Vuurvaste geldkist

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Vuurvaste geldkist

Wat is een documentcassette?

Zowel in de particuliere als in de zakelijke sector zijn er documenten en kostbaarheden die speciale bescherming behoeven. Dit begint met persoonlijke documenten en gaat tot aan zakelijke documenten, waar zelfs een speciaal beschermde vorm van opslag verplicht is. Daarnaast moet ook rekening worden gehouden met bepaalde veiligheidsniveaus van de verschillende documentcassettes, afhankelijk van hun belang, d.w.z. de gevoeligheid van de documenten die men erin wenst op te slaan. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Of deze documenten nu in een kluis of een geldkistje worden bewaard, of in een speciaal ontworpen documentcassette. Zo’n cassette verschilt in zijn afmetingen al van de andere mogelijkheden. Er zijn versies die het mogelijk maken de formaten A4 of A5 te accommoderen. Voor de zekerheid is het ook raadzaam om een vuurvaste geldkist te gebruiken die voor alle gevallen geschikt is.

De vereisten voor een documentcassette

Nog voordat u besluit een documentcassette te kopen, moet u de ene of de andere test doornemen. Er zijn dus verschillende versies die overeenkomen met de respectievelijke omstandigheden en die praktisch op maat gemaakt zijn voor elke behoefte. Soms is het raadzaam om te kiezen voor een vuurvaste geldkist. Er zijn verschillende documentcassette-testen en brandwerende cashcassette-testen beschikbaar op het internet, die u zeker moet doorlezen voordat u tot aankoop overgaat. Vaak is men geneigd te kiezen voor de goedkopere variant in de veronderstelling dat er niets zal gebeuren. Maar om deze fout te voorkomen en u te verzekeren tegen mogelijke schade, moet u Misschien kiest u liever voor de iets duurdere versies. De beste manier is om een documentcassette te gebruiken die een combinatieslot heeft. Dit heeft het voordeel ten opzichte van de sluitcilinder dat de bijbehorende sleutel niet verloren kan gaan of verkeerd geplaatst kan worden en is bovendien beschermd tegen manipulatie door onbevoegden tijdens een eventuele afwezigheid. De brandwerende versie van een documentcassette is ook bestand tegen hogere temperaturen, die in geval van brand kunnen optreden. In ieder geval is het aan te raden om meerdere artikelen online door te lezen en de ene of de andere documentcassette- of brandcassette-test te raadplegen om voorbereid te zijn op een eventuele brand. Ten slotte dringen verzekeringsmaatschappijen aan op een zo stabiel en dus veilig mogelijk ontwerp van een dergelijke cassette, die de schadekosten alleen zal betalen in geval van schade als de wettelijke voorschriften in acht zijn genomen.

Onze Top 10 – Brandveilige geldcassettes

De toepassingsgebieden van een documentcassette

In de particuliere sector is de aanschaf van zo’n cassette vooral de moeite waard omdat u in de meeste gevallen uw documenten van allerlei aard, maar ook geld, veilig kunt opslaan. In het bedrijfsleven is het zelfs verplicht, omdat er soms gevoelige documenten, maar ook contante bedragen in staan, die alleen door de verzekeringsmaatschappijen worden verzekerd als ze in zo’n cassette zitten. Ook hier geldt de oude wijsheid dat een goede voorbereiding alles is.

Wat zijn de alternatieven voor een documentcassette?

Onder de alternatieven zijn vooral de traditionele kluizen. Ook oma’s oude „geheime schuilplaats“, die in de schoenendoos of die onder de hoofdsteun. Die natuurlijk niet tot de veiligste behoren. Beide hebben echter bepaalde nadelen. Kluizen kunnen vrij duur zijn om te kopen en zijn alleen de moeite waard als u een bepaalde hoeveelheid waardevolle spullen veilig wilt opslaan. De documentcassette is daarom de beste optie om uw waardevolle spullen en documenten veilig en verzekerd te bewaren.

Welke fabrikanten van documentcassettes zijn er?

„Master Lok“ is een van de toonaangevende fabrikanten van documentcassettes. Net als de bedrijven „Burgwächter“ en „Wedo“ bieden zij een breed scala aan verschillende documentcassettes aan. Het is het beste om de ene of de andere documentcassette-test of zelfs een brandwerende test door te lezen en te vergelijken om de meest geschikte variant te kiezen.

Waar moet u op letten bij de aankoop van een documentcassette?

U moet vooral vertrouwen op de knowhow van de bekende bedrijven en nooit kiezen voor goedkope leveranciers. Deze bedrijven zijn op de hoogte van de eisen en zijn het best op de hoogte van hun materialen, hun kwaliteit van de afwerking en de veiligheidseisen. Het is het beste om eerst de verschillende modellen online te vergelijken en vervolgens advies te krijgen van een of meer fabrikanten.

Handige accessoires voor een documentcassette

Documentcassettes zijn niet alleen beschikbaar als standalone versie, maar ook als draagbare versie, waarmee u de documentcassette mee kunt nemen. Meer veiligheid wordt ook geboden door de modellen die in een speciaal gemaakte metalen behuizing kunnen worden geplaatst. Sommige van de documentcassettes zijn ook verkrijgbaar in de versie dat u ze kunt verpakken in een speciaal ontworpen documentkoffer, die ze soms beschermt tegen nieuwsgierige blikken als u ze te allen tijde bij u wilt dragen.