Elektronica

Elektronica & Computers

Hier vindt u een selectie van onze vergelijkingen op het gebied van elektronica & computers en meer.

Van de beamer tot de WLAN-router is alles beschikbaar.


De geschiedenis van de elektronica

De wereld van de elektronica is een nooit stervende en zich voortdurend ontwikkelende sector. Sinds het ontstaan van de elektronica wordt deze gekenmerkt door nieuwe uitvindingen en verdere ontwikkelingen en is er eindeloos veel vooruitgang geboekt.

In het begin was er elektriciteit…

Tegenwoordig is elektriciteit een vanzelfsprekend massaproduct en wordt het ten onrechte beschouwd als eindeloos beschikbaar. In onze ogen is het een vanzelfsprekendheid, zonder welke we niet zouden kunnen leven, omdat: Zonder elektriciteit zouden we ons voedsel niet eens kunnen koelen of koken. En dan zijn er natuurlijk nog al onze luxegoederen, zoals mobiele telefoons, tv-toestellen en nog een paar andere. Ze hebben ook elektriciteit nodig om te worden gebruikt volgens hun creatie. Maar waar komen onze alledaagse voorwerpen eigenlijk vandaan?

Van de televisie naar de computer naar de tablet.

Het eerste televisietoestel ter wereld werd in 1883 ontworpen door Paul Nipkow…

is ontstaan. Al in 1843 werd er gespeculeerd over geluids- en beeldtransmissies, maar pas veertig jaar later vond de implementatie plaats. De oorsprong van alle televisietoestellen was een klein scherm van onscherpe beeldkwaliteit, gevat in een grote behuizing die de eigenlijke elektronica verborg. De eerste overgangsmodellen waren Buis-tv’s: vierkante behuizingen met een scherm, waarvan de afstandsbedieningen nog steeds individueel met het betreffende apparaat waren verbonden. Vandaag de dag heeft elk huis echter een groot scherm dat slechts enkele centimeters dik is, soms gekromd, en dat beelden speldenprikkend weergeeft. Het kan worden bediend met een universele afstandsbediening die compatibel is met bijna elk televisietoestel. De verdere ontwikkeling die uit de televisie komt is de personal computer. Bestaande uit een monitor, een server, een muis en een toetsenbord, bood dit in eerste instantie de mogelijkheid om gegevens elektronisch te verwerken in de vorm van getallen (mainframe computer). Het is spannend dat de huidige PC’s ook geluiden, beelden en brieven kunnen verwerken, maar deze verschijnen alleen in deze vorm voor het ziende oog. Binnenin zet de computer de letters en afbeeldingen nog steeds om in cijfers en werkt ermee. Hetzelfde geldt voor het terugroepen van opgeslagen gegevens van grafische kaarten. Het latere gevolg van de PC, de laptop, werkt in principe volgens hetzelfde principe. Het is een draagbare vorm van een grote PC en is nu gereduceerd van vijf centimeter tot minder dan één centimeter dikte. Veel aanpassingen en verbeteringen in de prestaties gingen echter hand in hand met de vernauwing van de behuizing. De laptops zijn op hun beurt weer geëvolueerd naar kleinere modellen die lijken op oversized smartphones en eigenlijk een soort overgangsproduct zouden kunnen zijn. De platte pads werken ook als een PC, maar zijn niet geschikt voor telefonie. Voor pads en mobiele telefoons zijn er al zogenaamde powerbanks. Zij leveren diëlektrische apparaten tot vijf keer met een volledige batterijlading en kan ook de klassieke oplaadkabel thuis vervangen. De mobiele telefoons zijn de nakomelingen van de draadloze telefoon, die op zijn beurt weer is afgeleid van de telefoon met het draaiwiel. Een draadloze telefoon werd uitgevonden door George Harry Sweigert en kreeg zijn patent in 1969.

De wereld van de fotografie

Soortgelijke ontwikkelingen als hierboven genoemd zijn in de loop der jaren in de fotografie te zien geweest. Van de eerste reflexcamera tot de kleine digitale camera die geschikt is voor het reizen met een SSD-geheugenkaart zijn slechts enkele jaren verstreken. Tussen de twee modellen zit nog steeds de wegwerpcamera, die optisch vergelijkbaar is met het digitale model, maar dan alleen voor eenmalig gebruik. Eenmaal moesten er filmrollen in de camera worden geplaatst die eerst in een fotolab moesten worden ontwikkeld voordat de voltooide foto’s konden worden onderzocht. Tegenwoordig krijgt men direct na de opname een foto en met de geheugenkaart kan men enkele honderden tot duizenden foto’s opslaan op de camera.

Als je van sport houdt…

…heeft een hoverboard. Na de golfborden

ze zijn de tweede opvolger van een klassiek skateboard. Ze verschillen in het feit dat de Hovers niet in een laterale of diagonale positie moeten worden gereden, maar met het lichaam in frontale uitlijning. De wielen bevinden zich niet onder het bord, maar zijwaarts, die dat maakt het bord een soort van zweven. Het originele model van zo’n bord is overgenomen uit de film Back to the Future, waar het bord geen wielen had en was ontworpen als een vliegend bord. Het echte model van vandaag wordt gecontroleerd door het verschuiven van het lichaamsgewicht. De Smartwatch is ook interessant voor het sportieve aspect. Dit is niet alleen een horloge dat

tijd, maar is ook in staat om verschillende apps te installeren. De klok kan bijvoorbeeld worden gebruikt om een SMS te versturen, e-mails van het bedrijf te controleren, naar muziek te luisteren of verbinding te maken met een PC.

Ook de amusementssector is niet ongemoeid gelaten

Voor de gokkers onder ons heeft de ontwikkeling van elektronica ook veel in petto. Zo is er bijvoorbeeld een zogenaamde VR-goggle ontwikkeld voor een realistisch spel. Deze creëren een realistische 3D-wereld in combinatie met een smartphone en laten de speler in een fantasiewereld duiken. De bijpassende gaming headset is beschikbaar, die gebaseerd is op de klassieke on-ear hoofdtelefoon. De meeste van hen hebben ook een microfoon om te communiceren met je gamecollega’s in rollenspellen. Maar ook muziekliefhebbers mogen niet worden vergeten. De eerste instrumenten voor geluidsweergave waren platenspelers met een megafoon erboven. Ook deze hebben in principe tot op de dag van vandaag overleefd; ze zijn alleen in de loop van de tijd verbeterd en aangepast. Moderne draaitafels zijn niet, zoals de originele modellen, frames op menselijke maat, maar zijn ongeveer even groot als de eerste geproduceerde laptops; misschien iets groter. Ze zijn vooral populair bij De mensheid heeft dus echte vooruitgang geboekt in termen van ontwikkeling en maakt zelfs geen plannen om te stoppen. Bijna elke week wordt ergens ter wereld een nieuwe versie van een product uitgebracht. En als het geen aangepaste vorm is, is het een nieuwe uitvinding die terug te voeren is op bestaande producten.

Onze elektronica & computer onderwerpen

Ruisonderdrukkende koptelefoon
gsm-tracker
Nostalgie-platenspeler
Powerbank 50000mah
Toshiba-televisie
Panasonic-televisie
Samsung 32 inch televisie
Hp Deskjet Printer
Hp-notebook
Telefoon voor senioren
Rollei Actie Cam
Av Ontvangerversterker
Bluetooth-adapter
Bluetooth-muis
Plafondluidspreker
Digitale radio
href=“https:/uw productvergelijking.de/dvb-t- binnenhuisantenne-test/“>DvbT binnenhuisantenne
Elektronisch dartbord
Externe geluidskaart
Endoscoopcamera
Draadloze muis
Elektrische riemoproller
Gettoblaster
Gps Tracker
Infrarood radiatoren
Inductief oplaadstation
Karaoke-installatie
Elektronische systemen voor auto’s
Laptopkoeler
Kinderen Cd speler
Negatieve scanner
Plasmasnijders
Platenspeler Met luidspreker
Lte Router
Mp3-speler Bluetooth
samenzweerder
Volgsystemen
Ps4 Stuur
Stereo versterker
Zakalalarm
Smartwatch
Torenventilator
Walkie Talkie Batterij
Onderwatercamera
Usb-camera endoscoop
Ultrasone reinigingseenheid
Video-intercomsysteem
Videodeurintercomsysteem
Draagbare Dvd-speler
Bluetooth Fm-zender
Boekenlamp
Televisie 28 inch
Gehoorbescherming Met radio
Grafische tablet met display
Handnaaimachine
hdmi-schakelaar
Infraroodlamp
Elektrische inhalator
Camerabril
href=“https:/uw-product-vergelijking.com/micro-stereo-systeem-test/“>micro-stereo-systeem
mp4-speler
Patchveld Cat 7
cd-radiorecorder
Satellietzoeker
Smartwatches voor dames
Soundbase
Polshorloge Stemuitvoer
tabletcomputer
Dierencamera
Intercomsysteem met camera
Inbouwradio
Usb-microscoop
Shredder aanbouwdeel
Antennekabel
Dvb C-stick
Draadloze schakelaarset
netwerkschakelaar
Uv-filter 67mm
Stemverstoorder
Laptop
75 inch televisie
href=“https: /uw-product comparison.com/bluetooth-zender-test/“>BluetoothTransmitter
cinchkabel
Hdmi-splinter
full HD-camcorder
Lte-antenne
Slimme Tv-doos
Hifi-vloerstaande luidsprekers
Centrale stofzuiger
Keukenonderbank radio met CD
Plafondmonitor
4 compartimenten 12v-verdeler
4 Contactdoos voor de afstandsbediening
4k-televisie
Bluetooth-bloeddrukmeter
Bluetooth-luidsprekers Met radio
Waterdichte Bluetooth-luidspreker
Bluetooth-luidspreker
Lnb Tweeling
Antennesplitter
Aa-batterij
toegangspunt buiten
href=“https:/uw-productvergelijking.de/all-in-one-pc-test/“>AllIn One Pc
Analoge Digitale Convertor
Android-tablet
Brugcamera
Digitale satellietontvanger
Discman
Mobiel horloge
Camcorder
computerheadset
Permanent licht
Drone met camera
Huisalarmsystemen
Hifi-installatie
Ip-camera’s
Iptv
Lichaamsvetschaal
lichttafels
Nd-filter
Nfc-ring
Bloeddrukmeter
Cb-radio’s
Dlp Beamer
Dvb T Stokken
href=“https:/uw-productvergelijking.com/extreem-heldere-led-zaklamptest/“>Extreem heldere geleide zaklamp
full-HD-projector
Radio-alarmsystemen
Draadloze rookmelder
Radioscanner

Mobiele telefoon beschermingsfilms
Mobiele telefoon voorzetlenzen
Internet Tv-box
Ipad-beschermfolie
Mini-Beamer en Mobiele Beamer
Mini-stereosysteem
4k-camcorder
gebogen monitor
Dmx-regelaar
Harde schijf docking station
Glasconvector
Gsm-repeater
hifituner
Ipad-laadstation
iptv-ontvanger
Okto LNB
Quattro LNB
href=“https:/uw-productvergelijking.com/kaart-lezer-interne test/“>kaart-lezer-interne test
Compact systeem Zonder luidspreker
Sprekersschakelaar
Nachtzicht licht infrarood
Stereosysteem met platenspeler
beamerbeeldscherm
Ultra Hd TV
32 inch televisie
Cd-speler met Bluetooth
Computer naaimachine
Dab-antennes
Dab-klokradio
Elektrische slijper
spelnotitieboekje
Intercomsystemen
Hdmi Tv Sticks
Ipad display beschermfolie
Iphone beschermfolie
Compacte eenheid schar
Linux Sat-ontvanger
href=“https:/uw-productvergelijking.com/moving-head-test/“>MovingHead
miniprojector
Noodtelefoon
notebookbatterij
Oscilloscoop
Pa-vermogensversterker
Tracker
Fase koppeling
Platenspeler Retro
Scartadapter
Schakelbare contactdoosstrip
Smartphone met vingerafdruksensor
Soundbar-luidspreker
Spelcomputer
Spionagekamp
Stopcontactstrip Individueel schakelbaar
Stroomstrip Hoofdslaaf
streamingbox
streamingstick
Schakelaar 16 Poort
Schakelaar 8 Poort
Tablet Toetsenbord
Zaklamp Oplaadbaar
Toetsenbordreiniger
Thermische sublimatie printer
Draagbare luidspreker
Transponderlezer
Tv Dvd-combinatie
tv-ontvanger
Ukw-antenne
Onderwatercamera
Bluetooth-versterker
Versterker met optische ingang
Verborgen camera’s
Verticaal Hifi-muzieksysteem
Videoapparatuur Voor hoofdsteunen
Vr Bril
Weiland hek apparaat
Wii-controller
Windgenerator
Draadloze bewakingscamera
Wlan-TV
href=“https:/uw-product-vergelijking.com/pa-loudspeaker-test/“>PaLoudspeaker
Pc Afstemsoftware
stroombank zonne-energie
Geluidsniveaumeter
Contactdoosstrook met Usb-aansluiting
Smartphone Vr Bril
toegangspoort
Tablet
3D-beamer
Elektrische luchtpomp
Externe aandrijving
Contactdooszekering
Buitenluidsprekers
Contactdoosbeveiliging
Batterijtester
Identiteitskaart voor kaartlezers
Schoenendroger
Defibrillator
Wereldontvanger
Broedmachine
Documentairebeeldcamera
href=“https:/uw-productvergelijking.de/loupe light-test/“>loupe light
Zat multiswitch
Scart Hdmi Converter
Draagbaar muzieksysteem
Alcoholtester
Documentversnipperaar
gebogen televisie
Miniversterker
Antenneversterker
Beamer
Wlan Router
Powerlinedevolo Dlan 650 Starter Kit
Fritz Wlan Repeater 1750e
Powerlinedevolo Dlan 1200 Starter Kit
Routerasus Rt Ac56u
Routerasus Rt Ac87u
Routeravm Fritzbox 7390
Routeravm Fritzbox 7490
Router Telecom Speedport W724v
Routertplaat Archer C7
Wlan Repeater avm Fritz Wlan Repeater 310
Router
Soundbar
Dvb T2 Ontvanger
Papiervernietiger
Daglichtlamp
Mobiele telefoon voor senioren
Powerline
Internet Radio Imperial Dabman I200
internetradio

e-boeklezer
E Sigarettenstartset
Elektrische sigarettenvulmachine Snelrol
Elektrostimulatie
Wlan Repeater
Rookmelder
Powerbank
Grafische kaarten
mp3-speler
Ssd
Laserprinter
href=“https:/uw-productvergelijking.com/digitale camera test/“>digitale camera
Multifunctionele printer
SLR-camera
Hoofdtelefoon
Naaimachine
Monitor
Sat-ontvanger
Blu Ray-speler
Webcam
av-ontvanger
Beveiligingscamera
Microfoon
Ultrabook
Platenspeler
Inktjetprinter
Hoofdbord
slimme tv
Systeemcamera
game-PC
gamemuis
Gaming toetsenbord
Verdamper
Usb-stick
Nas
href=“https:/uw-productvergelijking.com/gaming-monitor-test/“>GamingMonitor
Verdamper
wekkerradio
E Shisha
5 inch Smartphone
Zonnebatterij
42 inch televisie
39 inch televisie
3 Tb Harde schijf
Alarm deurstop
Aquariumregelaar verwarming
Digitale fotolijst met Wlan
Elektrische onkruidverdelger
Filmcamera
Mobiele telefoon headset
Nachtzichtbril
Zoutkristallamp
Slaaptracker
Gelprinter
Elektronische parkeermeter
Opvouwbare mobiele telefoon
Coaxiale kabel
href=“https:/uw-productvergelijking.de/quad-test/“>quad
Satellietluidsprekers
Geluidsdek
Contactdoosradio
Zonneverlichting met bewegingsmelder
Gigaset draadloze telefoon
Mobiele telefoon kogelvrij glas
Obd2 Diagnostisch apparaat
Schijfantenne
4gb grafische kaart
Videoradiotransmissie
Ip Beveiligingscamera
Projectieklok
Radio weerstation
weerstation
Compacte camera
Sat Finder
E Sigaret
Geleide nageldroger
Digitale timer
Telefunken-televisie
href=“https:/uw-product-vergelijking.com/extern-blu-ray-brander-test/“>extern-Bluray brander
Fm-zender
Notitieboekje
Reisadapters
Rollei schuifscanner
In Oortelefoons
Draadloze hoofdtelefoon
3D-printer
A3 Printer
handscanner
Bluetooth-headset
Bluetooth-headset
Compacte eenheid met platenspeler
Ps4 Hoofdtelefoon
Radio-klokradio
Radiogestuurde wekker
Medion Erazer P7648 Notebook
TEAC MC-D800
Netbook
Powerbank 10000mah
3D-scanner
Bluetooth Printer
Documentscanner
Printer
Monopod
Camera voor eenmalig gebruik
Kleurenlaserprinter
Fax
Fotodrukker

Foto rugzak
Fotoscanner
Fotostatief
fototas
Radiocontactdozen
gamekoptelefoon
Haartrimmers
Camera statief
Cameratas
Huistelefoon
Kopieerapparaten
Lichte wekker
Microscoop
Over oortelefoons
Scanner
Draadloze telefoon
SD-kaart
egoïstische stok
href=“https:/uw-product-vergelijking.com/onmiddellijke beeldcamera/“>onmiddellijke beeldcamera
Geheugenkaart
Statief
Nietmachine
Daglichtwekker
Telefoonkabel
Telescoop
Universele afstandsbediening
Videocamera
wekkerlicht
Wekker
Wlan-printer
Rode Videomische Rycote