Dierenwondspray

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Dierenwondspray

De beste dierenwondspray 2022 in vergelijking

Wat is een wondspray?

Dieren doen zichzelf pijn. Snijwonden op de poten, schaafwonden of beten, snelle eerste hulp voorkomt gevolgschade.
Een wondspray is een sprayoplossing die direct op de wond wordt aangebracht na een verwonding, de huid wordt gereinigd en beschermd tegen contaminatie.

Wondgenezing

De wondgenezing verloopt in vier fasen.

1. tijdelijke wondsluiting: de wond vult zich met bloed.
De bloedstolling begint.
2. dood weefsel en ziektekiemen worden afgebroken
3. bloedvaten en granulatieweefsel vormen.
4. er ontwikkelt zich een stabiel litteken

Een wondspray voor dieren grijpt in alle fasen van de wondgenezing in.

Vereisten voor een goede wondspray

Een wondspray voor dieren mag geen irriterende stoffen bevatten om defensieve bewegingen te voorkomen. De spray desinfecteert en bevochtigt. Het beschermt tegen schadelijke, externe invloeden. In water oplosbare componenten verminderen de oppervlaktespanning van het weefsel en reinigen moeilijk bereikbare wondgebieden. De vorming van nieuwe bloedvaten en vezels wordt ondersteund.

Onze Top 10 – Animal Wound Spray aanbeveling

Toepassing van de wondspray voor dieren

Wondspray voor dieren kan, afhankelijk van de ingrediënten, worden gebruikt voor acute en chronische wonden. De spray wordt direct op de huidwond aangebracht. Tijdens de wondgenezing wordt herhaaldelijk een wondspray aangebracht om de wondranden vochtig te houden en de vorming van granulatieweefsel te versnellen.

Alternatieven voor Wondspray

Spoel met leidingwater:

Voor oppervlakkige huidwonden spoelt steriel leidingwater vuil en bacteriën uit het Pijnlijk.

Zwarte thee:

De looistoffen hebben een desinfecterende en pijnstillende werking.

Kaaspopulieren thee:

Thee van mallowbladeren heeft een ontstekingsremmende werking en beschermt de nieuwe huidcellen. De thee moet alleen aan het begin van de genezing worden gebruikt.

Kamillethee:

Kamille heeft een ontstekingsremmende werking door essentiële oliën. De wond wordt bevochtigd en de wondgenezing wordt ondersteund. De grootte van het litteken wordt verkleind. De jeuk en de pijn worden gestopt.

Fabrikant van wondsprays voor dieren

Wondsprays zijn verkrijgbaar in de apotheek, bij dierenartsen en op het internet. Dierlijke wondspraytests worden uitgevoerd door farmaceutische bedrijven.

Prontocare:
Dierenartswondspray bevat in water oplosbare componenten die elke wond hygiënisch reinigen. Door de oppervlaktespanning van het weefsel te verminderen, kunnen zelfs moeilijk bereikbare wondgebieden worden gereinigd.

Vetoquinol Aluspray:
De zilverspray vormt een ademende film op de huid en beschermt open wonden tegen verdere besmetting en bacteriën.

Canospet:
De wondspray reinigt de huid, voorkomt infecties en verwijdert dode cellen en talgresten. De wondgenezing van grote, open wonden wordt ondersteund.

Prontocare:
Prontocare Vet Wound Spray maakt gebruik van ECA-technologieën om een stabiele oplossing te produceren die zijn volledige effect in de wond kan ontwikkelen. Water en zouten maken de wond vochtig, reinigen en bevorderen de wondgenezing. De littekens zijn verminderd.

CdVet:
De wondspray van CdVet is een huidvriendelijk natuurproduct, mineralen en oliën met een hoog gehalte aan essentiële vetzuren ondersteunen de wondgenezing en de vorming van een elastisch litteken.

Parisol:
De zilverspray vormt een ademende, elastische metaalfilm op grote wonden en beschermt tegen verdere irritatie.
Zilversprays zijn ook verkrijgbaar bij Kerbl en Cajou (Aloxan silver spray).

Ida plus:
De Ida♡Plus Wondspray reinigt huidletsels en huilbuien, het buigt infectie en ondersteunt de regeneratie van weefselcellen door probiotische bacteriën. Het sproeien gebeurt geruisloos, extra stress voor het dier wordt vermeden.

SastoMed:
Granulox-wondspray bevat hemoglobine, die zuurstof uit de omgevingslucht toegankelijk maakt voor de cellen. De genezingstijd wordt verkort. Granuloy wondspray vervangt een verband.

AlfavetTierrzneimittelGmbH:
Polyspray Polyspray® bestaat uit wateroplosbare componenten die goed geschikt zijn voor hygiënische wondreiniging. Bij de behandeling van grote wonden worden vuil, dode cellen en talgresten verwijderd.

Albrecht:
De aluminium spuitbus bedekt het gewonde gebied met een zilverkleurige, elastische, metalen beschermfolie.

Saluvet:
Dr. Schaette wondverzorgingsspray bestaat uit saliebladeren, goudsbloem en hamamelisextract.

Veyx Pharma:
SanDitam Aluminium Spray bedekt het letsel met een elastische en luchtdoorlatende folie. Het sproeiveld beschermt tegen vuil en andere schadelijke invloeden van buitenaf.

Sanditan:
SanDitan® Enzyme Zinc Spray bevat dermatologische verzorgingsstoffen, zoals proteolytische enzymen, maar ook zinkoxide, lanoline en vitaminen. Zinkoxide vormt een beschermende laag die beschermt tegen verdere onzuiverheden.

Octenisept Wondenspray:
De wondspray bevordert de genezing, hydrateert de wond en vormt een beschermende laag tegen bacteriën.

Innovaties

Moderne wondsprays voor dieren bevatten stoffen die de vorming van bloedvaten en weefselcellen bevorderen en de pijn verminderen. Veel wondsprays vervangen het obstructieve verband door het vormen van een elastische film. De luchtcirculatie wordt ondersteund.

Voordelen bij het kopen op het internet

Wondspray voor dieren wordt aangeboden door internetapotheken, dierenartsen en internetwinkels. Bestellen is eenvoudig en handig. De exacte samenstelling en toepassing staat vermeld in de productinformatie. Per dier Wondspraytesten van andere kopers zijn beter mogelijk.

Waar moet je op letten als je een wondspray koopt?

De wondspray moet worden aangebracht zonder het gewonde gebied aan te raken. Om stress voor het dier te vermijden, moet de toepassing rustig gebeuren. Goede huidcompatibiliteit, geen verbranding en vermindering van pijn moet worden bewezen door middel van dierlijke wondspraytests.
De ingrediënten ondersteunen de wondgenezing door het bevorderen van de bloedvat- en celvorming. Vocht- en verzorgingsmiddelen zorgen voor de vorming van een elastisch litteken.

Nuttige accessoires

De aanvragers vergemakkelijken de aanvraag. De wond kan worden bedekt met wattenstaafjes.