vriesruimte van elkaar te scheiden. In Amerikaanse koelkasten staan de koelkast en de vriezer naast elkaar. Dit betekent dat als u de juiste deur van de koelkast opent, dit de plaats is waar de koelruimte zich bevindt. Als men de linkerdeur opent, komt men in het vriesvak terecht. Dit verklaart ook waarom de ijsdispenser bij deze deur is geĆÆnstalleerd. De eenvoudige reden voor deze strikte scheiding is dat Amerikaanse burgers veel vaker dan wij hier in Europa de deuren van hun koelkasten openen om voedsel uit te nemen. Dit betekent dat als deze scheiding niet zou bestaan, er onbedoeld koude uit de vriezer zou lekken en de energiekosten veel hoger zouden zijn.
Een kleine en zeer doordachte gimmick van de Side By Side koelkast is het ingebouwde barcompartiment. Dit is een kleine vierkante klep in de deur van de koelkast, waarachter het mogelijk is om drankjes op een koele plaats op te slaan en uit te nemen zonder de deur van de koelkast volledig te hoeven openen. Het principe erachter heet deur in deur.
Het gevoel achter deze technische innovatie is dat de deur voor dranken nooit helemaal geopend hoeft te worden, zodat de kostbare koude lucht aan de binnenkant grotendeels behouden blijft. Deze functie bespaart veel elektriciteit, wat weer een positief effect heeft op de portemonnee.
Niet elke Side By Side koelkast heeft deze functie, dus zorg er bij aankoop voor dat het kleine barcompartiment aan boord is.
Een andere belangrijke eigenschap die in geen enkele Side By Side koelkast mag ontbreken is zeker de ijsblokjesmachine in de deur. Dit hoogtepunt verbaast alle gasten keer op keer, want dit is allesbehalve alledaags. Maar deze functie kan veel meer dan alleen maar ijsblokjes maken. Het heeft nog steeds de functie van een ijsvergruizer, wat erg praktisch is als u af en toe alcoholische cocktails wilt serveren tijdens uw vergaderingen. Bovendien kan de machine niet alleen het water bevriezen, maar ook temperen naar uw smaak. Zo is het mogelijk om koel tot koud water te krijgen zonder de koelkast te openen en een fles af te koelen.
Een belangrijke reden om zo’n apparaat te kopen is natuurlijk ook de energie-efficiĆ«ntie. Die in de meeste voorstellingen een immense honger naar elektriciteit moet hebben. Dat was in het begin ook het geval, maar ondertussen zijn de techniek en de modellen sterk veranderd. Want sinds 2018 moet elke internetverkoper die dergelijke apparaten verkoopt, ze voorzien van een energielabel om de klanten sneller van dergelijke belangrijke informatie te voorzien. In de koelkast Side By Side Test behalen de apparaten bijna altijd de hoogste cijfers en bereiken ze kwaliteitsklasse A. Een belangrijke tip: als u thuis oude koelkasten heeft die een zeer slechte energie-efficiĆ«ntieklasse hebben, moet u ze vervangen, want zelfs als een nieuw apparaat een beetje geld kost, is het elektriciteitsverbruik van oude apparaten niet meer de moeite waard. De elektriciteitskosten betalen zich over een jaar terug.

De voordelen van een Side By Side koelkast kunnen niet over het hoofd gezien worden. Hij scoort in de eerste plaats met zijn enorme bergruimte, die afhankelijk van de modelvariant kan variƫren van 400 tot 600 liter.
Met de grote opbergruimte moet het systeem binnenin ook goed doordacht zijn voor opslag. Om deze reden hebben de ontwerpers van deze groot en uniek apparaat, een systematisch en vooral zeer handig systeem voor de opslag van voedsel ontwikkeld. Dit systeem is ontworpen om het gemakkelijker voor u te maken om bepaalde voedingsmiddelen in uw Side By Side koelkast op te slaan en te vinden.
Niet te verwerpen is zeker het mooie en vaak logge uiterlijk van dit apparaat. Zeker een blikvanger bij elke bijeenkomst van gasten of familieleden in de keuken.
Het absolute hoogtepunt in dit moderne apparaat is zeker de ingebouwde waterdispenser, die ook als ijsmachine kan dienen. Dit biedt het voordeel dat het water naar wens kan worden getemperd. Maar het kan ook vaste ijsblokjes produceren om uw drankje perfect getemperd te houden op warme zomerdagen. De derde functie is iets voor kinderen, want de ijsmachine kan ook gemalen ijs produceren, wat met een beetje smaak een geweldige verfrissing kan zijn voor uw kinderen tijdens de zomermaanden. Maar als je geen kinderen hebt, kunnen crushedei’s je ook helpen om een grote verscheidenheid aan cocktails te bereiden, en zo je vrienden of gasten van hun voeten te stoten.
De Side By Side koelkast is duidelijk gericht op gezinnen met 4 of meer leden, omdat de opbergruimte eenvoudigweg niet kan worden overtroffen en met de ingebouwde ijsmachine iedereen gelukkig kan worden gemaakt.

De andere kant van de medaille is dat de Side By Side koelkast veel ruimte inneemt in een keuken. Je moet ook rekening houden met meer ruimte om de deuren te openen, zodat het niet in een hoek kan staan.
Om te kunnen genieten van de luxe van een ingebouwde ijsmachine in de linkerdeur van de koelkast en deze te kunnen gebruiken, moet een wateraansluiting, zoals een vaatwasser, beschikbaar zijn om de koelkast aan te sluiten op een waterbron. om te worden aangesloten.
Hoewel de koelkasten een hoge energie-efficiƫntieklasse hebben, kunnen ze dankzij alle extra ingebouwde functies meer elektriciteit verbruiken dan een conventionele koel-vriescombinatie.
Ook de enorme omvang maakt ze onaantrekkelijk voor eenpersoonshuishoudens, omdat de hoge aanschafkosten in zo’n geval onnodig uit het raam worden gegooid, omdat een alleenstaande nooit de enorme hoeveelheden voedsel zou kopen of zelfs maar consumeren die een gezin van meerdere mensen nodig zou hebben, waarvoor het Side By Side apparaat is bedacht en ontworpen.

Als u de keuze heeft gemaakt voor een Side By Side koelkast, wees er dan op voorbereid dat de keuze niet gemakkelijk zal zijn. U moet op voorhand goed nadenken over de grootte van het toestel en over de eigenschappen die u in uw woning bijzonder belangrijk vindt.
Om de beslissing een beetje makkelijker voor u te maken, zijn hier enkele punten die u als leidraad kunt nemen en die de beslissing om te kopen een beetje makkelijker voor u moeten maken.

De No Frost technologie kan veel van het werk voor u doen, omdat u waarschijnlijk van oude koelkasten weet dat ze de neiging hebben om ijs te vormen aan de binnenkant. De meeste nieuwe Side By Side koelkasten hebben deze technologie echter al aan boord om u, de klant, te ontlasten van de vervelende en tijdrovende taak om de koelkast te ontdooien.
De No Frost technologie is een eenvoudige maar goed doordachte technische uitvinding, waarbij de lucht aan de binnenzijde van de vriezer wordt ontvochtigd. Dit vocht moet natuurlijk ook worden verwijderd en wordt herhaaldelijk in kleine porties in de buitenlucht afgegeven aan om te voorkomen dat het binnenin bevriest.

Een echt geweldig kenmerk van een Side By Side apparaat is de snelvriesfunctie. Hier kunt u met een druk op de knop de koelkast of zelfs het vriesvak in enkele seconden binnen het bereik van de min-temperaturen brengen. Deze functie is op de koelkasten gemarkeerd met de functies: „Super Frost“ of „Super Cool“.
Een hele leuke gimmick om te hebben die je in staat stelt je eten veel vitaminevriendelijker in te vriezen dan normaal, omdat het vriespunt veel sneller bereikt kan worden dan met de normale invriesfunctie. Het kan ook helpen om de gevreesde vriesbrand te elimineren, omdat de snelle afkoeling voorkomt dat er ijskristallen worden gevormd en uw voedsel wordt vernietigd.
Ook de koelruimte heeft deze functie, hier is het voordeel om bederfelijk voedsel sneller af te koelen, zodat het langer vers blijft.

Een zeer belangrijk detail waarmee u rekening moet houden voordat u koopt, is dat zo’n koel-vriescombinatie een enorme hoeveelheid ruimte heeft als het gaat om vloeroppervlak. In het beste geval zou dit al in de keuken beschikbaar moeten zijn zonder dat er compromissen hoeven te worden gesloten. Als de ruimte niet beschikbaar is, moet u opnieuw nadenken en proberen een vrije wand te creĆ«ren waar uw nieuwe koel-/vrieskamer perfect wordt gepresenteerd en niet wordt beperkt in zijn functie.
Daarbij moet u ervoor zorgen dat u een eigen stroomvoorziening heeft, maar ook een extra wateraansluiting voor de side-by-side koelkast, die u niet nodig heeft voor andere zaken. De ideale plek moet niet ver verwijderd zijn van het aanrecht en de vaatwasser. Dit is ideaal omdat er geen onnodige hoeveelheid slang voor de wateraansluiting hoeft te worden geĆÆnstalleerd.

Is het belangrijk voor u dat uw kinderen, hoe groot ze ook zijn. altijd bij de koelkast kan om hem te openen en er dingen in te doen of uit te halen? Zo niet, dan zijn er ook speciale modellen van de Side By Side koelkast, die desgewenst met een kinderslot kunnen worden uitgerust. Als deze optie echter belangrijk voor u is, moet u dit aan de dealer vragen.

Aangezien de Side By Side koelkast voor sommige mensen een geweldig designobject is, maar voor anderen gewoon een volumineuze koelkast met voldoende opbergruimte voor voedsel, is het vooral belangrijk om na te denken over het type constructie voordat u tot aankoop overgaat. In dit artikel worden de twee ontwerpen al besproken, er is de vrijstaande Side By Side koelkast en de ingebouwde Side By Side koelkast.
Als de koelkast vrijstaand moet zijn, dan is dit een zogenaamde vloerstaande unit. Kleinere modellen van vrijstaande apparaten hebben meestal nog een afdekplaatje op de bovenkant. Als dit kan worden verwijderd, dan heeft u een basiseenheid gekozen. Dit apparaat kan desgewenst onder een werkblad in de keuken worden geschoven, bijvoorbeeld. Een inbouwapparaat, heeft als doel het aan te passen aan het ontwerp van de betreffende keuken en wordt geleverd en aangepast zonder zijpanelen, maar met deurpanelen.

Wie zo’n grote koelkast wil kopen, moet zich afvragen of hij zich in het huishouden wel terugverdient. Want als we ervan uitgaan dat zo’n apparaat minstens 500 liter bevat, zou het waarschijnlijk weggegooid geld zijn voor een enkel huishouden. Hier hebben we misschien een volume van 100 liter nodig. Een huishouden met paren zou een volume hebben van 120 tot 150 liter, en als er kinderen zijn, kunnen we er ongeveer 50 liter aan toevoegen voor elk klein persoon op aarde.
De Side By Side heeft een inhoud van 500 liter en is daarom ideaal voor grote gezinnen. om gevoed te worden. Gezinnen tot 10 personen kunnen hier zeker aan hun trekken komen. Ook moet u zich afvragen of u het type persoon bent dat veel thuis bereidt en kookt of dat u liever uit eten gaat.

De Side By Side units zijn voortdurend in ontwikkeling, of het nu gaat om de technologie van de koeling of om functies als een barcompartiment. De moderne technologie vindt ook steeds vaker zijn weg naar deze apparaten in de vorm van aanraakschermen met steeds meer controleerbare functies. Onze koelkasten worden steeds meer gekoppeld aan onze multimedia-apparaten om ons leven te vergemakkelijken.

De lijst met fabrikanten van dergelijke apparaten is niet zo duidelijk als men zou denken. Ze worden geproduceerd door Samsung, LG, Beko, Gorenje, Bosch en Panasonic. Aangezien er een aantal fabrikanten zijn, moet eerst de juiste vertrouwensfabrikant worden gevonden voordat er een aankoop wordt gedaan. Zodra dit is gebeurd, zijn er nog verschillende andere modelvarianten om uit te kiezen. Maar gelukkig stimuleert de concurrentie het bedrijfsleven.

Samsung
Samsung werd in 1938 opgericht. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Seul, het hart van Zuid-Korea. Voor zijn hoofdactiviteit richt Samsung zich op multimediaproducten, maar ook op keukens en huishoudapparaten. Iedereen zou vertrouwd moeten zijn met de smartphones en televisies van Samsung, want het is met deze producten dat de Zuid-Koreanen internationale bekendheid hebben verworven en zich een weg hebben gebaand naar de top van deze elektronicasector. Maar ook andere productgroepen worden geproduceerd om zoveel mogelijk segmenten te bedienen, waaronder huishoudelijke apparaten. De Amerikaanse koelkast valt in deze categorie.
De apparaten in de Koelkastindeling, scoort vooral met het doordachte ontwerp, maar kan ook veel mensen inspireren met de verscheidenheid aan functies aan boord. Meestal wordt een eenvoudig maar elegant roestvrijstalen front geĆÆnstalleerd om een koel ontwerp te bereiken.
Technische snufjes zoals een ijsbreker zijn eigenlijk verplicht bij dergelijke apparaten. Maar er is iets voor elke klantwens en je kunt ook zonder. Deze zijn eenvoudig maar zeer elegant ingebouwd in de deuren van de koelkast. Net als het bijgeleverde LED-display, dat een toestand heel eenvoudig maakt en waarover de koelcircuits kunnen worden aangestuurd.
De koelkasten hebben een capaciteit van 500 liter en zijn uitgerust met een ontdooisysteem met No Frost technologie, wat intern invriezen onmogelijk maakt. De energie-efficiƫntieklasse van de Zuid-Koreanen ligt met A++ ook in het bovenste bereik.
De koelkasten van dit merk bevinden zich in het iets hogere prijssegment, afhankelijk van de keuze van de apparatuur.

LG
Met LG gaat een ander bedrijf uit Zuid-Korea de ring in. Het bedrijf is ook gevestigd in Seul en de technologiegigant is, net als Samsung, gespecialiseerd in de sector van de multimediagoederen en huishoudproducten. Het productassortiment omvat ook koelkasten.
De twee bedrijven lijken niet alleen erg op elkaar in hun bedrijfsstructuur, nee, zelfs side-by-side koelkasten hebben veel gemeen.
Er zijn modellen met de populaire ijsbrekers, maar ook zonder deze functie. Helaas hebben de modellen van deze fabrikant ook een aparte wateraansluiting voor de ijsmachine nodig, die ook elegant in de zijdeur is ingebed.
Maar LG heeft nog steeds een troef in handen en integreert een barcompartiment in de andere zijdeur, die met een druk op de knop kan worden geopend. Hier kunnen dranken worden gekoeld en opgeslagen zonder de deur van de koelkast te openen, zodat er geen een correcte oorlogsverklaring tegen de modellen van de competitie. Helaas is de energie-efficiƫntie van deze apparaten lager dan die van Samsung of LG.

Bosch
Bosch is een Duitse onderneming met hoofdkantoor in Gerlinden. Het werd in 1886 opgericht door Robert Bosch. Bosch heeft zijn vingers in elke taart. Of het nu gaat om gereedschap, in de automobielsector, of om huishoudelijke apparaten, inclusief zij-aan-zij-apparaten.
Afhankelijk van het model zijn de apparaten uitgerust met een barcompartiment of een ijsmachine. De extra wateraansluiting moet hier ook beschikbaar zijn.
De apparaten worden geleverd met een elegant roestvrijstalen front met twee scharnierende deuren. De functies zijn indrukwekkend, aan boord zijn Super Freezing, No Frost, Freshness gebieden en een super heldere LED-verlichting. Het koel- en vriesgedeelte zijn gescheiden door een aparte temperatuurregeling. Deze units zijn geprijsd in de hogere klasse.

Panasonic
Hoe kan het ook anders, een Japans bedrijf is ook betrokken bij de elektronicamarkt. Panasonic heeft zijn hoofdkwartier in Kadoma bij Osaka. Het bedrijf produceert multimedia-apparaten en huishoudelijke artikelen.
Panasonic staat voor een hoge kwaliteit van vakmanschap, wat ook te zien is in de Side By Side apparaten. De apparaten hebben een roestvrijstalen voorkant en bevinden zich in het goede middengebied wat betreft energie-efficiĆ«ntie. Ze hebben ook allemaal een ijsblokjesdispenser geĆÆntegreerd in de deur.
De bediening van deze apparaten is erg spannend, omdat Panasonic gebruik maakt van een aanraakscherm, dat aan de voorkant is geĆÆnstalleerd. Topmodellen uit het assortiment hebben niet alleen verstelbare koelcircuits, maar ook een Hygiene Active-functie, die het mogelijk maakt om bijna 100% van de schadelijke bacteriĆ«n te vernietigen.
Maar Panasonic laat deze technologie zichzelf terugbetalen en dus bevinden de koelkasten zich in het hogere prijssegment. Bereken hier met een gemiddelde prijs van 2000 euro per Apparaat.

Internet vs. gespecialiseerde handel: Waar kan ik mijn Side By Side koelkast het beste kopen?

De beslissing om een Side By Side apparaat te kopen is genomen. Maar waar is de beste plaats om te kopen om de beste prijs-prestatieverhouding te garanderen? Naar een vertrouwde dealer of bestellen op het internet? In de Side By Side koelkasttest zijn er positieve en negatieve beoordelingen voor beide.

De meeste grote winkeliers die dergelijke apparatuur aanbieden zijn alleen toegankelijk met de auto, doordeweeks hebben de werkende mensen geen tijd om ze te bezoeken en in het weekend kan deze winkelreis een marteling worden omdat de meeste mensen op dit moment gaan winkelen.
Natuurlijk, je hebt al eerder een beetje onderzoek gedaan en weet wat je wilt. Maar precies de modellen die voor u geschikt zouden zijn geweest, zijn niet meer leverbaar. De verkoper zal natuurlijk nog steeds een deal willen maken en zal proberen u te interesseren voor een ander model. Als je er voor valt en later niet overtuigd bent, zal een teruggave moeilijk zijn, want de dealers houden er meestal niet van om verkochte goederen terug te nemen, als ze dat Ć¼berhaupt al doen. Als je geluk hebt en de dealer verzacht, wordt je geld alleen terugbetaald in de vorm van waardebonnen.
Een bezoek aan een dealer heeft de voordelen dat u kunt genieten van deskundig advies, aanraken, bekijken en vertrouwd raken met de koelkast en, als u verliefd wordt, kunt u deze direct mee naar huis nemen.
Maar er zijn ook nadelen, de reis en de bijbehorende zoektocht naar een parkeerplaats voor het voertuig kan in het weekend zenuwslopend zijn, de dealer heeft niet altijd alle modellen voor onbepaalde tijd op voorraad en dus kan het gebeuren dat de keuze niet zo groot is als het zou moeten zijn. Er zijn ook enorme prijsverschillen, omdat de lokale dealers veel meer rekening moeten houden met de prijs dan een online dealer. Als het gewenste model niet beschikbaar is, kan het gebeuren dat de klant wordt overgehaald om een model te kopen dat hij niet wil en als hij daarover wil klagen, kan dit tot problemen leiden.

Onlinewinkels bieden meestal een veel ruimere keuze dan de lokale retailer en zijn daarom erg populair bij de consument. Mede door de hogere aanschafkosten van zo’n apparaat vinden steeds meer klanten hun geluk in online winkels, omdat de prijzen veel lager zijn dan in de winkel en hier een Side By Side koelkast goedkoop kan worden aangeschaft.
Het mooie is dat je de klok rond kunt bestellen en dat je niet afhankelijk bent van een werkdag of weekend, zodat je zonder stress kunt winkelen. Ook de verzending is gratis als u een groter bedrag koopt en de Side By Side koelkast wordt binnen 24 uur na bestelling geleverd.
Als u niet tevreden bent, heeft u de mogelijkheid om een herroepingsrecht van 14 dagen in te stellen. Dit geldt echter alleen voor online aankopen en kan niet worden geclaimd bij de lokale dealer. Bij het retourneren van de koelkast wordt deze opgehaald door een rederij en krijgt u uw geld terug van de online verkoper.
De voordelen van een online aankoop betalen zich uit, u hoeft niet te reizen en bespaart op stress en brandstof. De bestelling is onafhankelijk van uw agenda, omdat deze altijd en overal te bestellen is. U vindt de goedkopere aanbiedingen op het internet en u kunt het apparaat binnen 24 uur aan de gang krijgen. Zelfs als het niet aan uw wensen voldoet, kan het binnen 14 dagen zonder reden aan de dealer worden geretourneerd door middel van het herroepingsrecht. en je krijgt je geld terug.
Vergeet echter niet dat er hier geen aankoopadvies is, de levertijden kunnen soms langer zijn, afhankelijk van waar het apparaat is gekocht, en u kunt niet in contact komen met het apparaat zoals u dat bij een dealer in een winkel zou doen. Een test Side By Side laat zien dat het de moeite waard is om op het internet te kopen, maar dat de lokale retailer u de mogelijkheid kan bieden om in contact te komen met het apparaat van uw keuze.

Koelapparaten vertegenwoordigen een relatief hoge investering in keukenapparatuur in uw aankoop. Het zou raadzaam zijn om hier echt over na te denken voordat u koopt en om veel informatie te verzamelen om de beste deal te maken.

Als we terugblikken in de geschiedenis, hebben onze voorouders voedsel geconserveerd met behulp van verschillende technieken. Zo werden ze onder meer in de sneeuw begraven of in zelfgemaakte ijskelders opgeslagen. In 1834 werden de eerste koelkastmodellen op de markt gebracht. Deze koelden het voedsel met behulp van luchtcompressie. Een vindingrijke man genaamd Ferdinand CarrƩ experimenteerde met ammoniak als koelmiddel en probeerde het idee van de koelkast verder te ontwikkelen. In die onverlichte tijden werd het voedsel opgeslagen in houten koelkasten, gekoeld door het verbrijzelde ijs van het water of de fabriek. Dit werd opgeslagen onder zaagsel om te voorkomen dat het zou smelten.
Carl von Linde brak in 1876 door om de koelkast verkoopbaar te maken. Hij was in staat om de compressor verder te ontwikkelen op zo’n manier dat de koelkast zich over de hele wereld heeft gevestigd.
Er werd nog geƫxperimenteerd met de koelkasten, waarbij gebruik werd gemaakt van zwaveldioxide en ammoniak en methylchloride als koelvloeistof. Maar zodra er een lek ontstond in een pijp, de zeer giftige gassen en Menselijke sterfgevallen. Het probleem werd opgelost met chloorfluorkoolstoffen, maar vanaf 1992 mochten alleen nog CFK-vrije koelmiddelen in koelkasten en diepvriezers worden gebruikt. Sindsdien hebben koelkasten en diepvriezers een continue ontwikkeling doorgemaakt. Hier met speciale aandacht voor energie-efficiƫntie en kleine technische snufjes.

Nog wat nuttige informatie om de aanschaf van een Side By Side apparaat voor u te vergemakkelijken.
Geen enkele Frost technologie is tegenwoordig een geĆÆntegreerd onderdeel van bijna elke koelkast. Maar hoe werkt het precies? Een ventilator blaast koude lucht, afkomstig van de koelribben, in het interieur van de koelkast of vriezer, waardoor de temperatuur daalt en het voedsel afkoelt of bevriest.
Helaas kan er altijd lucht van buitenaf het interieur binnenkomen, of het nu gaat om het openen van de deur of om het verbreken van de afdichtingen. De luchtvochtigheid van de warme lucht plakt als vorst aan de binnenkant van het vriesvak. Na verloop van tijd ontstaan er dikke ijsblokken die als isolatielaag fungeren.
Hierdoor neemt het stroomverbruik van een apparaat onnodig toe.
Bij No Frost technologie wordt de lucht via de ventilator terug naar de koelribben getransporteerd. De technologie zorgt ervoor dat deze koelribben regelmatig opwarmen en zo het ijs weer vanzelf ontdooien, dat vervolgens in de verdampingscontainer terechtkomt. Zelfs als oudere apparaten niet zo’n hoog energieverbruik hebben, kan het de moeite waard zijn om over te stappen op nieuwere, efficiĆ«ntere modellen en om energie en geld te besparen.

Uit verschillende tests met de koelkasten blijkt dat oudere modellen, die ongeveer 10 jaar geleden op de markt kwamen, 600 kWh elektriciteit per jaar verbruiken en zo’n 170 euro aan elektriciteitskosten veroorzaken. De koeleenheden Met de energie-efficiĆ«ntieklasse A+ is slechts ongeveer 450 kWh nodig, wat een zichtbaar effect heeft op de jaarlijkse kosten, omdat deze modellen de eigenaar slechts ongeveer 125 euro per jaar kosten. Laten we eens komen tot modellen in efficiĆ«ntieklasse A++, die het onderhoud terugbrengen tot ongeveer 105 euro per jaar en een Side By Side A+++ zelfs tot 70 euro per jaar. Dus als je een oudere koelkast hebt, is het de moeite waard om over te stappen op een koelkast met een betere energie-efficiĆ«ntieklasse om geld te besparen en het milieu wat meer te beschermen.

Het is overal in de koelkast koud, maar in een Side By Side koelkasttest zijn er enkele eigenaardigheden waarmee rekening moet worden gehouden. Koelkasten hebben zogenaamde klimaatzones, waarin de temperatuur kan variƫren met 1-3 graden om bepaalde voedingsmiddelen op de voor hen perfecte temperatuur te bewaren.
Laten we beginnen bij de top, waar de gemiddelde temperatuur rond de 5 – 8 graden ligt. Deze zone is de warmste in de hele koelkast, maar deze temperatuur is perfect genoeg om voedsel voor een lange tijd te bewaren. Hier moeten goederen zoals jam, geroosterd vlees, gekookte gerechten, verpakte kaas, opengesneden voedsel en zelfs verse kaas worden opgeslagen.
Een compartiment onder de koelkast zakt de temperatuur een beetje, hier is het 4 – 5 Ā°C. Zuivelproducten zoals kaas, yoghurt, slagroom, verse melk en kwark moeten hier worden opgeslagen om ze zo lang mogelijk vers en eetbaar te houden.
Als we een compartiment verder naar beneden gaan, daalt de temperatuur tot 2 – 3 Ā°C. Dit is de koudste zone van de koelruimte. Dit is perfect voor worsten, ham, vlees, vis en gerookt voedsel.

Side-by-side units zijn meestal ook voorzien van groentecompartimenten waarin een temperatuur van 8 – 10 Ā°C heerst. Hier is de luchtvochtigheid hoger, omdat de groente en het fruit ademen. In deze dozen blijft het voedsel langer vers en behoudt het zijn knapperigheid, omdat het samenspel van vochtigheid en temperatuur optimaal op elkaar is afgestemd.
Sommige fabrikanten gebruiken ook 0 Ā°C met een vochtigheidsgraad van 90 % om groenten en fruit op een zeer vitaminevrije manier te bewaren. In deze zones kunnen bladsalade, groenten, kruiden, kool, champignons en uien worden opgeslagen.
Je vraagt je nu waarschijnlijk af, hoe zit het met bananen, appels, tomaten, aardappelen en wat andere groenten en fruit, kan ik ze niet in de groentelokalen zetten? Nee, want deze soorten geven de voorkeur aan koele en schaduwrijke plaatsen buiten de koelkast.

Laten we nu naar de deuren komen, er zijn ook nog compartimenten verder naar boven, in het midden en verder naar beneden. Deze zijn dezelfde als de afzonderlijke klimaatzones van de compartimenten. In de bovenzijde van de deur moet je eieren, boter en margarine bewaren. In het midden, ketchup en sauzen, mosterd, dressings en geopende conserven. Flessen zijn voorzien voor het onderste vak. Geopende dranken, bier, wijn, mousserende wijn en geperste sappen kunnen hier worden verplaatst voor opslag.

In de vriezer vinden we ook verschillende vrieszones, hier in de dozen moet vers gevangen vis, vers geoogst fruit en groenten, vers vlees, brood en diepvriesverpakkingen.
Sommige fabrikanten hebben speciale luchtreinigingssystemen in de apparaten geĆÆntegreerd, die slechte geuren automatisch uitfilteren en verwijderen. Moderne apparaten hebben vaak ook zogenaamde verse compartimenten waarin groenten en fruit kunnen worden opgeslagen. Deze hebben vaak ook een geribbeld oppervlak om het vocht perfect te verwijderen en de vruchten of groenten droog te houden om hun houdbaarheid te verlengen.

Steeds vaker wordt hightech geĆÆntegreerd in side-by-side koelunits, of het nu gaat om WLAN, Full HD-displays voor de bediening, of zelfs een functie om verbinding te maken met de SmartHome netwerk kan worden aangesloten. Er zullen camera’s in het interieur worden geĆÆnstalleerd om het voedsel te kunnen inspecteren via de smartphone en in geval van het opnieuw kopen of weggooien van spullen.

Het maakt niet uit welke technische apparaten u wilt kopen, er zijn bijna geen grenzen aan de prijs. Dit geldt ook voor een nieuwe koelkast. De initiƫle prijzen voor Side By Side koelkasten zijn onder de 1000 euro. Helaas zijn deze goedkopere modellen echte krachtpatsers en hebben ze geen goede energie-efficiƫntieklassen.
Goede modellen met een groter scala aan functies, die ook een goede energie-efficiĆ«ntie hebben, kunnen gemiddeld voor 1200 tot 1500 euro worden aangeschaft. In deze prijsklasse zijn ook geĆÆntegreerde ijsblokjesmachines te vinden.

Als na dit artikel uw interesse voor de aanschaf van een dergelijk apparaat is gewekt, dan presenteren wij hier in een Side By Side koelkast test, nuttige accessoires artikelen voor uw Side By Side koelkast.

Een koelkast met een ingebouwde ijsbreker in de deur is een erg leuke functie voor warme zomerdagen. Maar het heeft een aparte aansluiting op het watersysteem nodig. Er zijn mensen die proberen een Y-stuk te gebruiken om het water van de vaatwasmachineaansluiting af te leiden. Hoewel ons water hier in Europa een van de zuiverste ter wereld is, is het zeker geen vergissing om het opnieuw door een filter te laten lopen voor de zekerheid. Voor dit doel zijn er externe koelwaterfilters, die eenvoudig kunnen worden aangesloten en gebruikt als vervanging voor het filterpatroon. De filters worden aangeboden met een diameter van 1/4 inch. Er zijn modellen die zijn uitgerust met actieve kool uit kokosnoot. zijn gevuld met korrels, dit is om 98% van de roest, chloor en algemene watervervuiling eruit te filteren. Maar ook hier moet voor hygiƫne worden gezorgd en moet er een filter worden vervangen om niet te veel kiemontwikkeling te riskeren. De periode hiervoor moet binnen 6 maanden worden gekozen. Hier kan worden gezegd dat deze filters de kwaliteit en de smaak van het geproduceerde ijs verbeteren, omdat alle onzuiverheden eruit worden gefilterd.

Als u geĆÆnteresseerd bent in de exacte temperatuur in uw koelkast, moet u nadenken over het krijgen van een of misschien zelfs meerdere van deze nuttige helpers. De thermometers komen in veel verschillende uitvoeringen in de winkels. Naast verschillende vormen, zoals langwerpige of ronde modellen, zijn ze ook in digitale vorm verkrijgbaar. Met deze modellen is er ook de mogelijkheid om de boven- en ondergrens van de temperatuur in te stellen om een nog betere bewaking van het voedsel te krijgen.

Side By Side koelkasten, die zijn uitgerust met een ijsblokjesdispenser, zijn afhankelijk van hun eigen watervoorziening. Er is een slang nodig om de koelkast aan te sluiten op de aansluiting. Meestal wordt er een meegeleverd met de aankoop. Afhankelijk van de locatie van de koelkast kan de slang echter te kort zijn, of kan deze door bepaalde keukenapparatuur, de slang, worden beschadigd. Hiervoor hebben de dealers reserveslangen klaarliggen. Hier wordt een standaard slang van 10 meter met een diameter van 1/4 inch aangeboden, kosten per slang zijn ongeveer 10 euro.

Apparaten in deze prijscategorie moeten zeker verlichting hebben. Het koelkastcompartiment heeft meestal verschillende lichtbronnen die het interieur opfleuren om een perfect overzicht te geven van de gekoelde eten en drinken. Koelkasten bevatten gloeilampen of LED’s die aan speciale eisen moeten voldoen omdat ze worden blootgesteld aan koude en betrouwbaar moeten functioneren bij lage temperaturen. Normaal gesproken zijn dit 15-watt-bollen met een E14-voet. Er zijn ook LED-lampen met een dergelijk stopcontact verkrijgbaar. Het kan geen kwaad om Ć©Ć©n of twee van deze lampen thuis te hebben. De standaard 15 watt lamp is verkrijgbaar voor minder dan 1 Euro, de LED kost ongeveer 5 Euro.

Als u overweegt om een koelkast te kopen, of het nu Side By Side of een traditionele koelkast is, is het een goed idee om te weten welke types er op de markt verkrijgbaar zijn.

Traditionele koel-vriescombinatie
In Duitsland, Oostenrijk en delen van Zwitserland behoren deze tot de best verkochte apparaten. Ze hebben een afmeting van 60 cm breedte en ongeveer 180 cm hoogte. Deze apparaten hebben ook een apart koel- en vriesvak, net als een side-by-side apparaat. Bij deze modellen kunt u echter geen grotere kopen dan die met 300 liter, omdat de afmetingen niets groters toelaten. Hier scoort de Side By Side, omdat deze apparaten veel groter zijn.
Als u iets ouder bent en zich de eerdere modellen nog kunt herinneren, weet u dat de vriescompartimenten zich boven de koelruimte bevonden. Maar dit concept werd weggegooid voor een rugvriendelijke behandeling en het vriesvak werd verplaatst naar het onderste gedeelte.
Ze worden gekenmerkt door een uitstekende energie-efficiƫntie, maar helaas moeten door hun compacte vorm de barcompartimenten en ijsblokjesmachines in de deur worden weggelaten. Door de gunstige prijs en een energie-efficiƫntieklasse is het een gunstig alternatief.

Franse koelkast
Het is moeilijk te geloven, maar deze versie is compatibel met het Amerikaanse apparaat… Ze hebben bijna dezelfde afmetingen, het verschil tussen de twee koelkasten is dat in het Franse model de koelruimte wordt afgesloten door twee scharnierende deuren in het bovenste gedeelte. De diepvriesruimte heeft een of meer diepvriesladen, deze bevinden zich in de diepvriesruimte, die zich onder de koelruimte bevindt.
Deze zijn aanzienlijk breder dan die van de conventionele koel-vriescombinatie en zijn daarom perfect voor het invriezen van veel grotere voorwerpen. Bovenaan, achter de scharnierende deuren, is er een enorme ruimte om voedsel op een koele plaats op te slaan. Ook hier wordt aandacht besteed aan de ergonomie van onze rug, want omdat de koelruimte bovenop ligt, hoeven we geen zware lasten van onderaf te tillen als we het voedsel en de ingrediƫnten voor onze maaltijden eruit halen. De Franse vertegenwoordigers van het koelkastassortiment zijn nog steeds exotisch in dit land, maar ze bieden een goed alternatief voor andere apparaten.

Afzonderlijk geplaatste koel- en vrieskasten
Als u veel ruimte beschikbaar heeft, kunt u natuurlijk ook een koelkast plaatsen, evenals een vriezer of vriezer.
Er zijn ook zeer energiezuinige apparaten op de markt die extreem grote opslagvolumes bieden.
Vriezers en diepvriezers bieden een perfect alternatief voor middelgrote gezinnen om voldoende opslagvolume voor voedsel te hebben. Maar Ć©Ć©n ding is zeker, u zult nooit het volume van het Side By Side apparaat bereiken.
Extra koelkasten en diepvriezers, worden steeds populairder en dit wordt door de industrie opgepakt en op de markt gebracht. De fabrikanten produceren keukenkasten met verschillende aansprekende fronten voor koelkasten, deze zijn dan niet meer merkbaar in de keuken, omdat ze met de panelen worden geĆÆnstalleerd. In dit geval moet een grote vriezer in de kelder beschikbaar zijn om het resterende voedsel te bewaren dat niet langer