Dekbedden van natuurlijke vezels

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Dekbedden van natuurlijke vezels

Rustig en aangenaam slapen is belangrijk. Het is wat ons de energie geeft die we nodig hebben voor de nieuwe dag en zorgt ervoor dat we onze dagelijkse taken fit en sterk aankunnen. Omdat er veel verschillende materialen voor het beddengoed beschikbaar zijn, is het vaak moeilijk om de juiste te kiezen. Het is echter aan te raden om dekens van natuurlijke vezels te gebruiken. Dit artikel laat zien waarom natuurvezel-dekbedden hun waarde hebben bewezen in tests en zorgen voor een goede nachtrust op de lange termijn.

De term natuurlijke vezels verwijst naar werkmateriaal dat afkomstig is van planten of dieren en dat wordt verwerkt zonder toevoeging van chemische stoffen. Op het gebied van textiel gaat het vooral om katoen en wol van dieren zoals schapen, lama’s of alpaca’s. Ook edele stoffen zoals zijde of kasjmier moeten, afhankelijk van de uiteindelijke verwerking, als natuurlijke vezels worden ingedeeld. De veelzijdige eigenschappen van deze vezels maken ze bijzonder interessant voor bedlinnen en hoogwaardige kleding.

Een goede temperatuurbalans, absorptievermogen zonder te vochtig te worden en een aangenaam gevoel voor het lichaam zijn de belangrijkste eigenschappen waaraan beddengoed van natuurlijke vezels moet voldoen. Afhankelijk van het type en de samenstelling van de vezel kunnen deze eigenschappen in verschillende mate samengaan. Dekens van bijvoorbeeld zijde zijn door hun koelende eigenschappen ideaal geschikt voor een ideale temperatuurbalans in de zomer. Een vulling van katoen daarentegen overtuigt door zijn verwarmende eigenschappen en de gelijktijdige goede opname van vocht. Dit is niet te onderschatten, want het menselijk lichaam is verliest ’s nachts een bepaalde hoeveelheid vocht in de vorm van zweet.

Beddengoed van natuurlijke vezels wordt als bijzonder duurzaam beschouwd. Mensen die bewust aandacht hebben voor het milieu kunnen er dus zonder aarzeling gebruik van maken. Vanwege de vele positieve eigenschappen van de materialen wordt het beddengoed voor baby’s en kinderen ook vaak gemaakt van natuurlijke vezels. Dit is ook belangrijk, want de lieve kleintjes hebben nog steeds een gevoeligere huid en hebben daarom een stof nodig die bijzonder zacht is. Om deze redenen zijn ook bij volwassenen de dekbedden van natuurlijke vezels bijzonder populair in de tests.

Onze Top 10 – Natuurlijke vezel dekbedden

Naast tal van soorten natuurlijke vezels voor dekbedden zijn er ook synthetische vezels beschikbaar. Bekende voorbeelden zijn fleece of microvezeldekens. Meestal gemaakt van polyester, hebben ze een koelend effect dat vergelijkbaar is met dat van satijn in de zomer. Ontwerpen met een flanellen oppervlak zorgen daarentegen voor een behaaglijke warmte in de winter. Men moet concessies doen aan het absorptievermogen en de algemene temperatuurbalans ’s nachts. In deze punten zijn natuurvezel dekbedden effectiever in de test.

Er zijn veel fabrikanten van hoogwaardig beddengoed. De toonaangevende bedrijven in de industrie zijn echter zeker Irisette, Hefel, Billerbeck, f.a.n. en Cotonea. Deze merken staan voor hoogwaardige beddengoedaccessoires en textiel voor de slaapkamer – en dus natuurlijk ook voor dekbedden. De producten van merkfabrikanten zijn qua prijs iets hoger dan de gebruikelijke no-noame-producten, maar ze maken dit goed met goed vakmanschap, duurzaamheid en superieur comfort. Op veel producten van bekende fabrikanten zijn er ook een garantie. Andere merken die beddenspreien van natuurlijke vezels aanbieden zijn Badenia, Beco, SEI Design, Otto Keller en nog veel meer.

In de afgelopen jaren is de trend naar duurzaam geproduceerde producten in veel industrieën ontstaan. Natuurlijk houdt dit ook niet op bij het beddengoed. Dekbedden en kussens van zuiver organisch materiaal zijn nu verkrijgbaar. Een goed voorbeeld hiervan is het merk Öko-Planet, dat voor zijn beddengoed alleen biologisch gecertificeerde wol, katoen en andere natuurlijke materialen gebruikt. Naast beddengoed produceert het bedrijf ook duurzame kleding en woningtextiel.

Het internet biedt algemene positieve kenmerken voor klanten. Bestelde goederen worden bijvoorbeeld gemakkelijk bij de klant thuis geleverd en hoeven niet te worden meegenomen. Op het gebied van advies kunnen klanten een breed scala aan teksten over het betreffende product, producttests en meestal ook telefonisch advies rechtstreeks via de onlineshop raadplegen. Ook de merkfabrikanten bieden een garantie voor hun bedaccessoires bij bestellingen via het internet.

Bij de aankoop van beddengoed is het belangrijkste punt de aandacht voor de afwerking en de eigenschappen van het materiaal. Als u op het internet bestelt, kunt u dit natuurlijk pas doen na levering. In dit geval kunt u de goederen meestal na controle terugsturen en nieuwe bestellen. Als alternatief kunnen verschillende varianten worden besteld voor een directe vergelijking en de varianten die niet aan de verwachtingen voldoen of defecten hebben, worden na inspectie geretourneerd aan de dealer. Dit principe is al lang de regel bij het online kopen van kleding en wordt ook door veel beddengoedhandelaren ondersteund. Als u een polyester allergie heeft, moet je ervoor zorgen dat je een zuiver natuurlijk vezel dekbed koopt. Vaak worden er natuurlijke en synthetische vezels in het strooisel verwerkt.

De visueel belangrijkste accessoires zijn waarschijnlijk de hoezen. Ze kunnen worden gebruikt om het ontwerp van de kamer af te ronden of om de decoratiestijl aan te passen aan het seizoen. Er zijn ook covers beschikbaar in veel verschillende materialen. De meest populaire zijn, net als de dekens zelf, gemaakt van natuurlijke vezels. In de zomer worden vaak satijnen hoezen gebruikt voor een verkoelend effect, terwijl in de winter vaak Renforcé of andere dik geweven stoffen worden gebruikt. Door de keuze van de juiste overtrekken kan het temperatuurregulerende effect voor natuurvezel-dekbedden in elk seizoen weer worden aangepast.

Allergiepatiënten moeten hun deken zeker voorzien van omhulsels. De behuizingen bevinden zich onder dekens, kussens en lakens. Ze worden uitgerekt voor de eigenlijke dekkingen en zorgen ervoor dat huismijten en kleine spinachtigen, die zich voeden met menselijke huidschilfers, geen voedingsbodem krijgen. Mensen met huisstofallergieën kunnen zo de volgende ochtend genieten van een rustgevende slaap zonder te hoesten, rood worden van de huid en keelpijn.