Siliconenverwijderaar

wolfcraft Siliconenverwijderaar 6-delig Siliconen Verwijderen Verwijderingsset
Linkwolfcraft Siliconenverwijderaar 6-delig Siliconen Verwijderen Verwijderingsset*
VerfügbarkeitLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: NL
Preis € 19,90
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
wolfcraft Siliconenverwijderaar 6-delig Siliconen Verwijderen Verwijderingsset
VerfügbarkeitLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: NL
€ 19,90
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk Siliconenverwijderaar

De beste siliconenverwijderaars 2022 in vergelijking

Wat is een siliconenverwijderaar?

Met een siliconenverwijderaar kan siliconen op verschillende manieren worden verwijderd. Siliconenverwijderaar is in de handel verkrijgbaar als reinigingsmiddel en met een schraper.

De schraper wordt altijd gebruikt op plaatsen waar de siliconen niet alleen aan het oppervlak moeten worden verwijderd. Deze zijn vaak te vinden in de tegelvoegen in de badkamer, keuken of tuin. Schrapers hebben het grote voordeel dat ze ook een groter volume kunnen verwijderen. Het nadeel is dat er vaak filigrane lagen silicone achterblijven en dat deze niet zo gemakkelijk te verwijderen zijn. Vervolgens wordt de vloeibare siliconenverwijderaar gebruikt.

De vloeibare siliconenverwijderaar wordt meestal met een doek aangebracht of besproeid. De siliconenresten zijn opgelost en eenvoudig te verwijderen. Als het laatste siliconenresidu niet kan worden verwijderd, wordt de vloeibare siliconenverwijderaar gebruikt. De siliconenverwijderaar als spray wordt daarom vaak gecombineerd met een schraper. De schraper wordt gebruikt om de ruwe siliconen te verwijderen en de siliconenverwijderaar verwijdert de resten.

Vereisten voor een goede siliconenverwijderaar

Wat moet er verwijderd worden? Er zijn verschillende producten nodig voor verschillende oppervlakken.

Normaal gesproken bestaan siliconenverwijderaars uit aardolie, methyl 1-methylethylaceraat, xyleen en ethylbenzeen. De afzonderlijke producten verschillen in hun exacte samenstelling.

Onze Top 10 – aanbeveling voor siliconenverwijderaars

Nr. 1
wolfcraft Siliconenverwijderaar 6-delig Siliconen Verwijderen Verwijderingsset
Kundenbewertungen
wolfcraft Siliconenverwijderaar 6-delig Siliconen Verwijderen Verwijderingsset*

wolfcraft Siliconenverwijderaar 6-delig Siliconen Verwijderen Verwijderingsset
Deze silicone verwijderingsset van wolfcraft is zeer praktisch voor het verwijderen en gladstrijken van oude en schimmelige elastische voegenvuller. Het voegenmes wordt gebruikt om de oude silicone- of acrylvoegen snel en makkelijk te verwijderen, en de voegen gladstrijker wordt gebruikt voor het snel en nauwkeurig glad...

 Preis: € 19,90 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Toepassing van de siliconenverwijderaar

Siliconenverwijderaars worden niet alleen gebruikt voor het verwijderen van afdichtingsmiddelen uit de voegen. Sommige ambachtslieden gebruiken Siliconenverwijderaar voor het reinigen van auto’s. Vaak helpen alternatieve reinigingsmiddelen niet om was, olie, boomhars en ander hardnekkig vuil te verwijderen. In veel gevallen is het raadzaam om een siliconenverwijderaar te gebruiken. Het kan zelfs worden gebruikt als een remreiniger voor het ontvetten.

Als andere middelen hun werk niet doen, moet een siliconenreiniger worden gebruikt om de siliconen uit het hout te verwijderen. Het middel komt in het hout terecht en beschadigt de kit en het hout.

Siliconenverwijderaars bevatten enkele ingrediënten die schadelijk zijn voor de gezondheid. Houd het product daarom buiten het bereik van kinderen. Voor de verwijdering van productresten gelden speciale voorschriften voor de bescherming van het milieu.

Wat zijn de alternatieven voor siliconenverwijderaar?

Als u geen standaard siliconenverwijderaar wilt gebruiken om oude siliconen uit verbindingen te verwijderen, zijn er verschillende opties beschikbaar. De siliconen worden met een scheermesje of spatel uit het gewricht verwijderd. De huismiddeltjes worden gebruikt om het residu te verwijderen. Dit zijn onder andere babyolie, ijsblokjes, bodylotions, ijsspray of afwasmiddel. Aceton is ook een goede keuze gebleken voor het verwijderen van siliconenvoegen. Veel ambachtslieden bereikten met deze huismiddeltjes bijna net zo goede resultaten als met een siliconenverwijderaar.

Welke fabrikanten van siliconenverwijderaars zijn er?

vloeibare siliconenverwijderaar

Sonax

Mellerud

Pattex

Molto

Normenfestival

Mipa

Knop

Standox

Würth

Schraper siliconenverwijderaar

KWB

Kaisler Innotec

Draper

Jeteven

Vooruitzicht

Innovaties op het gebied van siliconenverwijderaar

1K Auqa is een siliconenverwijderaar op waterbasis. De oplosmiddelhoudende en werkzame stofrijke siliconenverwijderaar wordt vooral gebruikt voor het oplossen van siliconenoliën voor en tijdens het schilderen met watergedragen en speciale lakken. Het toont een sterke hechting en minimaliseert de elektrostatisch effect.

Voordelen bij de aankoop van een siliconenverwijderaar op het internet

Het internet heeft duidelijke voordelen vanwege het gemak. Naast het gemak van het winkelen vanaf elke plek met een smartphone of tablet, behoren de openingstijden van online winkels tot het verleden. Winkelen kan de klok rond, zelfs op zon- en feestdagen.

De bestelde siliconenverwijderaar wordt vaak gratis aan de voordeur geleverd en de vervelende zoektocht naar een parkeerplaats en de lange wachttijd voor de regulering van de goederen in de gespecialiseerde handel wordt geëlimineerd.

Het internet heeft tal van onafhankelijke sites over de kwaliteiten van siliconenverwijderaar en voor bijna alle producten is er een siliconenverwijderaartest.

Een groot deel van het kopen van een siliconenverwijderaar is het grote aanbod. De gespecialiseerde handel beperkt zich tot slechts enkele producten en biedt alleen siliconenverwijderaars aan die zeer goed gecommercialiseerd zijn. Het internet biedt de beste prijzen, productreviews en een siliconenverwijderaartest op enkele uitzonderingen na, en een bijkomend voordeel is dat het product binnen 14 dagen zonder opgaaf van redenen kan worden geretourneerd en dat de aankoopprijs wordt terugbetaald.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een siliconenverwijderaar?

Bij de aankoop van een siliconenverwijderaar moet de vraag wat er moet worden verwijderd of wat er al aanwezig is, vooraf worden opgehelderd. Als er een schraper in het huis wordt gevonden, is de aankoop niet nodig. Het is echter mogelijk dat niet alle hoeken bereikbaar zijn met de schrapers, in dat geval kan de vloeibare versie worden beschouwd.

Afhankelijk van de oppervlaktebehandeling komen er ook verschillende producten in het spel. Er is ook een siliconenreiniger voor elk typisch oppervlak. Op het internet zal de productbeschrijving en een siliconenverwijderingstest u vertellen voor welk oppervlak de reiniger geschikt is.

De prijs is het volgende punt, siliconenverwijderaars zijn niet hoog geprijsd en een vergelijking op het internet is zeer eenvoudig. De prijzen blijven binnen de grenzen, maar het is altijd de moeite waard om te vergelijken.

Handige accessoires voor een siliconenverwijderaar

sjaal

Beitel

Tegelhoeken

Afscheurnaald