Koolzaadolie

Koolzaadolie virgin bio 3 l - Horeca (Bio Planete)Koudgeperste koolzaadolie 500 ml TargrochKoolzaadolie 500 ml Vitacorn Vitacorn
LinkKoolzaadolie virgin bio 3 l - Horeca (Bio Planete)*Koudgeperste koolzaadolie 500 ml Targroch*Koolzaadolie 500 ml Vitacorn Vitacorn*
VerfügbarkeitLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Americas, Europe, AsiaLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Americas, Europe, AsiaLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Americas, Europe, Asia
Preis € 30,52
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 4,53
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 7,26
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
Koolzaadolie virgin bio 3 l - Horeca (Bio Planete)
VerfügbarkeitLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Americas, Europe, Asia
€ 30,52
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koudgeperste koolzaadolie 500 ml Targroch
VerfügbarkeitLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Americas, Europe, Asia
€ 4,53
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koolzaadolie 500 ml Vitacorn Vitacorn
VerfügbarkeitLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Americas, Europe, Asia
€ 7,26
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk Koolzaadolie

De beste koolzaadolie 2022 in vergelijking

Koolzaadolie is een lichtgele olie en wordt verkregen uit het zaad van de koolzaadplant. Het koolzaad met zijn botanische naam Brassica napus gloeit intens geel in de velden. Het is de meest gebruikte spijsolie in Duitsland. Koudgeperste olijfolie is van hogere kwaliteit dan de lichtere en smaakloze geraffineerde olie. Overigens bevat koolzaadolie, zoals die in Duitsland wordt voorgeschreven, slechts sporen van erucazuur, wat de olie bitter zou maken.

In Europa wordt (in tegenstelling tot Canada) voornamelijk winterverkrachting verbouwd. Dit betekent dat het koolzaad van de nazomer tot de herfst wordt geteeld en dat de oogst in de vroege zomer plaatsvindt. Voor de verdere verwerking wordt het geoogste zaad gewassen. De daaropvolgende verbrijzeling is een belangrijke stap om zoveel mogelijk olie te winnen. De gemalen zaden worden vervolgens ofwel koud geperst in een schroefpers ofwel warm geperst en geraffineerd in oliemolens.

Koolzaadolie wordt in dit land vooral gewaardeerd als eetbare olie. Het wordt gebruikt voor de productie van margarine en mayonaise. Koudgeperste koolzaadolie is voorbestemd voor saladedressings. Als u het bij de kachel wilt gebruiken, moet u op lage temperaturen letten. De smaakloze geraffineerde koolzaadolie kan worden gebruikt voor het bakken, frituren en braden, omdat het rookpunt tot 200 graden Celsius bedraagt en het dus sterke verhitting verdraagt. Naast het gebruik van koolzaadolie in de keuken wordt het gebruikt als milieuvriendelijk smeermiddel en als biodiesel. Om als brandstof te worden gebruikt, moet deze de plantaardige olie ondergaat een verdere productiestap, die bekend staat als transesterificatie. Zuivere biodiesel wordt echter bijna nooit meer gebruikt; in plaats daarvan wordt het meestal gemengd met fossiele diesel.

Een goede koolzaadolie is een koudgeperste olie, want in tegenstelling tot geraffineerde koolzaadolie bevat het nog steeds alle waardevolle ingrediënten van de koolzaadplant. De koudgeperste olie is te herkennen aan de kruidige geur en de geelachtige, amberkleurige kleur, maar ook aan de onmiskenbare natuurlijke smaak.

Koop onze Top 10 – koolzaadolie

Nr. 1
Koolzaadolie virgin bio 3 l - Horeca (Bio Planete)
Kundenbewertungen
Koolzaadolie virgin bio 3 l - Horeca (Bio Planete)*

BIOGO- biologische winkel met gezonde voeding en supplementen

Koolzaadolie virgin bio 3 l - Horeca (Bio Planete)

INGREDINTEN koolzaadolie * (* gecertificeerd biologisch ingrediënt)
BESCHRIJVING De intense smaak van koolzaadolie harmonieert perfect met verschillende groentesalades. VOEDING WAARDE IN 100 ml Energiewaarde - 3404 kJ / 828 kcal Vet - 92,0 g inc...

 Preis: € 30,52 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Nr. 2
Koudgeperste koolzaadolie 500 ml Targroch
Kundenbewertungen
Koudgeperste koolzaadolie 500 ml Targroch*

BIOGO- biologische winkel met gezonde voeding en supplementen

Koudgeperste koolzaadolie 500 ml Targroch

Koudgeperste koolzaadolie 500 ml Targroch BESCHRIJVING < / strong> - bevat omega-3 en omega-6 vetzuren - ondersteunt de goede werking van het hart - rijk aan vitamine E Koolzaad bloeit geel, maar de zaden zijn zwart. Hieruit wordt een van de gezondste olië...

 Preis: € 4,53 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Nr. 3
Koolzaadolie 500 ml Vitacorn Vitacorn
Kundenbewertungen
Koolzaadolie 500 ml Vitacorn Vitacorn*

BIOGO- biologische winkel met gezonde voeding en supplementen

Koolzaadolie 500 ml Vitacorn Vitacorn

BESCHRIJVING Koolzaadolie 500 ml Vitacorn Vitacorn Koolzaadolie Groot-Polen, koudgeperst van koolzaadvariëteiten a dubbel verrijkte variant die de natuurlijke waarden van omega-3 en omega-6 enkelvoudig onverzadigde vetzuren behoudt in de vorm van cis, vitamine E...

 Preis: € 7,26 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Het grootste voordeel van koolzaadolie is ongetwijfeld het hoge gehalte aan mono- en meervoudig onverzadigde vetzuren en het hoge gehalte aan vitamine E. Dit laatste is belangrijk voor de gezondheid van onze huid en wordt bijzonder goed geabsorbeerd door de vetoplosbaarheid in de olie. De essentiële vetzuren Omega 3 en Omega 6 zijn in een ideale verhouding aanwezig. Vooral Omega 3 speelt een belangrijke rol in het organisme in de strijd tegen ontstekingen. Koolzaadolie heeft bijvoorbeeld het potentieel om het cholesterolgehalte te verbeteren (het verlaagt alleen de slechte LDL, maar niet de goede HDL!) en beschermt ons tegen hart- en vaatziekten. Voor de volledigheid moet de betaalbare prijs worden vermeld bij de opsomming van de voordelen.

Omdat koolzaadolie zoveel onverzadigde vetzuren bevat, wordt het snel ranzig. Dit kan zelfs gebeuren in de supermarkt als het wordt blootgesteld aan overmatige hitte en licht. Het is daarom belangrijk om ook thuis voor een goede opslag te zorgen. Een andere opmerking over het veelgeprezen omega-3-vetzuurgehalte: Het omega-3-vetzuur in koolzaadolie is ALA, dat slechts een klein percentage van het menselijk lichaam uitmaakt. organisme kan worden gebruikt. Bovendien ondergaat geraffineerde olie vele verwerkingsstappen, wat kan resulteren in de gevreesde transvetten. Deze vernietigen snel de gezondheidsbevorderende eigenschappen van de olie. Giftige stoffen worden soms ook gebruikt in het productieproces. Een ander nadeel van koolzaadolie is dat de koolzaadplant de afgelopen decennia steeds weer genetisch is gemodificeerd om een hogere opbrengst te bereiken. Het wordt ook gekweekt in enorme monoculturen, wat goedkoop is, maar niet noodzakelijkerwijs gunstig voor de natuur.

Let erop of de koolzaadolie geraffineerd of koudgeperst is. Je kunt het zien aan de kleur: licht = verfijnd, intenser van kleur = koudgeperst. Welke u de voorkeur verdient, hangt af van het beoogde gebruik (zie hierboven). Na de aankoop van koolzaadolie moet u het beschermen tegen hitte en licht. Koolzaadolie in geopende flessen gaat ongeveer een tot anderhalve maand mee – maar tot een jaar als ze niet geopend zijn.

Fossiele bronnen zijn niet onbeperkt. In de zoektocht naar een alternatief voor de productie van kunststoffen zijn onderzoekers op zoek gegaan naar raapzaadolie. Het oliezuur in koolzaadolie dient als uitgangsmateriaal voor de productie van kunststoffen. De onderzoekers werken eraan om dit bruikbaar te maken voor de productie van kunststoffen. Hun doel: biologisch afbreekbare kunststoffen.

In Europa zijn er veel grote en kleine koolzaadolieproducenten, waarvan sommige gespecialiseerd zijn in koudgeperste biologische koolzaadolie, terwijl andere geraffineerde koolzaadolie produceren. Meestal scoort koolzaadolie goed in tests, hoewel sommige fabrikanten niet op de fles vermelden dat het geraffineerde koolzaadolie. Dus is de intuïtie van de consument nodig.

Het is aan u of u de voorkeur geeft aan koolzaadolie in de stationaire handel of op het internet. Tegenwoordig bieden veel supermarkten al een leveringsservice aan die de goederen direct bij u thuis brengt, en tegen dezelfde productprijzen als in de markt.

Verkrachting is waarschijnlijk een kruising tussen koolzaad en wilde kool. Er zijn betrouwbare bewijzen van commerciële teelt in Europa uit de Middeleeuwen. De oorsprong van de koolzaadteelt ligt in het Middellandse Zeegebied. Aanvankelijk werd de olie echter alleen gebruikt als lampbrandstof en voor de productie van zeep. Pas in de 19e eeuw begon men koolzaadolie als voedingsmiddel te gebruiken. De koolzaadproductie kende toen een sterke opleving in de jaren zeventig van de vorige eeuw, als gevolg van de hogere opbrengst van de koolzaadrassen en de betere prijzen. Sindsdien verbruiken we de olie ook in zijn pure vorm.

Koolzaadolie bevat 65 procent enkelvoudig onverzadigde en 29 procent meervoudig onverzadigde vetzuren. Het aandeel verzadigde vetzuren is 6 procent, wat het laagste vetgehalte is van alle eetbare oliën. Om de dagelijkse behoefte aan omega-3-vetzuren te dekken, moet u twee eetlepels koolzaadolie per dag nemen.

Afhankelijk van de kwaliteit (koudgeperst of geraffineerd) en het merk variëren de prijzen van iets minder dan 3 euro per liter tot meer dan 8 euro per liter.

Als het om voedsel gaat, kan men niet echt spreken van accessoires. Maar als je raapzaadolie wilt gebruiken als basis voor saladedressings, heb je natuurlijk minstens wat zuur nodig, zoals azijn of citroensap, evenals Kruiden en specerijen. Maar je kunt ook de koudgeperste koolzaadolie over je eten gieten.

Als alternatief voor koolzaadolie kunnen zonnebloemolie, olijfolie, lijnolie, walnootolie, amandelolie of saffloerolie worden gebruikt. De samenstelling van olijfolie komt het dichtst in de buurt van die van koolzaadolie, hoewel het aandeel enkelvoudig onverzadigde vetzuren in olijfolie hoger is. Vanwege deze gelijkenis wordt koolzaadolie ook wel „olijfolie van het Noorden“ genoemd.