Douche-radio

Test & vergelijk Douche-radio

De doucheradio

Vooral in de badkamer luisteren de meesten van ons graag naar muziek als we langer blijven,
bijvoorbeeld in de douche, een beetje muziek zorgt voor extra ontspanning. Een doucheradio is uiteraard waterdicht en kan in de douchecabine worden meegenomen.

Fabrikant

Met name veel bekende fabrikanten, waaronder Sony, Siemens, Samsung of AEG, hebben douche-radio’s in hun assortiment opgenomen en bieden deze verschillende modellen aan. De radio’s verschillen deels sterk in het functiebereik en in het ontwerp, daarom is er niet alleen één douche-radio test op het internet, maar een veelvoud van deze tests, we hebben hier de belangrijkste informatie uit de meest verschillende bronnen samengevat.

Het belangrijkste punt van een doucheradio is dat hij waterdicht is en niet beschadigd wordt door de waterspetters die tijdens het douchen ontstaan. Dit is de reden waarom de meeste doucheradio’s van plastic zijn gemaakt. De kunststof en deels een extra coating voorkomt dat het water in het apparaat terechtkomt, anders zou de elektronica snel beschadigd raken. Veel van de doucheradio’s zijn al uitgerust met een lus, zuignappen of een haak, zodat de radio gemakkelijk ergens in de doucheruimte kan worden opgehangen.

Waterdicht

Slechts een klein aantal radio’s is volledig waterdicht, deze zijn dienovereenkomstig duur, maar de meeste van de modellen zijn alleen spatwaterdicht!
Doucheradio’s zijn meestal vrij klein, dus zo’n apparaat vindt zelfs in een smalle douchecabine een vrije plaats. Qua functionaliteit is een doucheradio vergelijkbaar met elke andere.

Modellen

De iets betere modellen hebben een display waarop de radiofrequentie kan worden ingesteld en afgelezen, een volumeregelaar is natuurlijk ook beschikbaar, sommige modellen bieden een timerfunctie, zodat de radio na een geselecteerde looptijd automatisch uitschakelt. Tot nu toe zijn er nog maar weinig doucheradio’s die met de smartphone kunnen worden gekoppeld. In principe gebeurt de werking op batterijen, de modellen verschillen in de werkingstijd, terwijl goedkope radio’s meestal een korte werkingstijd hebben, radio’s van hogere kwaliteit bieden een langere werkingstijd.

Onze Top 10 – Douche-radio

Douche-radiotest – resultaten

Voordat u koopt zijn er een paar dingen die u moet weten, alle aangeboden doucheradio’s hebben een FM-ontvanger en kunnen de populaire radiozenders zonder problemen ontvangen. Bijna alle doucheradio’s hebben een luidspreker en geven daarom alleen het geluid in monokwaliteit weer, een paar doucheradio’s hebben twee luidsprekers en geven de signalen in stereo weer. Betere apparaten kunnen ook middengolf ontvangen. Zoek bij aankoop naar een goede geluidskwaliteit en gebruiksgemak, merknaam apparaten hebben hier een duidelijk voordeel; Sony, Samsung, AEG of Phillips bieden geweldige apparaten.

De doucheradio’s met display tonen u de tijd, temperatuur en zendfrequentie, zodat u tijdens het douchen de belangrijkste informatie in beeld heeft.

Een leuke gimmick is een doucheradio met bewegingsmelder, zodra je de badkamer binnenkomt registreert de radio de bewegingen en gaat het apparaat aan en als je de badkamer verlaat gaat het ook weer vanzelf uit.

Praktisch is een USB-poort op de doucheradio, zodat u uw favoriete nummers van de PC naar de stick kunt kopiëren en met de radio kunt afspelen. Hoe groter de radio in de constructie, hoe luider en beter het geluid meestal is.

Al vanaf ongeveer 30 Euro zijn goede radio’s beschikbaar bij Afhankelijk van de verbindingen en functies die de radio biedt, kan de prijs oplopen tot ongeveer 100 euro, dus u moet beslissen wat voor u belangrijk is.