Duurzaamheidsoven

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Duurzaamheidsoven

Een uitgebreide duurbrandtest.

Wat is een uithoudingsoven?

Een duurbrandoven is een oven die lang brandt. De naam is ook gemakkelijk verkeerd te begrijpen, want „duur“ doet je meestal denken aan de eeuwigheid, d.w.z. je zou denken dat een oven nooit ophoudt met branden. „Duur“ betekent dus niet meer dan „een lange tijd“. Een duurbrandende oven kan zijn warmte ook niet lang vasthouden, wat een andere fout is. Er zijn bepaalde richtlijnen over wanneer een oven een „duurbrandoven“ kan worden genoemd. Volgens deze richtlijnen moet de duurkachel zijn sintels minstens 1,5 uur kunnen vasthouden als er brandhout wordt gebruikt. Deze duur moet ten minste 4 uur bedragen bij het stoken met bruinkoolbriketten. Bij gedeeltelijke belasting, wat een maatregel is voor het branden met verminderde luchttoevoer, is deze tijd 10 uur en bij gedeeltelijke belasting met bruinkoolbrikettenbrand ten minste 14 uur sintels.

Eisen voor een goede duurbrandoven

Vaak wordt van een oven verlangd dat deze op de door de fabrikant aangegeven tijden brandt, maar dit is vaak niet mogelijk. Aangezien de fabrikanten hun tests voor de specificaties natuurlijk onder de beste omstandigheden uitvoeren om de hoogst mogelijke tijden te bereiken, is dit meestal niet mogelijk bij privégebruik. Je moet het perfecte verbrandingsmateriaal hebben en de exacte luchttoevoer, wat vrijwel onmogelijk is. Bovendien wordt verwacht dat de kachel zelden bijgevuld hoeft te worden. Helaas is een publiek probleem met duurbrandende kachels dat ze een milieuonvriendelijke uitstoot van verschillende uitlaatgassen veroorzaken, wat veel mensen niet leuk vinden.

Toepassingsgebied van de duurbrandoven

Duurzaamheidsovens worden vaak gebruikt voor stookplaatsen waar geen mogelijkheid is, Voeg voortdurend brandstof toe. Ze zijn zowel in de woonkamer als in de tuin te vinden. De continu brandende kachel is goed te gebruiken waar u maar wilt om een gezellige sfeer te creëren en heeft geen zin om vaak bij te vullen. Omdat het zo gemakkelijk te gebruiken is, is het daarom erg populair onder de gebruikers.

Onze Top 10 – Continuovens

Zijn er alternatieven voor de duurbrandoven?

Aangezien u een kachel koopt vanwege de lange duur van het vuur, is er geen echt zinnig alternatief dat u zou kunnen kopen. Toch zou men kunnen overstappen op een normale open haard of iets als een terraskachel kunnen kopen. Een terraskachel is meestal kleiner, gemakkelijker te onderhouden en produceert bijna minder milieubelastende uitlaatgassen. U kunt ook speksteenkachels of tegelkachels kopen, die de warmte-energie opslaan.

Welke fabrikanten van duurkachels zijn er?

Er zijn veel fabrikanten die duurzame kachels produceren. Hoewel veel modellen op elkaar lijken, moet je ze allemaal goed bekijken en met elkaar vergelijken. De meeste fabrikanten verschillen in kwaliteit en prijs, dus je moet ook de wat minder bekende fabrikanten een kans geven. Terwijl „Wamsler“ met hun duurzame kachels zich meer richten op de bescherming van het milieu en kachels produceren die zeer milieuvriendelijk zijn, richt „Justus“ zich op de kwaliteit, wat dus ook een effect heeft op de prijs.

Innovaties op het gebied van duurbrandovens

Het basisconcept van duurbrandovens blijft bestaan, een oven die lang brandt. Toch worden in de loop der jaren steeds meer uitlijningen en modellen populair, wat vooral de kopers zou moeten bevallen, want er is voor iedereen wel iets goeds te vinden. Hierdoor worden duurbrandovens in de loop der tijd steeds milieuvriendelijker en hebben ze een langere brandtijd. Terwijl in het begin alleen kachels beschikbaar waren, die vrij duur zijn, zijn er tegenwoordig ook modellen die duidelijk goedkoper zijn, zodat zelfs iemand met een kleiner budget een fatsoenlijke kachel kan kopen.

Voordelen van het kopen van een oven op het internet

Het kopen van een duurzame kachel op het internet heeft verschillende voordelen ten opzichte van traditioneel winkelen in de winkel. In plaats van dat u wordt geadviseerd door een veelal ongeïnformeerde winkelbediende en slechts enkele modellen tegen te hoge prijzen aangeboden krijgt, kunt u de tijd nemen om alles zelf te bekijken en te informeren. U heeft de mogelijkheid om elke fabrikant en elk model op het internet te vergelijken, waardoor u een slimme en doordachte aankoop kunt doen. Als u weet wat u wilt en een geschikt model hebt gekozen, moet u een van de vele beschikbare prijsvergelijkingen met alleen het model uitvoeren om er zeker van te zijn dat u beslist over het meest waardevolle aanbod. Aangezien bijna alle online winkels tegenwoordig directe levering aan huis aanbieden, kunt u achterover leunen en wachten op uw gezellige, langdurige oven.

Wat is belangrijk om te overwegen bij de aankoop van een oven?

Er is veel om rekening mee te houden bij de aankoop van een oven, vooral de opgegeven brandtijd van de oven. Toch moet u weten dat deze tijd nooit echt overeenkomt met de werkelijke omstandigheden en daarom slechts als richtlijn kan worden genomen. U moet ook overwegen of u wilt dat uw kachel schadelijk is voor het milieu, dus u moet ook aandacht besteden aan hoe schadelijk de uitlaatgassen van de duurbrandende kachel zijn voor het milieu. De grootte van de kachel moet ook grondig worden overwogen vóór de aankoop.

Nuttige accessoires voor duurbrandovens

Het is nooit verkeerd om een mandje voor brandhout of een verlichtingshulpmiddel te kopen, omdat dergelijke accessoires het verlichtingsproces vereenvoudigen.