snuisterijen

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk snuisterijen

Wat is een kerstbal?

Een kerstbal wordt gebruikt om de kerstboom te versieren rond de kersttijd. Ze zijn nu verkrijgbaar in alle maten, kleuren en vormen, maar de klassieke ronde kerstbal domineert nog steeds.

Wie heeft er een kerstbal nodig?

Alle decoratiefans die een kerstboom willen versieren hebben deze prachtige ornamenten nodig. Decoratieventilatoren kunnen de kerstballen ook gebruiken om een dennenkrans of een dennenkrans voor de tafel of de voordeur te versieren. Het toepassingsgebied van de kerstboombal is dan ook veelzijdig.

Onze Top 10 – Kerstballen

Welke verschillende types zijn er?

Tegenwoordig zijn er allerlei ontwerpen van kerstballen. Van de klassieke ronde kerstbal in rood tot het alternatieve ontwerp in turquoise cupcakevorm, het assortiment kerstballen is zo divers geworden. De meest populaire ontwerpen zijn rode ballen, roze ballen en witte ballen, maar ook goud en zilver zijn populaire kleuren voor kerstboomdecoraties. De meeste mensen geven de voorkeur aan glazen ballen, maar er worden ook vaak plastic ballen gekocht. Glitter en ornamenten zijn ook zeer populair in de kerstbalsector en zien er zeer elegant uit.

Waarop moet ik letten bij de aankoop?

Bij de aankoop van kerstballen moet u vooral letten op de kwaliteit van de ballen. Zijn ze robuust en breken ze niet snel? Vooral huishoudens met kinderen of dieren moeten plastic kerstballen gebruiken, want als er glazen kogels vallen, kunnen de kleintjes zich verwonden aan de gebroken stukken.

Innovaties

Sinds enige tijd zijn er gepersonaliseerde kerstballen. Met deze trend kunt u uw kerstballen laten graveren of versieren met een foto om unieke kerstversieringen te maken.

Welke fabrikanten zijn er?

Er zijn veel fabrikanten van kerstballen, sommige zijn bijvoorbeeld: Valery Madelyn, Viktors Workshop en Geschenkestadl.

Korte informatie over toonaangevende fabrikanten van kerstballen?

Beroemde fabrikanten van kerstboomdecoraties zijn Rödentaler, Inge Glas en Alessi.

Internet vs. gespecialiseerde handel: Waar kan ik het beste winkelen?

Het positieve aan het internet is dat het meer keuze biedt bij het kopen van kerstballen. U voert uw voorkeuren in met betrekking tot kleur, vorm en maat en na korte tijd vindt u geschikte modellen. Meningen van klanten en klantbeoordelingen geven een extra bevestiging dat het gekozen product ook voldoening geeft. In de gespecialiseerde handel kan men de ballen aanraken en precies onderzoeken, maar deze mogelijkheid bestaat ook bij een bestelling op het internet, want de kerstboomdecoratie kan ook weer teruggestuurd worden als dit niet bevalt.

Wetenswaardigheden en gids voor kerstballen

Vroeger zag de decoratie van de dennenbomen er heel anders uit. Appels, noten en suikerkoekjes werden gebruikt om ze te versieren, en adellijke families lieten zelfs hun appels vergulden voor de kerstboom. In 1870 slaagden glasblazers uit Bohemen erin om glasconstructies van binnen te verzilveren, zodat ze mooi glanzen. Geleidelijk aan werden de glazen bollen aan het eind van de 19e eeuw geruild voor appels. De klassieke rode kerstballen herinneren ons vandaag nog steeds aan de glimmende rode appels van toen. U kunt een kerstbal kopen voor een redelijke prijs, plastic ballen zijn verkrijgbaar voor 10-30 euro. Glazen ballen zijn duurder, je moet 30-60 euro berekenen voor een set, afhankelijk van hoeveel ballen er in de set zitten.

Nuttige accessoires

De ballen moeten zorgvuldig en netjes worden opgeborgen, zodat ze geen krassen en deuken krijgen of zelfs breken. Om deze reden is de praktische kerstboeket organisator uitgevonden om een overzicht te geven van de kerstballen en om deze te sorteren.

Alternatieven

Als alternatief voor het versieren van een kerstboom kunt u ook gebruik maken van strosterren, dennenappels en kleine engelfiguurtjes. Ouders van kinderen gebruiken ook graag zelfgemaakte artikelen om de kerstboom te versieren.