Contactlensverzorgingsproducten

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Contactlensverzorgingsproducten

Het contactlensverzorgingsproduct

Het is belangrijk om uw contactlenzen te reinigen en op te slaan voor dagelijks, wekelijks, maandelijks of jaarlijks gebruik.

Waarom is contactlensverzorging belangrijk? En wat moet je weten over
Contactlensverzorgingsproducten testen het respect?

Het verzorgen van uw contactlenzen zorgt ervoor dat uw ogen worden beschermd tegen infectie en irritatie. Als u uw lenzen ’s nachts in een geschikte oplossing bewaart, betekent dit ook dat het vochtgehalte behouden blijft en dat uw ogen meer comfort krijgen.

Hoe moet je je lenzen schoonmaken?

1) Was en droog uw handen grondig om uw ogen te beschermen tegen de dreiging van infectie.

2) Neem uw contactlenzen uit, plaats de contactlenzen in de palm van uw hand en breng een paar druppels van de oplossing aan op de binnenkant van de contactlens. Wrijf zachtjes met je vinger over het oppervlak van de lens om het vuil dat zich in de loop van de dag heeft opgehoopt op te lossen.

3) Spoel de lens af met een zoutoplossing (of doe dit met de oplossing die u voor de reiniging hebt gebruikt) en verwijder eventuele resten.

4) Vul een schone contactlenshouder met een desinfecterende oplossing (u kunt hier een multifunctionele oplossing gebruiken). Plaats uw lens in de houder en laat hem desinfecteren zolang hij op de verpakking staat.

5) Herhaal deze stappen zo vaak als nodig is

Contact Lens Care Products Test: Welke soorten oplossingen zijn beschikbaar?

Multifunctionele oplossing – Dit product wordt gekozen voor het reinigen, spoelen, desinfecteren en bewaren van uw contactlenzen. Terwijl de meeste multifunctionele oplossingen zorgen voor een reinigingsroutine voor de lenzen, kan het licht wrijven van de lenzen zorgen voor een meer grondige Reiniging van de veiligheidsvoorzieningen. Feel Good biedt een breed scala aan multifunctionele oplossingen, waaronder de multifunctionele ReNu, Opti-Free PureMoist, Opti-Free RepleniSH, RevitaLens en All-in-One oplossing.

Onze Top 10 – contactlensverzorgingsproducten

Welke soorten zijn er?

Zoutoplossing – Deze pH-gebalanceerde zoutoplossing wordt gebruikt om lenzen te spoelen en op te slaan bij gebruik van een UV-desinfectiesysteem. Het product is ook compatibel met enzymatische reinigingstabletten. Het is belangrijk op te merken dat zoutoplossingen niet geschikt zijn voor het reinigen of desinfecteren van contactlenzen. Producten zoals Lens Plus Solution en Sensitive Eyes Plus Saline Solution kunnen worden aanbevolen.

Waterstofperoxideoplossing – de waterstofperoxide in de oplossing desinfecteert de contactlenzen, maar moet worden geneutraliseerd om ervoor te zorgen dat eventuele resterende resten worden verwijderd. Sommige contactlenshouders hebben een ingebouwde neutralisator om de oplossing in water om te zetten. Andere waterstofperoxide-oplossingen vereisen echter een tweestapsproces, waarbij u een neutralisatietablet van de vloeistof moet toevoegen na de desinfectie. De beste waterstofperoxide opties zijn AOsept Plus HydraGlyde, EasySept en Oxysept 1 Step.

Handige tips voor het onderhoud van contactlenzen

Zorg ervoor dat uw handen schoon en droog zijn bij het plaatsen en verwijderen van de lenzen.
Gebruik nooit water om uw lenzen te reinigen, gebruik alleen reinigingsvloeistof
Gebruik nooit een oude oplossing. Elke fase van het reinigingsproces vraagt om een nieuwe oplossing.
Gebruik de oplossing om de behuizing van de contactlens na elk gebruik te spoelen.
Zorg ervoor dat u uw contactlenshouder om de 3 maanden vervangt.

Contactlensverzorgingsproducten Test: wat moet ik nog meer overwegen?

Eiwitverwijdering. Afhankelijk van het type contactlenzen Als u draagt en hoeveel eiwitten er in uw contactlenzen worden afgezet, is het aan te raden om een eiwitverwijderingsproduct te gebruiken.

Aquify Comfort Drops van CIBA Vision
Als uw ogen droog aanvoelen, moet u bevochtigings- en smeerdruppels gebruiken.
Terwijl de reiniging wat proteïne verwijdert, kan het zich nog steeds ophopen in de lenzen en voel je je ongemakkelijk bij het dragen van contactlenzen. Dus hoe langer je lenzen draagt voordat je ze vervangt, hoe groter de kans dat je een eiwitverwijderaar nodig hebt.

Als je bijvoorbeeld wegwerpcontactlenzen draagt, heb je er waarschijnlijk geen nodig; maar als je het soort contactlenzen draagt dat maar één of twee keer per jaar wordt vervangen, heb je zeker een eiwitverwijderaar nodig. Eiwitverwijderingsproducten zijn enzymatische reinigings- en dagelijkse eiwitverwijderingsoplossingen.

Droge en geïrriteerde ogen

Gebruik oogdruppels voor contactlenzen om uw ogen te smeren en uw contactlenzen opnieuw te bevochtigen.

Ooggevoeligheid en allergieën

Een klein percentage van de lensdragers heeft een allergie voor de chemicaliën in contactlenzen. Als dit voor u het geval is, moet u uw product zorgvuldig kiezen: Producten die gelabeld zijn zonder conserveringsmiddelen zijn een goede keuze voor u.