Folie-afdichtingsapparaat

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Folie-afdichtingsapparaat

Folie sealers – Alles wat u moet weten

Een foliesealer is een apparaat dat gebruikt kan worden om verschillende soorten diepvriezers, fornuizen en andere plastic zakken luchtdicht af te sluiten. Uit de foliesealertest blijkt dat er verschillende soorten foliesealers zijn. Deze apparaten zijn verkrijgbaar als „eenvoudige“ foliesealers en foliesealers met vacuümfunctie. Meer informatie over de vacuümfolie sealers vindt u onder „Alternatieven“.

Er zijn twee verschillende soorten foliesealers, zoals te zien is aan de foliesealertest, er zijn kleinere, handbediende foliesealers, die grofweg de vorm van een tacker hebben. Dan zijn er ook nog grotere, elektronische apparaten. Deze apparaten worden eenvoudigweg met een voedingseenheid op de voeding aangesloten en zijn dan altijd klaar voor gebruik. Als het vanaf het begin duidelijk is dat u de foliesealer regelmatig zult gebruiken, is het aan te raden om de elektronische foliesealer te kiezen.

Een van de belangrijkste vereisten voor een foliesealer is dat deze van hoge kwaliteit is, zodat het voedsel altijd veilig en luchtdicht wordt geseald. Er moet ook voor worden gezorgd dat het apparaat meerdere sealnaden produceert (ten minste 2 sealnaden). Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat de folie of de zak luchtdicht is en goed geseald.

Bovendien is de behandeling van de eenvoudig te gebruiken zijn, zodat het voedsel snel en gemakkelijk veilig en luchtdicht kan worden afgesloten.

Zeker, de vraag wordt ook gesteld voor wie zo’n apparaat geschikt is. Omdat de foliesealapparaten in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar zijn, zijn deze apparaten voor iedereen geschikt. Er zijn bijvoorbeeld kleinere, eenvoudige modellen die perfect geschikt zijn voor eenpersoonshuishoudens of voor huishoudens waarin een voedingsmiddel of andere zaken slechts af en toe hoeven te worden verzegeld. Dan zijn er nog grotere en meer technische apparaten, die het meest geschikt zijn voor een groter huishouden of voor een huishouden waar veel voedsel per persoon moet worden ingepakt.

Onze Top 10 – folieverzegeling

Een folie-afdichtingsapparaat kan op vele manieren worden gebruikt. Zo kan het bijvoorbeeld niet alleen gebruikt worden om vlees, groenten of vis te verzegelen, maar ook om bijvoorbeeld geopende frituurzakken weer luchtdicht te verzegelen. Zelfs fruit kan met deze methode veel langer worden bewaard zonder dat men bang hoeft te zijn dat het slecht gaat. Zoals de filmsealertest aantoont, worden deze speciale apparaten vooral in de keuken of bij het eten gebruikt.

Maar u kunt deze speciale apparaten ook gebruiken, bijvoorbeeld als u zakjes met kralen heeft en u wilt dat deze veilig in de plastic zak worden geseald.

De folie-afdichtingsapparaten kunnen echter niet alleen thuis worden gebruikt, er zijn ook speciale apparaten die in kantinekeukens of in de handel kunnen worden gebruikt. Een van de kenmerken hiervan is dat ze groter zijn en met een netstekker worden bediend. In de meeste gevallen wordt aan deze grotere modellen ook direct een rol lasfolie bevestigd, zodat de Het lasproces kan nog steeds veel sneller verlopen. Vooral in de detailhandel of in kantinekeukens is het belangrijk dat de apparatuur snel klaar is voor gebruik en gemakkelijk te gebruiken is.

Een echt alternatief voor een foliesealer zou een vacuümverzegelaar kunnen zijn (foliesealer met vacuümfunctie). Dit apparaat heeft alle positieve eigenschappen van een folieverzegelaar en heeft tegelijkertijd nog een ander bijzonderheid te bieden: Tijdens het sealproces wordt tegelijkertijd lucht uit de vacuümzak gezogen, zodat het voedsel in de vacuümzak luchtdicht wordt afgesloten en er niets bij het voedsel kan komen. Dit maakt het bijvoorbeeld ook mogelijk om vis direct in een waterbad te koken.

Omdat alle lucht uit de vacuümzak is gehaald, komt er nauwelijks zuurstof in het voedsel terecht. Dit betekent ook dat het levensmiddel veel langer houdbaar is. Een ander voordeel is dat alle aromastoffen ook in het voedsel behouden blijven. Naast het afzuigen van de lucht wordt de folie of de zak tegelijkertijd geseald, wat er afhankelijk van het apparaat anders kan uitzien.

Hoewel er veel verschillende fabrikanten van foliesluitingen zijn, noemen we hieronder een aantal van de bekendste fabrikanten:

Allereerst moet het bedrijf Caso hier worden genoemd. Dit bedrijf produceert veel verschillende foliesluitingen in verschillende maten. Bovendien verschillen deze apparaten ook in hun hantering. Zelfs als de apparaten er anders uitzien, is de bediening altijd zeer eenvoudig. Als u zich geen zorgen wilt maken over films, kunt u ze ook kopen bij het bedrijf Caso. U kunt hier verschillende maten krijgen, zodat iedereen zeker de juiste films vindt.

Dan is er ook nog het bedrijf Solis. Kenmerkend voor dit bedrijf is dat het bijvoorbeeld ook apparaten aanbiedt die voorzien zijn van een zogenaamd automatisch zuig- en lassysteem. Met de bijbehorende apparaten hoeft de folie alleen maar op het apparaat te worden aangebracht en kan het zuig- en lasproces beginnen.

Er zijn ook Severin, Unold, Krups. Ook al verschillen de apparaten enigszins in ontwerp en functies, ze leveren allemaal het beste resultaat. Bovendien hebben alle fabrikanten ervoor gezorgd dat bij de productie van de apparaten alleen hoogwaardige materialen worden gebruikt.

Een innovatie, die al enige tijd bestaat, is dat er al foliesealers met vacuümfunctie zijn. Maar ook de „eenvoudige“ foliesealapparaten worden regelmatig verder ontwikkeld, zodat de beste resultaten kunnen worden bereikt met de minste arbeid/inspanning.

Nieuw aan de foliesealapparaten met vacuümfunctie is dat sommige een speciale stopknop hebben waarmee het vacuümproces kan worden gestopt. Zodra de stopknop wordt ingedrukt, begint het sealen automatisch. Deze knop is vooral belangrijk voor gevoelige voedingsmiddelen, zoals fruit, zoals perziken, bananen, maar ook voor gebak. Dit betekent dat je je geen zorgen meer hoeft te maken over bijvoorbeeld het verpletteren van de taart.

Een groot voordeel van het kopen van een heatsealer op het internet is dat u vooraf kunt achterhalen welke functies de sealer heeft en hoe u deze kunt gebruiken. Een ander voordeel van het kopen op het internet is dat je niet hoeft te denken aan een openingstijden van de winkel. Je kunt het kopen als je er zin in hebt, zelfs in het midden van de nacht.

Een ander voordeel van het kopen op het internet is dat u uw aankoop op het internet kunt doen direct nadat u een kijkje heeft genomen in onze foliesealapparaattest. Zo bespaar je veel tijd.

Voordat u zo’n apparaat koopt, moet u nadenken over wat of hoe vaak u het wilt gebruiken. Als u het foliesealapparaat slechts af en toe gebruikt, is het niet de moeite waard om een professioneel apparaat te kopen. Als u het apparaat heel vaak wilt gebruiken of als u het in de handel wilt gebruiken, moet u op zoek gaan naar een profielapparaat dat bijvoorbeeld ook een automatisch zuig- en sluitsysteem heeft.

Allereerst moet u ervoor zorgen dat er hoogwaardige materialen worden gebruikt voor de folieverzegeling. Uit de foliesealertest kunt u ook zien dat u bij de aanschaf van een foliesealer niet alleen naar de prijs moet kijken, maar ook naar de kwaliteit. Als u kiest voor een model van hoge kwaliteit, zult u zeker vele jaren plezier hebben van het apparaat.

Opgemerkt moet worden dat de modellen van hogere kwaliteit in de meeste gevallen ook moeten worden uitgerust met speciale folies die de fabrikant tegelijkertijd aanbiedt. Deze folies zijn niet echt goedkoop, maar beloven een betere kwaliteit.

Bovendien moet u vooraf nadenken over het aantal lassen dat de machine moet produceren. Er zijn ook enkele verschillen, omdat de apparaten soms maar één lasnaad maken, terwijl er ook folielasapparaten zijn die twee of drie lasnaden tegelijk maken. Het is aan te raden om een folieverzegelingsapparaat te kiezen,