Kniekussens

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Kniekussens

Wat is een kniekussen?

Een kniekussen wordt gebruikt in de orthopedie en fysiotherapie om de slaap van patiënten met rugklachten of de slaap van zijslapers te verbeteren. Het kniekussen is wigvormig om een optimale ondersteuning te bieden aan de knie die anders op de andere knie zou rusten. Hoewel er kniekussens zijn die gebruikt kunnen worden als knielsteun bij bijvoorbeeld buitenwerk in de tuin, zal dit artikel zich alleen richten op kniekussens die gebruikt worden om de slaappositie van gepassioneerde zijslapers te optimaliseren.

Vereisten voor een goed kniekussen

In verschillende tests met kniekussens werden deze kussens als bijzonder goed beoordeeld, die een ergonomisch ontwerp hebben. Deze eigenschap is essentieel voor een kniekussen, omdat het de ligpositie tijdens het slapen verbetert. Klanten hebben daarom het recht om ergonomische en fysiotherapeutische eisen te stellen aan het kniekussen. Alleen een ergonomisch ontwerp kan helpen om de druk op de onderrug te verminderen. In de kniekuiptesten zijn de modellen die een speciaal schuim hebben extra in de verf gezet. Het zogenaamde traagschuim kan zich bijzonder goed aanpassen aan de vorm van het lichaam. Bij de kniebeschermingsproeven werden echter ook modellen gebruikt die een visco-gel mengsel als vulling gebruiken, wat ook voor dit doel dient. Beide varianten zijn zeker aan te bevelen. Het is ook heel praktisch als het kniekussen een hoes heeft die zacht is voor een comfortabele slaap, maar die ook gemakkelijk kan worden verwijderd door middel van een rits om de hoes te wassen en te verzorgen.

klasse=“western“Toepassingsgebied van het kniekussen

Het kniekussen wordt vaak aanbevolen door orthopedische chirurgen en ook door fysiotherapeuten wanneer mensen bij hen komen met klachten die veroorzaakt worden door een verkeerde ligpositie tijdens het slapen. De achtergrond van deze klachten zijn vaak rugklachten, langdurig werken op staande voet, maar ook klachten die worden veroorzaakt door zwangerschap of door een hoge leeftijd. Zonder kniekussen rust de knie op de andere, wat kan leiden tot rode en pijnlijke plekken op het onderbeen, problemen met de bloedvaten en algemene pijn in het gespannen been. Vooral ouderen en zwangere vrouwen hebben last van een verkeerde ligpositie als ze op hun zij slapen. Zwangere vrouwen in het laatste derde deel van de zwangerschap moeten niet meer op hun rug liggen, maar zijdelings, maar hebben vaak het probleem van het vasthouden van water en de daarmee gepaard gaande pijn bij het zijdelings liggen. Oudere mensen hebben vaak problemen met het slapen op hun zij wanneer spataderen , de nervus ischiadicus of gewrichtsaandoeningen hen niet meer in staat stellen om voor langere tijd op hun zij te liggen. Een kniekussen kan hier ook heel nuttig zijn. Een kniekussen kan ook zeer nuttig zijn voor mensen die net een operatie in het knie- of heupgebied hebben ondergaan om op hun zij te slapen.

Onze Top 10 – Kniekussens

Wat zijn de alternatieven voor een kniekussen?

Voor een korte tijd kunnen problemen met het slapen op de zijkant ook worden opgelost met behulp van een conventioneel kussen of dekbed. Deze alternatieven zijn echter geenszins ergonomisch, maar kunnen worden gebruikt als er geen kniekussen beschikbaar is voor één of twee nachten.

Welke fabrikanten van kniekussens zijn er?

Bonmedico, Windhager, Natumax, Formalind,Nursal, en newgen medicals zijn de meest genoemde fabrikanten van kniekussens in diverse kniekussentimenten. Deze fabrikanten behalen ook een toppositie in de online shops, zijn daarom zeer populair en zijn bijzonder goed beoordeeld in zowel de tests als in de klantenbeoordelingen.

Innovaties op het gebied van kniekussens

De moderne kniekussens werken met speciale kussenvullingen die ze nog flexibeler in gebruik maken. Het materiaal past zich aan de meest uiteenlopende lichaamsvormen aan en biedt ook een uitstekende bescherming tegen hoge druk, zoals die kan worden veroorzaakt door een knie die op de andere knie rust tijdens het slapen op de zijkant. De speciale gels in het kussenmateriaal zijn ontwikkeld volgens de laatste wetenschappelijke inzichten en voldoen aan de ergonomische eisen.

Voordelen van het kopen van een kniekussen op het internet

Op het internet heb je het voordeel dat je veel verschillende modellen kniekussens met elkaar kunt vergelijken. Met behulp van klantenbeoordelingen en producttests kunt u de belangrijkste kwaliteitseisen voor een kniekussen achterhalen en zo het juiste kniekussen voor uw behoeften vinden. U hoeft het huis niet te verlaten of te gaan winkelen op een bepaalde openingstijd van de winkel. Alleen het internet biedt u dit voordeel.

Waar moet je op letten als je een kniekussen koopt?

Bij de aankoop van een kniekussen moet u ervoor zorgen dat het voldoet aan de ergonomische criteria voor zijslapers. De beste manier om dit te doen is door gebruik te maken van een geld-terug-aanbieding, waarbij u een kniekussen 100 dagen lang kunt testen en uw geld terugkrijgt als het niet past bij uw behoeften. Zeer praktisch voor op reis zijn ook kniekussens die opgevouwen kunnen worden, maar toch, door het speciale soort schuim, altijd beschikbaar zijn in hun vorm terug te vinden zodra je ze ontvouwt. Kniekussens zijn ook bijzonder geschikt voor dagelijks gebruik als ze een hoes hebben die gemakkelijk kan worden verwijderd voor het wassen in de wasmachine.

Handige accessoires voor kniekussens

Indien niet inbegrepen in het aanbod, moet u een extra hoes voor het kniekussen kopen. Als de oude hoes na lang gebruik te versleten is, kan de vervangende hoes gebruikt worden om de kniebeschermer er weer als nieuw uit te laten zien.