Behang hoekstrook

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Behang hoekstrook

Wat is een behanghoekversiering?

De behanghoekstrook mag niet ontbreken als het gaat om de perfecte afwerking van een muur. Deze behangstroken kunnen het totaalbeeld van een behang verfraaien. De verbinding tussen muur en vloer, een behanghoekstrook is hiervoor verantwoordelijk. In de eerste plaats moet er aandacht worden besteed aan de manier waarop deze strips worden bevestigd. Want alleen dan kunnen de strips ook volledig functioneren. Afhankelijk van de fabrikant zijn er grote verschillen. Voor sommige plinten is bijvoorbeeld alleen een plakband nodig waarmee de plinten kunnen worden bevestigd en gemonteerd. Nagels of gelijkaardig bevestigingsmateriaal kunnen volledig worden weggelaten. Dan is het materiaal ook belangrijk voor deze vormdelen. Meestal gaat het om hoogwaardig kunststof. Een van de belangrijkste kenmerken kan door uzelf worden bepaald of geregeld. Want zowel de lengte als de breedte kan uiteindelijk het verschil maken. Zorg er daarom bij de aankoop van zo’n gietvorm voor dat alles past.

De eisen zijn duidelijk. Zo’n strook moet niet alleen gemakkelijk te installeren zijn, maar ook goed vast te houden. Veel positieve kenmerken kunnen dit project ondersteunen. Er is geen voorkennis vereist. De plinten kunnen als set of individueel worden aangeschaft. Dan gaan de eisen zo ver dat een bepaalde kleur gewenst is. De kleur wit behoort dan tot de klassiekers van zo’n behangstrook. Het materiaal kan ook van verschillende dikte zijn. Dit moet ook worden overwogen vóór de aankoop. Meestal hangt het dan af van de millimeter precies. Veel van de stripproducenten komen uit Duitsland. Wie vertrouwt er op, heeft een groot voordeel. De vormdelen kunnen niet alleen sneller worden geleverd, maar ze kunnen ook duurzaam zijn. Het is belangrijk om te weten dat dergelijke lijsten meerdere jaren, zo niet decennia, kunnen meegaan. Het oppervlak moet altijd worden beschouwd als een decoratie.

Uit de naam hoekprofielen blijkt al dat deze profielen zijn gemaakt voor hoeken. Aangezien de stroken echter ook individueel op maat kunnen worden gesneden, mag dit niet worden beperkt. Deze lijsten zijn toegestaan op plaatsen waar meer bescherming en schoonheid aan het einde van de muur nodig is. Het zijn precies die beschermingshoeken die uiteindelijk het verschil kunnen maken. Niet alleen meubels, maar ook ramen en co. zijn beschermd. Als het gaat om het gebruikte materiaal kan MDF worden gebruikt. Een licht maar toch slijtvast materiaal. Zelfs ongewone kleuren ronden het profiel van een dergelijke mal perfect af. Vooral als het gaat om donkere kamers, zoals een opnamestudio, moet het gietwerk zwart zijn. Als het dan van een hogere kwaliteit moet zijn, zijn er ook goudkleuren beschikbaar. Er is dus voor elke smaak wat wils. Zelfs deze variant kost nauwelijks meer dan de normale vormdelen. Als u het materiaal wilt veranderen, kunt u nog steeds metaal gebruiken.

Onze Top 10 – Behang hoeklijsten

Een normale plint kan het perfecte alternatief of aanvulling zijn. Omdat het een de ander niet hoeft uit te sluiten. De hoekstukken kunnen dus gebruikt worden voor de hoeken, terwijl de lange stukken voor de rest gebruikt worden. Het is ideaal als het materiaal nog steeds hetzelfde is. Dit betekent dat er geen compromissen hoeven te worden gesloten op het gebied van afwerking of een goed uiterlijk. Zelfs ongewoon Stijlen zoals rustiek kunnen dan bij nader inzien worden geselecteerd. Dit betekent dat u geen aandacht meer hoeft te besteden aan het meubilair en de co. Voor elk meubelstuk zijn er ook de bijpassende sierlijsten. Overigens kan de plint als een perfecte vervanger worden beschouwd. Deze worden ook op de rand gebruikt. Meestal echter als het gaat om het leggen van houten vloeren. Vooral als het gaat om plinten is er dan de mogelijkheid om hout van gelijke waarde te gebruiken. Zelfs hout zoals walnoot is dan beschikbaar, om een voorbeeld te geven. Vooral bij het leggen van kabels moet u letten op een kleine opening bij de plinten.

Sommige van de fabrikanten komen uit Duitsland. Veel van de lijsten kunnen direct in de bouwmarkt, bij de timmerman om de hoek of op het internet worden gekocht. Er is echter een grotere selectie van de lijsten op het internet. Zo is er vooral een gietvormgeving merkbaar. Het UMA-hoekprofiel biedt alles wat vakmensen willen. Flexibiliteit, maar ook goed vakmanschap. Zelfs met het materiaal is het niet nodig om te besparen. Er is altijd een passende lengte en breedte beschikbaar. Bij de installatie van zo’n lat moet echter voorzichtig te werk worden gegaan. Hier verschillen de fabrikanten enorm van elkaar. Dus zelfs zulke merkfabrikanten kunnen nog steeds aandringen op zowel een lijm als nagels. Vaak gaat het ook om lineaire meters, de kosten worden berekend aan de hand van de lengte. Veel fabrikanten zijn even goedkoop. Overigens is UMA het merk van alle hoekprofielen. Er zijn nauwelijks alternatieven.

Een speciale kleur of zelfs vorm kan in de praktijk het verschil maken. Bij de veilige en nauwkeurige montage van deze hoeklijsten moet de kwaliteit altijd voorop staan. In principe is het bijna altijd een kwestie van een materiaal, MDF. Maar dit kan er altijd anders uitzien dankzij een andere kleur. Bij nieuwe producten is het dus veel belangrijker hoe deze hoekprofielen er uitzien dan hun eigenschappen. Het is ook ideaal als er geen voorgedefinieerde maten worden aangeboden, maar vrij te kiezen maten. Alleen dan is het gemakkelijker om deze lijsten precies in de ruimte te integreren. Want niet elke kamer is hetzelfde. Het gewicht kan ook nieuw zijn. Mits de afwerking goed is, kan er ook gewicht worden bespaard. Dit zijn kleine dingen die in de praktijk het verschil kunnen maken. Naast de totale lengte is ook de bedekkingsdiepte van belang. Bij de aankoop moet u er ook op letten dat de plint niet alleen geschikt is voor de vloer, maar ook voor ramen en dergelijke.

De hoeken, die voor een visuele afwerking aan het einde kunnen zorgen, kunnen met één klik worden geselecteerd. Dit maakt het gemakkelijker om meer hoeklijsten te kopen zonder ze achteraf naar de auto te moeten dragen. De vormdelen kunnen dan ook van verschillende merken komen of een andere stijl hebben. U kunt ook de benodigde lijm en de juiste nagels online bestellen. Dit maakt het makkelijker om meteen mee te doen aan het avontuur van het hoekgieten. Naast de hoekprofielen is het ook mogelijk om de rest van de profielen online te kopen. Dit betekent dat de hele ruimte kan worden ingericht met één complete set. Ook op het gebied van hoekvormen is variatie een voordeel. Op het internet vindt u meestal kleuren die moeilijk te vinden zijn in speciaalzaken, zoals goud. Zelfs als u op zoek bent naar een specifiek merk, is online aankoop aan te bevelen. Zelfs als het gaat om wachttijden, is er niet veel tijd om in te plannen. Het is ook mogelijk om online te bestellen, tot op de meter nauwkeurig. Dus moet er worden geen extra-euro’s uitgegeven.

Het hoekmodel moet niet alleen overeenkomen met de hoek van de kamer, maar ook van hoge kwaliteit zijn. Dan hangt het veel meer af van de kleur. De kleuren die hier worden aangeboden zijn veelzijdig. Je hoeft dus niet eens meer op de meubels te letten. Meubilair en lijstwerk moeten altijd bij elkaar passen. Het is ook mogelijk om verschillende kleuren met elkaar te combineren als variëteit gewenst is. Dan hebben alle hoeken een andere kleur te bieden. Dan is het belangrijk om de hoekprofielen niet te verwarren met plinten of iets dergelijks. Het oppervlak moet het verschil kunnen maken. Let daarom niet alleen op de kleur zelf, maar ook op of deze mat of glanzend is. Volgens de smaak. Vooral handig als deze plinten altijd zichtbaar zijn, zoals bij het raam. Naast MDF kunnen de lijsten ook massief hout zijn. Het is belangrijk dat het materiaal gemakkelijk te zagen is.

De bevestiging van een dergelijke strook moet niet lichtvaardig worden opgevat. Controleer daarom altijd wat er gedaan kan worden voordat u de laatste koopt. Ook kan niet voor alles een kleefstof worden gemaakt. De eenvoudigste manier is echter voor de laatsten zelf om de nodige accessoires te voorzien. Sommige sierlijsten zijn ook verkrijgbaar met een kleefstrip. Dit moet eenvoudigweg worden verwijderd voordat het wordt bevestigd. Het is belangrijk dat het gebied waar de plinten worden bevestigd, schoon is. Vuil of zelfs vette en vochtige oppervlakken kunnen de bevestiging van de plinten bemoeilijken. De korrels in het hout kunnen wijzen op aanvullende eigenschappen en kwaliteiten waarmee ook bij de installatie rekening moet worden gehouden. De juiste lijm kost meestal maar liefst drie meter van die hoekbekleding.