Boomstamgasveer

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Boomstamgasveer

Om de klep omhoog te houden!

De auto is een onmisbaar onderdeel geworden van het leven van veel mensen. Het is duidelijk het populairste transportmiddel ter wereld. Het is niet voor niets dat statistisch gezien bijna elke seconde Duitser een auto bezit. Daarmee staat Duitsland op de negende plaats op de wereldranglijst, waarbij de verhouding tussen het aantal inwoners en de geregistreerde auto’s wordt onderzocht. De kleine staat Andorra neemt de 1e plaats in op de ranglijst. Van de 1000 onderzochte personen zijn er ongeveer 927 in het bezit van een auto! Wij mensen zijn dus afhankelijk van onze auto, ondanks een grotendeels goed ontwikkelde infrastructuur met bussen en treinen! Maar de auto is ook een uiterst praktisch en efficiënt vervoermiddel. Meestal vinden tot 5 personen plaats in de auto. Daarnaast is er een kofferbak waarin ruimte is voor bagage of boodschappen. Vooral de kofferbak is voor veel mensen een doorslaggevend koopcriterium. Vooral gezinnen hechten veel belang aan een laars die groot genoeg is om ook op vakantie voldoende opbergruimte te bieden! Velen gebruiken de laars ook om hun viervoeters tijdens de reis onder te brengen. Anderen brengen zelfs de nacht door in uw auto en hebben meestal toegang via de kofferbak. De kofferruimte speelt dus een uiterst belangrijke rol in een auto. Twee relatief onopvallende veren, die tijdens het gebruik meestal nauwelijks merkbaar zijn, de zogenaamde stamgasveren, zorgen voor een soepele werking van een stam of stamdeksel! Deze twee onopvallende gasveren voor de kofferbak vervullen een enorm belangrijk doel en zijn niet meer weg te denken uit een auto! Maar wat zijn eigenlijk gasdrukveren voor de boomstam? Wat maakt een goede stamgasveer? Zijn er alternatieven? Deze en andere vragen worden beantwoord in onze grote Boomstamgasveertest beantwoord! Laten we beginnen met de eerste vraag.

Wat is een stamgasveer?

Een stamgasveer is een belangrijk onderdeel van het mechanisme op de stam. In het ideale geval zou het mogelijk moeten zijn om hem voorzichtig te openen en langzaam naar boven te bewegen, zodat er geen risico op letsel is. Hetzelfde geldt voor het sluiten van de kofferbak. De gasveer van de kofferbak moet een comfortabele sluiting van de kofferdeksel garanderen, zonder dat de kofferbak de carrosserie onberemd raakt of dat er te veel druk in de veer wordt opgebouwd, zodat deze te stijf wordt. De eisen die aan een gasveer voor de romp worden gesteld zijn daarom veel uitgebreider dan men op het eerste gezicht zou denken. Een stamgasveer bestaat meestal uit 2 delen. Het meestal grotere gasdichte buisstuk wordt aan het lichaam bevestigd. Het meestal dunnere en binnenste telescopische stuk is bevestigd aan het kofferdeksel. De in elkaar grijpende stukken zorgen voor een vlotte opening en sluiting van de kofferbak.

Eisen aan een goede gasveer voor de romp

Zoals hierboven kort vermeld, moet een goede gasveer voor de kofferbak sterk genoeg zijn, of beter gezegd, genoeg tegendruk kunnen produceren om het kofferdeksel naar boven te duwen en daar te houden. Aan de andere kant moet een goede gasveer voor de kofferbak glad genoeg zijn om het deksel van de kofferbak voorzichtig te sluiten. Bovendien moet een goede gasveer voor de kofferbak worden gemaakt van hoogwaardige materialen om de constante spanning in de auto te kunnen weerstaan. Speciale aandacht moet worden besteed aan de duurzaamheid van de materialen, vooral op de bevestigingsdelen!

Onze Top 10 – Boomstamgasveer

Toepassingsgebied van de stamgasveer

Een stamgasveer wordt voornamelijk gebruikt in de Toepassing in de automobielindustrie. Zoals we al hebben geleerd in onze grote kofferbakgasveertest, is een kofferbakgasveer een essentieel en onvervangbaar onderdeel van de auto. De techniek van de gasveer van de kofferbak is inmiddels ook in een ander deel van de carrosserie toegepast, namelijk onder de motorkap. De klassieke montage van de motorkap is een eenvoudige montage door middel van een ijzeren stang die in de motorkap wordt gehangen. Deze stang is vervangen door een gasveer en zorgt zo voor een stabiele houvast. Ook op het gebied van reizen vinden stamgasveren een belangrijke toepassing. Gasveren worden vooral gebruikt bij de bouw van campers en caravans. De afdekkingen van de ramen, luiken en opslagruimte worden vastgehouden door gasveren.

Wat zijn de alternatieven voor een gasveer in de kofferbak?

Er is geen alternatief voor een goede kofferbakgasveer in de automobielindustrie. Door de duurzaamheid en de onvoorwaardelijke functionaliteit is er geen andere technologie nodig of ontwikkeld. Een alternatieve technologie voor de stamgasveer is een hydraulische veer. Dit verschilt qua ontwerp en functionaliteit niet wezenlijk van een gasveer. Toch is er een groot verschil. Een hydraulische veer werkt met lucht, terwijl een gasveer, zoals de naam sterk doet vermoeden, werkt met gas. De compressie van een gasveer kan bij dezelfde hoeveelheid kracht aanzienlijk hoger zijn, waardoor een gasveer van de kofferbak beter en veiliger het deksel van de kofferbak draagt. Hieruit blijkt dat een gasveer in de kofferbak essentieel is voor de bouw van een auto. Interessant weetje: De kracht van een stamgasveer is in Newton gegeven.

Welke fabrikanten van kofferbakgasveren zijn er?

Toegegeven, de fabrikanten van kofferbakgasveren zijn niet de bekendste, de dit is een niche-product. Dit doet echter niets af aan het belang van het product en de markt. Waarschijnlijk de bekendste fabrikant van gasveren voor de romp is Stabilo. De stamgasveren van Stabilo kenmerken zich door hun enorme kracht en kwaliteit. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de stamgasveren van Stabilo tot de duurdere behoren. Er zijn ook veel andere fabrikanten van gasveren voor de romp, zoals BOXI of Dromedaris. Deze onderscheiden zich ook door hun duurzaamheid en goede kwaliteit. Toch liggen ze qua prijs iets onder de stamgasveren van Stabilo.

Innovaties op het gebied van stamgasveren

In de markt voor stamgasveren zijn de laatste jaren nauwelijks noemenswaardige technische innovaties of verbeteringen doorgevoerd. Een stamgasveer is een mechanisch onderdeel, waarvan de vorm en functie al optimaal is aangepast aan de eisen.

Voordelen bij de aankoop van een gasveer voor de romp op het internet

In onze grote stamgasveertest hebben we al uitgebreid gesproken over de voordelen van een stamgasveer. Maar een aankoop op het internet biedt nog meer voordelen! Deze omvatten een 14-daags retourrecht, snel en gemakkelijk te bestellen en te leveren aan uw eigen voordeur.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een gasveer in de kofferbak?

Bij de aankoop van een gasveer in de kofferbak moet u vooral letten op de afwerking en de nauwkeurigheid van de pasvorm in uw eigen auto. Het is het beste om enkele praktische rapporten door te lezen alvorens te kopen en ook aandacht te besteden aan de recessies van andere kopers. Dit is meestal een goede indicator voor de kwaliteit van een product.

Nuttige accessoires voor kofferbakgasveren

Als toebehoren van een gasveer in de kofferbak zijn er eigenlijk alleen gekleurde tuning covers voor het ontwerp van de auto.

Kleine veer – grote kracht – geen denken aan zonder!