Contactdoosstrook individueel schakelbaar

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Contactdoosstrook individueel schakelbaar

[shortcode-variabelen slak=“introductie2″]

Contactdoosstrook individueel schakelbaar

Als de contactdozen niet voldoende zijn, wordt meestal een contactdoosstrip gebruikt. Er zijn echter veel modellen, met of zonder schakelaars, en de stopcontacten zijn niet altijd hetzelfde.

Om uw aankoopbeslissing wat gemakkelijker te maken, werd een enkelvoudig schakelbare contactdoosstrooktest uitgevoerd. Voor de leek is het brede scala aan producten nogal verwarrend. Mocht u nu kiezen voor een contactdoosstrook met schakelaar of zelfs voor een strook waar alle sleuven afzonderlijk van de stroom kunnen worden losgekoppeld. De enkelvoudig schakelbare contactdoosstrooktest geeft informatie, hier worden alle voor- en nadelen genoemd. Dus voordat u een aankoop doet, moet u zeker de Socket Strip-Single-Switchable Test lezen. De aankoopbeslissing zal veel gemakkelijker voor u zijn. Als je maar één stopcontact kunt uitschakelen, heb je grote voordelen. Sommige stekkerdozen hebben geen enkele schakelaar, dus u moet de stekker uit het stopcontact halen. De drievoudige stekkerdoos is heel gebruikelijk, maar u kunt ook een stekkerdoosstrip met 10 stekkerdozen kopen. U zult merken dat alles erg verwarrend is, maar de enkelvoudige schakelbare contactdoosstriptest brengt wat licht in de duisternis.

Hoe werkt een stopcontactstrook?

lang=“zxx“align=“links“Contactdoosstroken zijn zeer eenvoudig te hanteren, de strook wordt aangesloten op een stopcontact en elk stopcontact wordt dus van stroom voorzien. Sommige contactdoosstroken hebben een schakelaar, zodat u de hele strook kunt uitschakelen. Moderne stekkerdozen hebben echter meerdere schakelaars, hier kunt u elke extra stekkerdoos apart uit- en inschakelen.

De verschillende soorten

In principe verschillen de contactdoosstroken op drie punten. Dus ofwel kunnen ze alleen van de stroom worden losgekoppeld door de stekker uit het stopcontact te trekken. Modellen met een schakelaar zijn veel comfortabeler, de strip kan met de schakelaar worden in- of uitgeschakeld. U bent echter in de topklasse aangekomen als de stopcontacten individueel kunnen worden geschakeld. Dit is zeer praktisch en echt zinvol. Want vooral als apparaten niet continu in gebruik zijn, kunt u het stopcontact uitschakelen en wordt het niet meer van stroom voorzien. Dit bespaart u geld, want er wordt geen energie meer verbruikt.

Onze Top 10 – contactdoosstrook individueel schakelbaar

Waarop u moet letten bij de aankoop

Voordat u een beslissing neemt over een model, moet u natuurlijk weten waarvoor het gebruikt moet worden. Belangrijk is het aantal stopcontacten, u wordt altijd goed bediend met een 10-voudige Hier kunt u tot 10 elektrische apparaten aansluiten, maar het kan ook kleiner zijn. Als er slechts één vloerlamp in de woonkamer moet worden gestoken en de mobiele telefoon tegelijkertijd moet worden opgeladen, is een 3-pins contactdoosstrip voldoende.

Als de stopcontacten echter afzonderlijk kunnen worden geschakeld, heeft een 10-pins contactdoosstrip zeker de voorkeur. Als u de strip in de badkamer gebruikt, kunnen het licht, de elektrische tandenborstel en de haardroger permanent worden aangesloten, maar het elektrische scheerapparaat blijft zonder stroom.

Het stekkertype

Alle stekkerdozen zijn voorzien van Schuko-stekkers, „Schuko“ staat voor massacontact en u kunt de stekkerdoosstrip in heel Europa zonder adapter gebruiken.

De kabellengte en de opstelling van de contactdozen

U kunt zelf de opstelling van de stopcontacten kiezen, ze staan altijd op een afstand van 45 graden of 90 graden. Ook de afstand tussen de stopcontacten speelt een belangrijke rol. Als er maar weinig afstand is, kunnen meerdere grote stekkers vaak helemaal niet worden geïnstalleerd. Sommige apparaten hebben ook dunne stekkers, hier is het geen probleem, de stekkers zitten elkaar niet in de weg. De lengte van de kabels is ook totaal verschillend, maar een kabellengte van 1,3 tot 3 meter moet beschikbaar zijn.

Contactdoosstroken met kinderbeveiligingsslot

Kleine kinderen worden zo beschermd tegen ongelukken met elektriciteit. Als er kinderen in uw huishouden wonen, is een beveiligde stekkerdoos absoluut noodzakelijk. Het kinderslot moet echter het hele stopcontact bedekken, zodat de kleintjes er niet met een scherp voorwerp onder kunnen komen en het kinderslot kan worden verwijderd. Maar het is meestal een draaimechanisme dat kinderen niet kunnen verwijderen, maar je kunt het stopcontact met een simpele draai gebruiken.

Is de strip waterdicht?

Voordat u stroomstrips in de tuin of badkamer gebruikt, moet u ervoor zorgen dat de modellen ook waterdicht zijn. Dat is te zien aan het feit dat de toevoerleidingen van rubber zijn en dat de afzonderlijke contactdozen zijn voorzien van een deksel. Ook bij de schakelaar kan geen water binnendringen.

De fabrikanten

Zeer bekende fabrikanten van contactdozen zijn GAO, REV Ritter, Hellweg en nog veel meer. In ieder geval moet u een merkproduct kopen, want daarmee koopt u een stuk zekerheid. De meeste modellen zijn voorzien van een testzegel op de verpakking en hier kunt u ook zien wat de maximale belasting is die de contactdoosstrook kan weerstaan.

Voor- en nadelen

Contactdoosstroken hebben eigenlijk alleen maar voordelen, moderne stroken verbruiken niet veel stroom en u kunt sluit veel apparaten aan zoals u dat wilt. Het enige echte nadeel is dat het moeilijk is om grote stopcontactstroken te „verbergen“.

De stekkerdoos moet aan deze kenmerken voldoen

Het is essentieel dat de contactdoosstrook een kinderveiligheidsslot heeft en een overspanningsbeveiliging zou ook zeer belangrijk zijn. Als de bliksem inslaat, wordt het apparaat niet beschadigd. U kunt ook stekkerdozen met afstandsbediening kopen, ze werken op dezelfde manier als een radiocontactdoos. Misschien kunt u ook uw contactdoosstrip aan de muur bevestigen, zodat de kabel geen „struikelgevaar“ wordt. Hoogwaardige contactdoosstroken hebben een muurbeugel.

Waar kun je stopcontactstroken kopen?

U vindt ze waarschijnlijk overal, de stopcontactstroken zijn in elke goed gesorteerde supermarkt verkrijgbaar. Het is zeker dat stopcontactstroken in elke bouwmarkt verkrijgbaar zijn en in de speciaalzaken zijn ze zeker op voorraad. Maar je moet ook eens een kijkje nemen op het internet, waar allerlei soorten stekkerdozen worden aangeboden. Blader door de vele winkels, hier is het aanbod enorm en zijn kleine prijzen voorgeprogrammeerd. Zulke lage prijzen vind je nooit bij een buurtwinkel, ze kunnen het internet gewoonweg niet bijhouden. Koop online, hier kunt u veel geld besparen en genieten van het gemak van het winkelen. Online kopen is heel gewoon geworden, het is erg populair en erg handig.

style=“font-size:medium;“>U kunt de contactdoosstroken gemakkelijk vergelijken en als u uw keuze hebt gemaakt, brengt de pakketdrager het gewenste product direct naar uw voordeur. In veel winkels kunt u zelfs zonder verzendkosten bestellen en de levertijd is meer dan kort. Je kunt er in alle rust over nadenken, niemand spoort je aan om hier te kopen. Natuurlijk kunt u ook gebruik maken van een telefonisch consult. Dus alles wordt voor u gedaan, overtuig uzelf van een onberispelijke service, een kleine prijs en een snelle en gratis levering.