Douchepanelen

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Douchepanelen

Douchepaneltest – waardoor douchen twee keer zo leuk wordt

De douchepanelen bestaan uit een hoofddouche, een handdouche en verschillende massagestralen. Ze maken de douche echt pittiger, maar het paneel kan niet in elke badkamer worden geïnstalleerd. De douche zelf moet een bepaalde grootte hebben en een waterdruk van twee tot vier bar moet gegarandeerd zijn. De prijzen van de douchepanelen zijn zeer verschillend, soms zijn ze onder de 100 euro, maar u kunt gemakkelijk 1.000 euro uitgeven. Maar zelfs hoogwaardige douchepanelen zijn vanaf 200 euro op de markt. Zelfs een goedkoop douchepaneel voldoet aan zijn doel en is zeker aan te bevelen. Om de beslissing om te kopen voor u gemakkelijker te maken, is er ook een douchepaneeltest uitgevoerd, dus lees deze aandachtig door wanneer u deze aankoop overweegt.

Iedereen wenst waarschijnlijk een ontspannende massage na een lange werkdag. Een douchepaneel kan u dat bieden, want het is een perfecte wellness-oase in uw huis. Regendouche, handdouche en vele massagestralen worden hier gecombineerd in één apparaat, professionals, kinderen en senioren profiteren ervan. U kunt het douchepaneel zelf installeren, de montage is heel eenvoudig en elke leek kan een douchepaneel installeren. Zeker de douchecabine moet hiervoor zo groot mogelijk zijn. Afhankelijk van het model kan het paneel aan de wand worden gemonteerd, maar ook hoekmontage is mogelijk. De aansluiting is altijd ½ inch. U moet er echter wel voor zorgen dat de geschikte instant waterverwarmer beschikbaar is. Soms is de waterdruk ook te laag, en ook in dit geval kan een douchepaneel niet worden gemonteerd. Als alles past, een Douchepaneel maar „het“ gebruiksvoorwerp in je badkamer. Om er zeker van te zijn dat u het juiste product koopt, moet u de test van het douchepaneel lezen en belangrijke informatie krijgen.

Het douchepaneel combineert alle elementen die nodig zijn voor het douchen. Alle fittingen zijn aanwezig en de bijbehorende slangen worden automatisch meegeleverd. Het wordt meestal aan de muur gemonteerd, maar kan ook in een hoek worden geïnstalleerd. De douche moet echter wel van grote afmetingen zijn, want een douchepaneel heeft ruimte nodig. Het kan wel 165 cm lang en 30 cm breed zijn. Het bijzondere zijn de massagestralen, die u ontspanning brengen en de kinderen veel doucheplezier. De kleintjes zullen zich bijzonder amuseren als de LED-lampjes worden geactiveerd. Sommige modellen zijn ook verkrijgbaar met deze kleurrijke lampen. Het douchepaneel heeft enkele functies, maar één ding moet voor u duidelijk zijn. Hoe meer functies er zijn, hoe meer water er wordt gebruikt.

Onze Top 10 – Douchepanelen

In de regel kan de klant de douchepanelen zelf installeren, u ontvangt alle onderdelen en de fabrikant neemt ook gedetailleerde installatie-instructies mee. Het douchepaneel kan van verschillende materialen gemaakt worden, meestal wordt roestvast staal gebruikt, maar het kan ook van hout of kunststof gemaakt worden.

De hoofddouche verschilt aanzienlijk van conventionele douchekoppen door de grote hoogte en het veel grotere oppervlak. De grootte is ongeveer de grootte van een plaat en de vorm kan rond of vierkant zijn. Er zijn meer dan 50 verschillende sproeiers, dus u kunt kiezen of u een regendouche of een watervaldouche wilt. Als u kiest voor de watervaldouche, komt het water uit de hoofddouche met een gush. Echter, als de Als de regenbui is ingesteld, stroomt het water als een regenbui over je lichaam. Wat u ook verkiest, het water is zacht en aangenaam op de huid.

U bent waarschijnlijk al bekend met de handdouche van de conventionele modellen, hij heeft zelfs met een douchepaneel weinig functies. Maar je zult het nodig hebben, want het gaat naar de exacte plaatsen op je lichaam die je niet kunt bereiken met de hoofddouche. Vaak heeft de douchekop echter ook zo’n 50 sproeiers en is deze verkrijgbaar in ronde of vierkante vorm.

In de douchekolom zijn massagestralen ingebouwd, die uw zintuigen prikkelen. Meestal zijn er 10 van deze jets, die afhankelijk van het model individueel kunnen worden bediend. De waterstraal masseert u aangenaam en zorgt voor ontspanning. Een douchepaneel is een prima vervanging voor de whirlpool, ook al is er geen ruimte voor in uw badkamer, u hoeft niet zonder deze gemakken te zitten. De douchepaneeltest zal u alle voor- en nadelen laten zien, het zal de beslissing om een douchepaneel te kopen veel gemakkelijker maken.

Meestal is de oppervlaktedecoratie van het douchepaneel gemaakt van chroom of roestvrij staal. Dit geeft een zeer edele en hoogwaardige indruk en de meeste armaturen in de badkamer zijn van dit materiaal gemaakt. Dus alles past goed bij elkaar en is als een gepolijste afwerking. Het is ook gemakkelijk te reinigen, maar roestvrij staal wordt vaak geborsteld en dit materiaal kan gaan roesten. Hetzelfde geldt voor aluminium, dat normaal gesproken roestvrij is, maar bepaalde legeringen kunnen ervoor zorgen dat de onderdelen gaan roesten. Douchepanelen kunnen ook van kunststof worden gemaakt, ze zijn zeer robuust, gemakkelijk te reinigen, maar ze zien er niet erg hoogwaardig uit. Glas is ook populair, het ziet er stijlvol uit en is gemakkelijk schoon te maken.

De thermostaat

Het maakt geen deel uit van elk model, maar het is zeer De temperatuur van het water blijft constant, want als een lid van de familie tegelijkertijd een andere kraan openzet, heb je ineens geen warm of koud water meer. Dat heb je toch al meegemaakt en het is natuurlijk heel vervelend. Dit kan u niet gebeuren met een thermostaat, de watertemperatuur blijft altijd gelijk. Iedereen heeft hier baat bij, want koud water kan je op dit moment de adem ontnemen, maar te warm water kan snel voor verbranding zorgen.

Anti-kalkaanslag sproeiers

U kent de kalkvlekken wel, ze nestelen zich op elke kraan in de badkamer en de keuken. Natuurlijk zijn de sproeiers in uw douchepaneel daar ook niet immuun voor. Er zijn echter zogenaamde anti-kalk sproeiers op de markt die ontworpen zijn om kalkaanslag te voorkomen. Maar zelfs als u deze sproeiers niet heeft, werkt het douchepaneel perfect als u er goed voor zorgt.

De verzorging

Natuurlijk moet u de sproeiers regelmatig ontkalken, anders verstoppen ze. Maar het is niet alleen de kalk die zich verzamelt, het is ook een goede voedingsbodem voor vele ziektekiemen. Je moet dit voorkomen. Als u niet regelmatig kalk uit de sproeiers verwijdert, zal het des te moeilijker zijn om deze te verwijderen. Gebruik een ontkalker, die u voor een lage prijs in elke supermarkt kunt kopen. Het is voldoende om dit middel op de kranen te spuiten en na een bepaalde tijd met helder water af te spoelen. In de regel zou de kalk inmiddels verdwenen moeten zijn. Zo niet, dan kunt u een beetje schrobben met een spons en de kalk verwijderen. Als u de douchekop wilt schoonmaken, doet u gewoon water en ontkalker in een kom en zet u de douchekop er ongeveer twee uur in. Spoel het na de inweektijd af met helder water en zet het weer aan. Dat is alles wat er is.

Zeer populair zijn natuurlijk de merken HansGrohe, Keramag, Hansa, Kaldewei en Duravit Maar er zijn ook andere, minder bekende fabrikanten op de markt, waaronder GAJO, Steinkirch, Wunderbad en nog veel meer.

Nou ja, er zijn veel modellen in elke bouwmarkt te vinden, en je kunt ze ook vinden bij een gespecialiseerde badkamer dealer. Veel douchepanelen worden ook aangeboden op het internet, waar het aanbod zelfs bijzonder groot is. Blader door de vele winkels, „uw“ model is zeker een van hen, en tegen een redelijke prijs en van de beste kwaliteit.