Bescherming tegen steenslag

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Bescherming tegen steenslag

Wat is een rotsvalbescherming?

De bescherming tegen steenslag is een chemisch mengsel dat meestal in spuitvorm wordt verkocht om oppervlakken beter bestand te maken tegen krassen en steenslag en om ze te beschermen. Soms wordt de bescherming tegen steenslag ook aangeboden als een folie die over het te beschermen oppervlak kan worden geplakt. Dit artikel gaat echter over bescherming tegen steenslag als een spray voor eenvoudige toepassing op een oppervlak.

Eisen voor een goede bescherming tegen steenslag

In een test voor bescherming tegen steenslag was het belangrijkste criterium voor een goede bescherming tegen steenslag de hercoatbaarheid van de spray. Als men het oppervlak van de verf wil veranderen, bijvoorbeeld een andere kleur geven, zou een eerdere behandeling van de auto met een steenslagbeschermingsspray geen problemen moeten opleveren. Daarom kan de steenslagbeschermingstest alleen producten aanbevelen waarvan de chemische samenstelling zodanig is dat ze zonder gevolgen kunnen worden overschilderd. Een bijzonder voordeel wordt geboden door steenslagbeschermingssprays, die naast bescherming tegen steenslag ook bescherming bieden tegen corrosie door het aanbrengen van de spray. Het is ook nuttig als de spray geluids- en trillingsdempende eigenschappen heeft. Een ander belangrijk criterium van de steenslagbeschermingstests was ook de mate waarin Misting van een sproeier wanneer de sproeiknop wordt ingedrukt. Dit is vooral belangrijk vanuit gezondheidsoogpunt. Hoe meer spuitnevel er wordt geproduceerd, hoe groter de kans dat chemische stoffen worden ingeademd. Het is natuurlijk raadzaam om een ademhalingstoestel te dragen bij het spuiten, maar een spray is nog steeds van goede kwaliteit als het geen onnodig sterke nevelvorming veroorzaakt bij het aanbrengen.

Toepassingsgebied van de bescherming tegen steenslag

De bescherming tegen steenslag wordt vooral gebruikt in de particuliere en professionele automobielsector. Zowel meesterwerkplaatsen als privé-autoliefhebbers gebruiken de spray om de auto te beschermen tegen lakkrassen, die gemakkelijk kunnen worden veroorzaakt door steenslag bij het rijden op grindwegen.

Welke alternatieven zijn er voor bescherming tegen steenslag?

Wie niet graag met een spray omgaat, kan ook overwegen om de even populaire en efficiënte beschermfolies tegen steenslag te gebruiken. Deze films zijn niet alleen bestand tegen steenslag, maar ook tegen hoge temperaturen, waardoor ze ook geschikt zijn voor bevestiging in het gebied van de motorkap. Ook het effect van UV-straling is geen probleem voor de folie – het vergeelt niet. Zelfs het reinigen met agressieve chemische reinigingsmiddelen en fysieke prikkels zoals het afspuiten van de auto met een href=“https://maxlocal.nl/hochdruckreiniger-test/“> Hogedrukreinigingspunten voor de folie zijn geen probleem. Als de folie wordt verwijderd, zullen er geen resten aan de autolak blijven kleven. Het is echter aan te raden om zeer consciëntieus te zijn bij het aanbrengen van de folie om lelijke luchtdeukjes te voorkomen die de auto een ongelijkmatig uiterlijk zouden kunnen geven ten opzichte van de carrosserie.

Onze Top 10 – bescherming tegen steenslag

Welke fabrikanten van steenslagbescherming zijn er?

Presto, Liqui Moly, Nigrin, 3M, LM, Mannol Anticor, Carfit, LudwigLacke, Rionn en Fertan worden genoemd als prominente fabrikanten in de meeste steenslagbeschermingstests. De steenslagbeschermingssprays van deze fabrikanten kunnen meestal zeer goede resultaten behalen in steenslagproeven. Meestal worden de producten van deze fabrikanten gerangschikt onder de beste 20 steenslagbeschermingssprays.

Innovaties op het gebied van bescherming tegen steenslag

Naast het aanbrengen van een spray of episode is het ook mogelijk om een beschermkap tegen steenslag te gebruiken, die het voorste gedeelte van de kap van de auto efficiënt kan beschermen tegen steenslag. Deze kappen zijn speciaal vervaardigd voor het betreffende voertuigtype en passen dus perfect. De aankoop van een beschermkap tegen steenslag betekent een hogere financiële investering, maar in ruil daarvoor wordt de auto voor lange tijd beschermd tegen steenslag. onaantrekkelijke verfkrasjes.

Voordelen bij het kopen van een bescherming tegen steenslag op het internet

Het internetonderzoek stelt u in staat om u in alle rust te informeren over de steenslagbeschermingsspray. Zo kunt u precies het product kiezen dat bij u past. Daarnaast bieden veel online winkels de mogelijkheid om klantbeoordelingen van een product in te dienen. Het doorlezen van deze rapporten is aan te bevelen, omdat ze vanuit het perspectief van de klant een onbevooroordeelde test voor de bescherming van de steenslag vormen.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een bescherming tegen steenslag?

In de handel worden veel verschillende verzorgingssystemen in spuitvorm voor de auto aangeboden. Als u specifiek kiest voor een beschermingsspray tegen steenslag, moet u erop letten of er een ander product nodig is voor de voor- of nabehandeling van de autolak. De chemische stoffen in de sprays vullen elkaar perfect aan en daarom zou het zonde zijn om dit systeem niet te onderhouden. Dit veronderstelt natuurlijk dat je een overeenkomstige hoeveelheid geld wilt uitgeven. Als u op zoek bent naar een goedkopere manier om uw auto te behandelen, moet u daarom een alles-in-één-spray kopen die de prestaties biedt in een spuitfles die u verwacht. Het is ook raadzaam om producten te gebruiken die al een spuitpistool in de aanbieding hebben, zodat die delen van de auto die een precies spuitgebied nodig hebben (deurgespen, achteruitkijkspiegel, gebied rond de koplampen etc.). Voor een schoon werk moet u ervoor zorgen dat de spray snel droogt en niet druppelt als hij wordt aangebracht. Dit staat meestal op de verffles in de productbeschrijving.

Handige accessoires voor bescherming tegen steenslag

Voor het werken met de spray wordt aanbevolen een ademmasker en werkhandschoenen te dragen. Als de verf druipt, is het voordelig om een kartonnen doos te plaatsen onder het gebied waar u werkt. Maak het oppervlak voor het aanbrengen van de spray grondig schoon en gebruik indien nodig een anticorrosieve spray om het te beschermen oppervlak tegen steenslag voor te bereiden. Er zijn ook sprays van zeer hoge kwaliteit op de markt voor dit doel.