Duikbril

Test & vergelijk Duikbril

Wat is een duikmasker?

De onderwaterwereld heeft de mensen altijd al gefascineerd en steeds meer van hen willen het verkennen met behulp van duiken. Om succesvol te zijn en plezier te hebben, heb je de juiste apparatuur nodig. Het begint vaak met een duikbril om iets van de kleurrijke activiteit te kunnen zien.
Een duikbril, in de volksmond duikbril genoemd, maakt deel uit van de ABC-uitrusting (basisuitrusting) van een duiker. Het bestaat uit een vlak kijkglas in rubber of siliconen. Het materiaal heeft ook verzegelende lippen voor het gezicht van de gebruiker, die voorkomen dat er water in het masker komt. Om ervoor te zorgen dat een masker universeel bruikbaar is, heeft het een verstelbare rubberen band die de duikbril in een goede pasvorm op het hoofd houdt. Het masker omsluit zowel de ogen als de neus en, in het geval van volgelaatsmaskers, het hele gezicht.

Eisen aan een goede duikbril

Het belangrijkste kenmerk van een duikbril is de juiste pasvorm. Het is belangrijk om op te merken dat de afdichtingsrand van het masker volledig afgesloten is van het gezicht en dat er dus geen water in het masker kan dringen. De duikbril moet worden getest zonder de riem. De lucht wordt met de neus naar binnen gezogen en het masker moet zonder riem aan het gezicht worden vastgeplakt. Als dit het geval is, kan het masker met riem verder worden getest. Voor deze test en voor de drukcompensatie onder water is het natuurlijk zeer belangrijk dat het masker het gezicht inclusief de neus omsluit. Hiervoor biedt het een uitsteeksel in silicone, dat een neusbajonet wordt genoemd. Verder dan dat materiaal speelt,

Design en kleur spelen een belangrijke rol in de aankoopbeslissing. Donkere kleuren verminderen de reflectie van de lampen. Deze factoren moeten echter zuiver subjectief worden bekeken. Bij de test moet het masker zo worden gekozen dat het het gezichtsvermogen onder water zoveel mogelijk ondersteunt, aangezien alle andere zintuigen sterk worden belemmerd door de omstandigheden onder water.

Toepassingsgebied van de duikbril

Duikbrillen worden vooral gebruikt in de watersport. Populaire takken zijn het duiken, zowel als vrijetijdsbesteding als een professionele activiteit, het snorkelen of het bewaken van het leven. Al deze gebieden maken een onderwatervisie onontbeerlijk. Een duikbril beschermt de ogen tegen irritatie, bijvoorbeeld door zout water, en mogelijke verwondingen. Ze laten een duidelijk zicht onder water toe en de nodige druknivellering. Door het brede scala aan toepassingen moet de ideale duikbril aan alle eisen van de test voldoen en tegelijkertijd een hoog niveau van comfort bieden.

Onze Top 10 – duikbril

Wat zijn de alternatieven voor een duikbril?

Als alternatief voor een duikbril kan een conventionele zwembril of snorkelmasker op geringe diepte worden gebruikt. Deze laten echter geen druknivellering toe en zijn daarom alleen geschikt om aan het oppervlak te snorkelen. Als de duik eenmaal dieper is dan ongeveer 2 meter, zijn er geen alternatieven meer. Alleen het model van de duikbril kan hier variëren.

Welke fabrikanten van duikbrillen zijn er?

Natuurlijk zijn er veel verschillende fabrikanten van duikbrillen, net als bij andere artikelen. Cressi sub

S.p.A., meestal alleen bekend als Cressi, is een fabrikant van duikbrillen die bij veel duikliefhebbers bekend is. Aqualung is ook een groot en bekend merk in de duikwereld. Naast deze twee zijn zowel Mares als SubaPro sterk vertegenwoordigd in de duikbrilbranche. Deze merken hebben zich in de loop der jaren goed ontwikkeld en genieten een hoge reputatie en vertrouwen in duikbriltesten. Er zijn echter ook populaire nieuwkomers, zoals de relatief goedkope Decathlonketen. In het algemeen is het zo dat je bij het duiken je leven aan je uitrusting toevertrouwt en daarom is het beter om te vertrouwen op merkproducten dan op fabrikanten van onbekende oorsprong. Bij gecertificeerde merkproducten is het zeker dat er geen allergische reacties worden veroorzaakt of schadelijke stoffen worden ingedamd. Daarnaast is er een breed scala aan gecoördineerde accessoires.

Innovaties op het gebied van duikbrillen

Volgelaatsmaskers worden vooral gebruikt door professionele duikers of bij het duiken in vuil water, maar ze worden ook steeds populairder onder hobbyduikers. Naast een vereenvoudigde ademhaling zonder ademautomaat hebben ze een speciaal apparaat om de drukvereffening te vergemakkelijken. Bovendien kan radiotelefonie worden geïntegreerd en zorgt de spoellucht in het masker ervoor dat het glas van de bril niet beslaat.

Voordelen bij het kopen van een duikbril op het internet

Het kopen van een duikbril op het internet biedt talloze voordelen ten opzichte van traditionele aankopen in de winkel. Een van de belangrijkste daarvan is de flexibiliteit die je behoudt. U kunt ook laat in de avond na het werk winkelen, vaak goedkoper dan in een winkel. Het geselecteerde artikel wordt bij u thuis afgeleverd en de betaling wordt gedaan met een muisklik. Daarnaast zijn er Onlinewinkels bieden een breed scala aan merken en modellen, waardoor u vaak veel verschillende winkels in de stad moet bezoeken.

Waar moet je op letten bij het kopen van een duikbril?

Bij het kopen van een duikbril is het eerste wat je moet doen, het controleren van de pasvorm en je eigen voorkeuren. Daarnaast moet het ook voldoen aan de eisen die je wilt beheersen. Voor degenen die een bril dragen, moet ook worden opgemerkt dat u geen bril kunt dragen onder een duikbril en daarom ofwel contactlenzen kunt dragen ofwel optische lenzen in het masker kunt kiezen. Deze kunnen in de duikbril worden gelijmd. Het nadeel hiervan is dat dergelijke zelfklevende lenzen niet lang meegaan en vaak vervangen moeten worden. Een andere optie is een masker in individuele gezichtsscherpte, dat door de opticien kan worden aangepast aan uw eigen gezichtsscherpte of ook verkrijgbaar is als onderwaterbril met speciaal geslepen glas in het betreffende dioptriegetal. Wanneer u een snorkelmasker voor kinderen koopt, zorg er dan voor dat het goed past en stevig vastzit.

Handige accessoires voor duikbrillen

Het verschil in temperatuur tussen de omgevingslucht en de watertemperatuur zorgt ervoor dat de duikbril beslaat. Om dit te minimaliseren kunt u voor elke duik een anticondensmiddel gebruiken.
Een ander nuttig accessoire voor duikbrillen is een neopreenhoes voor het achterste deel van de maskerband. Deze hoes vermindert het verdraaien van de band en verhoogt zo de functionaliteit en het draagcomfort.

Naast een duikbril behoren snorkels en zwemvliezen tot de basisuitrusting die nodig is om met volle teugen van de onderwaterwereld te genieten en deze te verkennen. Het duikmasker met snorkel vindt u

vaak ook in een snorkelsetje met snorkelmasker.

Om de herinneringen onder water vast te kunnen leggen op foto’s en video’s zijn waterdichte beschermhoezen voor smartphones een goed idee. Als u echter naar grotere dieptes moet gaan, is een drukvaste behuizing voor de camera onvermijdelijk. Droogtassen die uitrusting, kleding en waardevolle spullen op het water en op het strand beschermen, zijn ook aan te bevelen.