Link |
Availability |
Price |
Additional offers |
Test & vergelijk Boshelm
De boshelm is een helm die vooral boswachters, boswachters en iedereen die zich bezighoudt met het thema hout en de verwerking ervan beschermt. Het maakt deel uit van de persoonlijke beschermingsmiddelen van boswachters. De boshelm heeft een vizier, een gehoorbescherming en deels ook al een helm met geïntegreerde zonwering. Om verwondingen aan het gezicht te voorkomen, het gehoor van de werknemer te beschermen en te voorkomen dat hij tijdens het werk door de zon verblind wordt, is het belangrijk dat de helm deze dingen laat zien.
De eisen voor een boshelm zijn zeer hoog. De boshelmen moeten voldoen aan een DIN, eventuele DIN EN zijn: DIN EN 397, DIN EN 352, DIN EN 1731. Elke boshelm, ongeacht de fabrikant, MOET voldoen aan een van deze DIN EN-nummers. De boshelmen worden getest door middel van zogenaamde boshelmtesten, of ze voldoen aan het DIN EN-nummer of dat ze moeten worden vernietigd. De boshelm is er om de zaagbezitter te beschermen tegen bijvoorbeeld vallende takken of om de zaagbezitter te beschermen tegen terugslag, want zelfs een staande ketting kan verwondingen aan het gezicht veroorzaken. Daarom is het belangrijk dat de boshelm een stabiel vizier heeft, dit is meestal gemaakt van gaas, transparant nylon of acrylglas. Een vizier van stof heeft echter het voordeel dat het geen krassen maakt of beslaat. Bij de meeste boshelmen is een UV-bescherming ingebouwd, omdat deze in de zomer vaak rond de 70 of 80 graden Celsius onder de helm zit, deze UV-afstotende insert verkleurt met de jaren door de UV-stralen en is ook na vijf jaar verkleurd en niet meer functioneel. Daarom moet de boshelm worden vervangen na een maximum van vijf jaar, omdat de definitieve zekerheid niet meer gegarandeerd is. Om precies te weten wanneer de helm is verlopen, wordt er na de productie een datum in de helm geplakt, zodat u kunt zien wanneer de vijf jaar van de productie van de helm zijn verlopen en de helm moet worden vervangen. Een boshelm die is gezakt voor een van de boshelmproeven mag niet worden gebruikt in het professionele gebied, het is ook niet aan te raden voor privégebruik.
De boshelm wordt vandaag de dag bij elk werk met de kettingzaag gedragen. Het maakt niet uit of u een boswachter of een particulier bent, veiligheid heeft de hoogste prioriteit bij het werken met een kettingzaag. De bosbouwhelm wordt echter meestal alleen gezien door boswachters die werkzaam zijn in het staatsbos of in particuliere bossen. Particulieren besteden weinig aandacht aan hun eigen veiligheid bij het kappen van brandhout.
Onze Top 10 – Boshelmen
Het enige alternatief voor de bosbouwhelm is de bouwhelm, deze heeft echter veel nadelen, zoals geen vizier, geen gehoorbescherming, geen UV-bescherming en het zit niet strak genoeg op het hoofd van de drager voor dit werk.
Er zijn een aantal fabrikanten van bosbouwhelmen. Het is echter altijd aan u om te bepalen welke fabrikant voor u geschikt is. Om een paar voorbeelden te noemen, is er de fabrikant Husqvarna, KOX-direct, Stihl of Pfanner. Deze presteren goed in een van de boshelmenproeven, bijvoorbeeld.
Op dit moment zijn we in een staat van verandering wat betreft de kwaliteit en de uitrusting van de Forsthelme. In het verleden werden noch het vizier, noch de UV-bescherming, noch de gehoorbescherming aan een boshelm bevestigd. Vandaag de dag hebben we een kettingremmend vizier, gehoorbescherming en nu hebben we ook de zonwering die al geïntegreerd is, zodat je er niet door verblind wordt. Ook de UV-bescherming werd herzien om het hoofd nog meer te beschermen tegen UV-straling. Ook de ventilatieopeningen van de helm zijn opnieuw ontworpen, om te voorkomen dat er 70 graden of meer warmte onder de helm wordt opgewekt. In veel bosbouwhelmen, maar in de prijsklasse verderop, zijn al geïntegreerde luidsprekers en radioapparatuur geïnstalleerd om de communicatie binnen het team te vergemakkelijken tijdens het werk en in geval van ongelukken, zelfs over langere afstanden. Dit is een zeer belangrijk hulpmiddel in geval van nood, aangezien er op veel plaatsen in het bos geen mobiele telefoonontvangst is.
Het kopen van een helm op het internet is in principe niet verkeerd. Meestal kun je het daar goedkoper krijgen dan direct ter plaatse bij een dealer. Het is ook gemakkelijker, omdat de dealers niet noodzakelijkerwijs in de directe omgeving zijn. U heeft vaak de mogelijkheid om flexibeler te zijn in de kleuren en hun uitrusting dan bij een dealer, die misschien niet de gewenste helm op voorraad heeft, u moet hem bestellen en u moet weer helemaal terug naar de dealer.
Bij de aankoop van een boshelm moet u ervoor zorgen dat deze voldoet aan een van de hierboven genoemde DIN EN-nummers en dat u weet wat u überhaupt wilt. Aangezien er verschillende fabrikanten zijn die ook verschillende soorten bosbouwhelmen verkopen, is het belangrijk dat u de helm uitprobeert voordat u hem koopt, zich comfortabel voelt in het feit dat hij alle dingen heeft die u nodig heeft en wilt en misschien de mogelijkheid overweegt om andere fabrikanten te vragen om hetzelfde of een soortgelijk model, de prijs-prestatieverhouding en de accessoires. Het is ook belangrijk dat je afweegt waarvoor je de helm in de eerste plaats nodig hebt. Als je het professioneel nodig hebt, dan moet je U kunt bijvoorbeeld overwegen om een helm te kopen met een radioapparaat direct of direct met een geïntegreerde radio. Als u het echter alleen nodig heeft voor privégebruik, omdat u zelf uw brandhout verwerkt, is het niet absoluut noodzakelijk om een helm met een radio aan te schaffen.
Voor een boshelm zijn er enkele accessoires. Er zijn bijvoorbeeld extra zonnebrillen te koop, omdat deze nog niet in elke helm zijn geïntegreerd. Zelfs een normale veiligheidsbril zonder zonwering is naast het vizier verkrijgbaar en moet gewoon in de helm worden geklikt. Er zijn ook verschillende soorten vizieren, afhankelijk van uw behoeften en gebruik, zo kunt u bijvoorbeeld kiezen hoe gebogen het vizier moet zijn of hoe lang u het nodig heeft, er zijn korte vizieren en ook langere vizieren die het hele gezicht bedekken. Er zijn verschillende radio’s die gecombineerd kunnen worden met een boshelm, afhankelijk van de fabrikant moet je rekening houden met de specificaties hiervan. Er is een nekbeschermer, die je aan de buitenkant van je helm kunt opzetten, een zweetbandje om het zweet van je gezicht weg te houden tijdens het werken. Daarnaast kunt u verschillende binnenhelmen aanschaffen voor uw helm. U kunt ook een regenbescherming voor uw helm kopen, er zijn verschillende soorten gehoorbescherming, die u ook apart kunt kopen. Kortom, er zijn enkele accessoires die passen bij uw helm, de fabrikant of dealer kan u deze aanbieden, afhankelijk van waar u uw boshelm heeft gekocht.