Fiets- en stuurlint

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Fiets- en stuurlint

Het stuurlint

Een stuurlint wordt voornamelijk gebruikt op de fiets, het wordt gewoon om de handgrepen van het stuur gewikkeld om ze meer grip te geven. U kunt stuurlint kopen in een groot aantal kleuren, zodat u het stuurlint kunt aanpassen aan de kleur van uw fiets. Want bij het fietsen zweten je handen gemakkelijk en kun je uitglijden. Daarom zorgt het stuurlint ook voor meer veiligheid. Om er zeker van te zijn dat u het juiste product kunt kiezen, is een stuurlinttest uitgevoerd. Voordat u een stuurlint koopt, moet u de stuurlinttest in detail lezen, hier leert u wat echt belangrijk is.

Hoe wordt stuurlint aangebracht?

Nou, het wordt op de gewenste lengte gesneden en eenvoudigweg om de handgrepen van het stuur gewikkeld. Op deze manier is de grip veel beter, heb je een betere houvast en wordt je veiligheid aanzienlijk vergroot. Natuurlijk kun je bijna elke kleur kiezen, je fiets bepaalt de kleur.

Waarop u moet letten bij de aankoop

Eerst en vooral speelt natuurlijk het juiste materiaal een grote rol, het stuurlint moet van synthetische kurk of kunststof zijn. Dit geeft u een stevige grip en het stuurlint is zeer robuust en slijtvast. Het is ook zeer voordelig als het stuurlint zelfklevend is, de montage gemakkelijker is en het stuurlint volledig veilig kan worden bevestigd. Let ook op de lengte, deze tapes worden verkocht op rollen met verschillende lengtes. Het is ook belangrijk hoe breed een stuurlint werkt, een goede tape is minimaal 2 cm breed. Natuurlijk moet het stuurlint heel licht zijn, je wilt het gewicht van je fiets zeker niet verhogen. Voor een racefiets is dit zeer belangrijk!

Je moet altijd belang hechten aan kwaliteit, de riem mag niet uitglijden en moet natuurlijk duurzaam zijn. Natuurlijk moet de tape heel pakkend en rekbaar zijn, dat is het eigenlijke doel. Bij het verwijderen van het stuurlint mag de lijm geen resten achterlaten, maar met een goed materiaal kan dit niet gebeuren.

Onze Top 10 – fiets- en stuurlinten

activa en nadelen

In de regel is stuurlint zeer aan te bevelen, het verhoogt uw veiligheid enorm. Meestal is het zelfklevend en laat de lijm geen resten achter, mocht het stuurlint weer verwijderd worden. Het heeft een goede grip en is geschikt voor elke fiets. De verschillende breedtes en lengtes zijn ook zeer voordelig, zodat u precies kunt kiezen wat u nodig heeft. Deze producten zijn duurzaam, ze verhogen het rijcomfort en zien er goed uit. Het nadeel is echter dat sommige producten bij het verwijderen ervan resten achterlaten en dat ze meestal moeilijk toe te passen zijn.

De prijs

Een belangrijk aankoopcriterium is natuurlijk altijd de prijs, maar alle producten hebben een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Maar zelfs voor een goede kwaliteit hoef je niet diep in je zak te graven, maar merkproducten moeten dat wel zijn. Deze producten zijn waarschijnlijk iets duurder, maar het is de aankoop waard.

De fabrikanten

Als u veel en vaak met de fiets reist, moet u niet zonder een goed stuurlint. Zeer gerenommeerde fabrikanten zijn Cube, Fizik, Ritchey, enz. Bij alle fabrikanten wordt aanbevolen om het stuurlint regelmatig te vervangen, omdat het zweet moet worden geabsorbeerd.

Het bevestigen van het stuurlint

Het bevestigen van stuurlint is niet moeilijk, maar er zijn een paar dingen waar u zich bewust van moet zijn. Voor het omwikkelen van stuurlint heb je tijd en ontspanning nodig. U moet zodat je geen stuurlint aanbrengt vlak voor de fietstocht. En wanhoop niet als het niet meteen past. Zelfs ervaren fietsprofessionals ontspannen het bad een paar keer voordat het goed past. Vaak zijn de meegeleverde afwerkingsbanden niet goed, ze houden vaak niet goed vast en hebben een slechte kleefkracht. Gebruik gewoon textiel kleefband of isolatietape, dit is veel beter.

Waar kan ik stuurlint kopen?

U kunt een stuurlint kopen in elke plaatselijke fietswinkel, maar soms kunt u deze banden ook vinden in de sportafdeling van de doe-het-zelfzaak. Waarom bestelt u geen stuurlint op het internet, u vindt deze producten in elke fietswinkel. In deze winkels is het aanbod bijzonder groot en wordt een vergelijking voor u gemakkelijk gemaakt op het net. U vindt alle maten en kleuren in de winkels, want de fiets moet er goed uitzien met stuurlint. Het ontwerp kan op elk moment worden aangepast aan uw fiets, maar u kunt ook een kleur kiezen die helemaal niet op de rol past. De motor zal dus zeker een blikvanger zijn.

Vanuit het comfort van uw eigen huis kunt u de verschillende producten met elkaar vergelijken en zodra u uw beslissing heeft genomen, brengt de pakketdrager het stuurlint direct naar uw huis. Meestal wordt u zelfs gratis verzending aangeboden, dus de lage prijs zal nog goedkoper zijn. Kijk maar eens rond, de keuze is enorm en de kwaliteit laat niets te wensen over. Of u nu een stuurlint van echt leer wilt, een tape van kunststof of dat het stuurlint van synthetische kurk moet worden gemaakt. U vindt hem gegarandeerd. Probeer gewoon de online aankoop, u zult meer dan tevreden zijn.