Vistent

1-2 Person Folding Camping tent Cot with bed 4 Season Waterproof Outdoor tentUltralight Bivy Tent Camping Sleeping Bag Tent Lightweight Single Person Tent
Link1-2 Person Folding Camping tent Cot with bed 4 Season Waterproof Outdoor tent*Ultralight Bivy Tent Camping Sleeping Bag Tent Lightweight Single Person Tent*
VerfügbarkeitLieferung in 5 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: WorldwideLieferung in 10 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Worldwide
Preis € 132,00
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 49,99
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
1-2 Person Folding Camping tent Cot with bed 4 Season Waterproof Outdoor tent
VerfügbarkeitLieferung in 5 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Worldwide
€ 132,00
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Ultralight Bivy Tent Camping Sleeping Bag Tent Lightweight Single Person Tent
VerfügbarkeitLieferung in 10 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Worldwide
€ 49,99
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk Vistent

Een vistent, ook wel karpertent genoemd, heeft een zeer compact ontwerp. Het is weerbestendig en wordt tijdens het vissen dicht bij het visgebied opgesteld. Vistenten zijn meestal in olijftinten, zodat ze harmonisch in de omgeving passen.
De statuten van veel visclubs bepalen nu dat de kleur van de tent moet passen bij de omgeving. Met een conventionele tent in opvallende kleuren kan je gevraagd worden het water te verlaten.
Hetzelfde geldt voor een tent met een stevige vloer. Een vistent is bedoeld als bescherming tegen het weer en heeft als zodanig geen vaste grond nodig. Vistenten zijn daarom uitgerust met afneembare vloerzeilen, zodat de visser zich direct kan aanpassen aan de gegeven voorschriften.
Veel vistenten hebben ook een ritssluiting om het voorste gedeelte te scheiden. Dit onderdeel kan dan vervangen worden door een muggengaas. Dit geeft een goed zicht op de vishengels en op warme zomeravonden is het binnen in de tent aangenaam koel.
Vistenten worden echter vooral gebruikt als bescherming tegen weer en wind. Dus vissers kunnen nog steeds vissen op regenachtige dagen. De moderne bivvy vistenten en ook de klassieke vistenten zijn relatief licht en kunnen compact worden ingepakt. Vistenten zijn beschikbaar voor één, twee of drie personen.
Dankzij het lichte gewicht en het compacte formaat kunnen vistenten over lange afstanden naar de visplek worden getransporteerd. Ze zijn licht en eenvoudig op te zetten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Grotere tenten hebben vaak een soort luifel en bieden daarom extra opslagruimte voor visuitrusting. Veel tentmodellen zijn ontworpen voor de winter uitgerust met een speciale hoes, de winterhuid. Dit voorkomt de vorming van condenswater in de tent. Veel vistenten zijn ook geschikt voor een kampeertrip met het gezin.
Natuurlijk is het belangrijk dat de vistenten het water lang buiten houden. Daarom is de waterdoorlaatbaarheid van het tentdoek erg belangrijk. Het wordt gemeten in millimeters waterkolom (mmh2O) en is afhankelijk van de tijd die nodig is om drie druppels water onder constante druk door het tentdoek te laten dringen.
De waarde wordt bepaald door 10 vierkante centimeter stof onder een meetcilinder te rekken. De meetcilinder wordt gevuld met water en elke seconde wordt 10 milliliter water toegevoegd. Als zich na 30 seconden een derde waterdruppel vormt, komt dit overeen met 300 millimeter waterkolom.
Volgens de Europese DIN-norm wordt een stof als waterdicht beschouwd als deze een waarde van 1.500 mm waterkolom heeft. In Zwitserland geldt een waarde van minimaal 4.000 mm waterkolom. Deze waarde geldt alleen voor nieuw tentdoek. Er wordt geen uitspraak gedaan over de waterdoorlaatbaarheid van de ritsen.
Samenvattend kan men zeggen dat een vistent bescherming biedt tegen wind, zon en regen. Het heeft een hoge kwaliteit afwerking en is gemaakt van goede kwaliteit materialen. Het biedt ruimte voor een of meer mensen. Het kan worden ingepakt om ruimte te besparen en is gemakkelijk te vervoeren dankzij het lage gewicht. Het biedt bescherming tegen muggen en tegen extreme kou.

Onze Top 10 – vistent

Nr. 1
1-2 Person Folding Camping tent Cot with bed 4 Season Waterproof Outdoor tent
Kundenbewertungen
1-2 Person Folding Camping tent Cot with bed 4 Season Waterproof Outdoor tent*
von Unbranded

Welcome to our store1-2 Person Folding Camping tent Cot with bed 4 Season Waterproof Outdoor tent 1-2 Person Camping tent High Quality Folding 4 Season Tent Cot with Bed Outdoor Activity waterproof Camping tentDescription: Model Number: JIAOFabric: Silver coated 210D PU4000 Oxford FabricArea: 1-2  Person TentTent Style: Diagonal Bracing TypeSeason: Four-season TentStructure: One Bed...

 Preis: € 132,00 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Nr. 2
Ultralight Bivy Tent Camping Sleeping Bag Tent Lightweight Single Person Tent
Kundenbewertungen
Ultralight Bivy Tent Camping Sleeping Bag Tent Lightweight Single Person Tent*
von Unbranded

This camping tent is easy to set up with sturdy aluminium supporter poles. It is made of polyester fibre and oxford cloth. Durable polyester fibre, inner breathable yarn mesh of the opening for ventilation. It is a perfect private shelter for you, windproof and rainproof, great for hiking, camping, backpacking.Ultralight Bivy Tent Camping Sleeping Bag Tent Lightweight Single Person TentCamping ten...

 Preis: € 49,99 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Tijdens een vistenttest wordt ervoor gezorgd dat de tent voldoende opslagruimte biedt voor de visuitrusting. Het moet ook genoeg ruimte hebben voor een of meer mensen. Met een kleine vistent kan de nodige opslagruimte worden voorzien door een luifel.
Met een vistent wordt ook een test uitgevoerd op de De kleurrijke tent wordt gerespecteerd. Omdat opvallende kleuren de vissen kunnen afschrikken, moet de tent olijfgroen, grijs, bruin of beige zijn. Neutrale kleuren zijn beter geschikt voor de omgeving.
De tent moet stabiel zijn wanneer deze wordt opgezet, zodat er zelfs bij harde wind niets gebeurt.
Een ander criterium voor een vistenttest is de verpakkingsgrootte en het gewicht. Het moet mogelijk zijn om het klein te verpakken en het moet bijzonder licht zijn. Een kleine, lichte tent is gemakkelijker te vervoeren over langere afstanden naar de visplek. Het gewicht moet lager zijn dan één kilogram.
Een goede vistent moet stahoogte hebben, zodat de hengelaar zijn hengels staande kan bekijken en ze snel kan bereiken zonder gehinderd te worden door een te lage tent.
Een goede vistent moet daarom:

  • hebben een kleine verpakkingsgrootte en een laag gewicht,
  • bestand zijn tegen wind en zware regen,
  • hebben stabiele tentstokken en haringen van goede kwaliteit en
  • hebben een aluminium koppeling.

Een vistent wordt gebruikt om de visser onder alle weersomstandigheden een schuilplaats te bieden. Zo kan hij in de zomer de brandende zon vermijden en zelfs op regenachtige dagen in alle rust verder vissen. Dankzij het lichte gewicht kan een vistent ook over langere afstanden naar de visplek worden getransporteerd. Het is opgesteld in de onmiddellijke nabijheid van de visplek. De opstelling is eenvoudig en kan snel gebeuren. De tent kan worden geopend in de richting van het visgebied. In de zomer kan er voor de opening een muskietennet worden bevestigd. De vistent kan voor één of meerdere aanlegplaatsen zorgen. Een grondzeil kan aan de binnenzijde van de tent worden bevestigd met een omtrekrits. Dit voorkomt dat insecten de tent binnendringen. Met een goede vistent kan een visser meerdere dagen op zijn favoriete visplek doorbrengen.

Het enige alternatief voor een vistent is een visparaplu, maar deze is niet geschikt voor overnachtingen. Normale tenten zijn niet echt een alternatief, omdat kamperen meestal verboden is langs het water en u uit het water kunt worden gezet als u een tent opzet. Vistenten zonder bodem worden niet als tenten beschouwd. De vloer kan later met een rits aan de tent worden bevestigd voor een overnachting.

Sommige fabrikanten van vistenten zijn dat wel:
Lucx
GCO
Ehmann
Kopvoorn
HYSENM.
Hoge piek
Zebco
Kampvuur
MK-Angelsport
Fox
bont
Anaconda
Queedo
Paladin

Moderne vistenten zijn gemaakt van thermoplastisch synthetisch rubber (TPE). Ze zijn zeer licht en absoluut waterdicht. TPE-vistenten zijn verkrijgbaar als volledig afsluitbare tenten of als eenvoudige wind- en regenbescherming. De palen zijn meestal gemaakt van glasvezel. Ze zijn zeer licht en flexibel.

Vistenten zijn meestal alleen verkrijgbaar in speciale winkels voor visuitrusting. In deze winkels kunt u de aangeboden vistenten bezichtigen en advies inwinnen. U zult echter de reis moeten accepteren en meestal genoegen moeten nemen met een beperkt aanbod. U kunt ook vistenten kopen op het internet. Hier vindt u een veel grotere selectie. U kunt ook informatie over de verschillende vistenten krijgen via verschillende testportalen. Veel online winkels bieden verschillende filters aan waarmee u het gewenste product kunt samenstellen. Op de vergelijkingsportalen kunt u vervolgens de verschillende modellen vergelijken en de beste prijs voor het geselecteerde model vinden. Als Als u de vistent op het internet bestelt, wordt deze direct bij u thuis afgeleverd. Als het je niet bevalt, heb je een 14-daags recht van terugkeer.
De aanbiedingen op het internet zijn meestal goedkoper dan in de buurtwinkels, omdat er veel concurrentie is tussen onlinewinkels.

Bij de aankoop van een vistent spelen verschillende criteria een rol:

Prijs van de vistent
Natuurlijk is de prijs een belangrijk criterium. Als je een klein budget beschikbaar hebt, moet je kijken naar paraplutententen. De bivvy tenten zijn van hogere kwaliteit maar ook duurder.
Verwerking
Het is ook erg belangrijk om een goede afwerking te hebben met stevige naden, die ook extra bescherming moeten hebben zodat er geen water door kan dringen in de tent. Dubbele, gelijmde of getapete naden worden aanbevolen. De ritsen moeten ook stabiel zijn. Ze moeten ook worden beschermd tegen regen en ze moeten soepel lopen. Om de vistent een stevige standplaats te geven, moet deze voorzien zijn van een bestendig hengelsysteem. Verder moet het mogelijk zijn om de vistent met grondhaken aan de grond te verankeren en de lijnen moeten ook extreem robuust zijn zodat de wind de tent niet kan beschadigen.
Gewicht van de vistent
Een vistent moet een laag gewicht hebben, zodat deze over langere afstanden kan worden vervoerd. Een stok van aluminium of glasvezel vermindert het gewicht van de tent aanzienlijk. Het materiaal van de tent zelf heeft ook invloed op het gewicht. De vistent mag in geen geval meer dan tien kilo wegen.
Verpakkingsgrootte van de vistent
Om de tent gemakkelijk te kunnen vervoeren, moet deze een kleine verpakking hebben. Bij hoogwaardige vistenten nemen de stokken, de tenthuid en de extra uitrusting zeer weinig ruimte in beslag en bevinden zich meestal in van een tentdraagtas. Dit moet in de levering worden opgenomen.
Leveringsomvang van de vistent
Ook de omvang van de levering van de vistent moet in aanmerking worden genomen. Een tentbasis, haringen, hengelhouders, grondhaken (stormstokken), een rubberen hamer en een draagtas zijn bij de levering van enkele vistenten inbegrepen. U moet ervoor zorgen dat de leveringsomvang zo volledig mogelijk is, want dat bespaart u veel geld.
Het opzetten van de vistent
Het opzetten van de vistent moet snel en eenvoudig zijn. Alleen de stokken moeten in elkaar worden gezet, de tenthuid moet worden omgegooid en dan moet alles worden vastgezet met haringen en grondankers. Sommige modellen hebben speciale montagesystemen en kunnen in minder dan twee minuten worden opgesteld. Met hen kan de visplek snel worden veranderd, zelfs bij slecht weer.
Vistent met of zonder bodem
Om beschermd te zijn tegen nattigheid en bodemvervuiling hebben veel vistenten een bodembedekker. Op sommige wateren is het echter verboden om een tent met een grondzeil op te zetten. Daarom moet u, vooral als u regelmatig van plaats wisselt, kiezen voor een vistent met een uitneembare tentvloer. Zo ben je altijd voorbereid op het geval van een val.
Kleur van de vistent
Omdat de vistent in de omgeving past, moet deze een neutrale kleur hebben zoals olijfgroen, bruin, camouflage of beige. Om in de zomer niet te veel op te warmen, mag de kleur niet te donker zijn.
Materiaal van de vistent
De vistent moet gemaakt zijn van een scheurvast, waterdicht en licht materiaal. Meestal zijn vistenten gemaakt van polyester of polyamide, soms ook van geïmpregneerde stof. Om gewicht te besparen is polyester meer aan te bevelen dan het zwaardere katoen. Het materiaal moet ook worden gecontroleerd op waterdoorlaatbaarheid, de door de waarde van de waterkolom. De waterkolom moet zo hoog mogelijk zijn, want dan blijft de tent binnenin langer droog. Vistenten met een waterkolom van 10.000 mm worden aanbevolen.
Ramen en deuren in de vistent
De vistent moet ramen hebben die in de regen of ’s nachts goed gesloten kunnen worden. Dit wordt gegarandeerd door een rits en een beschermstrook met klittenbandsluiting. De ramen zijn meestal gemaakt van een robuuste, transparante folie die kan worden geopend. De ramen moeten worden bedekt met een vliegennet om te voorkomen dat er muggen in de tent komen.

Een zeer nuttig accessoire voor een vistent is een muggengaas voor de voorkant. Het muskietennet moet met een rits kunnen worden bevestigd in plaats van met de deur.
Voor koude dagen raden wij een tentverwarming aan, die zorgt voor een aangename warmte in de tent. Voor de nachten moet u een comfortabele karpervormige bank kopen. Het comfort van een karperligstoel is zeer hoog en het is ook geschikt voor langere vistochten of gewoon om tussendoor uit te rusten. Om ’s nachts niet te bevriezen, is een slaapzak ook een goede aankoop.