Epoxylijm

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Epoxylijm

De beste epoxylijmen 2022 in vergelijking

Epoxyvloeren zijn twee keer zo sterk als beton en bovendien ondoordringbaar.

Epoxy-vloeren van Mesa-Coatings

De epoxyvloer is een van de meest gebruikte industriële vloeren. Omdat epoxyvloeren twee keer zo hard zijn als betonvloeren en bovendien ondoordringbaar zijn, zijn ze ideaal voor situaties waarin een hoge chemische en mechanische weerstand vereist is. Mede door het feit dat de epoxyvloeren naadloos kunnen worden gelegd, zijn ze ook gemakkelijk te reinigen en te onderhouden. Tenslotte zijn ze waterdicht en kunnen ze niet door vuil of vloeistoffen worden gepenetreerd. Wilt u meer informatie over epoxyvloeren? Of een persoonlijk consult? Neem dan contact op met de coatingexperts van Mesa-Coatings. Uiteraard is vooraf een epoxylijmtest uitgevoerd.

Epoxy gietvloer of epoxycoating?

Zoals u misschien weet, zijn er veel synthetische vloeren waarin epoxy is gebruikt of een basis is. Als voorbeeld kunnen we epoxy gietvloeren noemen, en epoxy kan ook gebruikt worden in siergrindvloeren en epoxy-composietvloeren. Epoxyvloeren zijn vaak synoniem met epoxyverf. Deze coating is een vloerbehandeling die minder dik wordt aangebracht dan een gietvloer.

Het voordeel van een gietvloer is dat het onregelmatigheden in de ondervloer compenseert, waardoor deze geschikt is voor renovatiewerkzaamheden, terwijl een gecoate vloer minder materiaal nodig heeft voor gladde vloeren, wat resulteert in een lagere prijs per vierkante meter. Een bijkomend voordeel van een dunnere vloercoatinglaag is dat deze sneller uithardt dan gietvloeren en de bijbehorende snellere operationele gereedheid.

Onze Top 10 – epoxylijm aanbeveling

Veiligheid en aanbrengen van een epoxycoating

Voor het aanbrengen van een epoxyvloer moeten twee componenten precies in de werkplaats worden gemengd. Dit brengt een aantal risico’s met zich mee, maar onze specialisten zijn er goed mee bekend, mede dankzij specifieke opleidingen. Het is daarom sterk aan te raden om zelf geen epoxyvloer aan te brengen. Een epoxylijmtest is ook noodzakelijk.
Bovendien moet de basis door de dunne laag van een epoxyvloercoating voorbehandeld worden, zowel voor renovaties als voor een nieuw gebouw. Voor een optimale hechting tussen de ondergrond, de primer en de vloercoating dient de ondergrond de juiste gladheid/ruwheid te hebben. Hiervoor wordt de vloer vaak eerst geschuurd met een diamant voordat de coating wordt aangebracht. Dit is echter afhankelijk van het type basis. Om te bepalen welke voorbehandeling en welk type vloer het beste bij u past, bespreken we graag met u de verschillende mogelijkheden.

Waarom zou u een coatingvloer gebruiken?

Onze coatingsystemen zijn al in verschillende industrieën toegepast. Als het gaat om het leggen van een nieuwe vloer, heeft elk bedrijf andere eisen en voorwaarden. Voor een agrarisch bedrijf is het belangrijk dat de vloer zo hygiënisch mogelijk is. Een werkplaats heeft een vloer nodig die 100% ondoordringbaar is, terwijl een antislipvloer essentieel is in een autowasstraat. Mesa-Coatings B.V. biedt voor elk bedrijf op het gebied van coatingsystemen een passende oplossing.

Over Mesa-Coatings B.V.

Mesa-Coatings is „de absolute specialist in kunststof vloeren en wanden“. Dankzij onze jarenlange internationale ervaring zijn wij de Topspecialist op het gebied van wand- en vloercoating. Mesa-Coatings B.V. is uw specialist voor het juiste kunststof vloersysteem dat aan uw eisen voldoet. We gaan niet over de rooie en bieden u in plaats daarvan direct het beste advies. Wij bieden een passende oplossing, of het nu gaat om een vloer in de landbouw- of automobielsector of voor industriële, retail- of voedselverwerkende bedrijven.

Kunststof vloeren

Daarom bieden wij ook verschillende soorten kunststofvloeren aan. Wij bieden epoxy-vloeren, epoxy-composietvloeren, gietvloeren, betoncoatings en grindvloeren aan. Elke vloercoating heeft specifieke en unieke eigenschappen en wij komen graag bij u langs om te bepalen wat voor uw situatie de meest geschikte oplossing is.

Kunststof plinten en wandbekleding

Tot slot bieden we ook oplossingen op het gebied van gladstrijken en renoveren, installeren we kunststof plinten en muurbekledingen. Ons aanbod omvat coatings met een gelafwerking, een antisliplaag, een toplaag of een afwerking met siergrind. De coatings kunnen mat of glanzend worden aangebracht. Test zelf een epoxylijm en overtuig uzelf van de goede kwaliteit.