Boorslijpmachine

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Boorslijpmachine

Een boor moet scherp zijn, alleen dan kan hij precieze gaten boren. Maar helaas, na verloop van tijd worden de boren bot. Maar nu hoef je de boren niet meteen weg te gooien, ze kunnen worden geslepen. Natuurlijk heeft u hiervoor het juiste gereedschap nodig en de boorslijperproef geeft u waardevolle informatie zodat een slechte aankoop kan worden uitgesloten. Want er zijn veel verschillende modellen op de markt en ze hebben allemaal hun voor- en nadelen. Deze apparaten worden in de handel ook aangeboden als een boorslijpmachine, deze apparaten maken de boren weer scherp. De test van het boorslijpapparaat maakt u duidelijk, voordat u zo’n apparaat koopt, moet u de test zorgvuldig lezen.

De boorslijpertest heeft aangetoond dat helaas niet alle boren compatibel zijn met dit apparaat. Dus voordat u koopt, moet u eerst duidelijk maken om wat voor soort boor het gaat. Er zijn twee soorten boorslijpmachines beschikbaar, als een normaal slijpstation, maar ook apparaten die uitsluitend bedoeld zijn voor draaiboren. In beide gevallen is het apparaat niet mobiel, het kan alleen worden gebruikt als stationair gereedschap. Bij het slijpen van een boormachine moet je al veel kracht zetten, dus de machines werken alleen effectief als ze een vaste locatie hebben.

Een boorslijper is relatief zwaar, groot en relatief duur. Denk dus goed na over hoe vaak het gereedschap daadwerkelijk wordt gebruikt. Bij de aanschaf van een boorslijper zijn er een aantal criteria waarmee je rekening moet houden, die de boorslijpertest een beetje dichterbij brengt. De kern van elke boorslijpmachine is het slijpschijfje. Natuurlijk moet je het regelmatig slijpen. Het verslijt ook met de tijd. Dit onderdeel moet natuurlijk heel gemakkelijk te vervangen zijn. U moet ook aandacht besteden aan de snelheid, evenals aan het vermogen en de grootte van de slijpschijf. Het is geïnstalleerd in de machine, maar de grootte wordt nog steeds aangegeven. Zorg er ook voor dat er altijd reserveonderdelen beschikbaar zijn en welke accessoires de machine kan worden uitgerust.

Als u een boorslijpmachine wilt kopen, dan moet u natuurlijk speciaal aandacht besteden aan de instructies van de fabrikant. Want hier wordt aangegeven voor welke boren de slijpmachine geschikt is. Dan moet u een vaste plaats voor de machine toewijzen, want zoals gezegd zijn dit stationaire apparaten. Let bij de aankoop op de volgende criteria.

Prestaties
Rotatie
Onderdelen
slijpschijf
Extra functies
Wat is de juiste boor voor deze slijpmachine?

Onze Top 10 – boorslijpmachine

Zeer bekende fabrikanten zijn Güde, Drill, Holzmann, Bosch, Eberth, enz. Hier kunt u er zeker van zijn dat de apparatuur de beste kwaliteit heeft en dat het perfect werkt. Zoals gezegd zijn deze boorslijpmachines relatief duur, dus de prijs-prestatieverhouding moet kloppen en de kwaliteit mag niet te wensen overlaten. U zult geen problemen hebben met merkfabrikanten, maar u moet geen no name machine aanraken. Vaak is de technologie niet volwassen en zijn de machines inferieur. Het is beter om merkproducten te gebruiken, hier zijn geen grote problemen te verwachten.

Zoals ik al zei, kun je er veel boren mee slijpen, vooral geschikt zijn natuurlijk de metaalboren. Dus je kunt boren die bot zijn geworden slijpen, een nieuwe aankoop is niet absoluut noodzakelijk. Een actieve doe-het-zelver moet in ieder geval deze Als u apparatuur koopt, maar deze niet vaak gebruikt, kunt u deze ook huren. Uiteindelijk bespaar je echter geld omdat de boren niet vervangen hoeven te worden.

Er zijn maar weinig ambachtslieden die een boor met de hand kunnen slijpen. Dit vereist veel ervaring en vakmanschap. Een boorslijpapparaat neemt dit werk uit handen, omdat de hoeken meestal vooraf zijn ingesteld. Zelfs kapotte boren kunnen met dit apparaat weer in gebruik worden genomen. Natuurlijk duurt dit langer. Meestal zit er een diamantslijpschijf in de behuizing en is de korrel zo ontworpen dat hij geschikt is voor elke boormachine met weinig slijtage. Je kunt dus veel geld besparen, je hoeft geen nieuwe boren te kopen.

Dit is niet zo eenvoudig te beantwoorden, het hangt immers af van uw persoonlijke smaak en eenvoudige bediening. Bij sommige modellen kun je ook messen en scharen slijpen en een bijl is ook geen probleem. Zeisen en schoppen moeten natuurlijk ook een scherp mes hebben en je kunt er zelfs de messen van een grasmaaier mee slijpen. Het hangt altijd af van het toepassingsgebied. Alle modellen hebben een robuuste motor en u kunt deze apparaten stevig op elke tafel bevestigen. Het beste is natuurlijk in de werkplaats of in een garage.

Natuurlijk zijn er verschillende modellen getest, maar voordat u koopt moet u zeker deze test raadplegen. Beslis echter altijd over een merknaamapparaat, omdat er altijd reserveonderdelen beschikbaar zijn en deze een perfect resultaat opleveren.

U kunt ze vinden in elke bouwmarkt en ook de gespecialiseerde handel voor elektrische apparaten heeft Boorslijper op voorraad. Het internet is ook een goed adres, hier kun je zelfs veel geld besparen. De prijzen zijn veel goedkoper dan in een buurtwinkel, de kwaliteit heeft natuurlijk niet te lijden onder de lage prijs. U kunt ook de modellen vergelijken, de volgende winkel is slechts een klik verwijderd. Bij aankoop op het internet hoeft u niet door de doe-het-zelfwinkels te lopen, alle modellen zijn beschikbaar en de pakketdrager brengt het apparaat zelfs naar uw voordeur. En dat in de kortste tijd en vaak zonder verzendkosten.

Als u echter het juiste model kiest en een geschikte plaats hebt gekozen, zult u de boorslijpmachine niet willen missen. Voor iedere doe-het-zelver is het een zegen en in de professionele sector is het sowieso „verplicht“. Maar als je de boren ook vaak in de particuliere sector gebruikt, is een boorslijper echt nuttig. Het kan ook gebruikt worden om de snijkanten van messen of scharen weer te slijpen, dit apparaat mag in geen enkel huis ontbreken. Als je in je vak met boren werkt, dan is een dubbele slijpmal misschien wel juist, maar ervaring en gevoel voor proportie zijn essentieel. De boorslijper vereist ook een zekere mate van training, maar als je eenmaal gewend bent aan het gebruik ervan, krijg je een perfect resultaat. Je zult er trots op zijn. Lees de testrapporten, de ervaring leert dat de beslissing om te kopen veel gemakkelijker voor u is.