Beschermend omhulsel

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Beschermend omhulsel

Wat is een beschermersjasje?

Het protectorjack is vooral voor motorrijders, maar ook voor bromfietsers, een van die kledingstukken die je niet mag missen. Net zoals een motorhelm het hoofd beschermt bij een eventueel ongeluk, kan het beschermersjack de rug, armen en ellebogen beschermen tegen verwondingen en soms zelfs levens redden. Om dit te garanderen zijn er speciaal ingenaaide pads, vooral op het gebied van de rug, ellebogen en armen, die beschermen tegen verwondingen bij een eventuele valpartij, die soms met verhoogde snelheid kan optreden. Sommige van de protectorjacks hebben zelfs een stiksel langs de wervelkolom, dat zichtbaar is en gemaakt is van harder materiaal om vooral de bedreigde wervelkolom te beschermen.

De vereisten voor een beschermerjasje

Dat niemand klaagt als zo’n jasje er goed uitziet, is duidelijk. Maar dat alleen mag nooit het verschil maken. Omdat veiligheid altijd op de eerste plaats moet komen, vooral bij het gebruik van een gemotoriseerde tweewieler, ongeacht of deze 45 km/u op de weg of 220 km/u haalt. Ten eerste moet een beschermend omhulsel voldoen aan de verhoogde veiligheidseisen. Dit betekent dat in het geval van een eventuele val, het ontwerp van de jas dit zoveel mogelijk moet beperken. Vooral motorrijders hebben laten zien dat het dragen van de nodige spullen als een dergelijk jasje ongelukken veel minder ernstig kan maken en levens kan redden. Ze moeten zich ook beschermen tegen verschillende weerssituaties. Ze mogen bijvoorbeeld niet doordrenkt raken met water als het regent, ze moeten hittebestendig zijn en effectieve bescherming bieden tegen de wind. Als u uw tweewieler ook in de winter wilt gebruiken, bent u uitgerust met een Protector jacket team het beste gediend als het een uitneembare voering heeft. Om aan al deze eisen te voldoen, worden de verschillende jassen onderworpen aan een zogenaamde protectorjack test en hebben ze ook een keurmerk.

Onze Top 10 – protectorjacks

De toepassingsgebieden van een beschermerjas

Wie denkt dat dit alleen wordt gebruikt door vrienden van motorfietsen heeft het mis. Ook bij andere sporten, zoals skateboarden, mountainbiken en dergelijke, bieden deze jassen een zekere bescherming bij valpartijen en ongelukken.

Wat zijn de alternatieven voor een beschermersjasje?

Eigenlijk geen. Door het materiaal en de vormgeving van het speciaal voor deze sporten ontworpen jack is alleen een dergelijk jack geschikt om te beschermen tegen fysieke schade in geval van een ongeluk.

Welke fabrikanten van protectoraatjassen zijn er?

Onder andere bedrijven als protextWear, Heezy, Fox, Hukitech, O`Neal en Pharao. De ene of de andere fabrikant maakt ook jassen voor kinderen, voor het geval ze hun moeder of vader op hun volgende reis willen vergezellen. Ook moet je niet naar de prijs kijken. Omdat goedkoop niet altijd goed is. Afgezien van het feit dat de veiligheid van je eigen leven de ene of andere euro extra waard zou moeten zijn.

Waar moet je op letten bij het kopen?

In ieder geval moet u letten op de kwaliteit van het materiaal en de verwerking ervan. Je moet er ook voor zorgen dat de jas als het ware weerbestendig is. Als het jasje bijvoorbeeld te licht aanvoelt, kun je er zeker van zijn dat het niet echt geschikt is voor slecht weer beoordeeld is zeker niet geschikt om vallen te absorberen. De meeste jassen maken het mogelijk om speciaal aangepaste binnenbekledingen te gebruiken om er in te passen en het weer uit te doen. Het is zeker de moeite waard om het ene of het andere onderzoek door te lezen en aandacht te besteden aan wat een protectorjack test heeft aangetoond.

Handige accessoires voor een beschermersjasje

Zo’n jasje, dat hoort bij de goede uitrusting van een motorventilator, heeft de juiste zorg nodig. Een impregnatiespray is zeker een van de extra’s waar je jezelf op moet trakteren als je er lang van wilt genieten. Het moet bijna elke dag bestand zijn tegen wind en weer en indien nodig moet het ook bestand zijn tegen schaafwonden die het goede stuk onooglijk maken. Het moet dus niet scheuren krijgen bij het eerste contact met vreemd materiaal.