buitencamera

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk buitencamera

Buitencamera’s zijn een specifiek type camera’s. Zoals de naam al aangeeft, worden ze buitenshuis gebruikt. Daarom moeten ze aan bepaalde eisen voldoen, die voor normale camera’s niet noodzakelijkerwijs noodzakelijk zijn. Deze worden verderop in de Buitencameratest beschreven.
Meestal past het uiterlijk zich ook aan het doel aan. Dit betekent dat buitencamera’s voor veel verschillende doeleinden worden gebruikt, wat later zal worden besproken.

Ten eerste moet het weerbestendig zijn, anders kan het helemaal niet gebruikt worden. Het moet bestand zijn tegen regen, stof, modder en andere invloeden van de natuur. Vaak bouw je zelfs een camera in een speciale doos, wat heel gebruikelijk is voor wildobservatie.
Bovendien moeten de prestaties van de camera voldoende zijn. De beeldresolutie en de frames per seconde (als er video moet worden opgenomen) moeten hoog zijn. Het heeft geen zin om waarnemingen te doen als je de beelden uiteindelijk niet kunt evalueren. Een resolutie van HD Ready zou een minimum moeten zijn. Verder is 60 fps ook een minimum. Als u de beelden in slow motion wilt afspelen, moet u nog meer beelden per seconde kunnen maken om het beeld zo glad mogelijk te houden.
Nu moet het uiterlijk van de camera worden aangepast aan het doel. Als je een doos met de kleur oranje in het bos zet, helpt dat niet veel omdat het zo opvallend is. Zoveel buitencamera’s hebben een ontwerp van het camouflageprincipe. In feite kan de camera voor bijna elke soort toepassing worden gebruikt. Die voor privépersonen zijn vaak in gewoon wit of zwart. Ze worden immers vaak zelfs verondersteld gezien te worden om mogelijke boosdoeners af te schrikken.
Ook aan de levensduur van de batterij mag geen gebrek zijn. Met buitencamera’s is het niet ongewoon dat ze enkele uren of dagen moeten rennen. Het is dus de moeite waard om te investeren in een goede batterij. Als u weer wilt gaan kijken naar dieren in het wild, kan het zijn dat de camera zelfs een week moet draaien. Optioneel kan men ook een batterij aan de camera bevestigen zodat de camera wordt opgeladen. Maar dit is onnodig omslachtig en vaak zelfs hoorbaar, wat contraproductief is. Ze worden echter vaak gebruikt om gewoon je eigen eigendom te filmen. Dan is er zelfs helemaal geen batterij nodig, omdat ze via een kabel op een stroomvoorziening zijn aangesloten. Zoals u kunt zien, hangt het af van het doel van het gebruik welke soort camera u moet krijgen.
Anders zijn er ook camera’s met bewegingsdetectoren die pas inschakelen als er een beweging wordt gehoord. Maar omdat buitencamera’s normaal gesproken in het wild worden gebruikt, zal er toch altijd beweging zijn, dus deze functie is nutteloos.
Een andere belangrijke functie is nachtvisie. Bij veel van deze camera’s wordt ’s nachts gefilmd. Hiervoor is een nachtzichtfunctie onontbeerlijk. De meeste buitencamera’s voldoen aan deze eisen, maar u moet altijd opnieuw controleren of ze beschikbaar zijn.

Onze Top 10 – Buitencamera’s kopen

Buitencamera’s kunnen worden gebruikt in een zeer breed scala aan toepassingen. Een mogelijkheid werd eerder genoemd in de Outdoor Camera Test. Dit is dat je kunt observeren spel. Hiervoor wordt de camera zo onopvallend mogelijk in het bos of in een veld gemonteerd. Dan laat je het over Loop voor uren of dagen, zodat het elke beweging van het spel registreert.
Daarnaast zal menig particulier zo’n camera in de tuin installeren. Hiermee kan men herkennen welke dieren in de eigen tuin komen. Misschien zijn er ook mensen. In ieder geval kan men mogelijke schade voelen met het op de tand.
De bovendien vinden ze ook in terrassen of ingangen te gebruiken. Hier is om eenvoudig te worden opgenomen, die alles wat de eigen woning binnenkomt of verlaat ook. Aangezien dit ook „buiten“ is, zijn buitencamera’s geschikter dan normale bewakingscamera’s.

Het meest voor de hand liggende alternatief is een normale camera. Dit voldoet echter niet aan de eisen, dus een buitencamera heeft meer zin. Deze zijn echt bedoeld om bepaalde plaatsen te observeren en niet om speciale gebeurtenissen vast te leggen.
Tot nu toe heeft deze buitencameratest alleen stationaire camera’s aangesproken. Dit komt omdat dit de echte buitencamera’s zijn. Degenen die je vrij draagt dienen niet hetzelfde doel. Het zijn eerder actiecamera’s, die je bijvoorbeeld voor speciale sporten kunt dragen. Uiteindelijk weerstaan ze alleen bepaalde invloeden van buitenaf, maar laten ze ook een heleboel criteria onvervuld, waaraan echte buitencamera’s allemaal voldoen.

Met elk type camera wordt u geconfronteerd met verschillende fabrikanten. Ter oriëntatie worden hier enkele zeer goede fabrikanten genoemd. U bent dus altijd goed geadviseerd met camera’s van de merken „apeman“, „Ctronics“ en „Netgear“. Deze zijn allemaal van hoge kwaliteit en de betere producten van deze fabrikanten voldoen in bijzondere mate aan de eisen. Wie hier toegang heeft, kan er zeker van zijn dat hij een goed product voor zijn geld krijgt… ontvangt.

Innovaties op dit gebied

Net als bij normale camera’s zijn er op dit gebied veel innovaties geweest en er zullen er nog veel meer volgen. Onlangs werd bijvoorbeeld een zeer groot succes behaald in de resolutie. Nu zijn er camera’s die foto’s kunnen maken in een adembenemende 4K. Als er iets zou gebeuren, zullen deze camera’s het gemakkelijk maken om te analyseren wat er is gebeurd. Het is dus vrijwel zeker dat de camera’s geen slechte investering hebben vertegenwoordigd.
Bovendien is de nachtzichtfunctie in de tussentijd sterk verbeterd. Zelfs als je de echte kleuren niet kunt zien, kun je alles goed zien. De resolutie van deze foto’s is tegenwoordig altijd voldoende, je neemt nauwelijks nog iets in kwaliteit.
In het algemeen is de techniek van de camera’s sterk verbeterd. Het is niet langer te verwachten dat een camera zal sterven door een of ander defect. De levensduur van deze camera’s is ongelooflijk. De kans dat je een nieuwe camera koopt is veel groter omdat de technologie te verouderd is dan een defect.

Het eerste grote voordeel van het internet is dat je een enorme verscheidenheid hebt. Lokale winkels hebben altijd een zeer beperkte ruimte waar duizenden producten moeten worden opgeslagen. Op het internet is het waarschijnlijker dat u precies de juiste buitencamera koopt.
Bovendien is er geen behoefte aan al het werk dat je in een winkel zou hebben. Op het internet kun je snel een aantal producten vergelijken, de klantreviews lezen en vervolgens de camera kopen. Je hoeft niet naar de winkel te rijden, naar camera’s te kijken en eventueel zonder camera’s naar huis te gaan.

In het verleden werden al criteria voor het herkennen van een goede buitencamera genoemd. Hier nu alle genoemde en echt belangrijke aspecten kort op een rijtje worden gezet.
In het begin moet de technische prestatie goed zijn. Dit houdt in dat een resolutie van minimaal HD Ready beschikbaar is, meer kan in ieder geval geen kwaad! Bovendien moet het aantal frames per seconde redelijk zijn, eigenlijk is 60 fps het minimum.
Als u een camera koopt die niet bedraad is, moet de levensduur van de batterij aanzienlijk zijn. Het meest praktische is waarschijnlijk altijd een looptijd van enkele dagen, meer zou beter zijn. Het is gewoonweg uitputtend om altijd de batterijen te vervangen of de batterij op te laden.
Het ontwerp moet ook worden aangepast aan het doel. Als u het apparaat in het bos of een vergelijkbaar gebied wilt gebruiken, is een patroon met camouflage in de meeste gevallen de beste keuze. Voor uw eigen huis moet u een camera kiezen die dezelfde kleur heeft als de muur van uw huis, als die kleur beschikbaar is.
Ten slotte moet de behuizing weerbestendig zijn. Het moet bestand zijn tegen alle invloeden, zoals regen, modder, stof en hagel. Anders is het bijna gegarandeerd dat de camera geen ongewoon lange levensduur heeft.

Iets wat echt enorm nuttig is, is een harde schijf waarop je al je opnames kunt opslaan. U kunt hiervoor dus 2 TB aan opslagruimte gebruiken, zodat u geen materiaal verliest. Sommige mensen branden het opgenomen materiaal liever op CD’s en slaan het daar op, hoewel dit in deze tijd van geavanceerde technologie als een beetje achterlijk kan worden beschouwd.