Bloembakken met waterreservoir

Bij de meeste kamerplanten is het echte gevaar nattigheid en niet droogte. Een goede bloembak moet, indien mogelijk, kleine pennen in de binnenpot hebben om te voorkomen dat de plant in het water blijft staan, want daar kan je hem overheen zetten. Deze pinnen houden de bloemen omhoog zodat ze niet in overvloedig water hoeven te staan. U kunt er ook voor zorgen dat er een afvoergat is – zodat de vloeistof kan weglopen zonder enig risico om nat te worden. Onze bloemendoos met waterreservoir test heeft aangetoond dat de beste plaats om zo’n techniek te gebruiken in uw eigen huis is. Het maakt niet uit of je de planten op het balkon, in de woonkamer of op het terras kweekt. De bloembak kan gebruikt worden waar u de planten wilt hebben.

Onze Top 10 – bloembakken met waterreservoir

Zorg voor uw bloemen

Als alternatief zijn er nog kleine, technologievrije irrigatiesystemen, bijvoorbeeld in de vorm van een plastic of kleiwaterreservoir. Ook hier wordt het water gevuld en sijpelt het langzaam door een kleine opening in de plantengrond. Hier heb je het voordeel dat de spullen klein zijn en ook in een mooi design of in felle kleuren verkrijgbaar zijn. U kunt de apparaten ook zelf bouwen, bijvoorbeeld van een PET-fles – op het internet vindt u tal van instructies.

Als u een bloembak met waterreservoir wilt kopen, zijn er tal van leveranciers en fabrikanten. Om er maar een paar te noemen: Lechuza, Alpfa, Emsa en Kreher behoren tot hen. Ze zijn ook altijd bereid om de omgeving verder te verkennen en nieuwe producten uit te vinden. Zo werken ze aan een techniek waarbij de indicator piept zodra het plantenwater volledig op is, of aan een aansluiting direct op het watersysteem van het huis. Dus je hoeft nergens meer aan te denken. U kunt de bloembakken kopen in een bloemenwinkel, een doe-het-zelfzaak of zelfs heel comfortabel op het internet. Dit laatste heeft vele voordelen, niet in de laatste plaats het feit dat u slechts op een knop hoeft te drukken en dat het pakket binnen enkele dagen voor uw deur staat. U kunt ook veel sneller en beter prijzen en leveranciers vergelijken en het perfecte aanbod voor u vinden. Retouren en reclame zijn ook gemakkelijk en je bent in staat om vooraf beoordelingen van klanten te lezen om te weten wat je krijgt in of hoe het product is ontvangen door andere plantenliefhebbers. Kortom, bij de aankoop van een bloembak moet u ervoor zorgen dat deze of kleine hoopjes voor de plant op de bodem of een afvoer heeft – zodat waterverzadiging vanaf het begin kan worden uitgesloten. Het moet ook een duidelijk leesbare waterpeilindicator hebben. Daarnaast moet u de afmetingen van de plant vergelijken met de afmetingen van de doos, zodat alles mooi in elkaar past. Een kleine meststofstaaf kan ook een handig accessoire zijn, dat de potgrond optimaal van de nodige voedingsstoffen voorziet, zodat u zo lang mogelijk van uw favorieten kunt genieten.

De bloembakken met waterreservoir hebben het heel goed gedaan in de test, er zijn wat kleine dingen te overwegen maar verder kunnen er alleen maar goede dingen met deze uitvinding gebeuren. Het is een echte alledaagse helper en maakt het trekken van de planten een stuk gemakkelijker. Uw bloemen zullen u er in ieder geval dankbaar voor zijn.