Contactdoosstrook voor wandmontage

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Contactdoosstrook voor wandmontage

Een stekkerdoos maakt het mogelijk om meerdere apparaten tegelijkertijd op een enkele stroombron aan te sluiten. Socketstrips hebben tussen 3, 6 en 12 en meer aansluitmogelijkheden. Veel stekkerdozen hebben een tuimelschakelaar waarmee de stroomvoorziening volledig kan worden uitgeschakeld. De master/slave-contactdoosstroken zijn dan beschikbaar. Veel stekkerdozen zijn voorzien van een kinderslot. Zoals gezegd, zijn er verschillende soorten stekkerdozen:
Met een stekkerdoos met een schakelaar kunt u alle apparaten die op de stekkerdoos zijn aangesloten loskoppelen door de schakelaar om te draaien. De tuimelschakelaar is meestal voorzien van een LED-lampje dat aangeeft of de contactdoosstrook in werking is.
Een contactdoosstrook met overspanningsbeveiliging beschermt alle ingestoken apparaten tegen schade in geval van een overspanning in het elektriciteitsnet, zoals een blikseminslag. De contactdoosstrook schakelt automatisch uit bij een piek in het stroomnet.
Een master-slave contactdoosstrip heeft een hoofdcontactdoos (master) en meerdere hulpcontactdozen (slave). De hulpcontactdozen kunnen alleen samen met de hoofdcontactdoos worden gebruikt. Dit is bijvoorbeeld het geval met een computer die op de hoofdsleuf is aangesloten. Monitor, printer, bureaulamp enz. worden in de hulpaansluitingen gestoken, maar hoeven niet afzonderlijk te worden in- of uitgeschakeld.
Om ervoor te zorgen dat de contactdoosstrook niet ergens ligt, is er de mogelijkheid om deze aan de muur te bevestigen. In het geval van een computer kan de stekkerdoosstrip ook aan de serverkast of het computerbureau worden vastgeschroefd. Als de contactdoosstrook is bevestigd aan Als het aan de muur is bevestigd, is het ook makkelijker te bereiken dan wanneer het op de vloer ligt.

Aantal contactdozen: Een hoogwaardige contactdoosstrip biedt een heel aantal contactdozen. Normaal gesproken zijn er drie tot tien stopcontacten. Het aantal gleuven dat u wilt hebben hangt af van het aantal individuele apparaten dat u wilt aansluiten op een bepaalde locatie.

Plaatsing van de contactdozen: Bij een hoogwaardige contactdoosstrip moeten de contactdozen onder een hoek van 45 of 90 graden worden geplaatst, zodat zelfs grote stekkers kunnen worden aangesloten zonder de andere stekkers te hinderen. De stopcontacten moeten ook niet te dicht bij elkaar worden geplaatst.

Aan/uit-schakelaar: Om elektriciteit te besparen wordt een stekkerdoos met een aan/uit-schakelaar aanbevolen. Als de schakelaar is ingeschakeld, worden de aangesloten apparaten van stroom voorzien en kunnen ze met dezelfde schakelaar weer worden uitgeschakeld. Deze schakelaar is meestal een tuimelschakelaar en bevindt zich aan de buitenrand van de strip. Het is voorzien van een LED-lampje dat aangeeft of het apparaat is ingeschakeld.
Materiaal: Socketstrips kunnen van verschillende materialen worden gemaakt. In de meeste gevallen is de behuizing van plastic. Bij hoogwaardige contactdoosstroken zijn de stekkercontacten van goud. Deze geleiden beter en zijn minder gevoelig voor corrosie.
Stroomverbruik: Contactdoosstroken verbruiken evenveel stroom als een gloeilamp. Zuinigere stekkerdozen vereisen minder dan een watt, dat wil zeggen minder dan de meeste aangesloten elektrische apparaten in de stand-bymodus.

Onze Top 10 – contactdozenstrips voor wandmontage

de muur

In oude gebouwen zijn er meestal niet genoeg stopcontacten voor de vele moderne elektrische apparaten. In plaats van een stopcontact kan een stekkerdoos aan de muur worden bevestigd, die rechtstreeks op het stroomnet kan worden aangesloten. De contactdoosstroken kunnen echter ook via een korte kabel met een stekker in het bestaande stopcontact worden gestoken en aan de muur worden vastgeschroefd. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat een contactdoosstrook niet wordt overbelast door de ingestoken apparaten. Als het stopcontact overbelast is, kunnen de zekeringen doorslaan. Als dit niet gebeurt, hoewel de kabel en de strip oververhit zijn, kunnen er smeulbranden ontstaan. De belastingslimiet moet op de contactdoosstrook worden afgedrukt.
Ook moeten de stekkerdozen niet in serie worden geschakeld. Het stroomverbruik van de aangesloten apparaten telt op en de stekkerdozen zijn overbelast. In dat geval moet de elektrische installatie later worden uitgebreid.

Als alternatief voor een contactdoosstrook die aan de muur wordt gemonteerd, zijn er contactdoosstroken die gewoon op de vloer worden geplaatst. Deze hebben vaak een aan/uit-schakelaar die met de voet kan worden bediend.

Een van de toonaangevende fabrikanten van contactdoosstroken die aan de wand kunnen worden gemonteerd:

Schietstoel
Ehmann
Schulte
GAO
Kopp
db DBPower
CSL
Arendo

Moderne stekkerdozen zijn voorzien van overspanningsbeveiliging. Elektrische apparaten zijn beschermd tegen stroompieken, zoals blikseminslag. De overspanningsbeveiliging schakelt de contactdoosstrook uit.
Socketstrips met USB-poort zijn ook in de handel verkrijgbaar. Naar U kunt uw smartphone, tablet, MP3-speler of digitale camera direct opladen. De USB-poorten hebben een hoge oplaadcapaciteit, zodat de aangesloten apparaten snel en veilig kunnen worden opgeladen.

Het kopen van een stekkerdoos op het internet bespaart u de reis naar een consumentenelektronicawinkel of doe-het-zelfzaak. U kunt het hele scala aan stopcontacten bekijken vanuit het comfort van uw eigen huis en op uw gemak kiezen. In de meeste gevallen zult u niet direct een verkoper in de bouwmarkt vinden die u kan adviseren. Op het internet heeft u niet alleen de mogelijkheid om de beschrijving van de online retailer te lezen, maar ook om verschillende tests en vergelijkingen te vinden waarmee u zich kunt informeren. Er zijn ook veel gidsen waar u informatie kunt krijgen over de installatie.
Aangezien de concurrentie van onlinewinkels op het internet zeer sterk is, is de prijs van de artikelen meestal lager dan in de lokale winkels. Ook zijn er vaak aanbiedingen te vinden. Bovendien heeft u de mogelijkheid om de prijzen van de afzonderlijke artikelen in verschillende onlineshops te vergelijken en het goedkoopste aanbod te vinden.

Een belangrijk criterium bij de aanschaf van een contactdoosstrook is de overspanningsbeveiliging. Hierdoor wordt de contactdoosstrook onmiddellijk uitgeschakeld als er een overspanning in het elektriciteitsnet optreedt. Dit is bijvoorbeeld het geval in het geval van een blikseminslag. Zonder overspanningsbeveiliging kunnen de aangesloten apparaten worden beschadigd.
Als u meerdere apparaten deelt, die ook allemaal tegelijk moeten worden in- of uitgeschakeld, kunt u een master-slave-contactdoosstrip selecteren. Dit wordt aanbevolen voor computers, bijvoorbeeld wanneer de monitor, de printer en de bureaulamp aan of uit te schakelen. De computer wordt vervolgens aangesloten op de masteraansluiting en de andere apparaten op de slaveaansluitingen. Als de masterconnector wordt uitgeschakeld, wordt tegelijkertijd de stroomtoevoer naar de andere apparaten uitgeschakeld.
Stroomstrips met geïntegreerde USB-poorten zijn ook zeer aan te bevelen. De smartphone, tablet of MP3-speler kan bijvoorbeeld snel en veilig worden opgeladen zonder dat er een stopcontact voor de stroomvoorziening nodig is.
Voordat u een stekkerdoos aan de muur bevestigt, moet u goed nadenken over het aantal stopcontacten dat u nodig hebt en een stekkerdoos met de juiste maat kiezen. Powerstrips voor de wand zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Ze worden bijvoorbeeld aangeboden:
Met een aan/uit-schakelaar die alle aangesloten apparaten samen kan loskoppelen van de stroomvoorziening.
Met een tijdschakelaar die bijvoorbeeld gebruikt kan worden om de verlichting op een bepaald moment aan en uit te schakelen.
Met een kinderslot om kinderen in het huishouden te beschermen.
Verkrijgbaar in verschillende vormen en maten.
Met verbindingskabels van verschillende lengtes voor de overbrugging tussen de stroombron en de plaats van installatie.

Voor de montage aan de muur heeft u muurpluggen en schroeven nodig voor de montage van de inbusstrip. Vervolgens heeft u een boormachine nodig om de gaten voor de stekkers te boren en een accuschroevendraaier om de contactdoosstrook aan de muur te schroeven.