Fileermes

Laguiole en Aubrac Fileermes, Olijf, roestvrij, FDS20OLILaguiole en Aubrac Fileermes, Ebbehout, roestvrij, FDS20EBILaguiole en Aubrac, Cuisine gourmet fileermes, olijfhout
LinkLaguiole en Aubrac Fileermes, Olijf, roestvrij, FDS20OLI*Laguiole en Aubrac Fileermes, Ebbehout, roestvrij, FDS20EBI*Laguiole en Aubrac, Cuisine gourmet fileermes, olijfhout*
VerfügbarkeitLieferung in 3 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: NLLieferung in 3 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: NLLieferung in 3 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: NL
Preis € 69,84
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 69,84
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 93,08
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
Laguiole en Aubrac Fileermes, Olijf, roestvrij, FDS20OLI
VerfügbarkeitLieferung in 3 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: NL
€ 69,84
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Laguiole en Aubrac Fileermes, Ebbehout, roestvrij, FDS20EBI
VerfügbarkeitLieferung in 3 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: NL
€ 69,84
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Laguiole en Aubrac, Cuisine gourmet fileermes, olijfhout
VerfügbarkeitLieferung in 3 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: NL
€ 93,08
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk Fileermes

De beste fileermessen 2022 in vergelijking

Koken en voorbereiden is een onderwerp dat voor steeds meer mensen interessant is. Dit heeft te maken met het verlangen naar goede voeding. Messen behoren tot een goed uitgeruste keuken en het fileermes is een speciaal mes waarmee vlees en vis kan worden gefileerd. De verklaring voor deze term van een speciaal mes is op het eerste gezicht te vinden. Het gaat om het snijden van filet uit vlees en vis.
Hier wordt in de test van deze messen voor het fileren de kwaliteit van de aangeboden producten getoond en de fabrikanten bieden de beste kwaliteit in snit en materiaal. U kunt deze producten als een kok gebruiken, de beste stukken vis en verschillende soorten vlees kunnen op de beste manier worden gesneden. Het fileermes is in de professionele keuken ook bekend als een fileermes en hier vindt u messen die echt de beste snede geven op vis of vlees.

Bij het uitleggen van het fileermes valt u als toeschouwer direct het zeer dunne en lange lemmet op. Fileermessen zijn zeer scherp en dit is het resultaat van het goed slijpen van de producten, wat wordt bereikt in combinatie met zeer hoogwaardig staal. U moet weten dat hier wordt uitgegaan van een lemmetlengte van minstens 20 cm en dat de vorm indrukwekkend slank wordt gehouden. Het mes is speciaal ontworpen voor het fileren van vis en het slanke scherpe lemmet scheidt de huid van de filet. Het is dus een speciaal kookgereedschap dat een stevige plaats in de handen van de koks vindt. We vertellen u hier in de fileermesproef precies waar u op moet letten bij de aanschaf van zo’n mes.

heeft een filetmes gewerkt?

Het fileermes werkt net als elk ander mes en het verschil wordt duidelijk wanneer het lemmet is bevestigd en losgemaakt van de vis of het vlees. Met dit mes kunt u vleessneden maken die u kunt afwerken zonder dat u ze hoeft neer te leggen. De scherpte van het lemmet is bepalend voor de beschadiging van de vis- en vleesvezels. Zeer lichte sneden zijn mogelijk, omdat het mes zeer precies en gemakkelijk door het materiaal heen snijdt. Dus niets wordt verpletterd of gescheurd.

Het fileren van vlees en vis in de goede keuken, is een speciale taak voor amateurs en professionals. Voor bepaalde recepten zijn filetstukken nodig en hier komt dit mes goed tot zijn recht. U vindt het fileermes in toepassing en gebruik in professionele gastronomische keukens, restaurants, kantines en ook in amateurkeukens. Visverwerkende bedrijven gebruiken deze messen ook met het slanke, scherpe en 20 cm lange lemmet.

Koop onze Top 10 – Fileermessen

Nr. 1
Laguiole en Aubrac Fileermes, Olijf, roestvrij, FDS20OLI
Kundenbewertungen
Laguiole en Aubrac Fileermes, Olijf, roestvrij, FDS20OLI*

 
Laguiole en Aubrac Fileermes, Olijf, roestvrij, FDS20OLI
Handgemaakte Laguiole en Aubrac fileren messen, handvat lengte 10,5 cm, handgrepen gemaakt van de Olijf, blade 12C27 Zweedse Sandvik staal.Noble Laguiole bestek van het hart van Frankrijk. handgemaakt van de beste materialen."Het werd geboren in 1829 in Laguiole, een klein bergdorpje in Aveyron (zuid-west Frankrijk), de bescheiden boe...

 Preis: € 69,84 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Nr. 2
Laguiole en Aubrac Fileermes, Ebbehout, roestvrij, FDS20EBI
Kundenbewertungen
Laguiole en Aubrac Fileermes, Ebbehout, roestvrij, FDS20EBI*

 
Laguiole en Aubrac Fileermes, Ebbehout, roestvrij, FDS20EBI
Handgemaakte Laguiole en Aubrac fileren messen, handvat lengte 10,5 cm, handgrepen gemaakt van de Ebbehout, blade 12C27 Zweedse Sandvik staal.Noble Laguiole bestek van het hart van Frankrijk. handgemaakt van de beste materialen."Het werd geboren in 1829 in Laguiole, een klein bergdorpje in Aveyron (zuid-west Frankrijk), de bescheid...

 Preis: € 69,84 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Nr. 3
Laguiole en Aubrac, Cuisine gourmet fileermes, olijfhout
Kundenbewertungen
Laguiole en Aubrac, Cuisine gourmet fileermes, olijfhout*

 
Laguiole en Aubrac, Cuisine Gourmet Filetiermesser, Olivenholz
Handgefertigtes Laguiole en Aubrac Filetiermesser, Grifflänge 13,5 cm , Griffschalen aus Olivenholz, Klinge 12C27 schwedischer Sandvik-Stahl.Edles Laguiole Besteck aus dem Herzen Frankreichs. In Handarbeit aus den edelsten Materialien hergestellt.
"Es wurde 1829 in Laguiole, einem kleinen Bergdorf in Aveyron (im Südwesten Fran...

 Preis: € 93,08 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Iedereen die van lekker eten en goede keuken houdt, iedereen die van koken houdt, heeft zo’n fileermes nodig voor het bereiden en koken. Het gaat om het loslaten van de graten, het fileren van de vis en het snijden met een scherp mes. Dit mes heeft een stevige plaats in de keuken en iedereen die waarde hecht aan goed gesneden visfilets en stukken vlees, gebruikt zo’n mes.

Het staal van het mes voor het fileren maakt het verschil en ook het handvat. Goedkope modellen van deze fileermessen zijn verkrijgbaar met gegoten kunststof handvat en goedkoop staal. Het mes heeft dezelfde vorm als de dure modellen, maar er zijn ook fileermessen in de handel verkrijgbaar die gemaakt zijn van Damascus-staal en kunstzinnig vormgegeven handgrepen van natuurlijk materiaal. In sommige gevallen worden ook individuele stukken van deze messen van speciale messenfabrikanten aangeboden. Het gaat om kwaliteit en materiaal, dit zijn de onderscheidende kenmerken van het fileermes.

Dit mes met zijn 20 cm lange, zeer scherpe en licht gebogen lemmet wordt gebruikt in de keuken. Deze messen zijn ook beschikbaar voor het fileren van vis in visverwerkingsbedrijven. U moet weten dat u zo’n mes meestal alleen moet gebruiken voor het fileren. Het mes heeft verzorging nodig en moet worden geslepen. De kern van de toepassing is het verwijderen van de beenderen van het vlees en het versnijden van de filets.

De eisen voor een goed fileermes komen voort uit de scherpte van het lemmet, het gebruikte staal en de afwerking van het hele mes. De fileermesproef toont dit duidelijk aan. Goedkope messen van dit type hoeven niet vanaf het begin slechter te zijn en vervullen hun taken met fileren. Er zijn echter duidelijke verschillen tussen zeer dure artikelen van dit type en de goedkoopste massamodellen van de leveranciers. Mes is hier niet mes en zoals gezegd, het gebruikte staal bepaalt de duurzaamheid en de scherpte van het fileermes.

Voordelen
– zeer scherpe en goede stukken vis en vlees
– Het verwijderen van botten uit grote stukken vlees
– slank lemmet maakt het mogelijk om dicht bij het bot en de botten te snijden
– Zachte stukken die vis en vleesvezels conserveren

Nadelen
– alleen te gebruiken voor fileren
– Blad- en mesbesturing niet optimaal voor nieuwkomers

De fabrikanten bieden een breed scala aan fileermessen aan. U moet bij de aankoop letten op de kwaliteit van het gebruikte staal en het ook niet te goedkoop kopen. Hier met goedkope aanbiedingen vindt u meestal gebreken in de afwerking van deze messen. Professionals kunnen het beste zeer dure exemplaren kopen die echt aan alle eisen voldoen. Deze messen worden in fabrieken geproduceerd als unieke stukken. Ook de bekende fabrikanten zoals Zwilling of WMF als voorbeeld, bieden u de beste staalkwaliteit. Messen moeten goed in de hand liggen van de gebruiker. Messen van dit type zijn uitgebalanceerd en er ontstaat een evenwicht bij het gebruik ervan. Dit zijn de eisen waaraan goede fileermessen moeten voldoen en u heeft ook de keuze uit zeer fijne materialen voor de mesheften.

Steeds weer zijn er innovaties voor alle producten. Ook met het fileermes zijn er altijd nieuwe innovatieve ideeën die in producten worden omgezet. Hier vindt u bij deze producten materialen zoals keramische messen of speciale staalmengsels, die als innovatie voorzien zijn van een speciale slijpmethode.

Laten we enkele fabrikanten uit de fileermesproef noemen. De merken Zwilling, WMF als voorbeeld zijn grote fabrikanten die deze messen voor de keuken als massaproduct produceren. Deze fabrikanten bieden echter ook dit soort handgemaakte producten van zeer hoge kwaliteit aan. De fabrikanten Rapala, Dick, Victorinox, Wüsthoff, Opinel en Global zijn ook bekende fabrikanten van messen die je in de keuken kunt gebruiken.

Er zijn bekende Duitse merken in dit segment van messen- of staalwarenfabrikanten. Zwilling en WMF behoren tot deze fabrikanten en Wüsthoff of Victorinox zijn bekende merken. Hier worden speciale fabrikanten bedoeld die al jaren actief zijn op dit gebied. de messen hebben een hele goede naam gekregen. Ook de andere genoemde merken zijn fabrikanten met een goede reputatie en dus kunt u bij de aankoop op het merk letten.

Wilt u liever online een fileermes kopen op het internet of bij een lokale vakhandelaar? Deze vraag kan door de test worden beantwoord, want als u de informatie uit de test gebruikt, kunt u natuurlijk goedkoop het juiste fileermes kopen op het internet. Hier vindt u een zeer grote selectie van alle beschikbare modellen en de dealers bieden u zeer goede voordelen, vooral op het gebied van prijs. Ook de afhandeling spreekt voor de internetaankoop, want hier hoeft u niet lang te zoeken en met een paar klikken op uw PC krijgt u het beste mes voor uw wensen.

– Het verhaal

De geschiedenis van de fileermessen is zeer oud en hier is te zien dat messen met een 20 cm lang lemmet al in de Bronstijd werden gemaakt om vlees en vis te snijden. Het huidige fileermes is uitgevonden en gemaakt in de 17e eeuw. De tijd van de eerste goede en beroemde chef-koks, die historisch worden genoemd, valt samen met de uitvinding van een mes om te fileren.

– Cijfers, gegevens, feiten

De feiten en cijfers van het fileermes bewegen zich rond de lengte van het lemmet van 20 cm en de speciale vorm. Vandaag de dag is het een massaproduct, met miljoenen stuks en ook individuele stukken van fabrieken zijn inbegrepen.

– Prijzen: hoeveel kosten filetmeters?

De prijsklasse van de fileermessen begint bij no name producten rond de 3 – 5 Euro en goede messen die handgemaakt zijn kosten ook rond de 1.000 Euro. Hier is het zekere verschil. Het fileermes met een zeer hoge kwaliteitsnorm moet hebben een prijs tussen 30,– en 40,– Euro.

Fileermessen hebben een slijpstaal nodig om hun scherpte te behouden. Bovendien moet u speciale onderhoudsproducten voor de reiniging gebruiken en een messenblok, waarop alle goede keukenmessen van hoge kwaliteit kunnen worden opgeborgen, moet ook als accessoire bij de aankoop worden meegeleverd.

Er is geen alternatief voor dit speciale mes, met zijn 20 cm lange slanke en scherpe lemmet. Als u vis of vlees alleen wilt fileren, is dit de beste keuze. Alleen dit mes biedt de eigenschappen die nodig zijn in de test en alleen een goed fileermes kan dat doen.