Elektrische snelkookpan

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Elektrische snelkookpan

Een elektrische snelkookpan is een zeer interessant alternatief voor een fornuis. Vooral als de stress in het dagelijks leven groot is of als er veel gekookt wordt onderweg (kamperen). Met vele nuttige functies kan het fornuis voor vele doeleinden worden gebruikt. Inmiddels is het apparaat al een echte klassieker, want de eerste modellen waren al in de jaren ’70 op de markt. Vooral als het gaat om het besparen van veel tijd bij het koken, biedt de snelkookpan veel voordelen.

Met behulp van een snelkookpan kunt u verschillende soorten gerechten bereiden. Een dergelijk apparaat is geschikt voor groenten, gebraad, soepen of stoofschotels. Dergelijke apparaten zijn al enkele decennia op de markt. Pas toen de eerste microgolven op de markt kwamen, ging de hausse in kookpotten ten onder. Maar dit gebied geniet nog steeds grote populariteit. Een snelkookpan is uitgerust met moderne functies, vooral als het gaat om het creëren van gerechten snel en heerlijk. Er zijn ook veel recepten die speciaal voor dit type kookpot zijn ontworpen. Dit maakt het mogelijk om ze snel en veilig te creëren. Bovendien kunnen gerechten nauwkeurig en voorzichtig worden bereid, zodat er aan het eind een heerlijke maaltijd wordt geserveerd. Elke moderne keuken kan profiteren van deze hoge kwaliteit.

Een elektrische snelkookpan moet voldoen aan een aantal eisen in de huidige wereld. Naast het eigenlijke kookproces zijn de toestellen uitgerust met tal van extra’s die het gebruik ervan veel vergemakkelijken. Sommige modellen zijn bijvoorbeeld echte multikokers en hoeven niet te zijn De vereisten omvatten een automatische uitschakeling als bijvoorbeeld een bepaalde kooktijd is voltooid. Een stoptijdmodus maakt ook deel uit van de uitrusting van veel apparaten. Als er problemen zijn tijdens het koken, klinkt er een alarmsignaal. Bij deze kookpotten is veiligheid een bijzonder belangrijk punt. Omdat de modellen onder hoge druk werken om de gerechten snel te kunnen koken, is een hoge mate van betrouwbaarheid vereist. Daarom zijn er een aantal automatische functies waarbij het toestel zelf een kookproces aanstuurt. Met behulp van een elektrische klok kan de gebruiker op elk moment de resterende kooktijd aflezen. Zodra het kookproces is voltooid, wordt het apparaat automatisch uitgeschakeld en kunnen de gerechten worden geserveerd. Een extra stopmodus zorgt ervoor dat het apparaat op elk moment kan worden uitgeschakeld. Een belangrijk criterium is vooral de afdichting van de pot, omdat dit ervoor zorgt dat een kookproces ook bij hoge temperaturen perfect werkt.

Onze Top 10 – Elektrische snelkookpan

Een elektrische snelkookpan kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Het kan bijvoorbeeld gebruikt worden in het dagelijks leven thuis, maar ook op de camping of bij een barbecue. Voorwaarde voor gebruik is wel een elektrische aansluiting, zodat de pot in gebruik kan worden genomen. Dit multifunctionele fornuis kan worden gebruikt voor talloze acties in de wereld van vandaag. Vooral in situaties waar het snel moet gebeuren, maar toch een goede kwaliteit van het voedsel nodig is. Daarnaast kan de snelkookpan ook dienen als opwarmfunctie wanneer er voedsel voor vrienden of gasten moet worden bewaard. Het apparaat voldoet dus zeer betrouwbaar aan hoge eisen en is een handige assistent voor de bereiding van voedsel. De kookpot kan niet alleen thuis worden gebruikt, maar ook op reis. Dankzij zijn robuuste afwerking is hij ook geschikt voor dagelijks gebruik.

Als alternatief voor een snelkookpan is een stoomboot zeer geschikt. Deze apparaten kunnen voor vele toepassingen worden gebruikt, vooral wanneer voedsel op een bijzonder zachte manier moet worden verhit. Alle gerechten die in een normale kookpot kunnen worden bereid, kunnen ook zonder problemen in een stoomboot worden gebruikt. Hier wordt het voedsel absoluut voorzichtig gekookt, zodat veel mineralen en vitaminen behouden blijven. Als het voedsel in een zak wordt verpakt, kan het op lage temperatuur worden bereid. Ook kunnen meerdere voedingsmiddelen tegelijkertijd worden verwarmd in een stoomboot. Dat scheelt niet alleen in de elektriciteitskosten, maar ook in de tijd. Een groot voordeel is dat er niets kan branden, zelfs niet als het apparaat niet onder toezicht staat. Door gebruik te maken van een specifieke programmakeuze wordt het voedsel betrouwbaar opgewarmd.

Bekende fabrikanten die elektrische snelkookpannen in hun assortiment hebben zijn Bosch, Profi Cock, Moulinex, Tefal, Steba, Elo, WM, Fissler en Silit. In de afgelopen jaren is de ontwikkeling voortdurend uitgebreid, zodat de meeste modellen zeer intelligente kookprogramma’s hebben. Deze zorgen ervoor dat de kooktijd exact is, zodat het eten op tijd klaar is.

Een snelkookpan biedt het voordeel van een eenvoudige bediening. Zelfs voor klein geld zijn er apparaten op de markt die het leven in het huishouden gemakkelijker maken. Vooral in het hectische leven van alledag kunnen ze hun functies bewijzen. Dankzij ingenieuze functies en intelligente programma’s is een zo goed mogelijke verbranding. Bovendien zijn de modellen zeer energiezuinig en schakelen ze automatisch uit zodra de gerechten hun kooktijd hebben bereikt. Omdat het deksel hermetisch gesloten is, kan de inhoud bijzonder snel worden verhit. Hierdoor ontstaat waterdamp, wat zorgt voor een zachte bereiding van het voedsel. Om een constante controle over de bestaande druk te hebben, kan deze op een display worden afgelezen. Aangezien dergelijke modellen al vele decennia bestaan, is deze methode zeer succesvol gebleken. Toch zijn de fabrikanten altijd in staat geweest om nieuwe verbeteringen in het kookproces aan te brengen om de apparaten uiteindelijk nog effectiever te maken.

Voordat u een snelkookpan koopt, moet u rekening houden met een aantal criteria. In de eerste plaats is het volume belangrijk, zodat ook grotere hoeveelheden voldoende ruimte hebben. De afdichtingen en rubberen ringen zijn vooral belangrijk voor een lange levensduur, want als hier inferieure kwaliteit wordt gebruikt, zal dit een negatief effect hebben. Een bestaande TÜV-certificering zorgt voor veiligheid, omdat er tijdens het koken een hoge druk ontstaat en de pot gemakkelijk bestand moet zijn tegen deze druk. Het deksel moet zorgvuldig worden onderzocht, want het moet perfect sluiten. Het is ook belangrijk dat het gebruikte materiaal bestand is tegen zuren wanneer de pot wordt gereinigd met reinigingsmiddelen.

Elke fabrikant rust zijn producten anders uit en er zijn ook nuttige accessoires voor de snelkookpan om het werken met het apparaat te vergemakkelijken. Bijvoorbeeld een frituurmandje en een stoomzeef, waar het eten beter en sneller kan worden bereid. In de meeste gevallen moeten dergelijke accessoires afzonderlijk worden aangeschaft en zijn ze niet inbegrepen in het aankooppakket.