Fluiten

Flauto antico Goulding antique Flute traversiere ancien bois querflöte holtzYAMAHA FLUTE 385ll Conservatory OPEN HOLE PRICED RIGHT  AS IS STERLING  HEAD JTAntique 'Richard Potter-Style' 6-Key Boxwood Flute
LinkFlauto antico Goulding antique Flute traversiere ancien bois querflöte holtz*YAMAHA FLUTE 385ll Conservatory OPEN HOLE PRICED RIGHT AS IS STERLING HEAD JT*Antique 'Richard Potter-Style' 6-Key Boxwood Flute *
VerfĂĽgbarkeitLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: EuropeanUnionLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: WorldwideLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Americas, Europe, JP, AU
Preis € 925,00
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 215,00
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 600,00
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
Flauto antico Goulding antique Flute traversiere ancien bois querflöte holtz
VerfĂĽgbarkeitLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: EuropeanUnion
€ 925,00
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
YAMAHA FLUTE 385ll Conservatory OPEN HOLE PRICED RIGHT  AS IS STERLING  HEAD JT
VerfĂĽgbarkeitLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Worldwide
€ 215,00
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Antique 'Richard Potter-Style' 6-Key Boxwood Flute
VerfĂĽgbarkeitLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Americas, Europe, JP, AU
€ 600,00
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk Fluiten

Een pijp is een instrument dat gebruikt wordt voor het roken. De pijp is gevuld met pijptabak en aan het brede uiteinde aangestoken. De tabak brandt nu in de holte en de rook kan via het mondstuk worden aangezogen. De pijp is een van de oudste rookinstrumenten van de mens. Het wordt al duizenden jaren gebruikt en was de basis voor vele rituelen en gebruiken, vooral in de pre-Columbiaanse culturen, maar ook voor eenvoudige vreedzame saamhorigheid. Hier komt ook de term vredespijp vandaan, want in veel Indiaanse culturen was het gebruikelijk om er een te consumeren na het einde van de vijandelijkheden.

Een goede pijp moet in de eerste plaats garant staan voor een schone verbranding van de tabak. Dit betekent dat de tabak gelijkmatig moet branden wanneer aan het mondstuk wordt getrokken, zodat ongeveer dezelfde hoeveelheid rook wordt uitgestoten. Dit kan alleen worden bereikt als het mondstuk perfect is gevormd en dus een zeer goede regeling van de luchtstroom mogelijk maakt.

Bovendien moet de pijp idealiter uit elkaar kunnen worden gehaald. Dit zorgt voor een eenvoudige reiniging, omdat het mogelijk moet zijn om alle resten uit de leiding te verwijderen. In de pijptest hebben we daarom ook aan dit punt bijzondere aandacht besteed.

Daarnaast moet de pijp een mooie uitstraling hebben, want net als bij andere luxevoedingsmiddelen is het het oog dat een belangrijke rol speelt in het effect. Daarom zijn er ook pijpen die op een artistieke manier zijn ontworpen. Deze bieden een prachtig contrast met het roken zelf, zodat de gebruiker zich ermee kan onderscheiden van de massa van de rokers. gaat opvallen. Er is dus altijd een stukje eigenheid.

De pijp wordt voornamelijk gebruikt in de particuliere sector. Het wordt zelden in het openbaar gezien, omdat het gebruik ervan een bepaalde hoeveelheid accessoires vereist die niet iedereen wil meenemen. Daarom is het vooral in de eigen kamers waar de pijp nog gebruikt wordt.

Maar de pijp is ook in verschillende rookclubs bewaard gebleven. Hier is het gevuld met verschillende soorten tabak, met als belangrijkste doel het proeven van overeenkomstige sporten.

De pijp neemt ook nog steeds een grote ruimte in onder veel indianenvolken. Hier is het een cultuurgoed dat er gewoon al duizenden jaren deel van uitmaakt. Anders dan in de westerse cultuur is de pijp hier gevuld met ongegiste tabak – het zuivere blad – waardoor hij een duidelijk andere smaak heeft.

Onze Top 10 – buizen

Nr. 1
Flauto antico Goulding antique Flute traversiere ancien bois querflöte holtz
Kundenbewertungen
Flauto antico Goulding antique Flute traversiere ancien bois querflöte holtz*

Flauto antico Goulding e co.

Periodo inizio 1800.

In legno, anelli in avorio.

La testata ha un anima in metallo, però ha una lesione ( foto 10 )

Per il resto il flauto è in buone condizioni ma ha bisogno di una revisione completa. lunghezza totale circa 60 cm.

Senza custodia

 Preis: € 925,00 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Nr. 2
YAMAHA FLUTE 385ll Conservatory OPEN HOLE PRICED RIGHT  AS IS STERLING  HEAD JT
Kundenbewertungen
YAMAHA FLUTE 385ll Conservatory OPEN HOLE PRICED RIGHT AS IS STERLING HEAD JT*
von Yamaha

YAMAHA FLUTE 385ll Conservatory OPEN HOLE PRICED RIGHT AS IS STERLING HEAD JT. The reason it’s listed as for parts is because it should have a few pads replaced. It was played professionally and the original owner had sweaty hands so the nickle plated part has a reasonable amount of lacquer loss. Of course the whole STERLING SILVER Head joint is fine with no issues. This is a bargain for a semi...

 Preis: € 215,00 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Nr. 3
Antique 'Richard Potter-Style' 6-Key Boxwood Flute
Kundenbewertungen
Antique 'Richard Potter-Style' 6-Key Boxwood Flute *
von Unbranded

This is a fully restored (probably early 19th century) 6-keyed boxwood flute with pewter plugs, metal lined headjoint, tuning slide and adjustable crown & cork stopper - clearly copied after Richard Potter's 'Patent' flute. I have also included a few photos to show what the flute looked like, prior to its restoration.Pitch:415 Hz (the headjoint being pulled out to 3rd line)420 Hz (pulled out t...

 Preis: € 600,00 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

In de fluittest hebben we ook gekeken naar de alternatieven die er zijn voor een pijp. De sigaar is hier het meest populair. Het komt het dichtst in de buurt van de smaak van een pijp, hoewel het typische aroma van de pijp ook ontbreekt.

Het roken van een gewone sigaret is daarentegen voor veel rokers geen haalbaar alternatief. De smaak ervan wordt als nogal onaangenaam ervaren en daarom vaak afgewezen. De reden hiervoor is vooral dat pijptabak op een andere manier wordt geproduceerd dan sigarettentabak. Dit resulteert in andere smaken die niet zo sterk zijn als die van een sigaret.

Tot slot worden ook cigarillo’s of waterleidingen vaker als alternatief gebruikt. Rang laatste bieden een enorme verscheidenheid aan smaken, omdat er een breed scala aan gearomatiseerde tabakssoorten kan worden gebruikt. Bovendien is de rook veel minder schadelijk en dus ook veel gunstiger voor de gezondheid dan het genot van een normale pijp. Als alternatief zijn er ook filters voor leidingen. Deze zijn ook te vinden onder de actieve koolstoffilters verbinding of pijpfilters in gespecialiseerde tabakswinkels.

De kunst van het maken van een pijp, die we helaas in de pijptest moesten herkennen, is inmiddels bijna verloren gegaan. Er zijn echter nog steeds enkele leveranciers die de traditionele pijp produceren.

De belangrijkste is John Ayelsbury. Dit is een Engels merk, waar de kunst van het pijpenmaken al generaties lang wordt overgeleverd. De kwaliteit van de producten is indrukwekkend. De buizen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en bieden een enorm lange levensduur. Bovendien kan de achterkant van de pijp volledig worden verwijderd, waardoor de gebruiker gemakkelijk toegang heeft tot de pijp om deze te reinigen. De pijpen zijn gemaakt van lokale houtsoorten of ook van kostbare houtsoorten. Elk product is handgemaakt en moet aan zeer hoge eisen voldoen. Als je een gepassioneerde pijproker bent, zul je meer dan tevreden zijn met een van John Ayelsbury’s pijpen.

De belangrijkste innovatie op het gebied van buizen is het elektrische fluitje. Het is de tegenhanger van de e-sigaret en kan daarom in alle ruimtes worden gebruikt. Deze pijp wordt echter niet echt geaccepteerd, zoals de fluitproef al snel aantoonde, omdat het gewoonweg ontbreekt aan het normale aroma dat veel rokers gewend zijn. De E-pipe is dus eerder een schimmenrijk bestaan en kan niet echt een innovatie worden genoemd. Het is eerder een afwijking die snel kan verdwijnen.

Als u een pijp op het internet koopt, kunt u kiezen uit een groot assortiment. De prijzen voor een goede pijp zijn echter slechts onbeduidend lager dan in een speciaalzaak. De reden hiervoor is de uitgebreide verwerking, zodat de modellen nauwelijks goedkoper kunnen worden verkocht. Het is echter mogelijk om op het internet te zoeken op veilingplatforms. Ook hier worden gebruikte pijpen verkocht, zodat men in het ideale geval een echt koopje kan maken met een goed product.

Een goede pijp moet gemakkelijk te reinigen zijn en gemaakt zijn van echt hout. Dit geeft de beste smaak, zoals de pijptest aantoonde. Daarnaast moet de pijp een goede inname hebben om ervoor te zorgen dat de tabak gelijkmatig verbrandt.

Een speciale buisreiniger kan worden gebruikt als een echt nuttig accessoire. Dit moet altijd worden meegenomen om de openingen van de pijp te ontdoen van oude tabaksresten. Ook een koffer voor de pijp zelf kan geen kwaad, omdat deze de pijp veel beter kan beschermen tijdens het transport. Vooral als de pijp wordt meegenomen op wandeltochten, moet je nadenken over zo’n aanwinst.