Hakzaag

Test & vergelijk Hakzaag

De beste afkortzaag in 2022 in vergelijking

De hakzaag is een elektrisch gereedschap dat rechte zaagsneden in hout maakt. Het kan functies hebben die het mogelijk maken om hoeken te snijden, waardoor het een verstekzaag wordt. Een verstekzaag lijkt op een cirkelzaag. De meeste timmerlieden gebruiken afkortzaagmachines om op het werk precieze vierkante zaagsneden te maken.

Hakzagen hebben een beperkt toepassingsgebied, maar ze kunnen minstens twee en soms drie soorten zaagsneden maken.

Doorsneden
Een kruissnede verwijst naar elke lineaire snede die over een werkstuk parallel aan de randen wordt gemaakt. Dit is zo eenvoudig als het snijden van het uiteinde van een 2×4 bord om een 2×3 te maken. Het voordeel van een afkortzaag is dat u het zaagblad in één eenvoudige beweging op het werkstuk kunt laten vallen. Dit is veel gemakkelijker en preciezer dan elke andere methode waarbij je een zaagblad door een werkstuk moet leiden. Er zijn verschillende soorten afkortzaagmachines die ook gebruikt kunnen worden voor het maken van afkort- of haakse zaagsneden. Wanneer dergelijke functies beschikbaar zijn, worden de zagen meestal verstekzagen genoemd.

Ondanks een enigszins beperkt toepassingsgebied wat betreft de zaagsneden en werkstukken die ze aankunnen, krijgen afkortzaagmachines de voorkeur voor enkele van de meest voorkomende houtbewerkings- en constructie-eisen. Aangezien deze zagen vooral worden gebruikt voor verstekzaagsneden, zijn ze vooral nuttig bij de productie van kozijnen, kroonlijsten, poorten, dozen, latten en more.thanks aan het snelle zaagproces en de gemakkelijke hoekverstelling, kunnen de gebruikers de onderdelen in slechts enkele seconden in exacte hoeken snijden, waardoor vele onderdelen in een korte tijd kunnen worden geproduceerd.

Dwarszagen kunnen worden gebruikt voor het zagen van timmerhout, lijstwerk, vlonders, aluminium en andere non-ferrometalen, op voorwaarde dat de breedte en de diepte compatibel zijn met de beperkingen van de afmetingen van de zaag. Materiaal dat te breed is voor de afkortzaag kan met een cirkelzaag worden gezaagd. Verstekzagen kunnen ook worden gebruikt voor het zagen van vormdelen en dergelijke, waarvoor hoek- en afschuiningssnedes nodig zijn.

Koop onze Top 10 – afkortzaag

Metaalcirkelzaag: Een metaalcirkelzaag is een gespecialiseerde afkortzaag die speciaal is vervaardigd voor het zagen van metaal. Als u vaak met metaal werkt, is dit waarschijnlijk het beste gereedschap voor u. Het stelt u in staat om snel en zuiver te snijden voor het metaal waarmee u werkt, zolang de sneden maar niet in een hoek staan. Het enige wat u hoeft te doen is het metaal uit te lijnen met de slijpschijf, een snelle droogloop te maken om er zeker van te zijn dat het de beoogde markering bereikt, en de veiligheidsuitrusting aan te brengen. Van daaruit zet je het mes aan en laat je de messen het werk voor je doen.

Hout dwarszagen: Een houtkruiszaag is het meest voorkomende type cirkelzaag dat u kunt vinden. Het stelt u in staat om snel en effectief te werken. U moet er echter op letten dat u geen hoekige zaagsneden maakt met de zaag, want een afkortzaag kan alleen maar op en neer bewegen. Dit betekent dat u moet investeren in een ander gereedschap (zoals een verstekzaag) dat dergelijke zaagsneden kan maken. De afkortzagen zijn ook ongelooflijk effectief en eenvoudig te bedienen. U moet echter wel de veiligheidsmaatregelen in acht nemen en veiligheidsuitrusting gebruiken als u de beste resultaten wilt behalen.

Slijpen van de cirkelzaag: U hebt een slijpzaag nodig als u vaak in contact komt met harde materialen. Deze zagen verschillen van conventionele zagen doordat ze niet dezelfde „zaagtanden“ hebben als een typische zaag. In plaats daarvan fungeren ze als een soort slijpschijf die door materialen als asfalt, beton, tegelvloeren of metaal kan snijden. Ze werken op dezelfde manier als typische afkortzaagmachines, omdat ze alleen op en neer kunnen bewegen.

Hakzagen zijn een veel voorkomende verschijning op bouwplaatsen, vooral in de framefase. Met grote afkortzagen, muurbouten en andere kozijndelen kan in de gewenste hoeken en ook onder elke hoek worden gezaagd, en dit alles in een paar minuten. Sommige hekkenbouwers en dakwerkers gebruiken ook een hakzaag om snel en nauwkeurig hek- en dakbedekkingsmateriaal te zagen. Ook andere soorten aannemers kunnen profiteren van afkortzaagmachines. Dit geldt ook voor de installateurs die ze gebruiken om buizen te snijden.

Voor doe-het-zelvers biedt een afkortzaag eenvoudigweg een snelle, nauwkeurige en eenvoudige manier om kleinere doorsneden, verstekken en soms schuine kanten direct in de garage of winkel te maken, in plaats van te moeten vertrouwen op een handcirkelzaag.

Een goede tot zeer goede afkortzaag overtuigt in de test altijd vooral door zijn eenvoudige bediening, waardoor hij ook geschikt is voor gebruik door beginners. Bovendien zijn goede afkortzaagmachines zo uitgerust dat ze op verschillende manieren kunnen worden gebruikt, zowel in de particuliere als in de openbare sector. professioneel veld.

Voordelen
De afkortzagen maken een breed scala aan toepassingen mogelijk en zijn bovendien relatief eenvoudig te bedienen. Bovendien zijn deze zagen zowel met oplaadbare batterijen verkrijgbaar, en zijn ze bijzonder flexibel om mee te werken, als met een stroomaansluiting. Dit maakt deze zagen ook geschikt voor grotere klussen. De meeste modellen zijn ook ontworpen om bijzonder robuust en dus bijzonder duurzaam te zijn.

Nadelen
Afhankelijk van de uitrusting kunnen sommige modellen relatief meer wegen, wat betekent dat de bediening eerst moet worden aangeleerd als u nog niet eerder met zware zagen hebt gewerkt.

Bouwmaterialen
De afkortzagen zijn voornamelijk gemaakt van staal of aluminium, hoewel de zaagbladbescherming en het handvat van duurzaam kunststof kunnen worden gemaakt. De meeste afkortzaagmachines zijn gebouwd om veel werk te kunnen doorstaan. U moet overwegen een verstekzaagstandaard te kopen om lange stukken hout te ondersteunen tijdens het zagen. Met een standaard is het veel gemakkelijker om het werkstuk stabiel te houden.

Paginagrootte
Bij de keuze van een afkortzaag is het ook belangrijk rekening te houden met de zaagbladafmetingen. Grotere messen maken langere sneden mogelijk.

Andere opties zijn een lasergeleiding voor precieze zaagsneden, een stofzak om zaagsel op te vangen en elektrische remmen om het zaagblad snel te stoppen. Als u werkt in een gebied waar toegang tot een stopcontact niet mogelijk is, overweeg dan de aankoop van een draadloze afkortzaag. Een accu kan snel worden ontladen als de zaag intensief wordt gebruikt. U moet dus ook overwegen om extra voedingen aan te schaffen als u aan een groot project werkt.

Hakzaag

Een laserfunctie, voor een nauwkeurigere zaagsnede, is slechts één van de vele innovaties die de laatste jaren op het gebied van zagen in het algemeen zijn geïntroduceerd. Er worden steeds nieuwere en nog intelligentere functionele eigenschappen ontwikkeld, wat ook de bediening vergemakkelijkt.

Makita, Bosch, DeWalt en Hitachi zijn momenteel de toonaangevende fabrikanten van afkortzaagmachines op de markt.

Makita
Makita werd in 1915 opgericht door Saburo Makita in Nagoya in Aichi, Japan. Oorspronkelijk verkocht de fabrikant verlichtingsapparatuur, motoren en transformatoren. Tijdens en na de Tweede Wereldoorlog onderging het bedrijf enkele veranderingen en richtte het zich op elektrisch gereedschap zoals boren. Tegenwoordig zijn Makita’s afkortzaagmachines erg populair en staan ze vaak op nummer één in bepaalde categorieën.

Bosch
Bosch is een zeer bekend merk voor elektrisch gereedschap, met een breed scala aan producten, van bouwgereedschap tot autogereedschap. Bosch is ook een van de oudste gereedschapsbedrijven, want het bedrijf werd al in 1886 door Robert Bosch in Stuttgart opgericht. Bosch afkortzaagmachines hebben vaak de voorkeur van professionals in de bouwsector. Ze staan bekend als een van de krachtigste en meest efficiënte machines in hun soort.

DeWalt
DeWalt heeft een lange geschiedenis als zaagfabrikant en is een van de meest populaire fabrikanten van elektrisch gereedschap en is zeer populair bij professionals en aannemers omdat het bedrijf bekend staat om het aanbieden van ongelooflijk duurzaam gereedschap tegen een eerlijke prijs.

Hitachi
Hitachi produceerde oorspronkelijk jarenlang elektromotoren, maar dat veranderde na de Eerste Wereldoorlog, die het bedrijf bijna volledig verwoestte. Hitachi heeft een comeback gemaakt door defensiecontracten te produceren. Ze hebben nu 15 afdelingen die zich bezighouden met financiële diensten, energiesystemen, auto-onderdelen en natuurlijk met kettingzagen. Hitachi afkortzaagmachines maken deel uit van een uitgebreide reeks zagen die bekend staan om hun innovatieve eigenschappen en gebruiksgemak.

In het algemeen vindt u op het internet een veel breder scala aan verschillende modellen afkortzaagmachines. Dit betekent dat een afkortzaag van elke fabrikant en in elke prijsklasse te vinden is, wat niet altijd het geval is in een winkel. Zelfs de gespecialiseerde handel, die gespecialiseerd is in zagen, heeft meestal slechts een beperkte selectie van bepaalde modellen in bepaalde prijscategorieën. Het voordeel van het kopen in een speciaalzaak is echter dat de zagen gezien en aangeraakt kunnen worden. Vooral voor beginners op dit gebied kan het kopen in een winkel een beter alternatief zijn.

Echter, als je een beetje weet over zagen, is het beter om te kopen via het internet. Hier kunt u ook prijzen en producten vergelijken en u kunt ook rekening houden met meningen en beoordelingen van klanten voordat u koopt en ze uw aankoopbeslissing laten beïnvloeden.

Het verhaal
Het traceren van de exacte geschiedenis van de afkortzaag is een beetje moeilijk, vooral omdat de zaag een combinatie van dingen is, en praktisch een cirkelzaag is die op een intrekbare arm is gemonteerd. De moderne versie van de huidige hakzaag werd in 1964 uitgevonden door Ed Niehaus, een gereedschapsontwerper. Zijn originele afkortzaagmodellen lieten veel innovaties zien die tot op de dag van vandaag in zagen te zien zijn, zoals de radiale ophanging van de boog, Bladrem en stofafzuiging.

Cijfers, gegevens, feiten
De afkortzagen zijn sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw in verschillende vormen verkrijgbaar als speciale afkortzagen, maar met een beperkte zaagbreedte, vooral in vergelijking met radiaal-armzagen. Eenvoudige verstekzagen maken het mogelijk om de zaagtafel te zwenken zodat verstekken in één vlak kunnen worden gezaagd. Samengestelde verstekzagen maakten het ook mogelijk om de zaagkop te kantelen, zodat samengestelde verstekken konden worden gezaagd. Ook in de metaalbewerking wordt veelvuldig gebruik gemaakt van afkortzagen met slijpschijven.

Prijzen: hoeveel kosten afkortzaagmachines?
Afhankelijk van het merk en de uitrusting kunnen de prijzen voor afkortzaagmachines variëren. Zo kosten sommige modellen al rond de 50 euro, terwijl andere zagen van dit type ruim 300 euro kosten.

Voor afkortzaagmachines zijn over het algemeen geen accessoires nodig. Bepaalde extra’s, zoals bijvoorbeeld stofzakken, kunnen het gebruik ervan echter vergemakkelijken.

Afhankelijk van wat er gezaagd moet worden en hoe, kunnen ook andere zagen gebruikt worden als u geen afkortzaag bij de hand heeft. Van een elektrische cirkelzaag tot een gewone handzaag, alles kan worden gebruikt.