CB-radio’s

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk CB-radio’s

Een CB-radio is de originele vorm van de radio. Met deze apparaten wordt een signaal uitgezonden op een FM-frequentie. Dit gebeurt via een aangesloten antenne, waarbij de mate van versterking en de grootte van de antenne het bereik bepalen. Door middel van een spraakapparaat kan een spraakbericht worden verzonden. Bilaterale communicatie is niet mogelijk, slechts één persoon tegelijk kan spreken, terwijl de andere zich beperkt tot het luisteren. In de CB-Radios Test hebben we ons toegelegd op alle vragen over deze technologie en willen we zien wat er tot nu toe op het gebied van radio’s is gedaan. Daarom zullen we ook kijken naar mogelijke innovaties.

Bij een CB-radio is het eerste wat telt het bereik. Hier zijn er zeer verschillende waarden, die allemaal afhankelijk zijn van de sterkte van de zogenaamde brander en de grootte van de antenne. Hoe groter de winst, hoe verder een signaal kan worden getransporteerd zonder kwaliteitsverlies. Daarnaast moet ook de stemkwaliteit zich laten zien. Kristalheldere transmissies zijn met deze technologie nooit mogelijk geweest, maar de woorden van de ander moeten duidelijk te begrijpen zijn. Een zekere mate van atmosferisch geluid kan echter niet worden vermeden. Tot slot is het ook een voordeel als er boxen voor een betere spraakkwaliteit kunnen worden aangesloten op de CB-radio. Daarnaast moet er een breed scala aan mogelijkheden zijn om de frequenties te wijzigen, zodat u met verschillende bestemmingen kunt spreken. De apparaten van vandaag de dag zijn meestal uitgerust met een digitale weergave.

De CB-radio heeft intussen veel van zijn belang verloren. Het wordt echter nog steeds gebruikt in een draagbare vorm, vooral door reddingsdiensten, omdat het onvervangbaar is gebleken in regio’s waar barre omstandigheden heersen. Bovendien gebruiken truckers deze technologie nog steeds om in contact te blijven met andere vrachtwagens. De CB-radio is ook verdwenen uit het politiekorps. Hier is alle radiocommunicatie vervangen door digitale radio. Daarom zijn het nog steeds vooral hobby radio-operators die deze technologie gebruiken om te communiceren over de hele wereld. Hiervoor is echter wel een vergunning nodig. Er worden echter steeds minder aanvragen voor ingediend, zodat ook op dit gebied een langzame daling wordt geregistreerd. De CB-radio is nog geen verouderde technologie, maar wordt langzaam vervangen door nieuwe technologieën.

Onze Top 10 – CB-radio’s

Het grootste alternatief voor de CB-radio, dat de CB-radio test duidelijk heeft aangetoond, is de mobiele telefoon geworden. In het verleden werd radio beschouwd als de enige manier om rechtstreeks te communiceren met iemand anders die niet in de buurt van een telefoon was. Vandaag de dag is echter bijna iedereen in de westerse wereld in het bezit van een smartphone, dus deze vorm van communicatie is gewoonweg achterhaald. Bovendien wordt de CB-standaard nu ingehaald door digitale technologieën die een veel betere spraakkwaliteit en bilaterale communicatie mogelijk maken. Deze alternatieven hebben het gebruik van CB-radio zo sterk belemmerd dat de verdere ontwikkeling ervan is vastgelopen. Aangezien alles gebaseerd is op het principe van vraag en aanbod, is het duidelijk dat de vraag naar CB-apparatuur duidelijk afneemt.

vanCB-radio’s bestaan?

De moderne CB-radiotechniek is in de eerste plaats ontworpen voor mobiel gebruik. Dit betekent dat voornamelijk draagbare modellen worden ontworpen. Hier is Bensons bijvoorbeeld een bekende fabrikant die ook overheidsinstellingen in de VS van de juiste apparatuur voorziet. De apparaten zijn state of the art en zijn ook uitgerust met speciale functies zoals morsecode, directe berichtoverdracht en zelfs Bluetooth. De gegevens kunnen ook via een intern geheugen worden getransporteerd. Hier wordt de hogere klasse van de apparaten weergegeven, zodat men kan zien dat er in ieder geval op dit gebied nog een ontwikkeling gaande is.

Alan Electronics staat ook bekend om zijn uitstekende modellen. De fabrikant heeft naam gemaakt, vooral bij amateurs, door het aanbieden van complete apparaten en de mogelijkheid om ze uit losse onderdelen te assembleren. Op deze manier kunnen eigen radioposities worden gecreëerd volgens de eisen, wat door de klanten zeer wordt gewaardeerd.

Nu zouden we de CB-radio test met de nieuwe functies hebben bereikt. Op het gebied van de handheld is er nog veel aan de hand, omdat de apparaten in veel gevallen nog steeds nodig zijn. Vooral wanneer het nodig is om naar onbegaanbare gebieden te gaan zonder mobiele-telefoonnetwerk, zijn ze een veilige manier van contact. Daarom zijn deze apparaten ook voorzien van allerlei functies, zodat zelfs een netwerk met de smartphone mogelijk is. De situatie is echter anders voor grotere modellen die bedoeld zijn voor stationair gebruik, omdat ze bijna nooit binnen de eigen vier muren worden bediend. Alleen in het geval van truckers zijn er ook overeenkomstige innovaties, want bijna elke truck is nog steeds uitgerust met een dergelijk systeem.

In de CB-radio test, de aankoop op het internet is een groot voordeel gebleken. Er is een enorm aanbod en de prijzen zijn meestal veel lager dan in de gespecialiseerde handel. Daarnaast kan men profiteren van vele promoties en kortingen, want vaak worden stopgezette series tegen echte spotprijzen aangeboden. Veilingbeurzen kunnen u ook helpen om een goede aankoop te doen. Hier zijn er soms nog grotere hoeveelheden die dan tegen een zeer redelijke prijs kunnen worden gekocht. Dit is vooral interessant voor handelaren, omdat de voorraad op deze manier snel kan worden bijgevuld.

Als u een CB-radio wilt kopen, moet u eerst het bereik overwegen. Dit moet binnen het bereik van de presentatie zijn, want als je alleen met iemand wilt praten die op een kilometer afstand woont, heb je geen antenne van 10 meter nodig. Bovendien moet de stemkwaliteit aan het begin worden gecontroleerd en ook of het mogelijk is om hier boxen aan te sluiten. Als u vonken in de buitenlucht wilt maken, moet u gebruik maken van handheld apparaten, omdat deze gemakkelijk te vervoeren zijn en garanderen dat er altijd contact is met de anderen.

Als accessoire voor stationaire systemen kan een geschikte antennehouder worden aanbevolen. Dit is meestal niet inbegrepen in de leveringsomvang en moet daarom apart worden aangeschaft. Bovendien moet u snel een licentie krijgen, omdat dit elementaire accessoires zijn die nodig zijn voor de juridische werking van het systeem. In deze context wordt dan een roepnaam geregistreerd, die een exacte identificatie voorstelt. Uiteindelijk kan het geen kwaad om jezelf te informeren over de benodigde aansluitkabels en deze zo nodig aan te schaffen.