Bestratingsvoegmortel

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Bestratingsvoegmortel

De beste bestratingsspecie 2022 in vergelijking

Wat is bestratingsspecie?

Bestratingsvoegmortels op basis van kunsthars vertonen na uitharding een roerloze voeg, die zelfs bij vocht niet verandert. Afhankelijk van het mengsel zijn ze geschikt voor lichte, middelzware of zware verkeersbelasting.

De verschillende mortels vertonen verschillende kenmerken op het gebied van waterdoorlaatbaarheid, druksterkte en de nodige consciëntieusheid tijdens de verwerking.

Eisen aan een goede bestratingsvoegmortel

Bestratingsvoegmortel moet voldoen aan de verwachtingen van RStO 01, de richtlijnen voor de standaardisatie van de ondergrond van verkeersgebieden, FGSV, Keulen, editie 2001, over de gehele gebruiksduur om een voldoende stabiele, dragende en vorstbestendige bestrating te vormen.

In geen geval mag de druksterkte van de bestratingsspecie groter zijn dan die van betonblokken. De minimaal toelaatbare druksterkte mag ook niet meer dan 5 N/qmm lager zijn. Er moet voldoende vloeibaarheid zijn om de voegen te vullen met bijna verwaarloosbare luchtinsluitingen. Voor een smalle plaatsing mag de lijn niet volumineuzer zijn dan 2,5 maal de te handhaven ruimte binnen elke voeg, ondanks de toleranties in de afmetingen van de bekleding of de afstandhouders.

De hoge vloeibaarheid van de bestratingsvoegmortel zorgt ervoor dat de voegen door de minimale voegspleet zo vrij mogelijk zijn.

Onze Top 10 – Gipsvoegmortelaanbeveling

Toepassingsgebied van de voegmortel voor bestrating

De bestratingsvoegmortel is perfect geschikt voor betonnen bestrating in de buitenlucht, om natuursteenbestrating of klinkerbestrating te voegen in verkeersluwe zones. Hierdoor blijven niet alleen terrassen, garage-ingangen of tuinpaden permanent en stevig afgedicht, maar blijven ook de oppervlakken van de bestrating zelf schoon. De bestratingsvoegmortel is zelfdichtend en wordt niet aangetast bij het reinigen van de bestratingsoppervlakken met een stofzuiger.

Het grootste voordeel van bestratingsspecie is de hoge vorst- en hittebestendigheid. Het materiaal is ook niet beschadigd door strooizout. Dit betekent dat er een permanent robuuste en stevige verbinding wordt gevormd en dat het risico op ongelukken wordt verminderd. Een bijkomend groot voordeel voor gebruik buitenshuis is de afwezigheid van schadelijke stoffen, pesticiden of dergelijke die het milieu kunnen schaden.

Wat zijn de alternatieven voor voegmortel voor bestrating?

Voegmortels op basis van cement worden gebruikt daar waar voegmortels op basis van cement niet geschikt zijn vanwege het dunne legmateriaal. Ze kunnen niet worden gebruikt met zuurgevoelig legmateriaal. Voegzand en voegsnippers hebben slechts een beperkte sterkte. Zonder bindmiddel blijven ze altijd los.

Welke fabrikanten van voegmortel voor bestrating zijn er?

Sakret

Mem Fix&Finished

Trendystone

VDW

Geweldig

MEM

Dansand

Tubag

Innovaties op het gebied van bestratingsspecie

Bestratingsvoegmortels hebben al innovatieve producten. Reeds bij een proef met stoeptrekmortel is een kwaliteitsverbetering gebleken. De mortel wordt in de handel aangeboden tegen een gunstige prijs. De op dit gebied geconstateerde verbetering zal het gebruik en de duurzaamheid van de mortel verhogen.

Voordelen van het kopen van een stoeptrekmortel op het internet

Het internet biedt tal van voordelen ten opzichte van de vakhandel. Het onderwerp openingstijden is niet meer nodig voor online winkels en bestellingen kunnen vanaf elke locatie worden geplaatst met behulp van een smartphone of tablet. De levering vindt plaats in in de meeste gevallen gratis verzending naar de voordeur.

Gespecialiseerde winkels hebben vaste openingstijden en locaties, en het vinden van een parkeerplaats na het werk is ook vervelend. Er staat een lange wachtrij te wachten op de koper om de goederen te vereffenen.

Het internet biedt op tal van pagina’s informatie over de kwaliteiten van stoeptegels en een stoeptrekproef stelt de koper in staat om een beslissing te nemen.

Een bijzonderheid is de selectie. Terwijl speciaalzaken of doe-het-zelfwinkels slechts een bepaald aantal bestratingsvoegsels aanbieden die zeer goed verkopen, is bijna elke bestratingsvoegselspecie op het internet beschikbaar met een onmiddellijk wendbaar aanbod en een bestratingsspecietest. Deze mortel is echter alleen te vinden op het internet.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een Pflasterfugenmörtel?

Bij de aankoop van de bestratingsvoegmortel moet u letten op de kwaliteit. Het product moet bestand zijn tegen vorst, hitte en strooizout. Een hoge watertolerantie is ook onontbeerlijk. In de regel zijn de volgende kenmerken op de verpakking terug te vinden:

Voor welk oppervlak is de voegmortel geschikt?

Hoe hoog is de belasting?

Tijd van de stoeptegels een kleurversterkend effect?

Is de stoepvoegmortel gekleurd?

Welke kleur is het?

Is een waterdoorlatende onderconstructie nodig?

Is de mortel ook geschikt voor natuursteenbestrating?

Verschillende afmetingen van voegmortel zorgen voor een goedkoper of duurder product. Voorafgaand aan de aankoop is het noodzakelijk om precies te meten of er daadwerkelijk voldoende oppervlakte is.

Naast de wettelijke garantie en de eventuele garantie van de fabrikant, kunnen kopers de gekochte goederen binnen een periode van 14 dagen zonder enige reden terugsturen bij een online bestelling. De aankoopprijs wordt volledig terugbetaald.

Het internet biedt te veel voordelen om te worden genegeerd bij de aankoop van een om zonder stoeptrekmortel te kunnen.

Nuttige accessoires voor stoeptegels

Een geschikt mengvat met een elektrische handmixer of een boormachine met een grote mengkorf is geschikt voor het mengen van het vat. Voor de verdeling in de voegen wordt een rubberen schuif gebruikt. Na het dweilen wordt de bestrating gereinigd met een kokosnootborstel.