Contactgeluidsisolerend laminaat

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Contactgeluidsisolerend laminaat

Contactgeluidsisolatie is meestal een synthetisch materiaal dat in lange stroken in de vorm van een dikkere folie kan worden gekocht. Op een bepaalde manier doet dit materiaal denken aan verpakkingsmateriaal dat gebruikt wordt voor het verpakken van breekbare voorwerpen. De isolatie wordt in stroken op de vloer uitgerold, zodat deze op uw laminaat of andere vloerbedekking kan worden gelegd. De achtergrond hiervan is dat de isolatie het geluid absorbeert en zo hard loopgeluid voorkomt. Op deze manier is alleen een gedempt geluid te horen bij het betreden van het materiaal en niet een luid klapperend geluid, dat normaal gesproken wordt veroorzaakt door het leggen van de vloerbedekking op een vaste ondergrond. Voorbeelden hiervan zijn beton of egalisatiemiddel. Ook op hout kunnen harde geluiden ontstaan, die door de voetgangersgeluidsisolatie worden geabsorbeerd. Maar wat moet de klant nog meer weten als het gaat om de toepassing en aankoop van de juiste isolatie. In de contactgeluidisolatietest hebben we dit onderwerp uitvoerig behandeld en willen we daarom de juiste antwoorden geven op eventuele vragen die zich voordoen.

De eerste vraag die we ons in de contactgeluidisolatietest stelden is welke eisen een goede contactgeluidsisolatie daadwerkelijk moet voldoen om het gewenste effect te bereiken.

Ten eerste moet een dergelijke isolatie natuurlijk robuust zijn. Dit betekent dat het materiaal niet te dun mag zijn, anders zal het snel barsten. Zelfs als de isolatie vlak onder de vloer lijkt te liggen, kan deze op bepaalde punten aan hoge spanningen onderhevig zijn. Als het materiaal ook blijkt te zijn Als we ze zwak blootleggen, zullen er precies op deze punten scheuren ontstaan. De bijbehorende defecten kunnen dan worden gedetecteerd door een luid klappend geluid op de respectievelijke punten.

Natuurlijk moet een dergelijke isolatie ook gemakkelijk te installeren zijn. Dit betekent dat de rollen eenvoudig kunnen worden afgewikkeld en dat het materiaal recht op de vloer ligt zonder dat er golven ontstaan. Het moet ook gemakkelijk zijn om zo’n rol door te scheuren, zodat hij niet lang hoeft te worden doorgesneden. Het is niet nodig om hier absoluut schoon te werken, zodat uiteindelijk niemand de isolatie kan zien. Trouwens, als u absoluut zeker wilt zijn, moet u brandwerend materiaal gebruiken, hoewel dit natuurlijk duurder is om te kopen.

Onze Top 10 – voetgangersgeluidsisolatie

Overal waar een massieve vloerbedekking op een harde ondergrond moet worden gelegd, wordt contactgeluidisolatie toegepast. Dit betreft bijvoorbeeld laminaat, parket of andere houtachtige materialen. Dit is niet nodig bij linoleum of tapijt, want hier absorbeert het materiaal zelf alle geluid. Het idee voor de isolatie dateert uit de jaren zeventig. Hier ontdekten we dat hoge geluidsniveaus in gebouwen worden veroorzaakt als er net een nieuwe parketvloer is gelegd. Om dit effect te temperen, zouden naast dit effect ook papieren vliezen worden gebruikt. Sinds eind jaren tachtig is de kunststof in zijn huidige vorm beschikbaar, maar hij wordt voortdurend verfijnd met extra eigenschappen.

In principe is er een zeer eenvoudig alternatief voor contactgeluidsisolatie. Krantenpapier is een goed alternatief, want als het in dubbele lagen wordt gelegd, isoleert dit materiaal ook het geluid uitstekend en zorgt het ervoor dat er overheen gelopen wordt. is absoluut stil op de grond. Het papier heeft dezelfde eigenschappen als het plastic in meerdere lagen. Het absorbeert het geluid en zorgt ervoor dat de platen overeenkomstig worden gedempt, zodat er geen enkel geluid ontstaat. Bovendien is het goedkoop om te kopen, omdat kranten in de massa worden gevonden.

Een ander alternatief zijn de dunne platen stof die eenvoudigweg op de vloer worden gelegd. Dit kunnen oude lappen zijn of een ander soort stof. Het belangrijkste is dat deze platen niet te dik zijn, anders kan het laminaat niet goed worden gelegd. Beide versies zijn aanzienlijk goedkoper en kunnen met eenvoudige middelen worden verkregen. De krant komt zelfs elke dag bij u thuis.

Selit en VISCOH zijn de echte marktleiders op het gebied van contactgeluidsisolatie. Ze bieden niet alleen de vloermodellen aan, maar hebben ook speciale isolatie in hun assortiment. Deze worden bijvoorbeeld gebruikt om direct met een vloer te worden gegoten. Het principe hierachter is eenvoudig.

De onderzijde wordt in de nog natte nivelleringsmaten gestoken zodat er een stevige verbinding ontstaat tussen deze en het materiaal. Nu kan het laminaat of parket zonder verdere werkzaamheden worden gelegd. Dit is echter niet beperkt tot deze vloerbedekkingen, want ook hier kan tapijt worden gelegd, omdat het oppervlak antislip is en dus ook de nodige ondersteuning biedt voor deze vloerbedekkingen. Dergelijke systemen zijn echter vrij duur in aanschaf en kunnen in veel gevallen alleen door professionele bedrijven worden gebruikt. Voor privégebruik zijn ze meestal niet de moeite waard, zodat het standaardmodel ook hier kan worden gebruikt.

Een essentiële innovatie, die hier niet onvermeld blijft is de vloeistofisolatie, die bij de contactgeluidisolatietest onder de microscoop is gelegd.

Deze isolatie is een synthetische gel die op de vloer wordt aangebracht. Het bevat meestal ook natuurrubber, zodat er een enigszins zacht en verend oppervlak ontstaat. De vloer kan nu op dit oppervlak worden gelegd. Het grote voordeel is dat grote ruimtes vrij snel met dit materiaal kunnen worden bedekt, hoewel er ook rekening moet worden gehouden met een bepaalde droogtijd.

Aan de andere kant wordt dit materiaal ook gebruikt voor brandbeveiliging, omdat het ongevoelig is voor brand en dus niet kan worden ontstoken. Vooral in kantoorgebouwen is dit een effectieve maatregel, omdat branden zich niet via de vloer naar de volgende verdieping kunnen verspreiden. Bovendien sluit het materiaal ook af tegen water, zodat zelfs een barstpijp niet meteen tot een catastrofe leidt. Maar ook hier zijn de kosten niet bepaald laag, zodat dergelijke materialen beter geschikt zijn voor grote projecten.

Wie op het internet voetvalgeluidsisolatie koopt, heeft natuurlijk een enorm groot aanbod. Er zijn talloze varianten in alle prijscategorieën en ook de betalingsmogelijkheden zijn enorm. Meestal kan de isolatie ook op rekening worden besteld, omdat het om bouwmateriaal gaat.

Natuurlijk biedt het internet ook de mogelijkheid om een directe vergelijking te maken, zodat verschillende aanbieders naast elkaar kunnen worden bekeken. Dit geeft de klant niet alleen een overzicht van de markt, maar stelt hem ook in staat om zich vertrouwd te maken met de verschillende kenmerken van de producten van verschillende fabrikanten. Dit is meer waard dan een consultatie in een doe-het-zelfzaak, waar sowieso maar heel weinig artikelen beschikbaar zijn. De kostenbesparing alleen al is echter een blik waardig. Omdat de tussenliggende handelsmarges in het netwerk meestal weggelaten worden, kan hier voetstap-geluidsisolatie tegen een veel lagere prijs worden gekocht dan in een speciaalzaak.

Zoals gezegd is kwaliteit de belangrijkste factor. Daarom is het eerste waar je naar moet kijken de kwaliteit. Daarnaast moet er ook voldoende lengte op de rol staan, alleen al om de aanschaf van meerdere artikelen voor grotere ruimtes te besparen. Ten slotte moet het materiaal gemakkelijk te leggen zijn, zodat het niet lang hoeft te worden aangepast. Idealiter zou het geen golven moeten maken en zou het plat op de vloer moeten liggen. Hier kan echter wel wat hulp geboden worden, want er zijn accessoires die hiervoor gebruikt kunnen worden.

Waarschijnlijk het belangrijkste accessoire dat kan worden aangeschaft voor voetval-geluidsisolatie is een geschikte dubbelzijdige kleefband waarmee de platen direct naast elkaar op de vloer kunnen worden bevestigd. Dit bespaart u het leggen van één vel per keer en de hele ruimte kan direct worden voorzien van het materiaal. Het plakband hoeft niet te sterk te zijn, want het heeft nauwelijks last te dragen. Het moet echter sterk genoeg zijn om het gewicht van een voet op de isolatie te kunnen weerstaan, anders is het niet mogelijk om de onderdelen te leggen.