DHL-zendingstracering

DHL-zendingstracering in vergelijking

DHL is een pakket- en expresdienst voor brieven, die in 1969 werd opgericht in San Francisco, in de Verenigde Staten. Sinds 2002 maakt DHL International GmbH deel uit van het „Deutsche Post DHL-concern“ en wordt het door Deutsche Post beheerd als een familiemerk voor de expres- en andere sectoren.

DHL International GmbH heeft zijn hoofdkantoor in Bonn en heeft momenteel ongeveer 340.000 mensen in dienst op de verschillende gebieden waarop het bedrijf actief is.

Tot de activiteiten van Deutsche Post DHL Group behoort de business unit Express, die ongeveer 100.000 mensen in dienst heeft die ervoor zorgen dat klanten hun zendingen in de kortst mogelijke tijd ontvangen. Hiervoor beschikt het bedrijf over een vloot van meer dan 60.000 voertuigen en 250 vliegtuigen die gebruikt worden voor het transport van leveringen.

DHL is ook actief in het wereldwijde vrachtvervoer en heeft meer dan 41 000 mensen in dienst. Deze divisie verzorgt het transport naar meer dan 170 landen, geleverd per spoor, over de weg, door de lucht of over zee.

DHL biedt ook opslag- en magazijntransportdiensten aan als onderdeel van de supply chain, die in het Duits kunnen worden vertaald als supply chain, en deze divisie omvat ook de centrale logistiek.

De activiteiten van het bedrijf omvatten ook pakketbezorging en e-commerce.

In totaal bedient DHL zijn klanten in 35 vestigingen in heel Duitsland, die en in meer dan 20.000 filialen. Het bedrijf is ook vertegenwoordigd in Duitsland met meer dan 2500 pakstations en meer dan 1000 pakketdozen.

DHL is sinds 2004 de officiële logistieke partner van de Formule 1 en reikt de „DHL Fastest Lap Award“ uit aan de coureur die de snelste rondetijden in het FIA-wereldkampioenschap heeft behaald.

Daarnaast is DHL ook de officiële truiensponsor van de Duitse en Canadese nationale teams en is DHL naast het klassieke rugby, met 15 spelers, ook betrokken bij het rugby met zeven spelers, dat deel uitmaakt van de Olympische Spelen.

Naar DHL-zendingstracering

Het traceren van DHL-zendingen is een van de diensten die DHL zijn klanten aanbiedt. Het stelt klanten in staat om de huidige afleverstatus en de huidige locatie van elke zending te bekijken, zodat ze altijd weten waar de zending zich op een bepaald moment bevindt.

Dit gebeurt door het versturen van zijn zendingnummer met een lengte tussen 10 en 39 cijfers, dat de afzender van DHL ontvangt en meestal per e-mail naar de betreffende klant stuurt, zodat deze altijd op de hoogte is van de actuele status van zijn zending. </p>

Om een zending te volgen zijn er verschillende mogelijkheden voor de gebruiker, zodat hij gebruik kan maken van de Zendingsnummers kunnen eenvoudig worden ingevoerd op https://www.dhl.de/de/privatkunden/dhl-sendungsverfolgung.html, op de PC thuis, om de status van zijn aankomende zending te weten te komen.

Dit kan ook onderweg worden gedaan via de webbrowser van de eigen smartphone van de gebruiker en via de DHL Paket App, die beschikbaar is voor gebruikers van zowel Android als Apple iOS smartphones.

Op deze manier kunt u de status van een bestelling waar u reikhalzend naar uitkijkt eenvoudig volgen, zelfs als u onderweg bent en op elk gewenst moment.

Zodra het zendingsnummer op het internet is ingevoerd, krijgt de gebruiker een veranderende zendingsstatus te zien, die informatie geeft over de huidige locatie van een zending.

Als er staat: „De ordergegevens voor deze zending zijn door de afzender elektronisch aan DHL doorgegeven“, betekent dit dat de afzender de betreffende zending heeft voorzien van een zendingnummer en dat de vereiste zendingsgegevens aan DHL zijn doorgegeven.

Als er staat: „De zending is verwerkt in het Pakketcentrum Start“, betekent dit dat de betreffende zending momenteel wordt klaargemaakt voor verzending in het Regionale Pakketcentrum op de locatie van de ontvanger. Deze status kan gedurende enkele dagen of zelfs weken ongewijzigd worden weergegeven, aangezien de volgende status die de gebruiker ontvangt het bericht is wanneer zijn zending het centrum van bestemming heeft bereikt.

Als DHL-zendingstracering zegt: „De zending is verwerkt in het bestemmingscentrum, dan is het niet lang meer voor de levering. Dit betekent dat de zending in kwestie zich al in de regio van de ontvanger bevindt en gewoon wacht op levering.

De status van de zending: „De zending is in het afleveringsvoertuig geladen“ geeft aan dat de betreffende zending omdat het al in het voertuig van de bezorger zit die de artikelen op die dag aflevert.

En als de zending uiteindelijk wordt afgeleverd, is de status van de zending meestal „De zending is met succes afgeleverd“, wat u misschien al eerder heeft opgemerkt.

Deze DHL-dienst is momenteel echter alleen beschikbaar voor ontvangers van pakketten, terwijl een „DHL Shipment Tracking Letter“ of een „DHL Shipment Tracking Registered Mail“ niet bestaat.

Als u ooit problemen hebt met het traceren van DHL-zendingen, kunt u hulp krijgen van de DHL-hotline voor het traceren van zendingen, die altijd beschikbaar is om elke klant te helpen en te adviseren en hun zorgen op een competente manier op te lossen.

Maar wat gebeurt er eigenlijk als u niet thuis bent als de DHL-leverancier aanbelt en waar komt de zending in dit geval terecht?

Is het mogelijk om dit te achterhalen via DHL tracking, op het internet?

Ongeacht of de gebruiker de DHL Tracking App, DHL Shipment Tracking Mobile of DHL Paket Shipment Tracking op zijn of haar PC thuis gebruikt, in veel gevallen is het een grote hulp voor de gebruiker. Dit geldt met name ook als u niet thuis bent wanneer een zending wordt afgeleverd.

Want ook in dit geval hoeft u alleen maar uw DHL-zendingnummer bij de hand te hebben om te weten te komen waar uw zending zich op dat moment bevindt via DHL-zendingstracering.

Als er staat: „De zending is met succes afgeleverd“, hoewel u uw levering niet heeft geaccepteerd, kunt u in het veld „Ontvanger“ zien wie de levering voor u heeft geaccepteerd. Zo kan het onder andere gebeuren dat de levering in de brievenbus ligt, als die daar past. Een andere mogelijkheid is dat de DHL De zending is geleverd aan een buurman in hetzelfde huis of dezelfde straat, aan een werknemer op de werkplek van de ontvanger of aan een familielid.

Elke ontvanger kan ook een zogenaamde „gewenste ontvanger“ bij DHL deponeren, in geval van afwezigheid voor een levering. Daarna worden alle zendingen aan deze ontvanger overhandigd als u ze niet zelf in ontvangst kunt nemen.

Een andere status die de ontvanger via DHL-pakkettracering zou kunnen ontvangen, is: „De zending wordt naar het filiaal gebracht om opgehaald te worden.
De vroegst mogelijke tijd voor de pick-up kan van de notificatiekaart worden gehaald“. Dit betekent voor de ontvanger dat hij zijn zending kan afhalen bij een DHL Paketshop op vertoon van de meldingskaart. Dit is echter meestal pas mogelijk op de volgende werkdag, omdat het anders kan gebeuren dat de zending nog niet in de betreffende vestiging is.

„Er is een tweede leveringspoging“ betekent daarentegen dat het artikel opnieuw wordt geleverd, meestal op zijn vroegst op de volgende werkdag. Dit bericht kan ook worden weergegeven als de verantwoordelijke DHL-bestuurder zijn rit heeft moeten annuleren, bijvoorbeeld vanwege verschillende complicaties. De ontvanger kan ook een nieuwe levering aanvragen.

Een andere optie voor de gebruiker is de aanschaf van een DHL Paketkasten of DHL Briefkasten. Hiermee is de DHL-koerier altijd in staat om de zendingen bij een ontvanger af te leveren, ook als deze niet thuis is. Omdat deze door DHL gedistribueerde post- en pakketdozen DHL in staat stellen deze weer te openen en veilig te sluiten voor het afleveren van zendingen en voor het afhalen van voorgefrankeerde zendingen.

Dit bespaart u zowel lange afstanden om uw eigen zendingen op te halen als de Spreek meerdere afleveringspogingen af. Daarom zijn deze DHL-brieven- en pakketdozen vooral de moeite waard voor die gebruikers die het vaak erg druk hebben op hun werk en daarom hun zendingen maar zelden persoonlijk kunnen ontvangen, omdat ze vaak niet thuis zijn.

Natuurlijk kunnen gebruikers die zo’n brievenbus gebruiken ook hun DHL-zending volgen door hun DHL-zendingnummer in te voeren op hun PC of hun eigen smartphone. Als de zending met succes wordt afgeleverd, krijgen zij een bericht dat de zending met succes is afgeleverd en wordt hun eigen adres als afleverlocatie weergegeven.

Als u wacht op een DHL-zending en na het invoeren van uw zendingnummer op de DHL Tracking website het statusbericht „De zending is in het aflevervoertuig geladen“ ontvangt, kunt u ervan uitgaan dat de zending nog dezelfde dag wordt afgeleverd.

Wanneer de DHL-chauffeur belt, is het echter niet zo eenvoudig om te antwoorden, omdat DHL zendingen aflevert van maandag tot en met vrijdag tussen 07:00 en 18:00 uur en op zaterdag van 08:00 tot 18:00 uur. Het exacte tijdstip van levering hangt af van verschillende factoren, waaronder de wijk waarin de betrokkene woont en de afstand tussen deze wijk en het pakjescentrum in deze regio.

Met het traceren van DHL-zendingen kunt u ook de verwachte levertijd inschatten, zodat u deze informatie kunt gebruiken om beslissingen te nemen over een bijzonder belangrijke zending.

Op zon- en feestdagen levert DHL niet af, zodat de levering pas de volgende werkdag kan worden ontvangen.

Onder de speciale DHL-leveringsmethoden die de verzendgigant aan zijn klanten biedt, zijn naast de avondservice, die De zendingen kunnen worden geleverd tussen 18:00 en 20:00 uur of zelfs tussen 19:00 en 21:00 uur. Deze dienst is momenteel echter alleen beschikbaar voor ontvangers in enkele Duitse agglomeraties, waaronder Frankfurt, Hamburg, München en Berlijn.

De levertijden die bij DHL moeten worden ingeschat voor de verzending van pakketten en pakketten zijn afhankelijk van het type zending waarmee de zending wordt afgeleverd.

De levertijd voor een standaardzending van pakketten en pakketten, tot een grootte van 120 x 60 x 60 cm en een maximaal gewicht van 31,5 kg, ligt meestal tussen één en twee werkdagen en is onder andere afhankelijk van de afstand die de zending tot de ontvanger moet afleggen en het tijdstip waarop de DHL de zending heeft ontvangen. Om deze reden geeft DHL geen garantie op de opgegeven levertijden, die van toepassing zijn op de verschillende verzendmethoden.

In het geval van een expresse-levering, die de ontvanger gemakkelijk kan boeken in een filiaal of online, wordt de levering zelfs de volgende werkdag uitgevoerd. Leveringstijden voor 9:00 uur, voor 10:00 uur of voor 12:00 uur zijn ook mogelijk. Deze optie van DHL ExpressEasy National is daarom bijzonder geschikt voor zendingen die bijzonder snel moeten worden afgeleverd. Natuurlijk kan de ontvanger ook in dit geval de afleverstatus van zijn zending bijhouden met de DHL Express-zendingvolgfunctie die voor dit doel beschikbaar is, en wordt hij altijd geïnformeerd over de actuele locatie van de betreffende zending.

Volumineuze goederen, met een gewicht tot 31,5 kg en afmetingen tot 120 x 60 x 60 cm, moeten met de hand worden verwerkt, waardoor de maximale levertijd in dit gebied tot 4 dagen kan bedragen.

Op nationaal niveau kunt u bij DHL zelfs uw eigen bagage in heel Duitsland inchecken, tot aan maximum gewicht van 31,5 kg en tot een afmeting van 120 x 60 x 60 cm kan worden verzonden. DHL is aansprakelijk tot een totaal bedrag van 500 €, dat in geval van verlies aan de klant wordt terugbetaald.

Voor commerciële logistieke klanten gelden meestal andere voorwaarden, waarover DHL meestal individueel met hen onderhandelt. Dergelijke samenwerkingsverbanden bestaan tussen beide partijen, meestal over een lange periode, en zijn niet gericht op de particuliere klanten van DHL.

De mogelijkheden die klanten met DHL hebben als ze een pakket willen versturen zijn zeer divers.

Dit betekent dat de afzender zijn pakketje of pakketje gewoon kan posten in een DHL-filiaal, zoals voorheen het geval was, waar het wordt gewogen, gefrankeerd en uiteindelijk verzonden.

Maar vandaag de dag, in het tijdperk van het internet, is het niet eens absoluut noodzakelijk om naar het dichtstbijzijnde DHL-filiaal te gaan. Klanten kunnen hun pakketten nu heel eenvoudig via het internet frankeren en vervolgens inleveren voor verzending, bijvoorbeeld bij een DHL Paketshop. Dit bespaart veel wachttijd, omdat de klant zijn pakket meestal gewoon kan inleveren bij de betreffende pakjeswinkel zonder het achteraf te moeten wegen en de klant moet betalen.

Naast kleine pakketten en pakketten die in heel Duitsland kunnen worden verzonden tot een maximumgewicht van 31,5 kg, biedt DHL zijn klanten ook verzending naar het buitenland aan. Dit betekent dat particuliere klanten hun zendingen niet alleen naar alle EU-landen kunnen laten versturen, maar ook naar de hele wereld, tot een maximumgewicht van 31,5 kg. Of het nu gaat om Rusland, China of de VS, DHL levert altijd betrouwbaar aan elk land.

Hebben klanten voor de verzending van een artikel in het verleden vaak Het probleem van het vinden van de juiste pakketgrootte voor uw zending is nu heel eenvoudig met de DHL Packset App, die beschikbaar is voor klanten op apparaten met Android-besturingssystemen en Apple iOS.

Met deze app kunnen klanten de items die ze willen verzenden scannen en vervolgens de gewenste pakketgrootte voor de betreffende zending in de app selecteren. Het gewenste pakket wordt dan naar de klant thuis gestuurd, indien gewenst samen met een gefrankeerd verzendingslabel, waar het pakket vervolgens kan worden klaargemaakt voor verzending.

Sinds enige tijd houdt DHL zich bezig met het thema klimaatbescherming, waarbij met name klimaatneutraal transport een belangrijke rol speelt. Particuliere klanten kunnen hun zendingen 100% klimaatneutraal versturen zonder extra kosten, en het milieubeschermingsprogramma van DHL, dat de naam GoGreen draagt, heeft tot doel de broeikasgassen die door het transport worden veroorzaakt te compenseren door middel van een aantal klimaatbeschermingsprojecten. Op deze manier wil DHL zijn CO2-efficiëntie tegen 2025 tot 50% verbeteren en alle emissies die door de logistiek worden veroorzaakt tegen 2050 tot nul reduceren.

Een ander project dat DHL sinds medio 2016 op het gebied van milieubescherming nastreeft, is de overstap naar elektrische voertuigen, waarvan er in Duitsland al 2500 op de weg zijn en die ongeveer 7500 ton CO2 per jaar minder verbruiken dan voertuigen die op benzine rijden. Met deze schone vervoersoplossing wil het bedrijf bijdragen aan een aanzienlijke verbetering van de levenskwaliteit van de mensen op de lange termijn.

De prijs die klanten betalen voor het versturen van een pakket met DHL is voornamelijk afhankelijk van het type, gewicht en de afmetingen van de zending die de klant wil verzenden.

Op een Binnen Duitsland bedragen de verzendkosten maximaal 3,79 € voor de „Päckchen S“, met een gewicht tot 2 kg en afmetingen tot 35 x 25 x 10 cm. Voor een „DHL Paket“ met afmetingen van 120 x 60 x 60 cm en een totaal gewicht tot 31,5 kg is de hoogste prijs in dit land 16,49 €.

Wie zijn pakketten online in de Spar-Set koopt, bespaart ook op de verzendkosten vanaf het 10e pakket. Zo kunnen mensen die veel pakketten versturen op de lange termijn geld besparen door via de DHL-website materialen te bestellen die ze elders kunnen investeren. Daarnaast kunnen klanten die hun verzendmateriaal laten versturen ook een afspraak maken op het moment van bestellen wanneer de afgewerkte zendingen worden opgehaald door een DHL-chauffeur. Dit kost de klant echter een bedrag tussen € 3,00 en € 6,00 per incasso. Dergelijke economy sets zijn ook beschikbaar als u regelmatig gebruik maakt van de DHL Paket International service en zijn nog meer de moeite waard voor frequente verzenders in het buitenland.

Dit komt omdat de kosten die DHL maakt voor internationale verzending verschillen van die voor verzending binnen Duitsland. Een pakket tot een maximum gewicht van 2 kg, dat naar een EU-land moet worden verzonden, kost 8,89 €. De verzending van een dergelijk pakket naar Zwitserland kost de verzender zelfs 12,70 € en voor verzending naar alle andere landen in de wereld, 15,89 € voor een pakket met een maximum gewicht van 2 kg.

Als de verzender een pakket met een maximum gewicht van 31,5 kg wil verzenden, kost dit 44,99 € binnen de EU. Met de verzending van een dergelijk pakket naar Zwitserland zijn zelfs 55,99 € verschuldigd, buiten de EU worden kosten van 60,99 € gemaakt, wie pakketten naar de VS wil sturen betaalt 105,99 € en voor verzending naar China wordt een prijs van 125,99 € betaald. De verzending Alle andere landen in de wereld zijn weer goed voor € 131,99.

Natuurlijk hebben ook de verladers die hun zendingen naar het buitenland sturen de mogelijkheid om gebruik te maken van DHL-pakkettracering, zodat ze precies weten waar het pakket dat ze versturen zich bevindt. Op deze manier kunnen de verzenders er altijd zeker van zijn dat het pakket dat ze hebben verstuurd niet verloren is gegaan op weg naar de ontvanger.

Om ervoor te zorgen dat de pakketten van klanten altijd onbeschadigd en veilig verpakt op de plaats van bestemming aankomen, kunnen klanten bij de DHL Shop verschillende verzendmaterialen krijgen, die ook in verschillende seizoensgebonden ontwerpen verkrijgbaar zijn. Dit zijn onder andere speciale verpakkingen voor het verzenden van flessen of verpakkingsaccessoires zoals lijmstiften, pakketbanden, zelfklevende etiketten in verschillende maten of snijmessen. Daar kunnen klanten zelf verpakkingen vinden die geschikt zijn voor het verzenden van urnen. Elke klant moet dus in staat zijn om de juiste producten voor zijn eigen verzendactiviteiten te vinden in de DHL-winkel, wat ze soms veel gemakkelijker kan maken.

Omdat sommige klanten hun bestellingen niet snel genoeg kunnen ontvangen in tijden van Amazon Prime en Co. en ook omdat sommige leveringen, om verschillende redenen, gewoon zo snel mogelijk bij de ontvanger moeten zijn, biedt DHL haar klanten al geruime tijd een expresverzending aan.

Hier kan de afzender zijn levering zo plaatsen dat de zending de volgende dag al bij de ontvanger aankomt. Dit kan in de loop van een dag en desgewenst ook voor 9:00, 10:00 of 12:00 uur, waarvoor de afzender mogelijk een aanzienlijke toeslag moet accepteren.

Met de reguliere express optie, waarbij de levering in de loop van de volgende dag plaatsvindt, is de goedkoopste Variant 10,90 € (online) of 11,90 € verschuldigd in het filiaal. Er kunnen echter alleen leveringen met een totaalgewicht tot 500 g worden verstuurd.

Als u daarentegen een pakket met een gewicht tussen 20 en 31,5 kg per expresse wilt verzenden, betaalt u er maximaal € 45,90 voor, mits u het pakket bij een van de lokale DHL-vestigingen post.

In het kader van de zogenaamde DHL ExpressEasy Nationale Dienst kan de verzender ook verschillende extra opties toevoegen, waaronder levering op zaterdag, zondag of feestdagen, evenals handlevering aan de ontvanger of een ontvangstbevestiging.

Daarnaast hebben klanten ook toegang tot de DHL-zending en pakkettracking, die hier DHL Express Tracking wordt genoemd.

Uiteraard biedt DHL deze expressdienst ook aan zijn klanten aan, die hun zendingen liever internationaal versturen. Het kan immers altijd gebeuren dat een pakketje zo snel mogelijk naar een ander land moet worden verstuurd. Ook hier biedt de verzendingsgigant zijn klanten op verzoek de volgende dag voor 9:00, 10:00 of 12:00 uur leveringsdata aan, die niet eens sterk in prijs verschillen van de prijzen die in dit land voor deze gewenste tijden verschuldigd zijn.

De prijzen voor internationale expresverzending liggen op zich echter aanzienlijk hoger dan voor verzending binnen Duitsland. Zo wordt bijvoorbeeld tot € 47,90 in rekening gebracht voor zendingen met een maximumgewicht van 0,5 kg binnen de EU, tot € 59,90 voor zendingen naar Noord-Amerika en niet-EU-landen in Europa, en iedereen die zijn pakket naar Azië wil sturen, betaalt zelfs tot € 69,90 wanneer hij het in een DHL-filiaal plaatst. Voor verzending naar alle andere landen in de wereld is de maximumprijs van 72,90 € de maximumprijs die klanten betalen voor expresverzending. van een pakket met een maximumgewicht van 0,5 kg.

Wie er zelfs pakketten met een maximum gewicht van 31,5 kg internationaal per expresse wil verzenden, betaalt voor die binnen de EU 299,90 €, voor de verzending naar niet EU-landen en naar Noord-Amerika 359,90 €, de verzending naar Azië slaat toe met 489,90 € om te boeken en de verzending naar de overige landen in deze wereld kost de verzender, per expres, 606,90 €.

Uiteraard kunnen de ontvangers ook de actuele status van hun zending via DHL Shipment Tracking International bijhouden en zo het DHL-pakket volgen.

Als u niet thuis was toen uw pakket werd afgeleverd, vindt u meestal een kaartje in uw brievenbus na een mislukte afleveringspoging. DHL Tracking stuurt u ook het bericht: „Het pakket wordt naar het filiaal gebracht om te worden opgehaald. Het vroegst mogelijke tijdstip van afhalen is te vinden op de notificatiekaart.

Hiermee kunt u vervolgens uw zending, meestal de volgende dag, afhalen in een van de DHL-pakketwinkels of een nabijgelegen postkantoor. Op de afhaalkaart, die de DHL-bestuurder in de brievenbus van de ontvanger gooit, staat de locatie van het filiaal waar het pakket is afgeleverd en de datum waarop u uw zending daar kunt afhalen.
En het is het beste om je aan deze tijd te houden, want anders kan het gebeuren dat de DHL-chauffeur het pakket nog niet naar het betreffende filiaal heeft gebracht en je de reis erheen gratis hebt gemaakt.

Een andere optie voor de ontvanger is het huren van een DHL Packstation, waar hij zelf zijn zendingen kan afhalen wanneer hij daar de tijd voor heeft. Hiervoor ontvangt de klant een pincode van DHL, waarmee hij de Het pakstation, waar zijn leveringen worden opgeslagen, kan het pakket openen om zijn zending zelf te kunnen afhalen.

Indien een zending voor de klant wordt opgeslagen, ontvangt de klant op zijn smartphone een melding waar hij zijn zending kan afhalen. In totaal zijn er ongeveer 3500 van deze DHL-verpakkingsstations in Duitsland, die over het algemeen 24 uur per dag geopend of toegankelijk zijn. En ze kunnen zelfs volledig gratis gebruikt worden in het kader van de DHL Wunschpaket service.

En terwijl het pakket op weg is naar de bestemming, kunnen DHL-klanten natuurlijk vertrouwen op de DHL-zending en -tracering, zodat de ontvanger op elk moment precies weet waar zijn pakket zich bevindt.

Zelfs als je een pakketje verstuurt, moet je het ergens inleveren zodat het kan worden verzonden. DHL-klanten hebben hiervoor verschillende mogelijkheden, waarbij DHL-zendingstracering altijd beschikbaar is voor de ontvanger.

Het maakt niet uit of de afzender zijn zending op de traditionele manier in een DHL-pakketwinkel aflevert of gebruik maakt van de DHL-ophaaldienst, waarvoor extra kosten worden gemaakt.

Daarnaast kan de afzender zijn zending ook veilig opslaan in een van de lokale pakstations of in een DHL Paketbriefkasten, op eigen terrein, totdat deze wordt opgehaald door de DHL-chauffeur.

Dit bespaart u lange afstanden en u weet dat uw pakketten veilig zijn totdat ze door DHL worden opgehaald. Zodra de betreffende zending is opgehaald, kan de ontvanger de status van zijn zending altijd in de gaten houden via „DHL shipment tracking package“.

Het volgen van DHL is een zeer praktische zaak, vooral voor de ontvanger van een zending. Omdat hij Met deze dienst kunt u op elk moment de actuele status van uw zendingen volgen en zo een oogje in het zeil houden.

Maar wat gebeurt er eigenlijk als een zending tijdens het transport verloren gaat? Wie is er dan aansprakelijk voor de verloren kostbaarheden die in de pakketten zaten? Moet de afzender zelf betalen voor het verlies van dergelijke goederen?

Wat dat betreft kunnen alle verzenders nu opgelucht ademhalen, want hun pakketten zijn, vanaf een gewicht van 2 kg, binnen Duitsland tot een waarde van 500 € verzekerd via DHL.

Als u duurdere goederen wilt verzenden, bieden de nationale diensten van DHL Paket ook de mogelijkheid om een transportverzekering tot € 25.000 aan te bieden. Dit brengt echter extra kosten met zich mee voor de respectieve afzender, die de afzender zelf moet dragen of aan de ontvanger moet doorberekenen.

Naast het afzien van tracking en tracing door DHL Päckchen moeten de afzenders van dergelijke zendingen ook een speciale vorm van verzekering aanvragen, aangezien zij niet vanaf het begin door DHL zijn verzekerd. Indien een dergelijke zending verloren gaat, moet naast een bewijs van verzending ook het bewijs van de waarde van de verloren zending worden overgelegd. Vervolgens worden deze pakketten wereldwijd verzekerd tot een waarde van 50 euro en worden ze alleen tegen ondertekening aan de ontvanger overhandigd. Daarna kan de ontvanger ook gebruik maken van de verzendtrackingdienst die DHL aanbiedt voor leveringen naar meer dan 60 landen. Bovendien krijgt de afzender ook het bewijs dat zijn zending zoals gepland bij de gewenste ontvanger is aangekomen en niet verloren is gegaan tijdens het transport. Anders zou de afzender ten minste door DHL worden vergoed voor de kosten van het pakket. Hiervoor worden echter, naast de pakketprijs, kosten van € 2,59 binnen de EU en internationaal in rekening gebracht. kosten ten bedrage van 4,00 €.

Voor internationale zendingen, die naar het buitenland worden verstuurd, zijn ze verzekerd tot 500 €, evenals voor zendingen binnen Duitsland. De som van deze transportverzekering kan echter ook optioneel worden verhoogd tot 25 000 euro. Pakketten daarentegen zijn niet via DHL verzekerd, zoals binnen Duitsland het geval is. Hiervoor kan de verzender ook een optionele verzekering boeken.

De verzenders kunnen echter ook optioneel hun internationale leveringen tot een waarde van 5000 euro verzekeren in geval van verlies of schade via de zogenaamde internationale hogere verzekering. Voor elke 1000 € toeslag op het verzekerde bedrag wordt aan de verzender een bedrag van 12,50 € in rekening gebracht, dat bovenop de pakketprijs en het basisbedrag komt.

Als u vragen, problemen of andere zorgen hebt, kunnen DHL-klanten op verschillende manieren hulp krijgen. Zij kunnen bijvoorbeeld de antwoorden op de meest gestelde vragen vinden op de website van DHL op het internet.

Dit komt omdat de klanten hier toegang hebben tot de verschillende hulpthema’s, samen met de bijbehorende antwoorden, die het vaakst door klanten worden gevraagd.

Klanten vinden ook een pagina met hulpthema’s met betrekking tot de traceerdienst van DHL, waar ze antwoorden kunnen vinden op de meest gestelde vragen over de traceerdienst van DHL.

Daarnaast biedt de DHL-website ook ondersteuning voor online frankering en informatie over de prijzen en producten van DHL. Klanten vinden altijd de antwoorden op de belangrijkste vragen in deze gebieden.

Als een probleem niet kan worden gevonden via de hulpthema’s op de DHL-website, kunnen klanten ook persoonlijk contact opnemen met de DHL-klantenservice via e-mail of telefoon.

Zo kunnen klanten hun zorgen bespreken met een persoonlijke accountmanager, werken aan het oplossen van problemen en antwoorden krijgen op de belangrijkste vragen.

Dit is bijvoorbeeld ook het geval als een zending niet bij de gewenste ontvanger aankomt. In een dergelijk geval hebben klanten de mogelijkheid om contact op te nemen met de klachtendienst van DHL en hun zorgen persoonlijk kenbaar te maken.

Daar wordt de klacht geregistreerd door een personeelslid, dat de zaak vervolgens zal behandelen. Zo kan er bijvoorbeeld een klacht worden ingediend over een zending die niet is aangekomen, en op deze manier kan men onder andere ook de betaling van de eerder vastgestelde verzekeringssom voor een zending bij DHL opvragen.

DHL-klanten krijgen ook persoonlijk advies ter plaatse in een van de pakketwinkels of DHL-vestigingen. Hier kunnen ze persoonlijk advies krijgen van een DHL-medewerker en eventuele vragen die voor hen van belang kunnen zijn, verduidelijken.

De telefonische hotline van DHL, die bereikbaar is op 0228/4333112 van maandag tot en met vrijdag tussen 7 en 20 uur en op zaterdag tussen 7 en 16 uur, is de eenvoudigste manier om een DHL-medewerker persoonlijk te contacteren van thuis uit en zijn vragen te verduidelijken via de telefoon.

Naar DHL-zendingstracering