Elektronische spijkermachine

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Elektronische spijkermachine

Als bij renovatie of bouwwerkzaamheden een groot aantal spijkers moet worden ingehamerd, kan het gebruik van een nagelmachine een effectieve hulp zijn. Of u nu planken, planken of andere bouwonderdelen wilt spijkeren, een spijkermachine slaat / schiet met een druk op de knop, spijkert op de gewenste plaats, zodat er veel tijd en energie kan worden bespaard.
Om ervoor te zorgen dat er niets fout gaat bij het hameren in de nagels, moet de elektronische spijker voorzien zijn van een instelbare hamerkracht. Afhankelijk van welk hout of ander materiaal u met de nagelmachine wilt werken, is een andere slagkracht nodig. Alleen als de slagkracht kan worden aangepast, kunt u met de nagelmachine reageren op de materiaaleigenschappen.

Zoek uit wat het geselecteerde apparaat kan of moet kunnen doen voordat u koopt. Nagelmachines worden aangeboden in twee verschillende types, enerzijds zijn er de apparaten met accumulator en anderzijds de apparaten met netvoeding, door de stroomtoevoer via de netkabel heeft het apparaat altijd voldoende energie beschikbaar. Hier moet iedereen zelf beslissen of de stroomkabel in orde is of dat deze het werk verstoort. In ieder geval zijn de prestaties van een gereedschap met stroomkabel veel beter en betrouwbaarder. Een accu-aangedreven elektrische ruimeraar verliest snel zijn volle vermogen en de accu is meestal te snel op.

Voordat u koopt, moet u zeker goed kijken naar de specificaties van de nagelmachine en uitzoeken waarvoor de machine is ontworpen. In de specificaties van de fabrikant vindt u onder andere informatie over de te gebruiken spijkers, deze waarden dienen zonder meer te worden aangehouden, anders kan het snel tot schade leiden. op het apparaat.

De schotvolgorde van de nagelmachine is belangrijk als u snel wilt werken, hoe hoger de schotvolgorde, hoe meer nagels er in korte tijd verwerkt kunnen worden.

De capaciteit geeft aan hoeveel nagels de machine kan vasthouden, de capaciteit moet minimaal 100 nagels zijn voor één bewerking.

Om problemen met gewrichten of spieren te voorkomen, moet de nagelmachine een hoogwaardige schokdemper hebben, zodat u de pijn bijzonder goed kunt voorkomen.

Onze Top 10 – elektronennagelaars

In principe werkt een nagelmachine precies zoals een elektrische tacker, het principe is dat deze machine slechts licht aangepast is zodat de machine de sterkere nagels kan schieten. Door deze kleine technische aanpassing is het mogelijk om het meer robuuste bevestigingsmateriaal te fotograferen.
Veel bekende fabrikanten hebben hun nietmachines omgebouwd en bieden ze nu ook aan als nagelmachines. De bekendste en zeker de beste fabrikanten zijn onder andere Mannesmann, Bosch, Einhell, Makita of Bosch. Het is genoeg een paar kleine handgrepen en een elektrische tacker wordt omgebouwd tot een spijkermachine. Geleverd met elektriciteit is de machine dan in staat om spijkers te schieten. Nagelmachines zijn ideaal voor het bevestigen van houten strips, het bevestigen van isolatieplaten en het verbinden van diverse andere materialen. Een nagelmachine heeft een beperkt stootvermogen, dit is te wijten aan het type aandrijving dat gebruikt wordt, als je meer vermogen nodig hebt moet je een pneumatische nagelmachine gebruiken.

elektrische spijker

De meeste van de nagelmachines waren zogenaamde combinatiemachines, die zowel een nagel- als een nietfunctie hebben. Goede modellen, waarbij al rekening is gehouden met ergonomische aspecten, zijn verkrijgbaar vanaf 30 euro. Er is een breed scala aan prijzen, zodat u pure nagelmodellen kunt vinden die meer dan 100 Euro kosten. Thuis is een goedkoper combinatieapparaat echter absoluut voldoende. Verschillende prijzen zijn zeker het gevolg van de mate van populariteit van de betreffende fabrikant, de ingestelde grootte en de prestaties van het betreffende apparaat. Zelfs de apparaten van de topfabrikanten zijn betaalbaar en aantrekkelijk voor particuliere gebruikers.

Het grootste verschil tussen de apparaten zit hem in het aansluitmateriaal. Daar waar een nietje niet meer voldoende is, kan men zonder veel moeite de kracht van een nagelmachine gebruiken en de nagels met gelijkmatige tussenpozen afschieten. Tot een bepaalde hardheidsgraad kunnen hout, isolatieplaten, platen en kunststoffen met de nagelmachine worden verbonden. In plaats van de typische strepen die verschijnen bij het plaatsen van een nietje, zijn alleen de kleine spijkerkoppen te zien op de nagels. Een compact en handig ontwerp met ergonomische handgrepen zorgt voor een goede hantering.

Een goede nagelmachine moet zowel individueel als met verschillende tussenpozen nagels kunnen zetten, de behuizing mag niet te groot en hoekig zijn en mag slechts een laag eigengewicht hebben. Als aan deze punten wordt voldaan, kan de machine flexibel worden gebruikt. Een ander belangrijk punt is dat de nietjes of spijkers gemakkelijk kunnen worden aangevuld, een voorraaddisplay geeft aan hoeveel spijkers of nietjes er nog in de machine zitten.

Het benodigde vermogen van de nagelmachine wordt geregeld door de huidige werking, een voldoende lange kabel is belangrijk om ongestoord met de machine te kunnen werken. Ook de vulhoeveelheid moet voldoende groot zijn, zodat een bepaalde werklast ongestoord kan worden gecreëerd. Een weergave van het laadvolume is zeer nuttig, dit Display is beschikbaar op de meeste apparaten van hoge kwaliteit. Het gewicht mag niet te hoog zijn, anders zal het werk over een langere periode zwaar zijn.

Om de veiligheid te garanderen zijn de nagelmachines uitgerust met een impactbarrière, deze barrière voorkomt dat de nagels in de verkeerde positie worden geschoten, alleen wanneer de machine op het materiaal rust, de nagel wordt geschoten, dit voorkomt dat de nagels eraf stuiteren en door de lucht vliegen. Het veiligheidssysteem blokkeert ook als het materiaal te hard is, dit om te voorkomen dat de motor oververhit raakt of dat de spijkers buigen.
Goede machines hebben altijd één of meerdere testcertificaten, als je deze testcertificaten bij de aankoop in acht neemt, kan er in principe niets fout gaan.

Een goede nagelmachine biedt niet alleen voldoende vermogen, maar is ook voorzien van een vermogensregeling, zodat het vermogen kan worden aangepast aan het materiaal. Een overgang van hardhoutsoorten naar dikke folies is dan geen probleem meer. Een eenvoudige bediening is zeer belangrijk, de machine moet een stroomschakelaar en een gemakkelijk te verwijderen magazijn hebben. Als er geen niveau-indicator is, moet het magazijn een venster hebben om het niveau tijdens de werking te controleren. Alleen geschikte spijkers of nietjes mogen worden gebruikt. Verkeerd werkmateriaal kan vast komen te zitten in het apparaat en is soms zeer moeilijk te verwijderen. Een nagelmachine is een echte allrounder en hoort in elke werkplaats thuis.

Selecteer de nagelmachine volgens uw wensen en werkgebieden, knutsel of maak verschillende eisen aan een apparaat.