Buitengebruik Verlengkabel

om te kunnen werken, moet je geen lengte kiezen die te kort is.
Bovendien heeft de outdoor-verlengkabeltest aangetoond dat buitentoepassingen vaak een hoger vermogen vereisen. Zo heeft zelfs een houtkloofmachine een hoge spanning nodig, net als een elektrisch fornuis. Zware stroom verlengkabels zijn in de handel verkrijgbaar met 16A of 32A. Het is uiterst belangrijk dat u alleen een verlengkabel aansluit op het daarvoor bestemde stopcontact. Als u niet zeker bent over de keuze van de kabel, moet u het aan een elektricien vragen.

Onze Top 10 – aanbeveling voor verlengkabels voor buitenshuis

Buitengebruik Verlengkabel

Vaak is er elektriciteit nodig op het balkon, in de tuin of op het terras en is er geen stopcontact in de buurt. Een verlengkabel kan hierbij helpen. Als u een stroomaansluiting nodig heeft voor elektrische tuingereedschappen zoals een heggenschaar, een verticuteermachine of een grasmaaier, moet u een kabel van de benodigde lengte gereed hebben. U hebt ook een stopcontact of verlengkabel nodig om de pomp bij uw zwembad te bedienen.
Verlengkabels voor buitengebruik zijn ook nodig voor buitenverlichting. Deze is meestal permanent verbonden met de buitenverlichting, zodat deze permanent in de tuin blijft.
Een verlengkabel is ook nodig om een elektrische barbecue op het balkon of terras te bedienen. Dit hoeft niet zo lang te zijn als een verlengkabel voor de tuin.

Welke alternatieven voor een verlengsnoer voor buiten zijn er?

Het enige alternatief voor een verlengsnoer voor buitengebruik is het installeren van permanente elektrische leidingen met stopcontacten in de hele buitenruimte. Ook hier moeten de kabels en ook de stopcontacten weerbestendig zijn. zijn.

Welke fabrikanten van verlengkabels voor buiten zijn er?

Hieronder vindt u een lijst met fabrikanten van verlengkabels voor buitenshuis:
APC
APSA
AS Swage
AVM
Bestek
Bachmann
Belkin
Schietstoel
Heitronic
Telefunken
Wentronic
UniTech

Innovaties in de buitenruimte Verlengkabel

Verlengkabels voor buiten worden door de fabrikanten steeds veiliger gemaakt. Nieuwe materialen zorgen voor een betere weerstand tegen wind en weer en vooral tegen het bijten van knaagdieren.

Voordelen bij de aankoop van een verlengkabel voor buitenshuis op het internet

Bij aankoop op het internet kunt u uw outdoor-verlengkabel bestellen vanuit het comfort van uw eigen huis. U hoeft de reis naar een elektriciteitswinkel of bouwmarkt niet te maken. U hoeft niet te zoeken naar een parkeerplaats, want u kunt uw verlengkabel thuis vanaf de bank selecteren en bestellen. U kunt samenvattingen van testrapporten, ervaringsrapporten van andere klanten lezen, maar ook aanbevelingen om de juiste verlengkabel voor buitenshuis te vinden. In onlinewinkels is de keuze veel groter en zijn de prijzen vaak lager dan in de buurtwinkels. Verzending duurt meestal niet meer dan twee tot drie dagen.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een verlengkabel voor buiten?

Als een verlengkabel buitenshuis moet worden gebruikt, zijn er een aantal criteria waarmee rekening moet worden gehouden. Deze zijn:
Waterdichtheid
De verlengkabel moet waterdicht zijn om zonder aarzeling buiten te kunnen worden gebruikt. Dit voorkomt het binnendringen van vocht en beschermt de elektriciteitskabels binnenin en zorgt voor een veilige werking.
Beschermingsklasse
Verlengkabels voor gebruik buitenshuis moeten een beschermingstype of -klasse hebben. In de meeste gevallen heeft de verlengkabel voor buitenshuis een beschermingsklasse van IP44. Dit betekent dat is spatwaterdicht en heeft een extreem stabiel beschermend omhulsel. Niets kan van buitenaf doordringen en de kabels binnenin beschadigen. De kabel kan zonder aarzeling op de vloer worden gelegd.
Maximale lengte
Voor gebruik buitenshuis moet u een kabellengte kiezen die u in staat stelt om elk gebied van uw tuin te bereiken. Er moeten enkele meters worden toegevoegd, zodat u zonder problemen kunt werken.

Nuttige accessoires voor een buitenruimte Verlengkabel

Een handig accessoire voor een verlengkabel voor buiten is een kabeltrommel. Het zorgt ervoor dat de kabel netjes kan worden opgerold en opgeborgen. Zodra de stekker van de kabel in het stopcontact is gestoken, kan de kabeltrommel overal mee naartoe worden genomen, met het afrollen van de kabel.