Zilveren Shampoo

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Zilveren Shampoo

Shampoo wordt beschouwd als een shampoo en is een product van de chemische industrie, maar wordt ook geproduceerd in natuurlijke cosmetica. De consistentie is meestal romig of vloeibaar. Shampoo is in de meeste gevallen ook geparfumeerd. Het wordt gebruikt om het hoofdhaar te reinigen en te ontvetten, maar ook om het haar gemakkelijk te kunnen kammen. Het maakt het haar glanzend, bouwt het op en heeft een verfrissend effect. Samen met zeep, douchegel, water en deodorant maakt shampoo deel uit van de dagelijkse persoonlijke hygiëne van veel mensen.

Zoals in elk ander product, heeft shampoo verschillende grondstoffen en ingrediënten gebruikt, afhankelijk van de prijs. Elke shampoo moet echter aan de volgende eisen voldoen:

  • Goed reinigend effect op het haar
  • Ongevoelig voor waterhardheid
  • Huidcompatibiliteit
  • Schuimkracht
  • Biologische afbreekbaarheid
  • Goed effect op het haar (gladheid, glans, conditionerend effect)

Onze Top

10- Zilverkleurige shampoo

Voor vettig haar:

Ik denk dat iedereen het probleem kent: vettig haar. Vooral jonge mensen hebben er moeite mee. De talgklieren produceren vet, dat zich op de hoofdhuid nestelt en het haar wordt snel draderig en vet. Men voelt zich ongemakkelijk. De productie van vet door de talgklieren bij de mens is in het bijzonder verantwoordelijk voor het hormoon testosteron. Maar ook omgevingsfactoren en psychologische factoren spelen een rol. Shampoos met een proteïne-abiëtinezuurcondensaat en tannine-houdende plantenextracten zijn beschikbaar om snel vettig haar te bestrijden. Daarnaast moet het wassen van het haar te vaak worden vermeden, omdat dit de talgklieren stimuleert om meer vet af te scheiden, wat leidt tot een snellere smering van het haar.

Voor droog haar:

Een ander probleem is broos, dof en droog ogend haar. Dit komt omdat de talgklieren te weinig vet produceren. Men moet kiezen voor een shampoo voor droog haar, die zorgt voor een gemakkelijke doorkambaarheid en soepelheid. Dergelijke shampoos bevatten plantaardige oliën zoals lecithine, lanoline, eiwithydrolysaten, collageen en keratinehydrolysaten.

Voor gestrest haar:

Tegenwoordig geven we ons haar veel bloot en beschadigen het daarmee. Dagelijks wassen, borstelen, föhnen, steilen, evenals regelmatig verven van het haar of blootstelling aan UV-straling. Het is vaak niet mogelijk om beschadigd haar weer gezond te krijgen, maar men kan wel proberen het maximale te bereiken, zodat het haar weer gaat glanzen. Shampoos voor dit doel bevatten dezelfde werkzame stoffen als die voor droog haar, maar dan in hogere concentraties.

Voor geschubd haar:

Mannen worstelen vaak met schubben. Je kunt ze zien en er is een zekere onverzorgdheid over hen. In dit geval moet men antiroosshampoos gebruiken. Naast de normale reinigende werking is het doel om losse huidschilfers van de hoofdhuid te verwijderen en de vorming van roos te verminderen. Dit wordt bereikt omdat het groeiremmende effect tegen schimmels de oorzaak is van de vermindering van de roosvorming. De ingrediënten zijn vergelijkbaar met die in andere shampoos. Andere werkzame stoffen zoals Climbazol, Pirocton-Olaminoder en seleniumsulfiden worden in lage concentraties gebruikt in antiroosshampoos.

Kleurenshampoos:

De wens om het haar te kleuren is in de regel om het resultaat van de kleuring te behouden. Hiervoor zijn er Kleurenshampoos en Kleurbeschermende shampoos. Zij zijn er verantwoordelijk voor dat de De kleurbriljantie van geverfd haar blijft langer behouden. Kleurshampoos zijn echter zeer controversieel. In een test uitgevoerd door Stiftung Warentest in maart 2012, faalden alle 16 geteste shampoos met een defect. Ze beschermen niet eens beter tegen UV-straling dan andere shampoos.

Babyshampoos:

Zoals de naam al aangeeft, is dit een product voor baby’s. De huid van baby’s is zeer gevoelig, zodat babyshampoos vooral compatibel zijn met de huid en het slijmvlies. Er worden niet-ionische oppervlakte-actieve stoffen gebruikt, evenals proteïnehydrolysaten en kamille-extract. Bovendien wordt de natuurlijke zuurmantel van de huid niet aangetast, aangezien de pH-waarde van deze shampoos bij 5,5 huidneutraal is.

Droge shampoos:

Droogshampoo is vooral bij vrouwen erg populair. Dit is een poeder dat in het haar wordt gespoten. Het is niet nodig om water uit te spoelen of toe te voegen. Je laat het poeder even liggen Zilveren shampoo is een shampoo die zich streng voor streng naar het haar toewerkt. Droogshampoo mag alleen worden gebruikt als dat nodig is. Het poeder absorbeert het vet in het haar. Het vervangt echter niet het wassen van het haar en is daarom alleen geschikt voor uitzonderingen, bijvoorbeeld als het snel moet gebeuren, als er geen water is of als de betreffende persoon zijn haar niet kan wassen als gevolg van ziekte. Droogshampoo wordt nog steeds op grote schaal gebruikt in de dierenindustrie.

Diversen:

Tegenwoordig zijn er ook douchegels, die voor zowel lichaam als haar zijn. Voordeel: voor de dagelijkse lichaamshygiëne is slechts één verzorgingsproduct nodig.

Voor huisdieren zijn er shampoos die gebruikt worden voor medische doeleinden en die additieven bevatten die tegen teken of luizen zijn.

Nadat er zoveel verschillende soorten shampoos zijn geïntroduceerd, ontbreekt de zilveren shampoo nog steeds, wat steeds populairder wordt. Maar wat zit er achter de naam en waar is het goed voor?

Veel vrouwen dromen van blond haar. Echter, het verven naar blondine is de moeilijkste van alle verven. Na een blonde behandeling kan het snel gebeuren dat het haar een onaantrekkelijke gele glans krijgt. De oorzaken kunnen een verkeerde samenstelling van de componenten van het blondje zijn of de aanvankelijke haarkleur in combinatie met de De kleurenselector kan worden gekozen uit een reeks van blondingsopties. Een zilveren shampoo is ontworpen om deze gele tint te neutraliseren en het haar te laten glanzen in een koeler, feller blondine. Hetzelfde geldt voor mensen met natuurlijk blond of grijs haar.

Hoe werkt zilvershampoo en wat is het effect dat het haar koeler en helderder maakt?

Net als alle andere shampoos is zilvershampoo een normale shampoo met dezelfde stoffen voor het reinigen van het haar en de hoofdhuid als alle andere. Het verschil is dat het violette pigmenten heeft die geelachtige tinten verminderen. De pigmenten omringen het haar, maar maak je geen zorgen, ze dringen niet door in de structuur en spoelen er gewoon weer uit. Dit maakt het geheel onschadelijk voor het haar. Dit effect werkt omdat violet de complementaire kleur is ten opzichte van geel. Je moet deze twee kleuren met elkaar mengen en de kleur neutraliseert. Het resultaat is dat het haar lichter en koeler lijkt. Het resultaat is een zilverkleurige tint.

Zilveren shampoo wordt in het haar gemasseerd zoals elke andere shampoo. Het enige verschil zit ‚m in de aanvraagtijd. Normale shampoo moet onmiddellijk worden uitgewassen, zilveren shampoo moet ongeveer drie minuten blijven zitten. Daarna kun je het er zoals gewoonlijk uitspoelen. Meestal ziet u een resultaat na de eerste toepassing. Als u een intensiever resultaat wilt, moet u de shampoo voor een langere periode gebruiken. Zodra het gewenste resultaat is bereikt, dient u terug te keren naar een normale shampoo, die wordt aanbevolen voor Het haartype is geschikt voor het betreffende haartype. De zilveren shampoo mag alleen worden gebruikt als dat nodig is vanaf dit punt, anders kan het haar een paarse glans krijgen.

De zilveren shampoo heeft echter andere eigenschappen dan het neutraliseren van de gele glans in het haar. Het verven beschadigt het haar, het is zwaar belast. Het verven verwijdert waterstofperoxidepigmenten uit het haar, waardoor de haarstructuur wordt opgeruwd. Zilvershampoos bevatten voedende ingrediënten zoals sheaboter, natuurlijke oliën of keratine. Deze maken het haar weer gladder. Zilveren shampoo beschermt ook tegen zonlicht. Ze bevatten UV-filters die kleurveranderingen voorkomen. Blond haar kan een gele of groene tint krijgen wanneer het wordt blootgesteld aan de zon.

Indien gewenst kan zilvershampoo worden gebruikt om een grijs of pastel lila effect te bereiken op blond haar door het langdurig aanbrengen en gebruik.