Initiële melk

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Initiële melk

De beste eerste melk 2022 in vergelijking

Conceptiemelk is een moedermelkvervanger die industrieel geproduceerd wordt. Het bestaat uit een poeder dat wordt gemengd met water om een vloeistof te produceren die vergelijkbaar is met moedermelk. De formule wordt gevoed vanuit een standaardfles met een speen.
Op deze manier wordt de baby voorzien van alle noodzakelijke voedingsstoffen, ook als de moeder geen borstvoeding kan of wil geven. Toch is moedermelk nog steeds de beste voeding voor een baby en kan het slechts in beperkte mate de formule vervangen. Het mag alleen worden gebruikt als vervanging voor moedermelk in een noodgeval en het gebruik ervan moet zeker worden besproken met de arts en de verloskundige.

De ingrediënten van biest zijn wettelijk verplicht in de EU-verordening nr. 609/2013 van het Europees Parlement en de Raad en er wordt een biesttest uitgevoerd om ervoor te zorgen dat deze verordeningen strikt worden nageleefd. Alleen lactose mag als koolhydraat worden gebruikt. Koemelkeiwit wordt gebruikt als eiwitbron, waarvan het eiwitgehalte wordt vervangen door wei-eiwit, omdat dit laatste beter wordt verdragen.
De verordening bevat ook informatie over de soorten en hoeveelheden vitaminen en mineralen. Bij een biesttest wordt er daarom op gelet dat de biest ten minste 2,5 mg vitamine C per 100 kJ bevat en in het maximale geval niet meer dan 7,5 mg.
Volgens de voorschriften mag startmelk de meervoudig onverzadigde vetzuren arachidonzuur (AA) en docosahexaeenzuur (DHA) bevatten. Deze staan ook bekend als LC-PUFA. Deze afkorting betekent Lange Ketting Meervoudig Onverzadigde Vetzuren. Het is ook te vinden onder bekend onder de namen omega-3 en omega-6 vetzuur.
Additieven zoals melkzuurbacteriën, andere micro-organismen (probiotica) en voedingsvezels uit meerdere suikers (prebiotica) zijn ook toegestaan. De voedingsvezels kunnen galacto-oligosacchariden (GOS) en fructo-oligosacchariden (FOS) zijn.
Bij een biesttest wordt er ook op gelet dat de biest vrij is van kleur- en smaakstoffen, gluten en conserveringsmiddelen.
Omdat de ingrediënten dus wettelijk verplicht zijn, is er weinig verschil tussen de afzonderlijke producten. U moet er echter op letten dat de biest geen palmolie bevat. Tropisch regenwoud wordt dan gekapt om palmolie te verkrijgen, wat grote schade toebrengt aan het milieu.

Onze Top 10 – aanbeveling voor startmelk

Eerste melk is geschikt voor baby’s vanaf de geboorte tot en met de zesde maand als de moeder om welke reden dan ook geen borstvoeding kan of wil geven.

Het beste alternatief voor moedermelk is natuurlijk moedermelk. De 1 babymelk is ook geschikt voor baby’s vanaf de eerste dag van het leven. Het bevat lactose, maltose en dextrose. Het zetmeelgehalte is hoger dan dat van de formule. Daarom is de 1er babymelk stroperiger. De 1e melk bevat meer calorieën en de baby neemt er meer voedingsstoffen mee op. Dit betekent dat de baby sneller op gewicht kan komen en dat u daarom precies de door de fabrikant aanbevolen hoeveelheid moet drinken.

Er zijn veel fabrikanten van babymelk. Sommige zijn dat wel:

Potter
Babylove
BEBA
Bebivita
Hip
Holle
Humana
Milupa
Novalac
Aptamil
Milasan

In 2020 is de voorgeschreven samenstelling van Vanaf dit punt moet de startmelk docosahexaeenzuur (DHA) bevatten. Dit zuur heeft een positief effect op de ontwikkeling van de hersenen. Het is een meervoudig onverzadigd vetzuur uit visolie. De nieuwe verordening is gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke bevindingen. Het caloriegehalte is iets lager.
De aanpassing aan deze nieuwe richtlijn is sinds 2016 aan de gang en moet in 2020 voltooid zijn.
Producten die niet voldoen aan deze regeling zijn niet nodig voor uw baby en kunnen ertoe leiden dat uw baby te veel mineralen en vitaminen binnenkrijgt. Zorg er dus voor dat u alleen colostrum koopt dat voldoet aan de richtlijnen.

Omdat het moeilijk is om het huis te verlaten om te gaan winkelen, vooral met een pasgeboren baby, is het internet een goede plek om naartoe te gaan om de formule te kopen. U kunt kiezen uit veel verschillende aanbiedingen, maar u moet wel het type kiezen dat uw arts of verloskundige aanbeveelt. De keuze op het internet is echter veel groter dan ter plaatse. U kunt op uw gemak kiezen, de goedkoopste prijs vinden met prijsvergelijkingsmachines en dan bestellen vanuit het comfort van uw eigen huis. Het pakket wordt aan uw voordeur geleverd.

Omdat niet elke baby elke melk even goed kan verdragen, moet u eerst uw arts en vroedvrouw raadplegen en misschien een paar producten uitproberen tot u de juiste voor uw baby vindt. De volgende criteria kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuze:

Hypoallergene biest
Als uw baby erfelijk kan worden aangetast door allergieën, moet u hypoallergene babymelk gebruiken. Het woord „HA“ betekent hypoallergeen. In deze formule zijn de hoeveelheden allergenen heel weinig. De consistentie en structuur van HA-babymelk en de normale biest lijken sterk op elkaar. De toegevoegde eiwitten zijn speciaal behandeld voor het allergene effect. Het HA-voedsel heeft een licht bittere smaak, waar sommige baby’s niet van houden.

Speciale eerste melk
Als baby’s een allergie voor koemelk hebben, kan het zijn dat de eerste melk niet genoeg is. Er is babymelk nodig op plaatsen waar de eiwitten zeer klein gespleten zijn. Er is ook flessenmelk op de markt die ook voor premature baby’s is bedoeld. Als de baby last heeft van misselijkheid en buikpijn, is het altijd raadzaam om een kinderarts te raadplegen en advies in te winnen.

Er zijn een aantal nuttige accessoires voor de toediening van flessenmelk:

Zuignap
Omdat niet alleen de honger van de baby moet worden bevredigd, maar ook zijn zuigreflex, is een geschikte speen nodig. Spenen van latex hebben een hoge elasticiteit. Echter, als ze snel poreus worden, breken ze snel. Zuignappen van siliconen hebben een langere levensduur. De speen moet de juiste maat hebben voor uw baby en zo ontworpen zijn dat de baby niet te veel melk in één keer kan inslikken.

Borstels en lappen voor de reiniging
Ook de hygiëne van de babyflessen moet worden gewaarborgd. De flessen moeten na elk gebruik worden gereinigd en gesteriliseerd. Dit geldt zowel voor de fles zelf als voor de speenbevestiging en de speen. Voor het reinigen van de flessen moet u speciale borstels en doeken gebruiken, die voor elke reiniging moeten worden vervangen. Nog beter is een apparaat waarmee de flessen gesteriliseerd kunnen worden.

Extra uitrusting voor onderweg
Voor een maaltijd onderweg of ’s nachts moet u water bij de hand hebben. Er zijn speciale kannen voor dit doel, die kunnen worden bereid en gevuld met warm en koud water.