Fietsspiegels

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Fietsspiegels

Wat is een fietsspiegel?

Als u met een fiets onderweg bent en u bent geen kind meer, dan moet u deze gebruiken om zich te verplaatsen over een bestaand fietspad of, als het fietspad niet beschikbaar is, om mee te rijden met de auto’s op de weg. Als dit het geval is, dan heeft men een grote verantwoordelijkheid en is men een actieve deelnemer aan het wegverkeer. Daarom moet men altijd het overzicht houden over de actuele verkeerssituatie en af en toe een blik achterstevoren werpen. Normaal gesproken doe je dit door gewoon je hoofd naar achteren te draaien en naar de situatie te kijken. Maar op de lange termijn kan dit behoorlijk vervelend zijn en daarom hebben fietsers die vaak deelnemen aan het wegverkeer baat bij een grote en zeer praktische fietsspiegel. De functie van de fietsspiegel is dezelfde als die van de achteruitkijkspiegel van een auto. Met één blik op deze spiegel kun je gemakkelijk naar het verkeer achter je kijken zonder je hoofd te hoeven draaien. De fietsspiegel is bevestigd aan het stuur van de fiets en is eenvoudig en ongecompliceerd te verwijderen.

Eisen aan een goede fietsspiegel

Wanneer u een fietsspiegel koopt, doet u dit om een goed zicht te krijgen op het verkeer achter uw rug zonder voortdurend uw hoofd te hoeven draaien. Daarom moet de fietsspiegel aan een aantal eisen voldoen, want alleen een goede en hoogwaardige fietsspiegel kan een goed zicht garanderen. En dit goede zicht is belangrijk voor een veilige deelname aan het verkeer. Belangrijk is de eis van stabiliteit van de fietsspiegel. Het moet stevig en stevig aan het stuur worden bevestigd. Cateye, Yissvic, Kampe en Zefal.

Innovaties op het gebied van fietsspiegels

Er is een zeer interessante innovatie op het gebied van fietsspiegels, die betrekking heeft op de bevestiging van de spiegel aan het stuur van de fiets. Door deze innovatie kunt u niet alleen de spiegel aan het stuur van uw fiets bevestigen, maar kunt u de spiegel ook als een soort polsband om uw arm binden en zo een overzicht krijgen van uw situatie in het verkeer.

Voordelen bij het kopen van een fietsspiegel op het internet

Als u een fietsspiegel wilt kopen, kunt u dat doen in een buurtwinkel of via het internet. U moet echter in gedachten houden dat het internet een veel grotere keuze en andere voordelen biedt. Deze omvatten levering aan huis, kortingen en andere promoties die u geld kunnen besparen en nuttige recensies van klanten. Deze kunnen praktisch worden meegenomen in uw aankoopbeslissing.

Waar moet je op letten bij het kopen van een fietsspiegel?

U moet ervoor zorgen dat het apparaat past bij de grootte van het stuur van de fiets en dan kiest u de juiste maat en vorm van de spiegel.
U moet ook kiezen tussen een kliksysteem en het systeem van klassieke schroeven bij het bevestigen van de spiegel.

Nuttige accessoires voor een fietsspiegel

Natuurlijk mag de fiets waarop u de spiegel bevestigt niet ontbreken en een doekje om te reinigen is ook erg praktisch om altijd een goed en schoon uitzicht te hebben.