Compact systeem met platenspeler

Compact systeem met platenspeler

Een goed compact systeem met een platenspeler moet een cd-speler, een radio, een Bluetooth-verbinding en een USB-poort hebben om muziek te digitaliseren.

Voordelen:

Het voordeel van zo’n systeem is dat je verschillende apparaten in één hebt.

Nadelen:

Als een reparatie nodig is, kan de platenspeler niet worden gedemonteerd. In plaats daarvan moet het hele compacte systeem naar de reparatie worden gebracht.

Een goede kwaliteit is ook belangrijk voor een compact systeem met draaitafel.

Tegenwoordig kun je ook je muziek digitaliseren.

De bekendste zijn Panasonic, Philips, LG, Yamaha en Dual.

Philips werd in 1082 opgericht. Dit bedrijf ontwikkelde de cassette in de jaren ’60. Vandaag de dag heeft Philips een breed scala aan compacte apparatuur.
Panasonic is ook een van de toonaangevende fabrikanten. De Japanse fabrikant heeft veel compacte systemen in verschillende prijsklassen.

De gespecialiseerde handel heeft als voordeel dat u hier goed advies kunt krijgen en het systeem kunt testen. Vooral als u niet bekend bent met draaitafels, is het aan te raden om bij een speciaalzaak te kopen. Er is een ruime keuze aan systemen op het internet. Vaak zijn de prijzen goedkoper dan ter plaatse. Om het juiste compacte systeem met draaitafel voor u te vinden, is het de moeite waard Lees de testrapporten.

– Het verhaal

De plaat is in de jaren ’90 vervangen door de CD. Steeds minder mensen waren geïnteresseerd in een platenspeler. Zo werden compacte systemen kleiner. Het MP3-formaat werd ook populairder en er werden minder CD’s en compacte systemen gekocht. Onlangs is de wens om platen te kopen weer terug en is er weer een compact systeem met een platenspeler te koop.

– Gegevens, cijfers, feiten

Voorlopers waren de zogenaamde muziekkisten van de jaren ’50.
De platen werden vanaf 1958 verkocht en waren zeer populair.

– Prijzen: Hoeveel kost een compact systeem met platenspeler?

U kunt een goedkoop systeem kopen voor slechts 199 euro.

Als een nog beter geluidsresultaat gewenst is, is het de moeite waard om andere luidsprekers aan te schaffen. Een Bluetooth-audio-adapter kan ook een handig accessoire zijn als u uw systeem wilt aansluiten op andere apparaten.
Er zijn speciale schoonmaakmiddelen en doeken beschikbaar voor langwerpige platen, zodat het mooie geluid lang bewaard blijft.

Een alternatief is een enkele draaitafel.