Messen van de windmolen

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Messen van de windmolen

De beste windmolenwieken 2022 in vergelijking

Wat is een windmolenmes?

Een windmolenmes werd in 1872 door de firma Robert Herder op de markt gebracht. Het wordt vooral gekenmerkt door de geselecteerde grondstoffen en de hoogwaardige verwerking. Tot op de dag van vandaag produceert deze fabrikant nog steeds windmolenmessen van de vierde generatie. De messen zijn handgemaakt en hebben natuurlijk behandelde houten handvatten.

Hoe werkt een windmolenmes?

Een windmolenmes heeft vaak een koolstofstalen blad. Hoewel het niet roestvrij is, biedt het andere voordelen. De messen staan bekend om hun zeer goede kwaliteit. Volgens de Windmill Knife Test zijn ze verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan ontwerpen. Veel messen zijn geschikt voor het schillen, snijden en boren. Met zo’n scherp groentemes wordt keukenwerk kinderspel.

Toepassingen van een windmolenmes

De messen kunnen worden gebruikt voor de bereiding van een grote verscheidenheid aan voedingsmiddelen. Ze kunnen niet alleen in de professionele maar ook in de particuliere sector worden gebruikt. Om beschadiging van de messen te voorkomen, mogen ze echter niet worden gebruikt voor het stelen, harde snijplanken of gekanteld snijden. Een windmolenmessentest heeft aangetoond dat dit een van de meest veelzijdige en populaire messen is.

Wie heeft er een windmolenmes nodig?

Messen van windmolens zijn nodig voor alle huishoudens die regelmatig vers voedsel bereiden. Ook al zijn de messen iets duurder in vergelijking met andere soorten messen, de investering is zeker de moeite waard. De messen zijn zeer duurzaam en kunnen eenvoudig worden gereinigd en geslepen indien nodig. zal zijn.

Koop onze Top 10 – windmolenwieken

Welke soorten molenwieken zijn er?

Windmolenmessen zijn verkrijgbaar als keukenmessen, groentemessen, ontbijtmessen van verschillende afmetingen. Veel handgrepen zijn gemaakt van kersen of beukenhout en bieden een goede grip. De messen kunnen twee of drie keer over een speciaal slijpstaal worden getrokken. Daarna zijn ze net zo scherp als na de aankoop.

Toepassing van het windmolenmes

Een windmolenmes kan individueel worden gebruikt in de keuken. De fabrikant produceert ook enkele Japanse messen. Voor dit doel werd een manufactuurbeurs met enkele Japanse smeden opgericht. De klassieke messen worden nog steeds met de hand gesmeed in een Japanse smederij. Indien gewenst kunnen er speciale ontwerpen worden gemaakt, zoals linkshandige of damastmessen. Een windmolenmes duidt niet op een speciaal type mes. Het zijn eerder messen van Robert Herder, die ook onder de term windmolen te vinden is.

Eisen aan een goed windmolenmes

Een goed windmolenmes ligt heel goed in de hand. Het snijdt groenten, vlees of brood in de gewenste dikte. Messen, die vooral worden gebruikt om fruit of groenten te schillen, worden meestal met de hand gemalen en vacuüm-ijsgehard. Het dunne lemmet is zeer flexibel. Dit vergemakkelijkt het schillen. De Solingse dunne bodem zorgt ervoor dat het blad scherp is en een goede snijkant heeft.

Voor- en nadelen van een windmolenmes

Zoals bij alle producten geeft ook de WindmUehlenmesser Test, volgens de WindmUehlenmesser Test, voor- en nadelen aan windmolenwieken. Door de goede kwaliteit en de hoogwaardige verwerking wegen de voordelen op tegen de nadelen voor keukengadgets. Veel huishoudens kiezen voor messensets, Santoku-mes of koksmes. Maar ook groentemessen zijn erg populair. De messen zijn gemaakt van verschillende materialen, zoals roestvrij staal, chroom-molybdeen-vanadiumstaal, scheermesjesstaal of roestvrij staal.

– Voordelen
Grote selectie van verschillende messen
Veel modellen zijn roestvrij
De messen zijn zeer dun en scherp
Precieze bezuinigingen zijn geen probleem

– Nadelen
Duurder dan conventionele keukenmessen
Niet alle messen zijn roestvrij

Waarop moet ik letten bij de aankoop van een windmolenmes?

Bij de aankoop van een mes moet u er altijd voor zorgen dat het mes wordt geselecteerd op basis van het beoogde gebruik. Niet elk mes kan hard brood of groenten snijden. Groentemessen Plus-varianten hebben bijvoorbeeld een extra lang houten handvat. De handgrepen zijn gemaakt van olijf, rode beuk of kers. De schelpen van het handvat zijn stevig verbonden met twee klinknagels. De messen zijn voornamelijk gemaakt van koolstofstaal en zijn niet roestvrij. Ze scoren punten in een vergelijking door hun bijzondere hardheid en nauwkeurige slijpen.

Innovaties op het gebied van windmolenmessen

Nieuwe modellen van de messenserie zijn gemaakt van haagbeuk. Maar ook pruimkool- of vogelbekmessen behoren tot de nieuwe modellen van de windmolenmessen.

Korte informatie over toonaangevende fabrikanten van windmolenmessen

De toonaangevende fabrikant is Robert Herder. De fabrikant heeft de eerste windmolens op de markt gebracht. Een andere fabrikant is het bedrijf Windmills. Net als Herder produceert het messen van een goede kwaliteit.

Internet vs. gespecialiseerde handel: waar koop ik mijn keyword het beste?

De messen moeten worden besteld in de online shop. Dit heeft als voordeel dat de messen tegen de beste prijs kunnen worden geselecteerd. Alle details van de afzonderlijke modellen kunnen exact met elkaar worden vergeleken. Dus u vindt het mes dat past bij de eigen behoeften.

Wetenswaardigheden & gids voor het windmolenmes

– Het verhaal

Het bedrijf Robert Herder werd in 1872 opgericht als een familiebedrijf. Het heeft zich gespecialiseerd in de productie van individuele en hoogwaardige messen. De zoon van de oprichter van het bedrijf was van plan om in 1905 naar Nederland uit te breiden. Daarom is gekozen voor een windmolen als oriëntatiepunt. Dit symbool had een hoge herkenningswaarde. Het heeft zelfs bijgedragen aan het succes van het bedrijf. Sindsdien is er op elk blad van de Robert Herder-fabriek een windmolen gestempeld.

– Cijfers, gegevens, feiten

Messen van windmolens verschillen vooral in de hardheid van hun messen. De messen van de K-serie zijn uitgerust met een lemmethardheid van 60 HRC. Dit geldt niet alleen voor de roestvrijstalen bladen of niet-roestende bladen met een hardheid tot 61,5 HRC. De bladen zijn gemaakt van een staal met een koolstofgehalte van 0,7%. Het chroomgehalte is 14,5%. Dit resulteert in een speciaal roestvrijstaal en een extreme hardheid. Dit heeft als voordeel dat de messen een lange levensduur hebben. Door deze eigenschap komen de messen in de buurt van koolstofstalen exemplaren. De wieken van de windmolenmessen worden vervaardigd in een ketel met volle grond. Dit is een bijzondere vorm van de Solingse Dunne Grond. Ondanks het fijnslijpen zijn de messen uiterst stabiel. De messen zijn verkrijgbaar met handgrepen van een softgrip kunststof of met natuurlijke houtsoorten voor huishoudelijk gebruik.

– Prijzen: Hoeveel kosten windmolenmessen?

De prijzen van de windmolenmessen variëren afhankelijk van het model. Keukenmessen met een lang lemmet zijn voor een prijs tussen 43,50 en 49,00 Euro. Hoogwaardige broodmessen met een lemmet van 22 cm kosten tussen 136,00 Euro en 195,00 Euro. De prijs is vaak erg afhankelijk van de lengte van de messen en het beoogde gebruik.

Nuttige accessoires voor

Messen van de windmolen

Een handig accessoire is een messenblok. Alle messen kunnen er veilig in worden opgeborgen. Een ander nuttig accessoire is een messenslijper. Hierdoor kunnen de messen jarenlang worden gebruikt.

Alternatieven voor het windmolenmes

Een goed alternatief zijn scherpe messen van andere fabrikanten. Als er geen bijzonder hoge eisen worden gesteld aan een keukenmes, zal een normaal mes ruimschoots voldoende zijn. In tegenstelling tot echte windmolenmessen zijn deze niet zo hoogwaardig en scherp, maar ze zijn wel iets goedkoper.