Elektrische onderdeken

Test & vergelijk Elektrische onderdeken

De beste verwarmde onderdeken 2022 in vergelijking

Wat is een elektrische onderdeken?

Een elektrische onderdeken is een hoes die tussen de matras en het laken wordt gelegd. De elektrische onderdeken wordt met elektrische stroom verwarmd en zorgt voor een behaaglijke warmte in het bed. Het wordt gebruikt in de koude wintermaanden en bij spierspanning en rugklachten.

Eisen aan een goede elektrische onderdeken

De elektrische onderdekenningstest heeft aangetoond dat een goede elektrische onderdeken automatisch moet worden uitgeschakeld. De tijd moet vrij te kiezen zijn. Een automatische terugschakeling, waarbij de verwarming bijvoorbeeld na drie uur wordt verlaagd naar een gemiddeld niveau, is ook zeer nuttig.
Het stroomverbruik wordt ook gecontroleerd in de elektrische onderdekenningstest. Omdat het stroomverbruik het hoogst is tijdens de voorverwarmingsperiode, warmen goede verwarmde onderdekens snel op. Met goede verwarmde onderdekens kunt u kiezen uit negen verwarmingsniveaus.
De elektrische onderdekentest heeft ook aangetoond dat een hoogwaardige elektrische onderdeken is ontworpen als een hoeslaken. Dit betekent dat het beter en veiliger op het bed ligt. De elektrische onderdeken moet afwasbaar zijn.
Volgens de elektrische onderdekenproef is het belangrijk om een GS-keurmerk, een CE-markering en een Öko-Tex-certificaat te hebben. Bij bijzonder hoogwaardige verwarmde onderdekens wordt de echtheid van het zegel door het Hohenstein-onderzoeksinstituut gecontroleerd. Dus als het bed deze zegels draagt, kunt u er zeker van zijn dat het het hoogste niveau van veiligheid heeft en oververhittingsbeveiliging heeft om brand te voorkomen. Het Oeko-Tex certificaat getuigt van de zeer strenge menselijke ecologische eisen van Oeko-Tex Standard 100.

Onze Top 10 – Elektrische onderdeken aanbeveling

Toepassingsgebied van de verwarmde onderbedding

Een verwarmde onderdeken wordt aanbevolen voor mensen die lijden aan chronische kou of rugklachten. De elektrische onderdeken wordt tussen de matras en het laken gelegd en zorgt voor een gelijkmatige warmte. De kalmerende warmte ontspant de rug en maakt pijnstillers vaak overbodig.

Welke alternatieven voor een elektrische onderdeken zijn er?

Een alternatief voor een elektrische onderdeken is een waterbed. De waterbedden worden constant verwarmd en hebben een exacte temperatuurinstelling. De temperatuur in het waterbed wordt constant gehouden. Het kan een of twee graden verhoogd worden voor de koude maanden, indien gewenst.

Welke fabrikanten van elektrische onderdekens zijn er?

U vindt elektrische onderdekens van de volgende fabrikanten:
Beurer
Medisana
Sanitas
Maxstone
Hydras
Sinnlein
Deuba

Innovaties op het gebied van verwarmde onderdekens

Er zijn voortdurend innovaties in de verwarmde onderdekens. Op dit moment is er slechts één elektrische onderdeken voor allergiepatiënten op de markt, maar er zal zeker binnenkort meer keuze zijn. Er wordt ook gewerkt aan de temperatuurregeling. Op dit moment hebben de elektrische onderdekens nog geen thermostaat, zodat de temperatuur op een constant niveau kan worden ingesteld, wat zeker binnenkort zal veranderen.

Voordelen van het kopen van een elektrische onderdeken op het internet

Een voordeel van het kopen van een verwarmde onderdeken op het internet is dat u het gemakkelijk van thuis uit kunt kopen. Er is geen vervelende aanpak van een winkel, geen zoeken naar een parkeerplaats, geen zoeken naar het product en niet wachten op een verkoper, en ook niet wachten bij een kassa. Op het internet voert u uw gewenste product in een zoekmachine in en er is al een breed scala aan producten voor u beschikbaar. U kunt zich informeren over de producten op de testpagina’s of door middel van klantreviews en op uw gemak uw gewenste product kiezen. Zodra Als u het eenmaal hebt gevonden, kunt u een prijsvergelijkingsmotor gebruiken om de beste prijs voor het product te vinden. U kunt het dan bestellen. Er zijn meestal meerdere betalingsmogelijkheden voor u beschikbaar. Nadat u uw bestelling heeft geplaatst, wordt het product na twee tot drie dagen bij u thuis afgeleverd. Vaak is de levering zelfs gratis.

Waar moet je op letten bij het kopen van een verwarmde onderdeken?

Het is zeer belangrijk om bij de aankoop van een elektrische onderdeken te letten op de veiligheid. Zelfs eenvoudige, goedkope elektrische onderdekens hebben een oververhittingsbeveiliging. U dient ervoor te zorgen dat uw elektrische onderdeken voorzien is van een GS-keurmerk en een CE-keurmerk, die de veiligheid van de elektrische onderdeken garanderen.
Een ander criterium voor de aankoop is de grootte en een slipweerstand. Een elektrische onderdeken moet voorzien zijn van sluitbanden op de hoeken of werken als een hoeslaken. Het is belangrijk dat het past bij uw matrasmaat. De standaardafmeting voor een eenpersoonsbed is 80 x 150 cm, voor tweepersoonsbedden 160 x 150 cm. Als het product als hoeslaken wordt verwerkt, moet het dus overeenkomen met de afmeting van de matras van 90 of 100 x 200 cm.
Met elektrische onderdekens kunnen meestal drie temperaturen worden ingesteld. In hoogwaardige modellen zijn er zelfs negen temperatuurniveaus, waaronder een anti-allergische temperatuurniveau voor mensen met een allergie, waardoor de mijten door de hitte worden gereduceerd. Als uw voeten vaak koud zijn, moet u kiezen voor een product met twee instelbare warmtezones.
Zoals reeds vermeld, moet de verwarmde onderdeken een automatische uitschakelfunctie hebben die na een bepaalde tijd automatisch uitschakelt. Een automatische terugschakeling daarentegen schakelt na ongeveer drie uur automatisch over naar een lagere temperatuur.
Om ervoor te zorgen dat het bed aangenaam warm is als u naar bed gaat, moet het, afhankelijk van het model, 15 tot 30 minuten worden voorverwarmd.
De kabel van de verwarmde onderdeken moet voldoende lang zijn zodat de volgende kan gemakkelijk worden bereikt vanuit het stopcontact. Het bedieningspaneel van de verwarmde onderdeken bestaat uit een schuifknop of drukknoppen voor het instellen van de warmteniveaus. Het is praktisch als het display door LED’s wordt verlicht, zodat het in het donker te zien is. Sommige producten hebben zelfs een draadloze afstandsbediening.
Goedkope producten worden meestal gemaakt van 100 procent polyester. De producten van hogere kwaliteit zijn gemaakt van katoen of fleece aan de bovenkant en fleece aan de onderkant om ze beter te laten ademen. Het bedieningspaneel en de kabel dienen te worden verwijderd, zodat de elektrische onderdeken kan worden gewassen.

Nuttige accessoires voor elektrische onderdekens

Een handig en praktisch accessoire voor een verwarmde onderdeken is een afstandsbediening. Sommige modellen kunnen achteraf worden uitgerust met een afstandsbediening. Deze worden aangesloten via een USB-poort, die zich direct op de elektrische onderdeken bevindt.
Als de elektrische onderdeken wordt geleverd met een tas, kan deze ook meegenomen worden als u onderweg bent. De zak beschermt ook het comfort tegen vuil en stof wanneer deze niet wordt gebruikt.