Boormachines voor metselwerk

Boor op 130 graden. Door dit ontwerp zijn de metselwerkboren nauwelijks bruikbaar voor andere materialen.

Een speciale vorm van metselwerk boren, zijn de SDS boren, deze verschillen door een speciale boorschacht, voor deze machines zijn nodig, die compatibel zijn met het SDS systeem.

Onze Top 10 – metselwerkboren

Voordelen van de metselwerkboor/steenboorproef

De metselwerkboren zijn geschikt voor vele soorten rotsen, geen enkele andere boormachine slaagt erin zulke schone en nauwkeurige gaten in rotsen te boren, zelfs hoogwaardige metselwerkboren zijn al beschikbaar tegen redelijke prijzen.

Aankooptips

Zorg ervoor dat de fabrikant het materiaal specificeert dat u wilt verwerken. Anders is het mogelijk dat u geen succes boekt met de boormachine. Metselboren zijn individueel verkrijgbaar, in sets van vijf of in sets van tien. Hoe groter de set, hoe groter de kans om in ieder geval voorbereid te zijn. De prijs van een set van 5 boren is natuurlijk lager en is voldoende als je weet welke boren je moet maken.

Fabrikanten die goede metselwerkboren aanbieden

Alpen, Bosch, Connex, Orion, Triuso, RUKO, Yato, Draper, Connex, Germania, Black&Decker, Alkan, Anvil, Famag, Hawera, Fischer, Heller, Keil, Milwaukee, Makita en Kreator.

Hoe de metselwerkboormachines werken

Het zichtbare verschil van de metselwerkboor is de in de punt geïntegreerde hardmetalen plaat, door deze hardmetalen plaat is de boormachine bestand tegen veel hogere belastingen, alleen door dit ontwerp zijn metselwerkboormachines in staat om door hard gesteente te boren.

Metselboren zijn vooral goed als ze een goed boorresultaat opleveren in elk type rots. Boren van Metabo, Bosch, Hilti en DeWalt zijn een echte aanrader.

Op het internet vindt u een verscheidenheid aan testen, daar vindt u de beste Zoek het type metselwerkboor uit, meestal is er de mogelijkheid om doorgestuurd te worden naar een overeenkomstige online shop en de boor te kopen tegen een redelijke prijs. In termen van prijs zijn de steenboren meestal beschikbaar op het internet tegen veel lagere prijzen dan op de lokale bouwmarkten, dus het is in dit geval ook de moeite waard om op het net te kopen…